Udes kako sta gdje?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- BHfanatik
#1 Udes kako sta gdje?
Juce me lik iz cista mira na semaforu na marin dvoru opalio otpozadi. E sad mi smo davali izjave muriji i na tome se zavrsilo. Murija mi je rekla da se javim svom osiguranju. E sad zar ja nisam trebao dobiti neki papir o udesu koji se desio ili to osiguranja dobijaju?
Last edited by BHfanatik on 22/12/2013 16:38, edited 1 time in total.
- Bakir1
#2 Re: Udes kako sta gdje?
u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju
- BHfanatik
#3 Re: Udes kako sta gdje?
Bakir1 wrote:u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju
A posto se radi o Golfu 4. Da li je bolje da idem u asu da oni rade procjenu? Zelim samo da procjena bude realna. Oprema je specijal i zelim da procjena bude relevantna. Ovo mi je prvi udes u zivotu pa nisam bas upucen, a nemam koga pitati.
- Bakir1
#4 Re: Udes kako sta gdje?
ako budes ganjao realnu procjenu pazi da ti na autu ne bude totalna steta,ima taj auto barem desetak godina, na vrijednost predracuna racunaj barem 50% amortizacije na starost
- agent_zero
#5 Re: Udes kako sta gdje?
Hoćeš da kažeš da policija sad šalje po službenoj dužnosti zapisnik s uviđaja u osiguranje ili šta?Bakir1 wrote:u svoje osiguranje procjena zapisnik sluzbenim putem kompletiranje predmeta pa prems njegovom osiguranju
I ja se pitam zar nije trebao dobiti na licu mjesta neki papir od policije.
- Bakir1
#6 Re: Udes kako sta gdje?
osiguranje trazi od policije zapisnik sluzbenim putem, prije si mogao ti traziti zapisnik, uzeti broj police i kod koga je izdana, posto sada ima neki zakon o zastiti licnih podataka ne mozes dobiti vise nista.
- agent_zero
#7 Re: Udes kako sta gdje?
Bože sačuvaj, sad znači ako dotični krivac ima neke jake veze, može srediti da se zapisnik "jednostavno" zagubi i nikad ne sitgne u osiguranje.
Ne mogu da vjerujem da policija ne da na licu mjesta ama baš nikakav službeni dokument nakon uviđaja.
Ne mogu da vjerujem da policija ne da na licu mjesta ama baš nikakav službeni dokument nakon uviđaja.
- Bakir1
#8 Re: Udes kako sta gdje?
ma nece se zagubiti, mora postojati sluzbena evidencija, sada je i bolje ovako bez peglanja sa procjeniteljima stetnika, odes u svoje osiguranje, dobijes ok procjenu i cekas.
- BHfanatik
#9 Re: Udes kako sta gdje?
Tako je druze nisam dobio nista. Potpisao sam svoju izjavu na dva mjesta i na tome se zavrsilo. I ja se pitam zasto je to tako? Ali evo Bakir1 je upucen u to pa bar ne moram brinuti da nesto nije ok.agent_zero wrote:Bože sačuvaj, sad znači ako dotični krivac ima neke jake veze, može srediti da se zapisnik "jednostavno" zagubi i nikad ne sitgne u osiguranje.
- BHfanatik
#10 Re: Udes kako sta gdje?
A neki ljudi rade procjenu u asi tacnije u ovlastenom servisu za svoje auto. Da li bi meni to pomoglo da dobijem bolju procjenu? Ili je bolje da odmah u svoje osiguranje idem?
- Bakir1
#11 Re: Udes kako sta gdje?
ma nemas potrebe star je to auto po osiguravateljskim kriterijima 
- BHfanatik
#12 Re: Udes kako sta gdje?
Ok onda, ma pitam zbog toga sto oni znaju vrijednost djelova najbolje zato sto rade sa tim autima. Nabavljaju djelove i tako to.Bakir1 wrote:ma nemas potrebe star je to auto po osiguravateljskim kriterijima