Udaja sa 18 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#126 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

djevojka bez imena wrote:
azurna_obala wrote:
djevojka bez imena wrote:ona

A jeste se zabrinule
:lol:
Ma sta ti ovo meni napakova? :lol:

Ja se ne sjećam da sam ovo napisala, ili si ti izvukla neki zaključak, nije ni vazno :thumbup:
Pitanje je bilo Jel. 18 prerano za brak, po meni jeste, ponekom drugom nije, ovisi to o mnogo čemu. Razlika u godinam u datom primjeru je po meni velika, neuobičajena u krugu ljudi u kojim se krećem. S druge strane znam osobu koja je 4 godine starija od momka, nije mogla da 'prelomi' tu razliku, iz nekog samo njoj znanog razloga, on se oženi, ona ostala sama, i sad se kaje, kaže razlika u godinama je glupost. Tako da, ko to vise zna kome je gdje sreća i s kim.
Bravo to govorim
Ajmo na kafu (r)
Ludzak

#127 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Ludzak »

Nevjerovatno.
Tipično bosanska posla... miješanje u tuđi život, mahalanje. Toliko vas zanima tuđi život da morate čak i temu otvarati o njemu/njoj. Udala se sa 18 godina, pa šta? Raspitajte se, pitajte nane i vaše dede kada su se cure udavale u njihovo vrijeme.
breuer

#128 Re: Udaja sa 18 godina

Post by breuer »

o regionalnoj pjevačkoj zvijezdi ljudi govore da u životu ništa nije preživjela

pa preživjela je već što neki ne bi za tri života :-)

i ako je u braku podrazumijeva se da će slagati pite i pjevati na koridama :?

koji k? :run:
Cherry-Cherry

#129 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Cherry-Cherry »

Zar je zvijezda? :zoka:
muhafuca

#130 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muhafuca »

suncana_strana wrote:
muhafuca wrote:pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

nije to vise dramaturgija i sramota kao sto je nekad bilo.

Boze moj, uzeli se, vjencali, zivjeli malo zajedno, nije islo, razveli se i to je to.

Sta je po tebi sad lose u razvedenom insanu? Bio musko ili zensko - nebitno.

Jel falican? Okrnjen? Manje vrijedan? Fuj? Gadan? Sugav? Odvratan?

Ako moze pojasni malo?
On ima 32, a ona 18, pobogu. Mozda ju je ozenio jer ne nevina, zvijezda u nastajanju pa da se obezbjedi, hajd znaj
Napisala sam ovaj post na drugoj temi, ali je jednako kredibilan i moze se odnositi i na ovu pa ga zbog toga i kopiram

Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.

Prije ulaska u potpunu i kompletnu zrelosnu dob kao sto su 30-te i kasnije, treba se provoditi i zabavljati da se covjek zasiti.
(sto naravno , ukljuce i odrzavanje seksualnih odnosa bez moralnih barijera, jer seksualni odnos u svojoj osnovi ne treba biti samo nuzno nemoralan, jer je potreba)

Nevinost je jednostavno precjenjena i cesto skoci na nos u vidu razvoda sto je empirijski potvrdjeno.
Ma kontam ja tvoje licno rezonovanje i tvoju licnu zivotnu filozofiju

al sto se sekiras za nju - njen zivot njen dobitak ako brak uspije, njena greska ako ne uspije

pa Boze moj - na greskama se uci - drugi brak ce joj biti uspjesniji.

Poenta je ona ima 18 godina i punoljetna - njena odluka, pa bilo da je on nju obrlatio ili zaveo ili da je sve po PS-u bilo,

je na njoj. Ima djevojaka koje umisle da im treba zreo odrastao muskarac - jer su se do 18-e zabavljale sa 18ogodisnjacima

ili 20ogodisnjacima pa im to nije bilo ono wau. Ako misli da je nasla ono sto joj treba slobodna je da provede odluku u djelo.

Ako skonta da je to bila greska - razvedes se i sta Boze moj - nije svjet propao - idemo dalje.

Ukoliko nisi tu da predlozis zakon kojim se zabranjuju brakovi gdje razlika u godinama velika,

sva ostala prica ti je bezveze.

Ono sto pase tebi i kako ti mislis da treba zivjeti i na koji nacin donositi odluke je tvoja stvar,

al isto tako svako drugi ima svoju zivotnu pricu i zivotnu filozofiju. Pa nek svako proba po svome.
muhafuca

#131 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muhafuca »

spreca wrote:
muhafuca wrote:pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

nije to vise dramaturgija i sramota kao sto je nekad bilo.

