UDBAS - izabran od SDA, na celu Predsjednistva

Prenj

#1 UDBAS - izabran od SDA, na celu Predsjednistva

Post by Prenj »

Ivo Miro Jovic, koji je izabran u Predsjednistvo zahvaljujuci glasovima koje je dobio od SDA, od juce na celu Predsjednistva.
Paravca :( je zamijenio Jovic :(
Vjesnik wrote:Jović na čelu Predsjedništva BiH
Jović je najavio da će mu prioriteti biti rad na približavanju BiH euroatlantskim integracijama
SARAJEVO (Od Vjesnikova dopisnika) - Hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović preuzeo je u utorak dužnost predsjedatelja ovog tijela u idućih osam mjeseci. Riječ je o redovnoj rotaciji na dužnosti »prvog među jednakima« u tročlanom kolektivnom šefu bosanskohercegovačke države. Prije Jovića, dužnost predsjedatelja obnašao je srpski član Predsjedništva Borislav Paravac, a nakon isteka Jovićevog predsjedanja dužnost bi trebao preuzeti bošnjački član Sulejman Tihić.
Jović je najavio da će mu prioriteti tijekom predsjedanja Predsjedništvom biti rad na približavanju BiH euroatlantskim integracijama, poboljšanje ekonomije i nastavak reformi. Tu je dakako i unaprjeđenje odnosa sa susjednim zemljama. Upravo je bošnjački član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić tijekom govora na svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti predsjedatelja upozorio i na određene probleme u radu Predsjedništva BiH.
Tako je kazao da se aktualna kriza u Vijeću ministara BiH odražava i na rad Predsjedništva, posebno kad je riječ o odnosima sa susjedima, u čemu je došlo do zastoja. »Prošli su svi rokovi za održavanje sjednice Međudržavnog vijeća s Hrvatskom. Nisu pripremljeni sporazumi o Luci Ploče, imovinsko-pravnim odnosima, dvojnom državljanstvu s RH. Sa SCG nije potpisan sporazum o granicama, niti se išta čini u tom smjeru. S obje susjedne zemlje postoje problemi u primjeni ugovora o slobodnoj trgovini«, kazao je Tihić.
Alenko Zornija
Last edited by Prenj on 16/09/2005 12:39, edited 3 times in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

da...dao je Prisegu....
:(
BECHO

Post by BECHO »

"(...)Bučni HDZ-ov parlamentarni zastupnik Ivo Miro Jović do sada je bio najpoznatiji po svojim brutalnim incidentnim ispadima. Sjećamo se njegovog istupa u Kiseljaku na prošlim izborima, kada je fizički napao promatračicu stranaka RZB i HNS Emiru Čaušević, a policajca koji je napadnutu izbavio iz njegovih kandži nazvao idiotom(...)"

/BHDani/

Ovi iz svetog Trojstva ili su nepismeni, ili su fasisti ili imaju klempave usi ili su agresivni i nasilni!!! Imal' iko normalan u ovoj nasoj vladajucoj garnituri? :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:"(...)Bučni HDZ-ov parlamentarni zastupnik Ivo Miro Jović do sada je bio najpoznatiji po svojim brutalnim incidentnim ispadima. Sjećamo se njegovog istupa u Kiseljaku na prošlim izborima, kada je fizički napao promatračicu stranaka RZB i HNS Emiru Čaušević, a policajca koji je napadnutu izbavio iz njegovih kandži nazvao idiotom(...)"

/BHDani/

Ovi iz svetog Trojstva ili su nepismeni, ili su fasisti ili imaju klempave usi ili su agresivni i nasilni!!! Imal' iko normalan u ovoj nasoj vladajucoj garnituri? :-)
kakva su ona dvojica, treci nije mogao biti bolji...

sad bas imamo TRIO FANTASTIKO.....
Prenj

Post by Prenj »

Protagonisti "mracnih vremena" medju nama :(
PINCOM wrote: Kako je Ivo Miro Jović postao UDBA-in operativac A kategorije ?
Za Udbinog operativca predsjedavajući trojnog Predsjedništva postao je u zreloj životnoj dobi 1980-te i to na temelju vlastite pismene molbe za prijam u službu, potvrđuje preslik dokumenta čiji preslik objavljuje bh. internet dnevnik Pincom.info

MOSTAR - Da je prvopozicionirani hrvatski predstavnik u državnoj administraciji Bosne i Hercegovine i aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović svojevremeno bio suradnik zloglasne UDBE, koja se, uz ostalo, bavila fizičkom eliminacijom u zemlji i inozemstvu političkih protivnika Titoslavije, javnosti je već poznato.

Jović, međutim, kako je to nastojao prikazati, nije nasilu uguran u tzv. Službu državne bezbjednosti, niti je njegov angažman posljedica mladalačkih zabluda.

Za Udbinog operativca predsjedavajući trojnog Predsjedništva postao je u zreloj životnoj dobi 1980-te i to na temelju vlastite pismene molbe za prijam u službu.

