Ucimo engleski!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
zmaj56

#1 Ucimo engleski!

Post by zmaj56 »

Penguin Readers

Za sve ljubitelje engleskog kao i one druge...za sve nivoe, evo knjiga u PDF formatu. Knjige su pisane na specijalan nacin, na laksem engleskom, za strance koji uce engleski.

Image

a evo i nekih naslova u slici:

Image

Image

Image

Image

Image

Skidaj:

http://kewlshare.com/dl/90dddd22afee/pe ... 2.rar.html
zmaj56

#2 Re: Ucimo engleski!

Post by zmaj56 »

Penguin Readers - Level 3 ( Fond rijeci : 1.200)

Image

A evo naslova i u slikama:

Image

Image

Skidaj:

http://kewlshare.com/dl/1421e6e273e1/PENGUIN.rar.html
Rauber

#3 Re: Ucimo engleski!

Post by Rauber »

Opa, svaka cast, bas u zadnje vrijeme samostalno radim na poboljsanju svog engleskog, tako da ce mi ovo super doci.
Ima li ko iskustva sa multimedijalnim programom za ucenje engleskog Tell Me More, moze li koliko biti od koristi.
ukras

#4 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

aaa kako mogu da skinem ove knjige
Kraljica_Suza

#5 Re: Ucimo engleski!

Post by Kraljica_Suza »

Rauber wrote:Opa, svaka cast, bas u zadnje vrijeme samostalno radim na poboljsanju svog engleskog, tako da ce mi ovo super doci.
Ima li ko iskustva sa multimedijalnim programom za ucenje engleskog Tell Me More, moze li koliko biti od koristi.
Ja sam davno koristila taj program i super je. Meni je bilo bas zanimljivo uciti preko njega, ono pricas sa kompjuterom i on te ispravlja ako izgovoris pogresno, :thumbup:

Jos uvijek imam sacuvane 4 CD-a, ali nemam password koji je potreban da bih uopce mogla otvoriti taj program.
Steta :?
ukras

#6 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

ovo bi meni bas pomoglo, recimo da solidno govorim engleski, malo me gramatika zeza ili ja mislim da me zeza i normalno zafali mi rijeci :D kako da skinem ove knjige i taj program gdje mogu nabaviti
Kraljica_Suza

#7 Re: Ucimo engleski!

Post by Kraljica_Suza »

ukras wrote:aaa kako mogu da skinem ove knjige
Evo ja upravo skidam :)
Kad kliknes na ovaj postavljeni link, dole ispod ti pise download free, pa klikni to i opet ce ti se otvoriti nova stranica, pa opet ce nesto pisati download - kliknes, pa se otvori i po treci put i onda konacno pise download now i pocne skidati.

haj probaj pa javi :D
Kraljica_Suza

#8 Re: Ucimo engleski!

Post by Kraljica_Suza »

Da usput pitam, poznajete li mozda neku stranicu il program gdje bih mogla KONVERZACIJSKI uciti engleski?
Ja na googlu nadjem sve ono klasicno gramatika i tako ti folovi.

Kako sam vec prethodno spomenula, u programu ''tell me more'' postoji to, bukvalno pricas sa kompjuterom i to mi se svidja.
Rauber

#9 Re: Ucimo engleski!

Post by Rauber »

Kraljica_Suza wrote:
Rauber wrote:Opa, svaka cast, bas u zadnje vrijeme samostalno radim na poboljsanju svog engleskog, tako da ce mi ovo super doci.
Ja sam davno koristila taj program i super je. Meni je bilo bas zanimljivo uciti preko njega, ono pricas sa kompjuterom i on te ispravlja ako izgovoris pogresno, :thumbup:

Jos uvijek imam sacuvane 4 CD-a, ali nemam password koji je potreban da bih uopce mogla otvoriti taj program.
Steta :?
Super, nadam se da ce mi pomoci, bas planiram zapeti s engleskim, ruzno se bas osjecam kad mi zatreba a ja ko blecak.
@ukras
program mozes skinuti sa http://thepiratebay.org , mozes kupiti na ww.market.ba ,vidio sam da neki momak prodaje za 20KM cini mi se, ili ako si iz Sarajeva mogu ti ja snimiti na DVD dzabalesku :)
Ja skidam pocetnicki i srednji, a za ove naprednije bi morao malo sacekati jer sam pri kraju s limitom pa cu ih skinuti kad krene 3 mjesec.
ukras

#10 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

Evo nesto ide download, za 9 min ce biti gotovo pa cmeo vidjeti
ukras

#11 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

Sve pare dala na knjige, nemam za kifli vise :D mozda bi i meni mogao to na DVD :D kupicu ti cokoladu, i nece biti dorina s keksom :D
Kraljica_Suza

#12 Re: Ucimo engleski!

