Udaren pas
Moderator: anex
-
miroslav76
#1 Udaren pas
Danas oko 18 sati na Alipasinom,auto je udarilo psa i naravno vozac je produzio.To sam vidio sa manje udaljenosti.Jedno auto je stalo i mladic i djevojka su ga skolonili na zelenu povrsinu.Ja sam zvao veterinarsku stanicu na stupu i po obicaju niko se nije javio.
Pas je rasni mali i vec odavno izbacen na ulicu.Bio je nepomican!!!! Pkupili smo ga i odvukli kod Andreja,jos uvjek se tamo nalazi.Nema lomova ali ima unutrasnja krvarenja.Dao mu je infuziju i sve ostalo....Rekao mi je da ga zovem sutra,jer ce noc presuditi...Sta dalje ako prezivi ,trebat ce lijecenje,sigurno operacije?!! Ko ce ovo Andreju platiti ,drzava ili ja?!!!. Zasto se nije poceo primjenjivati Zakon o zastiti zivotinja? Zasto se niko nije javio kada sam zvao veterinarsku stanicu Stup?. A,da sam zvao šintere bili bi na licu mjesta za 1o min. Dakle, dragi moji ljubitelji zivotinja i gradjani Sarajeva, u ovom gradu funkcionisu samo šinteri,drze se starog i novog Zakona o zastiti zivotinja-UBITI,UBITI I SAMO UBITI!!!!,...A znate zasto? ZATO STO JE OVO
ZEMLJA NA BRDOVITOM BALKANU.
-
amelino
#2 Re: Udaren pas
Bila sam dole sa miroslavom76 u tom momentu, preko puta mjesta nesrece. Cim saznate kako je pas, javite..nadam se da je prezivio noc

- blackberry
#4 Re: Udaren pas
trenutno stanje je sljedece:
amela vodi cukicu na veterinu da urade slikanje da vide da li ima neke frakture, da li je povrijedjena karlica ili ima neko unutrasnje krvarenje....poslije tog ce ga pregledati i vet. Custovic i odluciti da li mu treba operacija ili ne...
cuvajte svi palceve da maleni prezivi i da budemo u mogucnosti da mu pomognemo....
amela vodi cukicu na veterinu da urade slikanje da vide da li ima neke frakture, da li je povrijedjena karlica ili ima neko unutrasnje krvarenje....poslije tog ce ga pregledati i vet. Custovic i odluciti da li mu treba operacija ili ne...
cuvajte svi palceve da maleni prezivi i da budemo u mogucnosti da mu pomognemo....
-
csejla
#5 Re: Udaren pas
Cim Amela javi kako je cukica javit cemo. Sada je birtno da prezivi i da svi cuvajmo fige da cukica bude dobro.
-
miroslav76
#6 Re: Udaren pas
Hvala vam djeco za sve sto radite za nesretne zivotinje u ovom gradu,Vi ste primjer HUMANOSTI....... neka se svi celnici i nacelnici drzavnih institucija stide....i moraju da se stide ako imalo imaju svesti i savjesti i nek bjeze iz fotelja,dok ova zemlja nije UPALA U AMBIS VECI NEGO STO JESTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ovim putem zelim obavjestiti Damira H. nacelnika Opstine Alipasino,da su sve zivotinje na njegovoj Opstini pobijene.Tako je on poceo primjenjivati Zakon o zastiti zivotinja!!!! Mozda Damire u buducnosti ce ti biti potrebni ponovo nasi glasovi????!!!!!!!.
-
csejla
#7 Re: Udaren pas
Nazalost cukica je upravo uspavan.
Uzas, uzas... dusa mala... To je bilo jedino sto se moglo uraditi jer je bio sav polomljen. Dok Amela malo dodje sebi napisat ce tacno sta je veterinar rekao jer je ona bila sa cukom sve vrijeme 
- blackberry
#10 Re: Udaren pas
tuga i zalost....jos uvijek se nisam smirila...kod amele sam dosla 15 min nakon sto je psic uspavan....prelijepa je bila....nista nismo mogli uciniti....sada cekamo prijevoz pa da je idemo ukopati....
neka vam jos amela postavi slicice da vidite kako je bila lijep psic .... i onda treba zakljucati temu....
neka vam jos amela postavi slicice da vidite kako je bila lijep psic .... i onda treba zakljucati temu....
- Friesian
#11 Re: Udaren pas
USPAVAN! bila je prelijepa... ako je to taj isti pas kojeg je neka djevojka dovela na veterinu... uglavnom ista je sudbina potrefila i ovog.... mala crnobijela kujica... ja inace studiram veterinu i tu sam bio ali samo na kratko pa sam morao ici... stvarno mi ga je zao...
- blackberry
#12 Re: Udaren pas
to je taj psic - crno-bijela zenkica, stara oko 1,5 god....danas ju je amela vodila na veterinu da snime kakvo je stanje s lomovima...naime, imala je slomljenu butnu kost, karlicu i uzasno losh lom negdje kod zavrsetka kichme...prva dva loma su se inekako mogla rijesiti, ali ovaj treci je probio debelo crijevo i imala je unutrasnje krvarenje....

