Udes osiguranje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kpb
#26 Re: Udes osiguranje
Ma ovo je sve zapetljanije i zapetljanije, opet mi jedan murjak govori da sam trebao otić u njegovo osiguranje,
sad jel greška što nisam otišao u njegovo osiguranje i javio da sam imao udes i da je njihov frajer kriv ?
sad jel greška što nisam otišao u njegovo osiguranje i javio da sam imao udes i da je njihov frajer kriv ?
- drndalo
#27 Re: Udes osiguranje
Ne komplikuj, ako su ti u tvom osiguranju rekli da ce oni to, onda hoce... Da nisu htjeli, jedva bi docekali da to ne rade, nego da radi neko drugi... Ak bas hoces da se smiris, nazovi ponovo svoje i opet pitaj jesi li dobro shvatio proceduru, tj. da ce oni sada to da ganjaju sa osiguranjem ucesnika koji je skrivio udes...
- seoBIH
#28 Re: Udes osiguranje
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
RPM
#29 Re: Udes osiguranje
nisi morao ići čak ni u svoje osiguranje, to ti je mogao odraditi bilo ko ko je sudski vještak, sada će komunikacija s tobom ići preko tvog osiguranja.kpb wrote:Ma ovo je sve zapetljanije i zapetljanije, opet mi jedan murjak govori da sam trebao otić u njegovo osiguranje,
-
kpb
#30 Re: Udes osiguranje
Jedno pitanje za ove koji su ovo vec sve prosli,i koji su isli preko advokata.Koji advokat je najbolji za ovakve slucaajeve i koliko uzima % il kako to ide vec?
- drndalo
#31 Re: Udes osiguranje
Sto ? Sta se novo desava ?
-
kpb
#32 Re: Udes osiguranje
Nista,bas nista,sutra cu ih nazvat da ih pitam kako napreduje proces,kad da ocekujem prvu ponudu ili nesto slicno tome,bubam ti ako mi kaze za sedmicu,i ako ne bude od toga nista,uzimam advokata da ubrza proces
.
Pa sam zato pitao kako ide to sa advokatom,da se pripremim hehehe.
Pa sam zato pitao kako ide to sa advokatom,da se pripremim hehehe.
- drndalo
#33 Re: Udes osiguranje
Nisam siguran da znas koliko advokati naplacuju... 
-
goran16v
#34 Re: Udes osiguranje
Meni je na vansudskoj nagodbi iz Euroherca bilo napisano kolika je odsteta, a koliko ide advokatu. Koliko je pisalo da ide advokatu toliko sam i platio.
-
kpb
#35 Re: Udes osiguranje
Ma advokata odmah uzet,vako cekas ni da ti jave makar da je u procesu gdje su sta su itd.Ma advokata cu ja.
- drndalo
#36 Re: Udes osiguranje
A da ipak sacekas sta ce prvo da ti ponude ?
-
goran16v
#37 Re: Udes osiguranje
Ja nisam siguran da li je moguce, odnosno ne znam da li ce osiguranje priznati troskove advokata ako se angazuje odmah ili prvo mora doci do spora oko odstete da bi se angazovao advokat.
-
kpb
#38 Re: Udes osiguranje
Govorim to,da cu odmah advokata uzeti poslje prve ponude,nisam ni mislio sad u ovom trenutku kad ne znam ni dokle je ni sta je.
-
kpb
#39 Re: Udes osiguranje
Sad zovem svoje osiguranje i pitam kako napreduje i tako to kad ce prva ponuda,kae poslali smo mi to i kaze da nazovem Dunav osiguranje i dao mi broj(a covjek koji je dolazio iz mog osiguranja koji je slikao to sve,je rekao da ce to ici preko Croatia osiguranja)i ja sad se vec iznerviro jer sam cuo svasta o Dunav osiguranju,govorim kako ba u Dunav osiguranje zar nije trebalo u Croatia,nesto mi rece nisam ga razumio, kaze nazovi Dunav i trazi odjel za stete,i kaze da je to vec poslano.Nazovem tamo Dunav osiguranje,reko kako ide kako napreduje,kad da ocekujem tu prvu ponudu ,poceeeeeeeeee se derat na mene."To je tek poslano nema 3dana"."Ja reko izvinite molim vas nisam znao jer meni ovaj moj kaze da je vec poslano ima dana".I tako zavrsi poziv.
Eh sad imal neko kakvog iskustva sa ovim Dunav osiguranjem,il nekog poznanika koji je imao a nije na forumu?
Eh sad imal neko kakvog iskustva sa ovim Dunav osiguranjem,il nekog poznanika koji je imao a nije na forumu?