Post by Kraljica_Suza »

Rauber, ako bas planiras zapeti :D onda ti savjetujem i npr. dok gledas film koji si uzeo iz videoteke, stavi titl na engleski tako da i slusas i citas isto...na youtube nadjes pjesme koje volis sa lyrics-om i fino pratis tekst kako izgovaraju i pjevusis...citaj knjige na eng. naglas itd...to ce ti sve dosta pomoci.
Rauber

#13 Re: Ucimo engleski!

Post by Rauber »

ukras wrote:Sve pare dala na knjige, nemam za kifli vise :D mozda bi i meni mogao to na DVD :D kupicu ti cokoladu, i nece biti dorina s keksom :D
Neka knjiga :thumbup:
A meni ne treba fakat nista, dovoljno mi je da znam da sam nekome bio od pomoci ;)
Na PM cemo se dogovoriti kako da ti to dobacim ;)
ukras

#14 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

Ok moze, ako nista kad sam na faxu pa da se nadjemo u gradu :D hvala, valjda ce bit ok ove knjige
ukras

#15 Re: Ucimo engleski!

Post by ukras »

Kraljica_Suza wrote:
ukras wrote:aaa kako mogu da skinem ove knjige
Evo ja upravo skidam :)
Kad kliknes na ovaj postavljeni link, dole ispod ti pise download free, pa klikni to i opet ce ti se otvoriti nova stranica, pa opet ce nesto pisati download - kliknes, pa se otvori i po treci put i onda konacno pise download now i pocne skidati.

haj probaj pa javi :D
Za koji su level poznavanja engleskog ove knjige ?????
Rauber

#16 Re: Ucimo engleski!

Post by Rauber »

Kraljica_Suza wrote:Rauber, ako bas planiras zapeti :D onda ti savjetujem i npr. dok gledas film koji si uzeo iz videoteke, stavi titl na engleski tako da i slusas i citas isto...na youtube nadjes pjesme koje volis sa lyrics-om i fino pratis tekst kako izgovaraju i pjevusis...citaj knjige na eng. naglas itd...to ce ti sve dosta pomoci.
To za filmove sam cuo, i maksuz sam skinuo neke filmove koje sam i gledao, ali sad sa engleskim titlom, pa eto i to cu probati.
Poceo sam pratiti South Park :) na digitalnoj, bez prevoda naravno, uz ovu literaturu i Tell Me More ocekujem fin napredak :)
tony__24

#17 Re: Ucimo engleski!

Post by tony__24 »

Imate li ljudi jos ovih readera, ovo je pravo dobra stvar, citao sam neke :)
zmaj56

#18 Re: Ucimo engleski!

Post by zmaj56 »

Penguin readers - level 4 - 10 knjiga (fond rijeci je oko 1.700 rijeci)- 38Mb

Image

A evo i naslova u slikama:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Skidanje:

http://kewlshare.com/dl/c4991bcad171/Pe ... ..rar.html
zmaj56

#19 Re: Ucimo engleski!

Post by zmaj56 »

Macmillan Readers - 76Mb-
Takodje veoma popularna i korisna izdanja i...za sve one koji vole engleski, a i za one druge!

Image

A evo i nekih naslova u slici:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Skidaj:

http://kewlshare.com/dl/aabfce026e36/ma ... j.rar.html
zmaj56

#20 Re: Ucimo engleski!

Post by zmaj56 »

A evo i nekoliko rijecnika...za sve nivoe...dobri a besplatni....velicina oko 81Mb ...u PDF formatu i s naslovima u slikama:

Image

Skidaj;

Code: Select all

http://kewlshare.com/dl/e2e3631ee929/Rijecnici_Engleskog.rar.html
Last edited by zmaj56 on 25/02/2010 08:52, edited 2 times in total.
tony__24

#21 Re: Ucimo engleski!

Post by tony__24 »

Pa "zmaj56"-u sta ti imas ovoga, nije valjda da si sve ovo procitao ili si samo onako s neta skidao i skupljao?
Kakav si sa znanjem eng.? Jesi li se sluzio ovim rjecnicima sto si postavio na forum, kakvi su?
randyps

#22 Re: Ucimo engleski!

Post by randyps »

Those of you who are working on learning English may be interested in this blog about common mistakes made in English by local language speakers in Southeast Europe: http://englishinsee.blogspot.com/
Post Reply