Sebe slobodno poredi sa zivotinjom, mene nemoj.
Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#101 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Hvala Bogu pa ne pripadamo
-
zengi
#102 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
leet wrote:Hvala Bogu pa ne pripadamo![]()
Šta ti pada na pamet? Ja volim i cijenim životinje.
- alibegoa
#103 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.maroons wrote:Pa ne mogu da vjerujem. Ak sam te dobro shvatio, ti hoces da kazes da je broj lutalica u vrh glave 10- ak i da su ugrizli istih medijske izmisljotine ?!naja22 wrote:Napusteni psi zamrzli, nemaju snage otvoriti usta su veliki problem i sve cesce ujedaju gradjane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako se samo lozite na medijske clanke, nemate pojma... I tacna je ona definicija sto sam davno nekad ucio u skoli : "Mediji su najbolje sredstvo za manipuliranje naroda"
- Abu FEED el-Castro
#104 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
A kad mu dadnes injekciju onda nek ujeda, jelde.
Mislim meni ne smeta nicija navodna ljubav prema zivotinjama, ne smeta mi ni sto neko previse gleda kablovsku i preko toga se obrazuje. Samo mi smeta kad svoja ubjedjenja trenira na ledjima drugih, uz to jos biva bezobrazan, bezosjecajan i drzak. Lutalica nakupi 10, sve odvedi u stan, odvedi i u krevet i radi sto se u krevetu radi, tim dokazi principijelnost ili sta hoces da dokazes. Medjutim onaj koji navodno zeli dobrobit kerovima, a hladno posmatra, ili jos gore nemaran je i potpuno ga ne interesuje dobrobit covjeka, nezainteresovan je na to sto su djeca izlozena stalnom riziku od pasa - e taj za mene nema samo poremecen sistem vrijednosti, takva osoba je za mene poremecena i opasna osoba kojoj pod hitno treba dati dijagnozu i poslati ga na psihijatrijsko lijecenje.
A pod rizikom ne mislim iskljucivo samo na ugriz, jer traume od straha koje pretrpe djeca a bogme i odrasli, jos su gore i imaju dublje posljedice.
Takodjer, i oni koji smatraju da ker zasluzuje isti tretman kao covjek, takvi su blizi kerovima nego ljudima. Nadam se da ce se i oni sami sloziti sa ovom konsatatacijom.
U stanju kad penzioneri imaju jedva primanja za osnovne potrebe, zalagati se za izdavanje 150KM mjesecno za kera je - fasizam!
Mislim meni ne smeta nicija navodna ljubav prema zivotinjama, ne smeta mi ni sto neko previse gleda kablovsku i preko toga se obrazuje. Samo mi smeta kad svoja ubjedjenja trenira na ledjima drugih, uz to jos biva bezobrazan, bezosjecajan i drzak. Lutalica nakupi 10, sve odvedi u stan, odvedi i u krevet i radi sto se u krevetu radi, tim dokazi principijelnost ili sta hoces da dokazes. Medjutim onaj koji navodno zeli dobrobit kerovima, a hladno posmatra, ili jos gore nemaran je i potpuno ga ne interesuje dobrobit covjeka, nezainteresovan je na to sto su djeca izlozena stalnom riziku od pasa - e taj za mene nema samo poremecen sistem vrijednosti, takva osoba je za mene poremecena i opasna osoba kojoj pod hitno treba dati dijagnozu i poslati ga na psihijatrijsko lijecenje.
A pod rizikom ne mislim iskljucivo samo na ugriz, jer traume od straha koje pretrpe djeca a bogme i odrasli, jos su gore i imaju dublje posljedice.
Takodjer, i oni koji smatraju da ker zasluzuje isti tretman kao covjek, takvi su blizi kerovima nego ljudima. Nadam se da ce se i oni sami sloziti sa ovom konsatatacijom.
U stanju kad penzioneri imaju jedva primanja za osnovne potrebe, zalagati se za izdavanje 150KM mjesecno za kera je - fasizam!
- naja22
#105 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Daj Boze da su ljudi kao psi, zivot bi bio mnogo ljepsi...