-
kpb
#40 Re: Udes osiguranje
Nastavak price,jucer zovem ponovno Dunav osiguranje.Pitam ih kako ide i tako to,kazu da je vraceno u Croatia osiguranje,ja reko jos peglanja al haj nea veze.I tako ja pokupujem dijelove koji su mi trebali i dam majstoru da mi radi.Sutradan odem gore do svog osiguranja,uzmem onu procjenu sta je sve otislo sta treba zamjenit sta popravit itd.I tako danas me zovu,tacnije jutros,ja se javljam kaze jel taj i taj,ja reko jes,poslje nekoliko sekundi dal bi pristali na 3400km,ja reko da.Odem na poso,dolazim sad,kad vidim od njih koverta o sporazumu,i to sam potpiso,i zavrsio.
Hvala svima u ovom temi koji su mi pomogli,buili ste mi od velikog znacaja.Hvala vam puno.
Hvala svima u ovom temi koji su mi pomogli,buili ste mi od velikog znacaja.Hvala vam puno.
- drndalo
#41 Re: Udes osiguranje
Fino da si to rijesio zamalo ne rekoh sa zadovoljstvom...
-
kpb
#42 Re: Udes osiguranje
ocekivo sam da cu se peglat jos najmanje mjesec,mjesec ipo
-
kakavdanakneiskustvu
#43 Re: Udes osiguranje
koliko se čeka na naplatu štete?
- holowey
#44 Re: Udes osiguranje
ako je ko danas oko 16-16.15 zapeo u guzvi kod higijenskog zbog udesa (na sred raskrsnice), neka ne krivi one koji su stajali na raskrsnici nego vozaca koji je udario moje auto, nabio me u auto ispred pa onda pobjegao sa mjesta udesa...
elem, ako je neko vidio sta se desilo cijenio bih pomoc u potrazi za pociniocem... cini mi se da je pocinilac vozio ford mondeo tamne boje (crni ili teget), trebalo bi da je udaren sa prednje strane (lijeva strana), nasli smo komadice providne plastike po cesti pa je pretpostavka da je far/maglenka razbijen... razlog zbog kojeg pisem "cini mi se" je da sam zbog siline udarca osjetio ostar bol u ledjima te prvih 20-30 sekundi nisam mogao odreagovati od bola (inace bolujem od spondiloze i posljedicne diskushernije), mislim da sam u retrovizoru vidio ford mondeo generacija kao sa ove slike:

jedna gospodja koja je kao pjesak stajala na semaforu je vidjela da je auto vozila zenska osoba, navodno je prepoznala kao "estradnu licnost" ali bi mi trebala jos necija potvrda
takodjer, policija koja je pravila uvidjaj mi je savjetovala da idem u svoje osiguranje da naprave zapisnik o steti... kakva je praksa po odstetnim zahtjevima prema nepoznatim pociniocima? nisam pri parama a steta nije beznacajna (obje karambolke pukle, hauba iskrivljena, vrata gepeka iskrivljena kao i prag gepeka, nosac jednog fara slomljen - to je ono sto sam kao laik mogao da primjetim od ostecenja)
elem, ako je neko vidio sta se desilo cijenio bih pomoc u potrazi za pociniocem... cini mi se da je pocinilac vozio ford mondeo tamne boje (crni ili teget), trebalo bi da je udaren sa prednje strane (lijeva strana), nasli smo komadice providne plastike po cesti pa je pretpostavka da je far/maglenka razbijen... razlog zbog kojeg pisem "cini mi se" je da sam zbog siline udarca osjetio ostar bol u ledjima te prvih 20-30 sekundi nisam mogao odreagovati od bola (inace bolujem od spondiloze i posljedicne diskushernije), mislim da sam u retrovizoru vidio ford mondeo generacija kao sa ove slike:

jedna gospodja koja je kao pjesak stajala na semaforu je vidjela da je auto vozila zenska osoba, navodno je prepoznala kao "estradnu licnost" ali bi mi trebala jos necija potvrda
takodjer, policija koja je pravila uvidjaj mi je savjetovala da idem u svoje osiguranje da naprave zapisnik o steti... kakva je praksa po odstetnim zahtjevima prema nepoznatim pociniocima? nisam pri parama a steta nije beznacajna (obje karambolke pukle, hauba iskrivljena, vrata gepeka iskrivljena kao i prag gepeka, nosac jednog fara slomljen - to je ono sto sam kao laik mogao da primjetim od ostecenja)
-
goran16v
#45 Re: Udes osiguranje
Postoji fond po NN izvrsiocu, mozda ti Bakir1 bude mogao reci nesto vise.