U presliku dokumenta, Službe državne bezbjednosti - Centar Mostar, broj 25 - 771, od 17.4. 1980., čijim preslikom raspolaže Bh.internet dnevnik Pincom.info, tadašnji načelnik SDB-a Mostar Stipe Grizelj republičkom SUP-a dostavlja provjeru, molbu i druga dokumenta za zasnivanje radnog odnosa za Ivu Miru Jovića.

Grizelj u pratećem dopisu napominje "da smo u neposrednim razgovorima sa Jovićem stekli veoma povoljne utiske o afinitetu i spremnosti za rad na bezbjedonosnim poslovima", konstatira kako Jović ispunjava "opšte i posebne uslove" te predlaže da ga se s danom 1.5.1980. primi u Službu državne bezbjednosti u svojstvu "operativnog radnika A kategorije"

U dopisu se navode i podaci da je Jović rođen 13.7.1950-te u Trebižatu - općina Čapljina, Hrvat, državljanin SFRJ, član SKJ od 1968.,vojnu obvezu regulirao i da je zaposlen kao profesor u srednjoškolskom centru Kiseljak.

Ivo Miro Jović u nedavnim nastupima pokušao je minimizirati svoju ulogu UDBA-inog suradnika. Prešutio je međutim da je bio operativac najvišeg ranga i da je primljen temeljem vlastite molbe. Što još, tko zna?

Možda je Jović u međuvremenu uspio promijeniti svoj političko-ideološko-mentalni sklop, no problem je javnost, posebice hrvatska u BiH. Vjeruje li ona Joviću?

Pitanje kredibiliteta ključno je u politici i stoga ne čudi što se prema nedavno objavljenom istraživanju rejtinga političara njegovo ime nalazi na dnu ljestvice popularnosti.

Jović, međutim, nije ni izabran u Predsjedništvo BiH, na izravnim izborima, voljom hrvatskih glasača, već glasovima bošnjačkih zastupnika u državnom parlamentu, odnosno trgovačkim dogovorom Čović - Tihić. Tko te onda pita za kredibilitet ?

15.9.2005.
Pincom.info
Semiramida

#6 Kuda idemo kad nam je vlast ovakva?

Post by Semiramida »

Da li ste sinoć gledali interview Mato Đaković vs. Ivo Miro Jović na OBN-u?
Ako ste gledali, sve vam je jasno.

Na pitanje Mate Đ. da li su Hrvati ugroženi u BiH, Jović odgovara: "Ne da su ugroženi, nego su ugroženi na kvadrat!". Kaže Mato: "Možete li mi reći, kao Hrvatu, kako sam ja to ugrožen?" Jović onda navodi primjer kako na nekoj zgradi piše "Pozorište" na ćirilici i latinici, a on bi htio da piše i "Kazalište". :lol: Jović kaže, vezano za njegov angažman u UDBA-i, da je bio otpušten, a Mato nastavlja da se kao razlog otpuštanja navodio Jovićev "nacionalizam". Još u ta vremena?! Jović to nije ni pokušao osporiti. Itd. Kao da su Nadrealisti režirali sinoćnji interview.

Ne znam šta bih još mogla prokomentarisati osim da je naša politička situacija jako tužna. Predstavljaju nas špijuni, isti oni koji su nas tokom agresije granatirali ili podržavali isto, lopovi, sumnjiva lica, korumpirani, licemjerni, uvlakači (međunarodnoj zajednici) itd. Ovdje ne mislim samo na "sveto predsjedničko trojstvo", nego i na parlament, te ostale organe vlasti.

S obzirom da smo ih MI birali, znači da nismo ništa bolji, znači DA SMO IH ZASLUŽILI. Šta se dešava s našim narodom? Kuda idemo? :sad:
sekiracija

Post by sekiracija »

Sad i nakon 15 goda od osnivanja SDA stranke neki nemogu da se pomire da ona nije jednonacionalna partija,vec alijansa multietnicka i multikulturna za demokratski prosperitet Bosne i Hercegovine 8) :D
Prenj

Post by Prenj »

sekiracija wrote:Sad i nakon 15 goda od osnivanja SDA stranke neki nemogu da se pomire da ona nije jednonacionalna partija,vec alijansa multietnicka i multikulturna za demokratski prosperitet Bosne i Hercegovine 8) :D
Tacno, bratstvo i jedinstvo stvoreno u redovima UDBE se nastavlja ...
sekiracija

Post by sekiracija »