Haj sad glasajte vi za svoj 'lijepi' es de aa
Haj sad glasajte vi za svoj 'lijepi' es de aa
- BHF_Manijak
#106 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ma ja ba, svi oni ljudi sto su bili po crnoj hronici su ustvari izmislili napad, sram ih bilO!alibegoa wrote:Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.maroons wrote:Pa ne mogu da vjerujem. Ak sam te dobro shvatio, ti hoces da kazes da je broj lutalica u vrh glave 10- ak i da su ugrizli istih medijske izmisljotine ?!naja22 wrote:Napusteni psi zamrzli, nemaju snage otvoriti usta su veliki problem i sve cesce ujedaju gradjane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako se samo lozite na medijske clanke, nemate pojma... I tacna je ona definicija sto sam davno nekad ucio u skoli : "Mediji su najbolje sredstvo za manipuliranje naroda"
-
blue033
#107 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Dođi pa to objasni ženinoj kolegici, čijeg je sina od desetak godina neki dan izgrizao pas na sankanju. I ne nije ga dirao provocirao i sl. jer se inače boji pasa.alibegoa wrote:Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.maroons wrote:Pa ne mogu da vjerujem. Ak sam te dobro shvatio, ti hoces da kazes da je broj lutalica u vrh glave 10- ak i da su ugrizli istih medijske izmisljotine ?!naja22 wrote:Napusteni psi zamrzli, nemaju snage otvoriti usta su veliki problem i sve cesce ujedaju gradjane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
maroons
#108 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ljepotice, ljepotaanu, iznemanipulisani, ovako... Igrom okolnosti ova 2-3 mjeseca nisam u BiH, a inace kad sam dole nastanjen sam u Hrasnici. Ovom izjavom si me uvrijedio i to dobro. Na ljeto cu oko 2-3 sata uvece napraviti dzir Hrasnickom da ti docaram situaciju. Tu ces dobiti pun kurac slika kak tvoji ljepotani i ljepotice cukice, kolju macice, znaci macice tek rodjene, ove macke, starije ne pofataju. Drugi dio cu ti uslikati jarane i djecicu iz mahale koja su ugrizena. Oziljci istih. A i tebe cu zovnuti na konak, ili cak budi 4-5 noci, da ti dokazem da vidis tu medijsku manipulaciju. Ako zaspis 8 sati u tih 4-5 noci, imas stan, auto sta oces od mene, samo reci. A ak se usudis dzirati Hrasnicom oko 3-4 nezz, imas sve sto pozelis. Izvinjavam se, kratilo se, al vrjedjas brate. Vrjedjas sviju, koji se s tim problem susrecu 356 dana u godini, a ti si zavalio nedje gore u Velesicima, gradska raja i furas nama da ono sto mi vidimo svojim ocima je medijska manipulacija, da su to masoni, kurci, palci.alibegoa wrote:Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.maroons wrote:Pa ne mogu da vjerujem. Ak sam te dobro shvatio, ti hoces da kazes da je broj lutalica u vrh glave 10- ak i da su ugrizli istih medijske izmisljotine ?!naja22 wrote:Napusteni psi zamrzli, nemaju snage otvoriti usta su veliki problem i sve cesce ujedaju gradjane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zateznistub
#109 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Nisi dobro, jel' de?alibegoa wrote:Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.maroons wrote:Pa ne mogu da vjerujem. Ak sam te dobro shvatio, ti hoces da kazes da je broj lutalica u vrh glave 10- ak i da su ugrizli istih medijske izmisljotine ?!naja22 wrote:Napusteni psi zamrzli, nemaju snage otvoriti usta su veliki problem i sve cesce ujedaju gradjane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napad na moje dijete je izmisljotina? Moj punac je izmislio da ga je ujeo pas i shodno tome je izmislio da je primio tetanus?
- kukuruz_kokicar
#110 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
I ja mrzim džukele, ali i golubove i vrane i prokleto udruženje Piu-Piu. Ne prođe dan da me golub ne kakne. Ko će meni platiti deterdžent i pretrpljeni strah? Niko! Nervira me i komšinica sa drugog sprata što se oblači kao idiot i šteti mom vidu. Nerviraju me i prosjaci, Romi, klokani i Portugalci. Nervira me i jogurt jer je gust i bijele boje. Ako mene pitate ja bih ih sve pobio, ali me i takvo ponašanje pravo živcira.
Al' znate šta ... persen smiruje:D
- dječak sa šibicama
#111 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ako ni to ne pomaze, predlazemkukuruz_kokicar wrote:I ja mrzim džukele, ali i golubove i vrane i prokleto udruženje Piu-Piu. Ne prođe dan da me golub ne kakne. Ko će meni platiti deterdžent i pretrpljeni strah? Niko! Nervira me i komšinica sa drugog sprata što se oblači kao idiot i šteti mom vidu. Nerviraju me i prosjaci, Romi, klokani i Portugalci. Nervira me i jogurt jer je gust i bijele boje. Ako mene pitate ja bih ih sve pobio, ali me i takvo ponašanje pravo živcira.

za kilazom teze ljude 10-20 mg na dan.
-
zvrk
#112 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
draga gospodo sugradjani,
a pod ovim gospodo, mislim na one koji zive po izreci "rad je stvorio covjeka, a nerad gospodina"
iscitala sam vase postove
i osim par razumnih ne vidim nista osim kukumakanja koje je standard naseg podneblja.
Zakon je donesen prije tri godine a nesto se radi na provodjenju malo vise od godinu dana.
ja vas moram zapitati:
1. sta ste vi konkretno uradili da vam bude bolje?
