Zanima me najprije, kada bih odlučila da se učlanim u stranku, koja bi za mene bila najbolja? Da li da biram stranku svoje nacionalnosti ili suprotnu? U oba grada u kojem sam rodjena i u kojem studiram pripadam manjinskom narodu, ako to išta znači.
Isto tako, da li je bolje da se učlanim u rodnom gradu ili u Sarajevu? U Sa trenutno živim, odem kući jednom u mjesec dana, ali opet kontam lakše je napredovati u manjem gradu gdje svak svakog zna, a u drugu ruku u Sa sam svaki dan pa bih mogla aktivno učestvovati i pratiti rad.
Inače, nemam rodbine niti prijatelja u strankama, svi su operisani od toga i hejtaju iste, ja evo kontam da se učlanim i da vidim imam li ikakvog afiniteta prema politici, ko ne proba i ne zna. Dakle, čisto iz radoznalosti da vidim da li se mogu vidjeti u radu iste, nisam nikad bila član nijedne stranke kao niko od mojih i htjela bih da isprobam da vidim svojim očima šta se tu radi. Inače, volim pratiti svjetsku politiku i imam odlične komunikacijske i pregovaračke vještine. Godinama sam u NVO, trenutno kao PR i studiram, ali to i nije baš bitno.
Hvala svima koji odluče sa mnom podijeliti neke informacije koje posjeduju.