Udaja sa 18 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
¤ jelena ¤

#26 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ¤ jelena ¤ »

Ako je riječ o Ilmi...ona je izuzetno talentovana i izuzetno lijepa. Nesvakidašnje i neuobičajene stvari u životu rade i iste takve životne izbore prave neuobičajeni ljudi.

DakleM...nije normalno ni biti onako talentovan...normalnost je precijenjena, a svaka neuobičajenost potcijenjena zahvaljući mahalskom mentalitetu licemjernih mediokriteta, koji bi sve ono što štrči i odudara od većine da svedu u ravan svoje ograničene svijesti i sposobnosti razumijevanja.

Njen život, njen izbor i kraj priče.
suncana_strana

#27 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

triconja wrote:
suncana_strana wrote: Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.
Eto ti znas :lol: :lol: :lol:
Dobro, ali ti znas da je ovo sto govorim apsolutno tocno i da je istina.
Ali moras ipak pritisnut gumb za ismijavanje jer se ego lakse sa tim nosi svakako.
Evo i tebi isto :lol: :lol: :lol:
triconja

#28 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

suncana_strana wrote:
triconja wrote:
suncana_strana wrote: Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.
Eto ti znas :lol: :lol: :lol:
Dobro, ali ti znas da je ovo sto govorim apsolutno tocno i da je istina.
Ali moras ipak pritisnut gumb za ismijavanje jer se ego lakse sa tim nosi svakako.
Evo i tebi isto :lol: :lol: :lol:
A iz guzice izvlacis istrazivanja jelte? :D
pustopoljina

#29 Re: Udaja sa 18 godina

Post by pustopoljina »

suncana_strana wrote:
Dosadno mii wrote:Pa nije on nezreo bas. Uspio je i faks zavrsit.
Jel ona srednju zavrsila?

Ne vjerujem da ce se brzo razvesti.

:bih:
Ona je iz Kiseljaka. Bila je ucesnica X faktora, velika nada... Ali tako mlada u brak, nije nista prozivjela. Nema nikakvog iskustva, a vec je sebi stavila ogromno breme i teret.
Vjerojatno ce ostati neprozivljena citav svoj zivot, ako joj brak bude potrajao , u sto ne vjerujem jer ona je ipak jedna jako umisljena osoba i jako nadobudan karakter.
Ima ljudi koji se nekoliko puta u zivotu zene...mozda je jedna od tih? Moras nekad poceti...bitno je da je punoljetna, zivot je tu da se zivi...
triconja

#30 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

pustopoljina wrote: Ima ljudi koji se nekoliko puta u zivotu zene...mozda je jedna od tih? Moras nekad poceti...bitno je da je punoljetna, zivot je tu da se zivi...
Ovdje je fazon sto ona napada mentalitet vecinskog stanovnistva, jebiga, izgleda nije nam mozak jos kako treba razvijen za danasnje drustvo :lol:
suncana_strana

#31 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Mislim da ljudi jednostavno zmire na jedno oko i da cak mozda i podsvjesno odobravaju da ne bi odudarali od misljenja vecine.
Ne znam samo da li bi dozvolili svom djetetu da sa 18 godina napravi tako krupan korak u zivotu kao je brak?

Jer je neko sa 18 jos uvijek dijete , koje nije sposobno razluciti serioznost svojih postupaka..

Brak nije bas - hocu necu odnos.
pustopoljina

#32 Re: Udaja sa 18 godina

Post by pustopoljina »

triconja wrote:
pustopoljina wrote: Ima ljudi koji se nekoliko puta u zivotu zene...mozda je jedna od tih? Moras nekad poceti...bitno je da je punoljetna, zivot je tu da se zivi...
Ovdje je fazon sto ona napada mentalitet vecinskog stanovnistva, jebiga, izgleda nije nam mozak jos kako treba razvijen za danasnje drustvo :lol:
Koji mentalitet? Pa ne zene se vecinom sa 18?
Ovdje je fazon sto curi treba momak, nije ga nasla u sarajevu, a izgleda da ih fali i u njemackoj.
Procitah da je iz bugojna...otresi se ti bugojna, tetke i strine...nestace i ovakve teme.
Puno umjetnika ima brakove u ranim godinama, turbulentan ljubavni zivot...ne samo na balkanu...samo progooglaj par glumaca i pjevaca.
Lepa brena, severina su cekale pa im se spocituju brakovi iz interesa, ne mozes nikad svima ugoditi.
triconja

#33 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

suncana_strana wrote:Mislim da ljudi jednostavno zmire na jedno oko i da cak mozda i podsvjesno odobravaju da ne bi odudarali od misljenja vecine.
Ne znam samo da li bi dozvolili svom djetetu da sa 18 godina napravi tako krupan korak u zivotu kao je brak?

