Udarci u koljeno

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
devito

#1 Udarci u koljeno

Post by devito »

Pitanje za forumase?
Da li slabiji udarci u koljeno,iznad ili ispod njega stete koljenu i da li ostaju posljedice?
Posto treniram košarku cesto dobijem udarce u podrucje koljena.To su udarci vecinom koji ne bole,ali kada predjem rukom preko mjesta gdje sam primio udarac i stisnem onda zaboli.
Otprilike prolazi za 7 dana,uz postupno smanjenje boli.

I samo da pitam ko se razumije u to,da li se smije stavljati led na koljeno kada primim takve udarce i da li ce biti efekta.
eol

#2 Re: Udarci u koljeno

Post by eol »

U principu to je normalan tok oporavka poslije udarca. Ako ne osjećaš resku bol i koljeno ti ne otiče i možeš normalno hodati u principu bi trebao biti OK. Ovo je popis simptoma i vrsta ozljeda. Na engleskom je ali google translate će pomoći ako si slabiji sa jezikom.

http://familydoctor.org/familydoctor/en ... blems.html

U NBA ligi je uobičajeni postupak da se na koljena stavlja led odmah nakon izlaska iz igre da se smanje upalni procesi u koljenu. Ipak još uvije se ne znaju svi pozitivne i negativne posljedice korištenja leda na koljenima.

http://bleacherreport.com/articles/1487 ... ers-season
devito

#3 Re: Udarci u koljeno

Post by devito »

Hvala,ipak ovdje i nisam pronasao siptome svoje te sedmodnevne ili duze.
Ali eto mene ipak zanima da li da se vise cuvam ti udaraca i budem pazljiviji,ipak koljeno je to :-)
Opet ja kazem mene ne boli skoro pa nikako dok ne diram mjesto udarca,znaci ja mogu skakat,trcat,...normalno trenirat :o
devito

#4 Re: Udarci u koljeno

Post by devito »

Ima li doktora medju klixovcima? :lol: :lol:
nineinchnails

#5 Re: Udarci u koljeno

Post by nineinchnails »

Evo moje iskustvo.
Nema veze sa sportom, nego sa kancelarijskim namjestajem! Prije 10 godina sam sjedio za stolom, za ciji dizajn treba prijeki sud da sudi dizajneru.
Naime, prilikom sjedanja, ako ne namjestis noge u neki neprirodan polozaj, tesko da ces sjesti, a da se ne udaris. I naravno, kancelarijski posao je takve prirode da moras cesto ustajati ili do faksa ili kopira itd, i brzo se vracati na mjesto nastavljati s poslom. I u toj brzini, udarim koljenom o stol. Gadno je zabolilo, ali idemo dalje. Pa sutra opet, pa prekosutra opet i tako mjesec, sve dok nisam zamijenio stol.
Mislio sam tada da nece biti nekih posljedica. medjutim, i danas osjetim bol u koljenu i nekada mi je tesko hodati.
devito

#6 Re: Udarci u koljeno

Post by devito »

nineinchnails wrote:Evo moje iskustvo.
Nema veze sa sportom, nego sa kancelarijskim namjestajem! Prije 10 godina sam sjedio za stolom, za ciji dizajn treba prijeki sud da sudi dizajneru.
Naime, prilikom sjedanja, ako ne namjestis noge u neki neprirodan polozaj, tesko da ces sjesti, a da se ne udaris. I naravno, kancelarijski posao je takve prirode da moras cesto ustajati ili do faksa ili kopira itd, i brzo se vracati na mjesto nastavljati s poslom. I u toj brzini, udarim koljenom o stol. Gadno je zabolilo, ali idemo dalje. Pa sutra opet, pa prekosutra opet i tako mjesec, sve dok nisam zamijenio stol.
Mislio sam tada da nece biti nekih posljedica. medjutim, i danas osjetim bol u koljenu i nekada mi je tesko hodati.
Ma dobro,vecina dobija udarce od namjestaja,ali eto mene opet zanima da li ce to imati daljne posljedice.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
devito

#7 Re: Udarci u koljeno

Post by devito »

.
Post Reply