Udaja sa 18 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncana_strana

#1 Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Jel normalno udati se sa 18?

Za mene je ovo velika, ogromna greska. :roll: Udala se sa 18 godina. Mlada je , previse je mlada, nije iskusila zivot.

Pozurila je , a posto je javna i poznata licnost ne bi me nimalo iznenadio da za 3 mjeseca procitamo pikanterije iz brako-razvodne parnice.
Iz vidjenja i poznajem njenog odabranika.

Ali mislim da su oboje nezreli, jako nezreli za ovakav krupan korak.
Brak nije bas laka i jednostavna igra.

https://www.azra.ba/aktuelno/90911/udal ... -karahmet/
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/uda ... /180706100

Jel uredu u danasnjem vremenu ovako olako hrliti u brak?

edit Inace, njene vokalne mogucnosti su savrsenstvo. Mogla je napraviti jako dobru glazbenu karijeru.

Ne znam, meni je zapravo cudno da se osoba sa 18 godina odluci udati.
Mozda tako jos funkcionise po selima, ali cura koja je mogla biti velika zvijezda da tako uradi, to mi je bas cudno.

edit 2 Vidjela sam tek sada, njemu je 32, a njoj 18. :skoljka:
Last edited by suncana_strana on 07/07/2018 05:01, edited 3 times in total.
Pryda

#2 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Pryda »

Jesi ti ona sto joj niko nije prisao dok je studirala u Sarajevu?
Dosadno mii

#3 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Dosadno mii »

Pa nije on nezreo bas. Uspio je i faks zavrsit.
Jel ona srednju zavrsila?

Ne vjerujem da ce se brzo razvesti.

:bih:
Tvrtko II Kotromanić

#4 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sta ces, krenula izlazit odmah joj prisao neko, nije uzalud 4 i kusur godine trazila hedonizam po sa :-)
suncana_strana

#5 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Dosadno mii wrote:Pa nije on nezreo bas. Uspio je i faks zavrsit.
Jel ona srednju zavrsila?

Ne vjerujem da ce se brzo razvesti.

:bih:
Ona je iz Kiseljaka. Bila je ucesnica X faktora, velika nada... Ali tako mlada u brak, nije nista prozivjela. Nema nikakvog iskustva, a vec je sebi stavila ogromno breme i teret.
Vjerojatno ce ostati neprozivljena citav svoj zivot, ako joj brak bude potrajao , u sto ne vjerujem jer ona je ipak jedna jako umisljena osoba i jako nadobudan karakter.
Last edited by suncana_strana on 07/07/2018 02:02, edited 1 time in total.
Dosadno mii

#6 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Dosadno mii »

Po mom proracunu on ima oko 30
spree

#7 Re: Udaja sa 18 godina

Post by spree »

on ima 32 ili 33. policajac je ili tako nesto, a ovamo bio sa maloljetnicom par godina. tuga i zalost.
macchiato

#8 Re: Udaja sa 18 godina

Post by macchiato »

jel na prazan stomak ili nije? :D

nemam nikakve lijepe riječe kada tridesetogošnjak ganja maloljetne djevojke ili bolje rečeno curice, fuj.

neka je i svemirska ljubav u pitanju, odvratno mi je.
Jack Be Nimble

#9 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Jack Be Nimble »

U izbjeglistvu sam bio na takvom jednom vjencanju jer su se morali uzimati ako su htjeli dalje nastaviti zajedno u trecu zemlju. Godinu dana se zabavljali, njemu 18/19, njoj 17 nijedno nije tada bilo sa roditeljima i onda se stariji skupili ukljucujuci moje roditelje da od toga svega naprave kobiva neku normalu i veselje. I danas su zajedno u Americi sa troje djece.

I jos sam par takvih slucajeva sreo koji nisu ni zvanicno srednje zavrsili a vjencali se u izbjeglistvu, pa broje svojih 25 godina braka sa djecom. Ako mogu takvi slucajevi napraviti zajednicu pocevsi od same nule u tudjem svijetu, valjda ce i to dvoje skrojiti svoju srecu.
asker

#10 Re: Udaja sa 18 godina

Post by asker »

suncana_strana wrote:Za mene je ovo velika, ogromna greska. :roll: Udala se sa 18 godina. Mlada je , previse je mlada. Pozurila je , a posto je javna i poznata licnost ne bi me nimalo iznenadio da za 3 mjeseca procitamo pikanterije iz brako-razvodne parnice.
Iz vidjenja i poznajem njenog odabranika.

