__Phoenix__ wrote:Otkud ti na proširenju tom uopšte, preko pune linije?
Ugasilo mi se auto prilikom vožnje. Budući da ne mogu tek tako verglati u vožnji, nego moram stati, izvaditi ključ i ponovno startati auto, skrenem lijevo ispred jednog ugostiteljskog objekta (u ranijem tekstu proširenje). Praktički sam se na cestu uključio s parkinga od tog objekta. Kao što rekoh, tu je naseljeno mjesto, ograničenje max 50, blizina semafora. Nisam uopće ni pomislio da se ne mogu uključiti nego da bih morao ići u suprotnom smjeru kilometar pa se onda negdje okretati ...
citroen xm wrote:Mislim da će biti obostrana krivica. Ti si svakako napravio prekršaj prelaskom preko pune. Baz obzira da li tebi izgleda logićno ili nelogično, puna linija je zid i tako je posmatra svaki policajac. Sa druge strane on je vjerovatno prekoračio ograničenje i bio je pod dejstvom alkohola.
Zahvali bogu što niko nije nastradao, a po mojoj procjeni na svoje auto na žalost možeš zaboraviti, tj. odštetu nećeš dobiti.
Eto baš kada dobiješ rješenje, prenesi nam šta je bilo na kraju.
Znam da sam napravio prekršaj prelaskom pune linije i za to ima kazna. Međutim, nisam siguran da to uopće utječe na rezultat nesreće. Mogao sam stojati na cesti, na istom mjestu, da se recimo nisam ni uključivao i šta onda?
klaki wrote:ma dzaba ti sve buraz. postavljac teme ce platiti kaznu koja ide za punu liniju, a ostalo je ovaj kriv. dzaba ti sve kad ga je spucao u guzicu. jbg zaletio se. a sto se tice osiguranja i isplate... nek ti je sa srecom
Čudna situacija, u svakom slučaju ... tnx