- Friesian
#13 Re: Udaren pas
stvarno mi je zao...a prelijepa i veoma mirna kujica...

- blackberry
#14 Re: Udaren pas
malena je ukopana...ime joj je bilo Fifi...ispratili su je divni ljudi, tri psa i jedna maca...
hvala svima koji su pomogli...
hvala svima koji su pomogli...
- cikcanga
#15 Re: Udaren pas
Stvarno mi je zao,ali pored svih problema svijeta ................... 
- blackberry
#16 Re: Udaren pas
ti se lijepo pobrini za druge probleme svijeta, a mi cemo za ovaj...stvarno mi u ovom trenutku ne treba tvoje pridikovanje....FYI, i ovo spada u jedan od problema svijeta...vidis, mi se trudimo da popravimo situaciju po ovom pitanju, A STA TI RADIS DA RIJESIS DRUGE PROBLEME SVIJETA??? - sjedis i pridikujes ljudima koji nesto pokusavaju uraditi..dovidjenja i prijatno!cikcanga wrote:Stvarno mi je zao,ali pored svih problema svijeta ...................
-
opet ja
#17 Re: Udaren pas
i sta, zato trebamo ostati hladnokrvni prema ovakvim stvarima?! mislis da svijet ne bi bio lijepsi da su ljudi obazriviji, suosjecajni...jednostavno bolji?!cikcanga wrote:Stvarno mi je zao,ali pored svih problema svijeta ...................
-
ajsela
#18 Re: Udaren pas
Ti idi i rjesavaj te OSTALE PROBLEME SVIJETA a nama ne drzi ovdje predavanja, ako ti je zao dovoljno je da to napises! Nama na podforumu KUCNI LJUBIMCI problem je spasavanja jadnih zivotinja, a ako zelis pomagati u rjesavanju drugih problema imas podforum HUMANITARNE AKCIJE !cikcanga wrote:Stvarno mi je zao,ali pored svih problema svijeta ...................
-
amelino
#19 Re: Udaren pas
Da zavrsimo dostojanstveno ovu temo o psu koji je sinoc sahranjen.
Evo nekoliko slikica divnog psa koji je proveo vecinu dana na mojim rukama i kojeg sam milovala kada je zauvijek zaspala:

