Učlanio bih se u Sindikat penzionera BiH

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Učlanio bih se u Sindikat penzionera BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Postoji li takvo nešto ili je i ovo ubleha kao Udruženje građana penzionera/umirovljenika FBiH i Stranka penzionera FBiH?

Potrebna mi je adresa ili broj telefona na području Kantona#9 - Sarajevo.

P.S.
Mjesec mart/ožujak je mjesec kada penzioneri/umirovljenici najviše umiru.
Izdržimo još malo!
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/12/2004 00:30, edited 2 times in total.
St.Germain

Post by St.Germain »

:( :( :(
Amina__

Post by Amina__ »

:D :lol:
margareta

#4 Re: Učlanio bih se u Sindikat penzionera BiH

Post by margareta »

Da li ti prizeljkujes smrt penzionera ili je to parodija na istinu ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Margaretić,
I sam sam dio istine, kao i ti. :(

Statistika je neumoljiva.
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/12/2004 02:01, edited 1 time in total.
Amina__

#6 Re: Učlanio bih se u Sindikat penzionera BiH

Post by Amina__ »

margareta wrote:Da li ti prizeljkujes smrt penzionera ili je to parodija na istinu ?
neznam dali si mene pitala ali ako jesi onda da ti kazem da ne zelim smrt penzijonerima :)
PipiDugaDevetka

Mir djeco, u mejtefu!

Meni je upućeno pitanje!

Kod nas, u Pokretu otpora, nije važan pojedinac.

Jednom,... drugi put.... i treći put sam napravio mali verbalni incident.
UG penzionera/umirovljenika svake godine, nekako s proljeća, dadne nalog PIO/MIO-u u Mostaru da meni, ali i svima koji se ne snalaze oko penzijskih čekova, oduzmu 2KM za članarinu, a ja nikada nisam potpisao da budem njihov član. Kada sam treće godine otišao da me izopće/iščlane iz prirodno neperspektivnog udruženja napravio sam spomenuti incident.

"Sadžida" ode u predsjednikovu kancelariju da sve sredi sa sekretaricom zvanom, tajnica. Ja sam mirno i dostojanstveno sjedio u prijemnoj kancelariji/uredu sa tri penzionerska čeka od penzijaa. Toliko nas, naime, u domaćinstvu prima peMzije.

I čuju moje uši HAM-ovske:
Daj bona, pronađi spisak da ga se kutarišem.

Ja za kvaku (nije Bora Spužić) od tirkiznim skajem obloženih vrata ureda predsjednika i kažem dotičnoj "Sadžidi":
(Psovka). Ja sam doš'o da se tebe kutarišem, a ne ti mene...(slijede višekratne psovke).

Ustade predsjednik i sve on sredi. Vrati mi mojih 6KM i dade potvrdu. A, samo šuti, stišče usne i ne progovara. Njih dvije, tajnica i "Sadžida", su ostale iza onih sky vrata iščekujući lom.

A, taman sam mislio da je UGP/U dobra stvar i poželio da se učlanim. Te imaju posmrtnine (Posmrtnina-kako se kaže na hr. jeziku?), podneseš molbu ako nemaš para za lijekove i oni kupe. Tu i tamo, podijeli se nešto hrane najugroženijim. Pa, odmor u Fojnici, nekad besplatno, a nekada sa popustima, pa izleti i druženje sa felousafererima iz Gradačca, Olova, Mostara...itd.

Kad ja tamo, a ono, međutim, oni...lešinari.
Od najbjednijih nanaa, dedaa i ostalih koji i ne znaju zašto im je odbilo 2KM x dvanaest mjeseci godišnje, varaju siromašne+nepravdom pogođene=najbjednije i pljahu čine. Vjerovatno imaju dobre honorare i dnevnice za rad u UGP/U. I sve to u općini koja ima petnaestak tisuća penzioneral, t.j.(tobe jarabi) petnaestak hiljda umirovljenika.

Hebo ih Kusturica (snim'o filmove o mojoj braći, Romima),
da-bi-li-ih hebo!

P.S.
Tirkizna boja? Je li to ona malo k'o terakota, pa špricano i ne znaš je li zeleno ili je crveno?
Post Reply