Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gaius wrote:tvrdnja da su vozile 150 km/h da ne bi bilo bitno je također pogrešna.. naročito u kontekstu vožnje u gradu, ograničenja od 60 km/h to bi se moglo posmatrati ne kao nepažnja.. ne kao grupa nepažnja.. nego kao namjera.. šta sad poslati suvozača kilometar naprijed da preko mobitela javlja ide li budala 150 km/h i možeš li skrenutio?
ono što je relevantno je slijedeće:
1. kojom brzinom je ona vozila
2. u kojem momentu te mogla opaziti
3. da li si ti njoj ušao u putanju pa nije mogla zakočiti ili si ti okončavao skretanje a onda ona naletila neprilagođenom brzinom...
od svjedoka ništa.. vještak će to fino da rastabiri.. traži sudsko odlučivanje u prekršajnom postupku.. predlaži vještačenje i brani se.. ako si pak svjestan da si kriv uštedi si novac.. vještak će ionako precizno utvrditi kako stoje stvari a naše laičke opservacije iz oblasti saobraćajno-tehničkih vještačenja mogu biti ovakve ili onake..
Ako si stvarno siguran da je bilo onako kako si ti rekao da jeste, onda potpisujem ovaj post. Salji prigovore u zakonskom roku, itrazi od suda utvrdjivanje cinjenica vjestacenjem... I moli sudiju da ti vozacku ne dira, jer nisi prije kaznjavan, ako nisi...
Jučer sam zatražio sudsko odlučivanje. Sad treba sačekati 5-6 mjeseci , da dođem na red.
100% sam siguran u ispravnost svoje odluke, jer ama baš nimalo nisam kriv za ovu nezgodu.
Inače ranije nisam kažnjavan. Hvala na podršci.
Mene su neki dan zaustavili zato što sam oduzeo prevenstvo prolaza kod kasarne viktor bubanj,još je auto bilo baš predaleko i nije bilo šanse da me udari,ali eto oni bili iza mene i zaustave me,kazna je ista kao što si ti naveo,ja sam se nekako uspio dogovoriti pošto mi je to poso da mi ne uzimaju vozačku,znači da te drot samo vidio da si im uzeo prvenstvo kaznio bi te a kamoli što su te one i stigle.Ja ti želim svu sreću ali paša moj đaba si se žalio ne pije to vode.
I ja mislim da ne gubis vrijeme uzalud, sve je jasno ako ti rekose 5-6 mjeseci da cekas.A za mjesec dana ti dodje dopis da predas vozacku i sta onda!Puno srece ti zelim, ali u ovoj banana drzavi dabogda!
kada djevojka vozac ima ca. 20 - 25 godina, i stikla koju nosi na nozi, u toku voznje, ima 10-12 cm, i ti imas priliku s njom da pricas, bez obzira da li ti je namjerno ili slucajno htjela nanijeti bol, jedino ispravno sto mozes da uradis je da uzmes broj telefona i vodis na kafu (ili obrnuto). sve ovo iz razloga, sto si uspio da dozivis optimalan matematicki omjer godina n / stikla m ili "jebzov-koeficijent" (po ruskom matematicaru vladimiru krasnom jebzovu) koji je oko dvice optimalan. zato zene iznad 40 pate za jos visim stiklama (tehnicki neizvodljivo).
sto se tice voznje, ne oduzimaj prednost na raskrsnicama! i ne racunaj onda da drugi trebaju na tebe da racunaju!