Ali mislim da su oboje nezreli, jako nezreli za ovakav krupan korak.
Brak nije bas laka i jednostavna igra.

https://www.azra.ba/aktuelno/90911/udal ... -karahmet/
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/uda ... /180706100

Jel uredu u danasnjem vremenu ovako olako hrliti u brak?

edit Inace, njene vokalne mogucnosti su savrsenstvo. Mogla je napraviti jako dobru glazbenu karijeru.

Ne znam, meni je zapravo cudno da se osoba sa 18 godina odluci udati.
Mozda tako jos funkcionise po selima, ali cura koja je mogla biti velika zvijezda da tako uradi, to mi je bas cudno.
Ti si trolcina za medalju :kiss:

Da je ista ova djevojka od 18 godina gologuza u izlogu u ponudi za 25 eura ili da se skida gola u klubu i seksa na sanku ti bi je na smrt branila na onoj temi sto ti je zakljucase :-) :-) :-)

A samo da neki Sarajlija pridje onomad bili bi postedjeni ovih tema :(
ZyzzSar

#11 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ZyzzSar »

meni je ovo retardirano i zaostalo, ravno mi je nekom vjencanju u indiji i zemljama treceg svijeta gdje se curice udaju za 10-15godina starije muskarce
glupo je prvo iz razloga sto je tolika razlika u godinama, 13-14godina wtf?
druga jer je njoj 18godina, dakle nek su zajedno 3godine, njemu je bilo 28, njoj 15, je l imao ko da je nasavjetuje, jesu li joj roditelji toliko ograničeni da nisu znali da to nije normalno
treća zbog činjenice da je lijepa cura, ima talenat, a udaje se u 18toj godini, ko da smo u 20tom stoljeću, il ko one djevojke sa sela, što nisu vidjele grada, od škole imaju samo osnovnu i jedini im cilj u životu je da se udaju i rađaju djecu

moje je mišljenje da svako treba da proživi malo prije nego što bi trebao i razmišljat o braku, dakle negdje 25ta godina bi bila uredu da se počne misliti o braku, za žene eventualno godina-dvije ranije
suncana_strana

#12 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

asker wrote:

Da je ista ova djevojka od 18 godina gologuza u izlogu u ponudi za 25 eura ili da se skida gola u klubu i seksa na sanku ti bi je na smrt branila na onoj temi sto ti je zakljucase :-) :-) :-)

Njen odabranik je iz mog grada. Ja sam Bugojanka.
Ona mi je zanimljiva zato jer je slovila kao jedna od najtalentiranijih cura koja se takmicila na X Faktoru. I dan danas ima predivan glas. I tek , kao grom iz vedra neba, nadjem clanak gdje citam da se udala.
18 godina joj je tek.
Mislim, atipicno je. Ne desava se cesto da ovako nesto procitam.

Molim te, samo izbaci mene iz konteksta ove teme, nebitno je sve to sto mi imputiras.

Hvala.
asker

#13 Re: Udaja sa 18 godina

Post by asker »

suncana_strana wrote:
asker wrote:

Njen odabranik je iz mog grada. Ja sam Bugojanka.
Ona mi je zanimljiva zato jer je slovila kao jedna od najtalentiranijih cura koja se takmicila na X Faktoru. I dan danas ima predivan glas. I tek , kao grom iz vedra neba, nadjem clanak gdje citam da se udala.
18 godina joj je tek.
Mislim, atipicno je. Ne desava se cesto da ovako nesto procitam.

Molim te, samo izbaci mene iz konteksta ove teme, nebitno je sve to sto mi imputiras.

Hvala.
I nama je bilo cudno da Severini u usta svrsava covjek babinih joj godina al' ziv se covjek na sve navikne.

Get over it :roll:
kiligonzales

#14 Re: Udaja sa 18 godina

Post by kiligonzales »

asker wrote:
I nama je bilo cudno da Severini u usta svrsava covjek babinih joj godina al' ziv se covjek na sve navikne.

Get over it :roll:
To o onome pricas sto mu se pored svega otrljala o nogu :lol:
muhafuca

#15 Re: Udaja sa 18 godina

Post by muhafuca »

pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

nije to vise dramaturgija i sramota kao sto je nekad bilo.

