Udes

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Prodigy of eXtasy

#1 Udes

Post by Prodigy of eXtasy »

Ovako , za vrijeme ovog sniježnog kijameta doživio sam saobraćajnu , za koju sam ja krivac.Dakle , vozilo koje se kretalo ispred mene je naglo zakocilo , nazalost i ja sam isto zakocio , posto je bio snijeg na cesti , zanijelo me , prešao sam u drugu traku , i vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera me je pokupilo.Znači frontalni sudar.

E sad , zvao sam policiju , obavili su uviđaj , na svu sreću niko nije povrijeđen ali je na oba auta velika šteta.Ono što me interesuje je , da li ću ja morati svom osiguranju isplatiti štetu na autu čovjeka sa kojim sam se sudario ili kako to već ide? Inače njegovo auto je golf4 2000.god , 200000km prešao....
atko

#2 Re: Udes

Post by atko »

Prodigy of eXtasy wrote:Ovako , za vrijeme ovog sniježnog kijameta doživio sam saobraćajnu , za koju sam ja krivac.Dakle , vozilo koje se kretalo ispred mene je naglo zakocilo , nazalost i ja sam isto zakocio , posto je bio snijeg na cesti , zanijelo me , prešao sam u drugu traku , i vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera me je pokupilo.Znači frontalni sudar.

E sad , zvao sam policiju , obavili su uviđaj , na svu sreću niko nije povrijeđen ali je na oba auta velika šteta.Ono što me interesuje je , da li ću ja morati svom osiguranju isplatiti štetu na autu čovjeka sa kojim sam se sudario ili kako to već ide? Inače njegovo auto je golf4 2000.god , 200000km prešao....
tvoje osiguranje ce platit stetu tom vlasniku golf4 ... ti ces vjerovatno platiti neku kaznu i koja tacka u vozacku ... to provjeri kako se sad tretira ... a stetu na tvom vozilu snosis sam
zenicablues

#3 Re: Udes

Post by zenicablues »

tvoje osiguranje će platiti štetu tom drugom vozaču, a ako si bio pijan onda će te vjerovatno tužiti tvoje osiguranje da od tebe naplati štetu. Ako nisi bio pijan onda ćeš samo platiti kaznu (nisi držao razmak između vozila, i nisi prilagodio brzinu vozila uslovima na putu). Štetu na svom vozilu snosiš sam.

POZDRAV I SRETNO!!!
Post Reply