Udes kako sta gdje?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BHfanatik

#1 Udes kako sta gdje?

Post by BHfanatik »

Juce me lik iz cista mira na semaforu na marin dvoru opalio otpozadi. E sad mi smo davali izjave muriji i na tome se zavrsilo. Murija mi je rekla da se javim svom osiguranju. E sad zar ja nisam trebao dobiti neki papir o udesu koji se desio ili to osiguranja dobijaju?
Last edited by BHfanatik on 22/12/2013 16:38, edited 1 time in total.
Bakir1

#2 Re: Udes kako sta gdje?

Post by Bakir1 »

u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju
BHfanatik

#3 Re: Udes kako sta gdje?

Post by BHfanatik »

Bakir1 wrote:u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju

A posto se radi o Golfu 4. Da li je bolje da idem u asu da oni rade procjenu? Zelim samo da procjena bude realna. Oprema je specijal i zelim da procjena bude relevantna. Ovo mi je prvi udes u zivotu pa nisam bas upucen, a nemam koga pitati.
Bakir1

#4 Re: Udes kako sta gdje?

Post by Bakir1 »

ako budes ganjao realnu procjenu pazi da ti na autu ne bude totalna steta,ima taj auto barem desetak godina, na vrijednost predracuna racunaj barem 50% amortizacije na starost
agent_zero

#5 Re: Udes kako sta gdje?

Post by agent_zero »

Bakir1 wrote:u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju
Hoćeš da kažeš da policija sad šalje po službenoj dužnosti zapisnik s uviđaja u osiguranje ili šta?

I ja se pitam zar nije trebao dobiti na licu mjesta neki papir od policije.
Bakir1

#6 Re: Udes kako sta gdje?

Post by Bakir1 »

osiguranje trazi od policije zapisnik sluzbenim putem, prije si mogao ti traziti zapisnik, uzeti broj police i kod koga je izdana, posto sada ima neki zakon o zastiti licnih podataka ne mozes dobiti vise nista.
agent_zero

#7 Re: Udes kako sta gdje?

Post by agent_zero »

Bože sačuvaj, sad znači ako dotični krivac ima neke jake veze, može srediti da se zapisnik "jednostavno" zagubi i nikad ne sitgne u osiguranje.

Ne mogu da vjerujem da policija ne da na licu mjesta ama baš nikakav službeni dokument nakon uviđaja.
Bakir1

#8 Re: Udes kako sta gdje?

Post by Bakir1 »

ma nece se zagubiti, mora postojati sluzbena evidencija, sada je i bolje ovako bez peglanja sa procjeniteljima stetnika, odes u svoje osiguranje, dobijes ok procjenu i cekas.
BHfanatik

#9 Re: Udes kako sta gdje?

Post by BHfanatik »

agent_zero wrote:Bože sačuvaj, sad znači ako dotični krivac ima neke jake veze, može srediti da se zapisnik "jednostavno" zagubi i nikad ne sitgne u osiguranje.

Ne mogu da vjerujem da policija ne da na licu mjesta ama baš nikakav službeni dokument nakon uviđaja.
Tako je druze nisam dobio nista. Potpisao sam svoju izjavu na dva mjesta i na tome se zavrsilo. I ja se pitam zasto je to tako? Ali evo Bakir1 je upucen u to pa bar ne moram brinuti da nesto nije ok. :izet:
BHfanatik

#10 Re: Udes kako sta gdje?

Post by BHfanatik »

A neki ljudi rade procjenu u asi tacnije u ovlastenom servisu za svoje auto. Da li bi meni to pomoglo da dobijem bolju procjenu? Ili je bolje da odmah u svoje osiguranje idem?
Bakir1

#11 Re: Udes kako sta gdje?

Post by Bakir1 »

ma nemas potrebe star je to auto po osiguravateljskim kriterijima ;-)
BHfanatik

#12 Re: Udes kako sta gdje?

Post by BHfanatik »

Bakir1 wrote:ma nemas potrebe star je to auto po osiguravateljskim kriterijima ;-)
Ok onda, ma pitam zbog toga sto oni znaju vrijednost djelova najbolje zato sto rade sa tim autima. Nabavljaju djelove i tako to.
Post Reply