Boze moj, uzeli se, vjencali, zivjeli malo zajedno, nije islo, razveli se i to je to.

Sta je po tebi sad lose u razvedenom insanu? Bio musko ili zensko - nebitno.

Jel falican? Okrnjen? Manje vrijedan? Fuj? Gadan? Sugav? Odvratan?

Ako moze pojasni malo?
Cherry-Cherry

#16 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Cherry-Cherry »

Vjerovatno je ona iz patrijarhalne porodice, iz manjeg je mjesta, tako da joj je ok udati se 18. A on je bolesnik, koji u tridesetim ganja djevojčice, fuj.
suncana_strana

#17 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

muhafuca wrote:pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

Boze moj, uzeli se, vjencali, zivjeli malo zajedno, nije islo, razveli se i to je to.

Ako moze pojasni malo?
On ima 32, a ona 18, pobogu. Mozda ju je ozenio jer ne nevina, zvijezda u nastajanju pa da se obezbjedi, hajd znaj
Napisala sam ovaj post na drugoj temi, ali je jednako kredibilan i moze se odnositi i na ovu pa ga zbog toga i kopiram

Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.

Prije ulaska u potpunu i kompletnu zrelosnu dob kao sto su 30-te i kasnije, treba se provoditi i zabavljati da se covjek zasiti.
(sto naravno , ukljuce i odrzavanje seksualnih odnosa bez moralnih barijera, jer seksualni odnos u svojoj osnovi ne treba biti samo nuzno nemoralan, jer je potreba)

Nevinost je jednostavno precjenjena i cesto skoci na nos u vidu razvoda sto je empirijski potvrdjeno.
suncana_strana

#18 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Cherry-Cherry wrote:Vjerovatno je ona iz patrijarhalne porodice, iz manjeg je mjesta, tako da joj je ok udati se 18. A on je bolesnik, koji u tridesetim ganja djevojčice, fuj.
Ona je iz Kiseljaka, i regionalno je poznata zvijezda. Pjevacica je. Rijec je o Ilmi Karahmet.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Udaja sa 18 godina

Post by japin_mutapi »

koga boli qooratz
spreca

#20 Re: Udaja sa 18 godina

Post by spreca »

muhafuca wrote:pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

Ako moze pojasni malo?
Zasto im je trebala sva ova halabuka samo da bi se sexali....mogli su se i bez svadbe sexat kao sto su i do sada...nije jedina koja se je udala ovako mlada ...udaju se i mladje...zasvrbi sta ces...ali ova cura odnosno zena je se sebi popisala na karijeru koja je joj bila od boga dana....sta ce sada biti vidjecemo....uskoro slijedi razvod ili ode karijera dodjavola....radjat ce djecu i u najboljem slucaju pjevat na nekom bajramskom sijelu Ilahije i Kaside
Gojeni H

#21 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Gojeni H »

Lijepo je ne petljati se u tudje zivote.
suncana_strana

#22 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Gojeni H wrote:Lijepo je ne petljati se u tudje zivote.
Zasto se onda ljudi petljaju u zivote politicara, nogometasa, manekenki, glumaca i sl?

Ona je pjevacica, javna i estradna licnost i njen zivot i vjencanje je dospjelo u medije, nije ga sakrila od ociju javnosti stoga se moze i smije komentirati, bez ovakvih licemjernih doskocica kao sto je tvoja.
skupljac_zeljeza

#23 Re: Udaja sa 18 godina

Post by skupljac_zeljeza »

Mogla je postati Lepa Brena ili Goca Tržan, a eto sada možda neće nego će rađati djecu i biti majka. Velika nesreća. A kako se to definiše nečija sreća?
triconja

#24 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

suncana_strana wrote: Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.
Eto ti znas :lol: :lol: :lol:
triconja

#25 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

skupljac_zeljeza wrote:Mogla je postati Lepa Brena ili Goca Tržan, a eto sada možda neće nego će rađati djecu i biti majka. Velika nesreća. A kako se to definiše nečija sreća?
Necija sreca je sreca okoline, tj. sreca vecine, jer covjek ne moze sam sebi birat put do srece ako ce okolina bit zapostavljena po tom pitanju i samim tim covjek nema te neke srece ako je sam bira :lol: :lol: :lol:
Post Reply