Jer je neko sa 18 jos uvijek dijete , koje nije sposobno razluciti serioznost svojih postupaka..

Cekaj malo, hajmo objektivno, zar nije licemjerno da neko ko je za seksualne slobode i slobode opcenito ne dopusta drugima da imaju pravo na slobodu izbora?
ado_sar

#34 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ado_sar »

suncana_strana wrote:
Cherry-Cherry wrote:Vjerovatno je ona iz patrijarhalne porodice, iz manjeg je mjesta, tako da joj je ok udati se 18. A on je bolesnik, koji u tridesetim ganja djevojčice, fuj.
Ona je iz Kiseljaka, i regionalno je poznata zvijezda. Pjevacica je. Rijec je o Ilmi Karahmet.
Haj sta si se naostrila na nju, udaces se i ti
strong69

#35 Re: Udaja sa 18 godina

Post by strong69 »

suncana_strana wrote:Mislim da ljudi jednostavno zmire na jedno oko i da cak mozda i podsvjesno odobravaju da ne bi odudarali od misljenja vecine.

Stani malo, ti mora da se salis? Jesi li ti ona ista sa teme o nocnom zivotu? :lol: :lol: :lol:
Boateng

#36 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Boateng »

ado_sar wrote:
suncana_strana wrote:
Cherry-Cherry wrote:Vjerovatno je ona iz patrijarhalne porodice, iz manjeg je mjesta, tako da joj je ok udati se 18. A on je bolesnik, koji u tridesetim ganja djevojčice, fuj.
Ona je iz Kiseljaka, i regionalno je poznata zvijezda. Pjevacica je. Rijec je o Ilmi Karahmet.
Haj sta si se naostrila na nju, udaces se i ti
Naravno da će se udati, ko ne bi uzeo za ženu iskompleksiranu malograđanku.
strong69

#37 Re: Udaja sa 18 godina

Post by strong69 »

Sta raspravljati sa osobom koja u 2 dana ima dijametralno suprotne stavove?
Zeljela sam jos samo istac da je najveci problem sto nema kvalitetnog nocnog zivota u Sarajevu je zbog toga jer muskarci, jednako kao i zene jednostavno nemaju dovoljno razvijenu svijest da je pravo na slobodnu volju uvjetovano tim da se dopusti svakome da cini - ono sto mu je volja.
Da zakljucim raspravu u koju se nepotrebno ukljucih, ta djevojka ima 18 godina, pred zakonom je punoljetna i slobodnom voljom cini ono sto joj je volja da cini. A mozda i ne bi trebala. More bit´ al´ ne mora da znaci, a? :D
KB9

#38 Re: Udaja sa 18 godina

Post by KB9 »

nije se ona udala vec joj se prijebalo pa haj da se roditelji ne ljute
suncana_strana

#39 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

strong69 wrote:Sta raspravljati sa osobom koja u 2 dana ima dijametralno suprotne stavove?
Zeljela sam jos samo istac da je najveci problem sto nema kvalitetnog nocnog zivota u Sarajevu je zbog toga jer muskarci, jednako kao i zene jednostavno nemaju dovoljno razvijenu svijest da je pravo na slobodnu volju uvjetovano tim da se dopusti svakome da cini - ono sto mu je volja.
Da zakljucim raspravu u koju se nepotrebno ukljucih, ta djevojka ima 18 godina, pred zakonom je punoljetna i slobodnom voljom cini ono sto joj je volja da cini. A mozda i ne bi trebala. More bit´ al´ ne mora da znaci, a? :D
Izvukao si stvar iz konteksta. Procitaj citav taj post pa ce ti biti jasnije u kojem obliku je izrecen.

Nek svatko cini sto mu je volja, ne osudjujem.

Ali me zanima hoce li ovo imati psiholoski utjecaj na emocionalni razvoj osobe koja sa tek navrsenih 18 godina stupa u brak?