Boze moj, uzeli se, vjencali, zivjeli malo zajedno, nije islo, razveli se i to je to.

Sta je po tebi sad lose u razvedenom insanu? Bio musko ili zensko - nebitno.

Jel falican? Okrnjen? Manje vrijedan? Fuj? Gadan? Sugav? Odvratan?

Ako moze pojasni malo?
Zasto im je trebala sva ova halabuka samo da bi se sexali....mogli su se i bez svadbe sexat kao sto su i do sada...nije jedina koja se je udala ovako mlada ...udaju se i mladje...zasvrbi sta ces...ali ova cura odnosno zena je se sebi popisala na karijeru koja je joj bila od boga dana....sta ce sada biti vidjecemo....uskoro slijedi razvod ili ode karijera dodjavola....radjat ce djecu i u najboljem slucaju pjevat na nekom bajramskom sijelu Ilahije i Kaside
mozda joj i pomogne u karijeri - odkud ti znas sta ce biti u buducnosti.

Malo sad spotlight - udaje se wau - ovo ono - kad se malo stisa - saceka malo - onda razvod - bum wau ovo ono razvodi se - opet u medijima

blah blah blah - ovdje sve neke vidovite djemile i tacno znaju na sta ce sve izac i nemoze drugacije. :-)
muhafuca

#132 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muhafuca »

suncana_strana wrote:Samo da ponovim

Ilma Karahmet je pjevacica, javna i estradna licnost i njen zivot i vjencanje je dospjelo u medije, nije ga sakrila od ociju javnosti stoga se moze i smije komentirati, bez ovakvih licemjernih doskocica kao sto su vase.

Nastavite.
generalno sekiras se za nju sto je mlada - sa 18 godina - se udala za covjeka kojeg je ona mlada i neiskusna ili sta vec odabrala

al - smije se o njoj i njenom zivotu razglabati bez ikakvih problema jer je estradna licnost i iznjela svoj zivot u javnost tj napravila odluku da to uradi.

Zar nebi bilo logicnije po tvojoj filozofiji koliko sam je skontao, da se brines sto djeca postaju zvijezde ili pjevaci ili pjevacice ili sta vec.

Zar nebi trebalo zastiti (po tvojoj filozofiji) tu djecu i onda ako hoce kad su malo zreliji sa recimo 25 ili 30 pocnu karijere i otvore svoje zivote javnosti

i tako to.

Kako na njeno psihicko zdravlje utice to sto je postala javna licnost i zvjezda sa 18 godina, po tebi nije problematicno

al problematicno sto se udala "tako mlada" i to ce toboze ostaviti psihicke posljedice.

BTW sa koliko su ti se roditelji uzeli?

To sto je par zadnjih generacija pokosio rat i neimastina poslje rata pa se uzimali generalno u 30tim mozda, nije standard

Nove generacije se vracaju na staro pa ce se mozda djevojke opet udavati sa 18 ili 20 ili 22 ili 25 maximum.

Govorim generalno.
muha_sa

#133 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muha_sa »

suncana_strana wrote:
asker wrote:
Ti si trolcina za medalju :kiss:

Da je ista ova djevojka od 18 godina gologuza u izlogu u ponudi za 25 eura ili da se skida gola u klubu i seksa na sanku ti bi je na smrt branila na onoj temi sto ti je zakljucase :-) :-) :-)

A samo da neki Sarajlija pridje onomad bili bi postedjeni ovih tema :(
Njen odabranik je iz mog grada. Ja sam Bugojanka.
Ona mi je zanimljiva zato jer je slovila kao jedna od najtalentiranijih cura koja se takmicila na X Faktoru. I dan danas ima predivan glas. I tek , kao grom iz vedra neba, nadjem clanak gdje citam da se udala.
18 godina joj je tek.
Mislim, atipicno je. Ne desava se cesto da ovako nesto procitam.

Molim te, samo izbaci mene iz konteksta ove teme, nebitno je sve to sto mi imputiras.

Hvala.
hajd sad fino priznaj raji da je njen odabranik tvoj bivši :D
spreca

#134 Re: Udaja sa 18 godina

Post by spreca »

muha_sa wrote:
muha kad si se ti udo :lol:...zajebo si cejf...odkad ja cekam da to prizna
Last edited by spreca on 07/07/2018 14:16, edited 1 time in total.
muha_sa

#135 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muha_sa »

spreca wrote:
muha_sa wrote:
muha kad si se ti udo :lol:
ništa ja ne kontala :(
ko udo šta udo :?
spreca

#136 Re: Udaja sa 18 godina

Post by spreca »

muha_sa wrote:
spreca wrote:
muha_sa wrote:
muha kad si se ti udo :lol:
ništa ja ne kontala :(
ma da ...ti si jos nevin :lol:
muha_sa

#137 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muha_sa »

ja bogme jesam
muhafuca

#138 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muhafuca »

suncana_strana wrote:Biti open minded ne znaci odobravati ocigledno protiv - zakonito podvodjenje maloljetnice u brak sa covjekom koji da je stariji 5 godina , bi joj mogao biti otac.
Jako neukusno, usudjujem se reci degutantno.

