Udavanje mladozenje, da ili ne?
-
nightvision
#1 Udavanje mladozenje, da ili ne?
Ponukan ovom temom o samostalnosti rijesih da otvorim ovu. Koje je vase misljenje i kakav je vas stavov i/ili iskustvo u slucaju kada se mladozenja udaje u zeninu kuci? Konkretno, imam prijatelja koji se udao, fantasticno zivi, cuvaju ga kao malo vode na dlanu. Usudicu se reci da mu je bolje nego u rodjenoj kuci. Tako mu je dobro da mi se cini kako bi se i ja udao da me k'o hoce tako pripaziti.
S druge strane, znam da bih zeta koji se hoce meni useliti u kucu nabio nogom u dupe da bi odskocio na drugi kontinent. Ovo govorim ne iz predrasuda vec iz iskustva. Been there, done that.
Dakle, osudjujete li muske koji se udaju? Za muske, da li bi se vi ikada odlucili na takav korak? Za zene, da li bi se ozenile, tj. dovele muza kuci roditeljima?
-
staradis
#2 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Ja bih se usudio. Samo bi glupan bolje odbio.
- ho oponopono
#3 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
..da!
...ko mari za pravila, običaje, ah to tipično?!
... pozdrav svemu što ne spada u neke ko fol okvire, opet sve je stvar izbora!
...ko mari za pravila, običaje, ah to tipično?!
... pozdrav svemu što ne spada u neke ko fol okvire, opet sve je stvar izbora!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
emancipacija i feminizam u punom zamahu, ali opet muškarac lovi i donosi divljač kući... hm.
- bogumila
#5 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
ne osudjujem
uostalom toga je bilo i prije, tako je nastalo prezime domazet
uostalom toga je bilo i prije, tako je nastalo prezime domazet
-
RahatHurmašica
#6 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
i ravnopravnost kad treba guzove peglati u kancelariji i presipati iz šupljeg u prazno, a kad treba potegnuti to je onda muški posao.Chmoljo wrote:emancipacija i feminizam u punom zamahu, ali opet muškarac lovi i donosi divljač kući... hm.
-
Merengues
#7 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakav
živi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom 
- kombajn
#8 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
To je najgore sto sebi muskarac moze uraditi
-
sha_ba
#9 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
samo ako je dobar u dusi

- ho oponopono
#10 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!?Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
-
Merengues
#11 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
ho oponopono wrote:...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!?Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
Ma neee ne bih ja tako bgti kako odmah okrećete vodu na svoj mlin
-
loool
#12 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Kako se nado dobro se udo.Svaka mu cast.nightvision wrote:Ponukan ovom temom o samostalnosti rijesih da otvorim ovu. Koje je vase misljenje i kakav je vas stavov i/ili iskustvo u slucaju kada se mladozenja udaje u zeninu kuci? Konkretno, imam prijatelja koji se udao, fantasticno zivi, cuvaju ga kao malo vode na dlanu. Usudicu se reci da mu je bolje nego u rodjenoj kuci. Tako mu je dobro da mi se cini kako bi se i ja udao da me k'o hoce tako pripaziti.S druge strane, znam da bih zeta koji se hoce meni useliti u kucu nabio nogom u dupe da bi odskocio na drugi kontinent. Ovo govorim ne iz predrasuda vec iz iskustva. Been there, done that.
Dakle, osudjujete li muske koji se udaju? Za muske, da li bi se vi ikada odlucili na takav korak? Za zene, da li bi se ozenile, tj. dovele muza kuci roditeljima?
- irac300
#13 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Pa na čijem će bit'?ho oponopono wrote:...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!?Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
- Šveđanin
#14 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Jest, a kad je obrnuto onda ti nju možeš ucjenjivati.. odma ti lakše što imaš tog džokera.Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
- ho oponopono
#15 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Merengues wrote:ho oponopono wrote:...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!?Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakavživi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom
Ma neee ne bih ja tako bgti kako odmah okrećete mlin na svoju voduNe pijem kahvu pivo može
...ma jeste sve je kako da ne!
...a vopi... digni dupe i donesi ga si sam, vjeruj neće ti se ništa dogoditi!
- newlevel
#16 Re: AW: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Nebi to nikad uradio, kad tad ce proraditi gen:" Ako ti ne valja, trazi sebi bolje", a ti ulagao u taj zajednicki dom, kao i ona, ali pak je to njeno, gdje si poslije prispio, nigdje.
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- drndalo
- sheilak
#18 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
cime se vi sve opterecujete. i na ovoj temi i na onoj drugoj.
- Romanista 101%
#19 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
za mene to nije muskarac vec...ne zelim biti prost a i petak danas 
- Šveđanin
#20 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Jeste jeste.. A kad je dovedeš u svoju kuću, onda možeš ti da je dresiraš.. a ako se pobuni kažeš ako joj ne valja, da ide dalje.. Dodaj na to da sa ženom u paketu idu i djeca, plus da žene teže ostvaruju samostalnost i generalno mnoge su ekonomski ovisne o mužu..
I dođeš na to da su pojedini pravi licemjeri.
I dođeš na to da su pojedini pravi licemjeri.
- ho oponopono
#21 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Romanista 101% wrote:za mene to nije muskarac vec...ne zelim biti prost a i petak danas
...ma daj dokle više pobogu sad i petak izgovor?!
- JohnnyS
#22 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
mislim isto što i o ženama koje dođu u kuću mladoženje: Je li vrijeme da se konačno riješimo obiteljskih zajednica, nit smo u Africi, nit smo u 19. stoljeću
-
RahatHurmašica
#23 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
JohnnyS wrote:mislim isto što i o ženama koje dođu u kuću mladoženje: Je li vrijeme da se konačno riješimo obiteljskih zajednica, nit smo u Africi, nit smo u 19. stoljeću
sve dok je nezaposlenost 40%, a prosječna plata 400 Eura, od tog posla nema ništa.
inače, vrijeme je davno bilo da se ta praksa prekida
- McMoy
#24 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
Stara narodna mudrost:
- "Gavrane, crn li si."
- "Nisam, ima još crnje."
- "Pa šta je to crnje?"
- "E to ti je kad nemaš svoje kuće nego odeš na ženino."
Davno čuo. U mnogo situacija se i lično uvjerio u istinitost.
- "Gavrane, crn li si."
- "Nisam, ima još crnje."
- "Pa šta je to crnje?"
- "E to ti je kad nemaš svoje kuće nego odeš na ženino."
Davno čuo. U mnogo situacija se i lično uvjerio u istinitost.
- drndalo
#25 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?
A sta mislis jel zene imaju svoju "gavranstinu" kada dolaze kod "tebe" tj. tvojih ? Ili je normalno da ona trpi tvoju mater, ali ti njenu neces ?