Prenj wrote:
sekiracija wrote:Sad i nakon 15 goda od osnivanja SDA stranke neki nemogu da se pomire da ona nije jednonacionalna partija,vec alijansa multietnicka i multikulturna za demokratski prosperitet Bosne i Hercegovine 8) :D
Tacno, bratstvo i jedinstvo stvoreno u redovima UDBE se nastavlja ...
Vi gospodine grijesite.Bratsvo i jedinstvo je stvarano za vrijeme antifasisiticke borbe i nije izmisljotina neke policijeske ustanove kao sto je bila UDBA.A kada biste vi kojim slucajem bili domacin u kuci zvanoj Bosna i Hercegovina ,sta biste vi savjetovali ili zahtijevali od svojih ukucana???
A to sto vas muci je ustvari pokusaj SDA stranke da se opere od one farbe kojom su je obojile nacionalisticke stranke uz pomoc ratne masinerije susjednih zemalja.
Prenj

Post by Prenj »

sekiracija wrote: Vi gospodine grijesite.Bratsvo i jedinstvo je stvarano za vrijeme antifasisiticke borbe i nije izmisljotina neke policijeske ustanove kao sto je bila UDBA.A kada biste vi kojim slucajem bili domacin u kuci zvanoj Bosna i Hercegovina ,sta biste vi savjetovali ili zahtijevali od svojih ukucana???
A to sto vas muci je ustvari pokusaj SDA stranke da se opere od one farbe kojom su je obojile nacionalisticke stranke uz pomoc ratne masinerije susjednih zemalja.
Pa kud bas odabrase Ivu Miru Jovica za "pranje".
Zar nije bilo boljih kandidata?
Ili je upravo Ivo Miro Jovic pravi lik, po mjeri multietnicke i multikulturne SDA.
sekiracija

Post by sekiracija »

Prenj wrote:
sekiracija wrote: Vi gospodine grijesite.Bratsvo i jedinstvo je stvarano za vrijeme antifasisiticke borbe i nije izmisljotina neke policijeske ustanove kao sto je bila UDBA.A kada biste vi kojim slucajem bili domacin u kuci zvanoj Bosna i Hercegovina ,sta biste vi savjetovali ili zahtijevali od svojih ukucana???
Pa kud bas odabrase Ivu Miru Jovica za "pranje".
Ili je upravo Ivo Miro Jovic pravi lik, po mjeri multietnicke i multikulturne SDA.
E to pitaj njih,ili pitaj svoju djevojku,zenu zasto je tebe odabrala. :lol:
Prenj

Post by Prenj »

Prenj wrote:
sekiracija wrote: Pa kud bas odabrase Ivu Miru Jovica za "pranje".
E to pitaj njih,ili pitaj svoju djevojku,zenu zasto je tebe odabrala. :lol:
Odgovor dostojan ... Ive Mire Jovica :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jel ovo ti za zbilje ili...? :? :shock:
dariosa

Post by dariosa »

sta ste drugo ocekivali?
manijak1

Post by manijak1 »

........da se vratimo na svijest odgovornosti pojedinca koji ima ovlasti :D :D da donosi odluke u ime tog nedužnog i pametnog naroda :? :D
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

budale... :roll:
Zrinski

Post by Zrinski »

Što je sad? Sami sebi birali podobnog Hrvata i sad ni on ne valja. Đe ba zapelo? :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Zrinski wrote:Što je sad? Sami sebi birali podobnog Hrvata i sad ni on ne valja. Đe ba zapelo? :lol: :lol:
Bas tako Zrinski!
Last edited by Vodenjak on 16/09/2005 13:49, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Moj ti Zrinski , ti samo vidiš to Hrvata :oops: ovo ostalo te ne zanima.
Zrinski

Post by Zrinski »

manijak1 wrote::oops: Moj ti Zrinski , ti samo vidiš to Hrvata :oops: ovo ostalo te ne zanima.
Ja se stidim "svojih" a vama ostavljam "vaše". Za mene je žalosno da jedan idiot poput Jovića može predstavljati Hrvate u predsjedništvu.
dariosa

Post by dariosa »

ja se stidim sto me predstavljaju jovic, tihic i paravac...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: I mene je stid :oops: što jedna neznalica poput Tihića može biti član Predsjedništva.
I ........o ovoj dvojici ostalih :D :D ne bi :D :D jer ja sam mudžahedin. :D
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote::oops: I mene je stid :oops: što jedna neznalica poput Tihića može biti član Predsjedništva.
I ........o ovoj dvojici ostalih :D :D ne bi :D :D jer ja sam mudžahedin. :D
The....ti ..mudzahedin?.....sumnjivo mi to nesto , more biti da se samo tako predstavljas ...nebil se kako uvukao u mudzahedinske redove.

A vidim izredali ste se vec na jovicu i tihicu...niko nista o paravcu...jestel to njega ostavili meni?....vala mogli ste i sta-god bolje ostaviti....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja bih Paravca ostavio Gavri :D :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Zrinski wrote:Što je sad? Sami sebi birali podobnog Hrvata i sad ni on ne valja. Đe ba zapelo? :lol: :lol:
Pojasnjenje: Ovog "podobnog" (za koga i sta on moze biti podoban veliko je pitanje) Hrvata je predlozio HDZ (tj. jedan njegov dio), a izabran je zahvaljujuci glasovima SDA.
Post Reply