Mozda sada tehnicki ima 18 godina, ali je jos daleko od formirane licnosti i izgradjenog karaktera.
To vam je jasno.
jes ti pogledala dobro slike sa vjencanja ili instagram joj sto je neko nabacio

vise on izgleda ko neki mutant koji "zivota" - barem kako ga ti opisujes - nije vidieo i ne bi me cudilo da se cuvao za braka

nego ona koja - barem po slikama - izgleda kao da je vidjela "zivota" sasvim dovoljno za svoje godine.

Pitanje je ko je ovdje "kriv" za podvodjenje u brak :-)

Tj kad vec napamet razglabamo - a ne znam licno ni nju ni njega.
skupljac_zeljeza

#139 Re: Udaja sa 18 godina

Post by skupljac_zeljeza »

muha_sa wrote:ja bogme jesam
Ne pita sudija da li si nevin nego da li se osjećaš nevinim? :wink:
¤ jelena ¤

#140 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ¤ jelena ¤ »

Samo mala ispravka u korist ovoga što je @muhafuca naveo:

Ona je sa 13 godina postala poznata javnosti i na neki način započela svoju karijeru.
Dosadno mii

#141 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Dosadno mii »

Kad je sa 13 godina proklinjala Eminu, udaja sa 18 godina je jedino što se moglo očekivati.
triconja

#142 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

Mea_parvitas wrote:
triconja wrote: Cekaj malo, zar nije bolje djecu sto prije rodit? kod mene mati se udala sa tries i nesto i evo je sad seset i neka a ja ni kuceta ni macica, a da je u 20inekoj to uradila sad bi i unuke imala. Cini mi se da se ovdje moze najlakse procitat sta je strah (il na nasem kompleks) komentatora.
Nije ti mati kriva sto nemas ni kuceta ni macica, nego samo ti ;)
Joj tek sad vidim sta sam napiso, eee, cuj macica :lol: :lol: :lol: (treba maceta, jelte). Ima naka maca u zgradi, nedavno se okotila i ima tri sarena macica, macici su isti tako da sam dugo vremena mislio da ima jedno mace dok ih nisam vidio sve cetvero na na okupu.

Jasta da sam ja kriv, ali je vise raje ozenjeno u tridesetim nego u ranim dvadesetim, pa eto i ja sam mislio nedje oko 27edme se zenit i tako to. Djes me ba zenit u ovim godinama, nisam jos sazrio :D
triconja

#143 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

djevojka bez imena wrote: Ja se ne sjećam da sam ovo napisala, ili si ti izvukla neki zaključak, nije ni vazno :thumbup:
Pitanje je bilo Jel. 18 prerano za brak, po meni jeste, ponekom drugom nije, ovisi to o mnogo čemu. Razlika u godinam u datom primjeru je po meni velika, neuobičajena u krugu ljudi u kojim se krećem. S druge strane znam osobu koja je 4 godine starija od momka, nije mogla da 'prelomi' tu razliku, iz nekog samo njoj znanog razloga, on se oženi, ona ostala sama, i sad se kaje, kaže razlika u godinama je glupost. Tako da, ko to vise zna kome je gdje sreća i s kim.
Pa eee, brak i veze su igra u kojoj obje strane mogu imat kriterije i birat, moš mislit, i ako obje hoce nesto ko si ti da im sudis?
zrakomlat

#144 Re: Udaja sa 18 godina

Post by zrakomlat »

Prije dvije godine, dakle 2016., dođe nam u firmu klijentica (1996 godište) s dvoje manje djece, jedno ima par mjeseci svega, drugo nešto starije, a suprug ode da nađe parking. Djeca simpatična pravo, kolegice se uhvatile igrati s njima, smjeh, ovo ono,..

I tako dok jedna ne zaključi kako mala liči na mamu a mali na tatu (koji je otišao pomaknuti auto), kad će ti ona , a ne ne, mali mi je iz prvog braka :shock: :shock:
triconja

#145 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

zrakomlat wrote:Prije dvije godine, dakle 2016., dođe nam u firmu klijentica (1996 godište) s dvoje manje djece, jedno ima par mjeseci svega, drugo nešto starije, a suprug ode da nađe parking. Djeca simpatična pravo, kolegice se uhvatile igrati s njima, smjeh, ovo ono,..

