Kad sam bila kuma na vjecanju prosle godine, oboje su dodali prezime drugog, s tim da je njeno islo prvo, pa -, pa njegovo drugo. Mislim da je to bila najsladja stvar na svijetu koju sam do tad vidjela (osim malih bebi i maca

) Na iducem vjencanju je mlada dodala njegovo, a on nista... Ali mi je bilo drago sto ona svoje nije promijenila, makar se udala za mog rođaka. Prijateljice smo 12 godina i znam je takvu sa tim imenom i prezimenom i meni bi bilo cudno da je sad zovem drugacije. Mada bi to drugacije bilo moje prezime
Sta cu ja da uradim? Pa da se patim do kraja zivota vjerovatno, jer imam prezime od 9 slova, ali ipak planiram da dodam... Zasto? Jednostavno mi je to vazno, predstavlja dio mog identiteta, pod tim su prezimenom toliki potpisi koje sam dala na sluzbena dokumenta na poslu, na to su prezime sve diplome, zapravo je jako rijetko prezime u BiH i oznacava mene. U BiH ne postoji vise niti jedna osoba sa mojim imenom i prezimenom. Znaci- u ovoj kombinaciji oznacava samo i jedino mene. Zato ga necu mijenjati, ali dodati - da. Iz ljubavi i postovanja prema buducem
Uf ala zakomplikova...

Izvinte ljudi, nije namjerno