Ovaj dio Raja, zove se Dugin Most.
Kada umre zivotinja, nekome posebno draga, odlazi na Dugin Most.Tamo su brda i doline da se svi nasi voljeni prijatelji mogu igrati i trcati zajedno.Tamo je obilje hrane, vode i sunca, toplo im je i prijatno.One zivotinje koje su bile stare i bolesne, ponovo su zdrave i zivahne.One koje su bile povredjene i osakacene su isceljene i zdrave ponovo.Tamo su bas onakve kakvih ih se secamo u nasim snovima o danima i vremenima koji su prosli...
Srecne su i zadovoljne, ali ima jedna sitnica: Svakoj nedostaje neko njima poseban, neko ko je morao ostati iza.
Zajedno se igraju, zajedno trce, ali dodje dan kada jedna od njih iznenada zastane i pogleda u daljinu. Nepomicne su njene sjajne oci. Nestrpljivo podrhtava njeno telo. Iznenada, u trku, napusta ostale, leti preko zelene trave i njene noge nose je sve brze i brze. To si ti bio ugledan, i kada se ti i tvoj voljeni prijatelj konacno srecete ne mozete da se odvojite od radosti sto ste ponovo zajedno, i sto se nikada vise necete rastati. Kisa radosnih poljubaca na tvome licu, tvoje ruke ponovo miluju poznatu glavu, jos jednom gledas u odane oci prijatelja toliko vremena odsutnog iz tvog zivota, ali nikada iz tvoga srca....i prelazite Dugin Most zajedno...
Evo nekoliko slikica divnog psa koji je proveo vecinu dana na mojim rukama i kojeg sam milovala kada je zauvijek zaspala:

Kada umre zivotinja, nekome posebno draga, odlazi na Dugin Most.Tamo su brda i doline da se svi nasi voljeni prijatelji mogu igrati i trcati zajedno.Tamo je obilje hrane, vode i sunca, toplo im je i prijatno.One zivotinje koje su bile stare i bolesne, ponovo su zdrave i zivahne.One koje su bile povredjene i osakacene su isceljene i zdrave ponovo.Tamo su bas onakve kakvih ih se secamo u nasim snovima o danima i vremenima koji su prosli...
Srecne su i zadovoljne, ali ima jedna sitnica: Svakoj nedostaje neko njima poseban, neko ko je morao ostati iza.
Zajedno se igraju, zajedno trce, ali dodje dan kada jedna od njih iznenada zastane i pogleda u daljinu. Nepomicne su njene sjajne oci. Nestrpljivo podrhtava njeno telo. Iznenada, u trku, napusta ostale, leti preko zelene trave i njene noge nose je sve brze i brze. To si ti bio ugledan, i kada se ti i tvoj voljeni prijatelj konacno srecete ne mozete da se odvojite od radosti sto ste ponovo zajedno, i sto se nikada vise necete rastati. Kisa radosnih poljubaca na tvome licu, tvoje ruke ponovo miluju poznatu glavu, jos jednom gledas u odane oci prijatelja toliko vremena odsutnog iz tvog zivota, ali nikada iz tvoga srca....i prelazite Dugin Most zajedno...
- Pasiflora
#20 Re: Udaren pas
Svaki put me rasplace...
- Friesian
#21 Re: Udaren pas
svaka cast amelino... jesi li ti bila na veterini sa njom?
-
gerwasius
#22 Re: Udaren pas
stvarno mi je zao kada god to procitam da je pas udaren i to odma mi pocnu suze teci a 2 dana sam plakao kada mi je ugino prvi pas tada jos nisam krenuo u skolu sada imam 2 kod kuce jedan moj i od moje rodice. da jos imam i sliku poslao bi
- Lucie
#23 Re: Udaren pas
svaka vam cast ljudi. zavrsilo tuzno ali nju sada vise nista neboli i igra se iza duge sa nasim obozavanim ljubimcima. vise nju niko nece sutnuti, tjerati udariti nista nece je boljeti.
Na svetu ima gomila problema gomila briga i tuge i svako ko samo nesedi sa rukama u krilu je vredan velikog postenja. Da svaki na svetu uradi svoj komadic posla svet ce postati lepsi.
hvala vam svima
Na svetu ima gomila problema gomila briga i tuge i svako ko samo nesedi sa rukama u krilu je vredan velikog postenja. Da svaki na svetu uradi svoj komadic posla svet ce postati lepsi.
hvala vam svima
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#24 Re: Udaren pas
ja bih ovime da zakljucam...amelino wrote:Da zavrsimo dostojanstveno ovu temo o psu koji je sinoc sahranjen.