I tako dok jedna ne zaključi kako mala liči na mamu a mali na tatu (koji je otišao pomaknuti auto), kad će ti ona , a ne ne, mali mi je iz prvog braka :shock: :shock:
Pa vidis ba, barem nije vanbracno dijete :lol:
nepass1

#146 Re: Udaja sa 18 godina

Post by nepass1 »

suncana_strana wrote:Jel normalno udati se sa 18?

Za mene je ovo velika, ogromna greska. :roll: Udala se sa 18 godina. Mlada je , previse je mlada, nije iskusila zivot.

Pozurila je , a posto je javna i poznata licnost ne bi me nimalo iznenadio da za 3 mjeseca procitamo pikanterije iz brako-razvodne parnice.
Iz vidjenja i poznajem njenog odabranika.

Ali mislim da su oboje nezreli, jako nezreli za ovakav krupan korak.
Brak nije bas laka i jednostavna igra.

https://www.azra.ba/aktuelno/90911/udal ... -karahmet/
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/uda ... /180706100

Jel uredu u danasnjem vremenu ovako olako hrliti u brak?

edit Inace, njene vokalne mogucnosti su savrsenstvo. Mogla je napraviti jako dobru glazbenu karijeru.

Ne znam, meni je zapravo cudno da se osoba sa 18 godina odluci udati.
Mozda tako jos funkcionise po selima, ali cura koja je mogla biti velika zvijezda da tako uradi, to mi je bas cudno.

edit 2 Vidjela sam tek sada, njemu je 32, a njoj 18. :skoljka:
Brak je greska i sa 50 u pm, pogotovo za musko.

A da bi ova mala bila starleta mora imati brak iza sebe
klosar pravi

#147 Re: Udaja sa 18 godina

Post by klosar pravi »

Ludzak wrote:Nevjerovatno.
Tipično bosanska posla... miješanje u tuđi život, mahalanje. Toliko vas zanima tuđi život da morate čak i temu otvarati o njemu/njoj. Udala se sa 18 godina, pa šta? Raspitajte se, pitajte nane i vaše dede kada su se cure udavale u njihovo vrijeme.

Bukvalno uletim samo da ostavim slican komentar, ej 6 stranica je ispisano.
Gojeni H

#148 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Gojeni H »

suncana_strana wrote:
Gojeni H wrote:Lijepo je ne petljati se u tudje zivote.
Zasto se onda ljudi petljaju u zivote politicara, nogometasa, manekenki, glumaca i sl?

Ona je pjevacica, javna i estradna licnost i njen zivot i vjencanje je dospjelo u medije, nije ga sakrila od ociju javnosti stoga se moze i smije komentirati, bez ovakvih licemjernih doskocica kao sto je tvoja.
Zato sto trebaju idole kojih se mogu brzo rijesiti.
Lijepo je ne petljati se u tudji zivot.
ZyzzSar

#149 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ZyzzSar »

joj što ne mogu ovih forum moralista, kažu sto se miješate nekom u zivot, alo ba, ako imas sta napisati o temi, napisi, nemoj mi laprdanja i laznog morala 'mijesate se u neciji zivot' , a vi to kao ne radite, ni na forumu, ni u zivotu, ma ne nikako ne radite :-) :-)

i ne mijesa joj se niko u zivot, nego se na forumu komentarise nesvakidasnji dogadja da se curica od 18godina uda i to za 13-14godina starijeg muskarca, punoljetna je kao sto kazu ovi sto je opravdavaju, smije se pisatio njoj;
mijesanje u zivot bi ukljucivalo da joj neko njen kaze sto si to uradila, il da neko sad udje na instagram i posalje poruku sto joj je to trebalo, a ovo, Bog zna da l ce i procitati, vjerovatno ne

ja sam rekao svoje misljenje, po meni je suludo uci u brak sa 18godina, ne navodite mi primjere vasih baba i prababa koje su u 18toj imale djecu, nije isto doba, a vi niste nesto plaho inteligentni ako vam je ovo opravdanje
u 19stoljecu je u Americi bilo legalno ropstvo, a rasizam je trajao do sredine 20tog vijeka, do 1981 je bilo legalno ropstvo u Mauritaniji, da ne idem dalje u proslost i navodim primjere, znaci vasom logikom ako je to nekad bilo normalna pojava, onda sto ne bi bila i sad :? :-)
Seawolf

#150 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Seawolf »

muha_sa wrote:...
brinkmann
Post Reply