(Hipoteticki zamislimo curu iz Europe koja sa 18 stupa u brak, ali Nijemice uglavnom stupaju u brak sa 30 +, dosta njih sa 35 +)
triconja

#40 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

strong69 wrote:Sta raspravljati sa osobom koja u 2 dana ima dijametralno suprotne stavove?
:lol:
triconja

#41 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

suncana_strana wrote: Ali me zanima hoce li ovo imati psiholoski utjecaj na emocionalni razvoj osobe koja sa tek navrsenih 18 godina stupa u brak?
Zanima te sigurno, isto ko i mene kad je sezona parenja vilin konjica moja ti :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#42 Re: Udaja sa 18 godina

Post by pustopoljina »

suncana_strana wrote:
Izvukao si stvar iz konteksta. Procitaj citav taj post pa ce ti biti jasnije u kojem obliku je izrecen.

Nek svatko cini sto mu je volja, ne osudjujem.

Ali me zanima hoce li ovo imati psiholoski utjecaj na emocionalni razvoj osobe koja sa tek navrsenih 18 godina stupa u brak?
Boze!
Naravno da hoce! Sve ima nekakav utjecaj.
I kad se udas sa 18 i kad se prvi put seksas sa 25 i kad imas 5 veza po 3 mjeseca i jednu vezu od 8 godina i kad se udas i kad se ne udas i kad rodis rano i kasno i nikako.
Je li ti pokusavas reci kako se treba zivjeti?
Kad se treba sta uraditi? Ti, koja je protiv "misljenja vecine"?
Je li se ti upravo ibretis nekoj koja mozda cini gresku? Pa sta onda? Nema gorih?
Jesi sebi sve svoje greske uspjela vec izracionalizirati?
Sta je ostavilo psihicke posljedice na tvoj razvoj?
Patrijarhalni brak roditelja? Rana trudnoca iz blize okoline? Komsinica sto otraca citavo mjesto za 30 minuta? Sta je utjecalo na tebe da se bojis i drzis po strani?
Koji je to put jedne zenske osobe po tvom misljenju, a da sve posljedice cinjenja u njenom zivoti budu prekokrasne po razvoj njene licnosti.
Please, prosvijetli!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#43 Re: Udaja sa 18 godina

Post by japin_mutapi »

ima pravo da se uda
ima pravo da se razvede
ima pravo da se jebe i prije i u braku, i da vara ako zeli i smije
ima pravo da bude vjerna
ima pravo da se popisa na svoju karijeru(pjevacku) i da je se odrekne - udaja ne iskljucuje karijeru bilo koje vrste
ima pravo da radja djecu i to koliko zeli i moze
ima pravo da se posere na svoj zivot
ima pravo da bira i donosi odluke o sebi i svom zivotu
ima pravo da je boli kita sta drugi misle
sheilak

#44 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

Iskreno i meni je malo bezveze da se udaje tako mlada jer nije nista prozivila ni dozivila
Na drugu stranu njen zivot njen izbor ovo gore je samo moje misljenje (r)
pustopoljina

#45 Re: Udaja sa 18 godina

Post by pustopoljina »

sheilak wrote:Iskreno i meni je malo bezveze da se udaje tako mlada jer nije nista prozivila ni dozivila
Pa hbm ga ja nije se udala za henrija osmog.
triconja

#46 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

Pa i ne poznajete zenu a vec joj krojite sudbinu, eee, svi sve najbolje znaju a ne znaju da ne treba nos turat dje mu nije mjesto.

Cuj poznata :lol: :lol: :lol: , pa poznatija je jedna moja "mentalno bolesna" komsinica :lol:
sheilak

#47 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

pustopoljina wrote:
sheilak wrote:Iskreno i meni je malo bezveze da se udaje tako mlada jer nije nista prozivila ni dozivila
Pa hbm ga ja nije se udala za henrija osmog.
Ma boli me briga za koga se udala njen izbor govorim je li meni to normalno ili ne i iz kojeg razloga (r)
¤ jelena ¤

#48 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ¤ jelena ¤ »

Ljudi dragi, otkud vi znate šta je ona preživjela?
triconja

#49 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

sheilak wrote: Ma boli me briga za koga se udala njen izbor govorim je li meni to normalno ili ne i iz kojeg razloga (r)
Subjektivnost je sranje, treba stvari gledat bez tih okova pa ce lakse bit liberalan i progresivan.
sheilak

#50 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

¤ jelena ¤ wrote:Ljudi dragi, otkud vi znate šta je ona preživjela?
Hocea reci da je sa 15-17 godina izlazila sa deckima po kaficima isla na more sa drugaricama i sl?

Ako jeste onda grijesim do mene je (r)
Post Reply