- Bakir1
#46 Re: Udes osiguranje
bakir je pakas koji nema pojma
ali naci cemo pojam pa sutra na pp objasniti
-
preludezalude
#47 Re: Udes osiguranje
Ako imas kakvog advokata prijatelja potrazi savjet, jer bi mogao lako ispasti kriv za stetu pricinjenu na autu ispred tebe. Pogotovo ako se radi o tom sto je pobjegao da je neko poznat, mogao bi ispasti ti kriv. Odmah si trebao otici u hitnu pomoc na pregled i da postoji pisani trag o tvojim "povredama". Nisam siguran, ali mislim da se treba otici u hitnu u roku 24 sata. Sve se to moze naplatiti od osiguranja. Ako budes ti sve to radio sam i isao na posteno, mogao bi lako ispasti donji.
Naravno, postoji fond za naplatu stete pricinjenu od trecih lica. Vise podataka o tome bi trebao dobiti u osiguranju.
Mene brine auto koje je bilo ispred tebe i kojem si, u principu, ti napravio stetu.
Naravno, postoji fond za naplatu stete pricinjenu od trecih lica. Vise podataka o tome bi trebao dobiti u osiguranju.
Mene brine auto koje je bilo ispred tebe i kojem si, u principu, ti napravio stetu.
- holowey
#48 Re: Udes osiguranje
bio bih ti zahvalan za koju informaciju o praksi u ovakvim slucajevima da znam na sta da se spremimBakir1 wrote:bakir je pakas koji nema pojma![]()
- holowey
#49 Re: Udes osiguranje
sto se tice auta u koje su me nabili, na njemu nema neke znacajnije stete i vozac je svjestan da ja nisam svojom krivicom udario u njega... vjerovatno ne bih ni udario u njega da sam drzao nogu na kocnici ali sam se u tom trenutku spremao da krenem (mic po mic kretanje u spici) kad me je auto udarilo otpozada i nabilo... policajci su mi objasnili da i ja snosim dio odgovornosti "jer nisam drzao dovoljno odstojanje" (koliko je dovoljno odstojanje kad ne znam ni ko ni cime ni kojom brzinom ce me udariti?) ali kako vozac auta u koje sam nabijen nije zelio da me tereti, tako da mi nisu pisali nikakav nalog (a mogli su jer je kazu takva praksa)preludezalude wrote:Ako imas kakvog advokata prijatelja potrazi savjet, jer bi mogao lako ispasti kriv za stetu pricinjenu na autu ispred tebe. Pogotovo ako se radi o tom sto je pobjegao da je neko poznat, mogao bi ispasti ti kriv. Odmah si trebao otici u hitnu pomoc na pregled i da postoji pisani trag o tvojim "povredama". Nisam siguran, ali mislim da se treba otici u hitnu u roku 24 sata. Sve se to moze naplatiti od osiguranja. Ako budes ti sve to radio sam i isao na posteno, mogao bi lako ispasti donji.
inace imam deformisanu kicmu pa bilo kakav nagao pokret prouzrokuje bolove tako da i da sam otisao u hitnu sta su mi mogli pomoci? kako da dokazem da je bol prouzrokavan udarom a ne vec postojece stanje (kao sto sam vec napisao duze godina bolujem i o tome postoji dokumentacija)? nisam htio da se petljam sa ovim...
bio bih sretan ako je jos neko vidio udes da potvrdi koje vozilo je tacno bilo u pitanju jer kako sam napisao u svom desnom retrovizoru sam vidio samo far i registrovao boju auta (crna ili teget) ali u tom trenutku sam bio u bolu pa postoji mogucnost da je i neko drugo auto (vece, neki sedan poput mondea, sa farovima koji su "mackasti" tj. kosi)... ako medju vasom rajom ima neko da je vidio sta se desilo (a bilo je masu raje, ipak je vrijeme spice), pls kontakt na pp
- holowey
#50 Re: Udes osiguranje
mali update mog slucaja: nakon udesa sam otisao u svoje osiguranje da naprave zapisnik o steti, da imam neki pisani trag... i nekidan mi dodje dopis od mog osiguranja da su kompletirali moju dokumentaciju i proslijedili osiguranju gdje je osigurano auto koje me je udarilo... kontaktirao sam to osiguranje i rekli su mi da su primili dokumentaciju te da ce me obavijestiti pismenim putem o rjesenju...
znaci policija radi svoj dio posla
moje osiguranje (nisam kasko osiguran) odradilo svoj dio posla korektno
sad mi je samo cekati da vidim kakav je prijedlog ovog drugog osiguranja na solviranju stete...
znaci policija radi svoj dio posla
moje osiguranje (nisam kasko osiguran) odradilo svoj dio posla korektno
sad mi je samo cekati da vidim kakav je prijedlog ovog drugog osiguranja na solviranju stete...