2. sta sada radite, osim kukumakanja po forumima i facebook-u i eventualnog trovanja pasa, odnosenja kucica i td.
da se razumijemo, ne mislim da svi koji pse ne vole - iste truju, zele ih pobiti i td i td, ali je činjenica da takvi monstrumi (da, monstrumi, jer je činjenica da je pitanje dana kada će im žrtve postati ljudi) žive pored nas.
nemam namjeru da vam drzim lekcije, niti se upustam u diskusiju koja ce se svesti na to: dodji ti u moju mahalu pa vodi gladnog bijesnog kera koji laje na mene
za ove koji tvrde da su gradjani i da imaju prava, a da smrdljivi, usljivi ili kakvi vec ljubitelji zivotinja ta prava krse pomazuci zivotinjama, moram reci slijedece:
biti gradjanin znaci imati prava i obaveze.
i ljubitelji zivotinja su gradjani isto kao i vi.
stoga ste mogli u cijeloj protekloj godini, odvojiti ostatke hrane, pripitomiti divljeg psa iz mahale i odvesti ga na sterilizaciju potpuno besplatno. Time biste imali jednog psa, koji bi trazi samo hranu, a ne 12 gladnih (sada su i stenci tu), poludivljih, koji su istraumirani gladju, mahanjem, gadjanjem kamenjem i td i td
za ove koji kukaju da ima siromasnih ljudi i da ne daju "svoje" pare za paščad po ulicama
podsjecam da svako od nas placa porez i da to nisu vase, nego NASE pare.
neradnici na vlasti koje ste birali - odlucuju o trosenju tih para.
ne slazem se ni ja sa azilom u praci, ali do toga je dovelo vase i medijsko kukumakanje... sada ce milion ici uzalud u projekat unaprijed osudjen na propast, a od toga pola ce neko fino rastaliti
ne zeleci uopce da svedem diskusiju na to, ko koliko radi za pse, a koliko za ljude - samo cu vam reci da podjete od sebe.
izvolite gospodo provoditi dane i noci planirajuci, moleci za pomoc i pomazuci onome kome mislite da je potrebno. izvolite se odreci kojeg bajramovanja, ili drugog slavlja zarad drugih, cak i odricanje od kafe pomoci ce nekome. izvolite provesti vrijeme i vrijeme citajuci propise da biste se uputili na koji način da ostvarite svoja i prava drugih, izvolite pisati institucijama, iz dana u dan... ne posustajuci, pisite medijima...
bice nam svima puno bolje nego da palamudite po internetu kako nista ne valja i da vase svete guzice na putu od haustora do auta sretnu gladne pse.
generalni je problem ove zemlje sto svi se_u, i svi su pametni, a niko nece da radi. izvolite, dajte sve od sebe, i tek onda imate pravo pogledati sta neko drugi radi.
to je ljudski.
vi jeste gradjani, ali sam i ja gradjanin i imam ista prava kao i vi
a po pitanju sigurnosti od pasa, sigurno sam za vas uradila vise nego vi sami, kao i brojni drugi ljubitelji zivotinja
sto se tice mog prvog pitanja,
koliko vas koji zivite u kucama ima komsije koji drze pse - koji ne znaju ni sta je vakcina... koliko vas zna da komsija pusta svog kera da se istrci povremeno slobodno i eventualno pari koju kuju na ulici?
koliko vas u stanovima gleda kako idioti vode pit bullove i ine rase pune oziljaka i treniraju ih na psima lutalicama?
koliko vas zna da se kod komsije okotila kuja i najednom stenci nestanu?
na kraju ovog pitanja: koliko vas je okrenulo JEDAN BROJ TELEFONA i prijavilo takvog komsiju?
nadalje,
koliko VAS je zgrozeno cinjenicom da je dijelite zivotnu sredinu sa ljudima koji siluju pse, pale nastambe u kojima zivi kuja sa stencima, stavljaju petarde psima u usta, poljevaju pse kiselinom?
mislite li da nece sutra vas ili vase dijete uzeti za metu?
sta ste uradili povodom toga?
svi palamudite i svi ste pametni (iz gore navedenih kategorija), a niste se potrudili procitati ni zakone koje kritikujete niti vidjeti kako da zastitite svoja prava
nemate pojma koga tuziti ako vas napadne pas, a da ne pricam dalje...
ovime dokazujete da samo palamudite i upustate se u diskusiju bez ikakvog prethodnog proučavanja situacije.
molim VAS, nemojte palamuditi, vidite sta mozete uraditi i počnite raditi - za ljude ili zivotinje. ALI RADITE
a pod ovim gospodo, mislim na one koji zive po izreci "rad je stvorio covjeka, a nerad gospodina"
iscitala sam vase postove
i osim par razumnih ne vidim nista osim kukumakanja koje je standard naseg podneblja.
Zakon je donesen prije tri godine a nesto se radi na provodjenju malo vise od godinu dana.
ja vas moram zapitati:
1. sta ste vi konkretno uradili da vam bude bolje?
2. sta sada radite, osim kukumakanja po forumima i facebook-u i eventualnog trovanja pasa, odnosenja kucica i td.
da se razumijemo, ne mislim da svi koji pse ne vole - iste truju, zele ih pobiti i td i td, ali je činjenica da takvi monstrumi (da, monstrumi, jer je činjenica da je pitanje dana kada će im žrtve postati ljudi) žive pored nas.
nemam namjeru da vam drzim lekcije, niti se upustam u diskusiju koja ce se svesti na to: dodji ti u moju mahalu pa vodi gladnog bijesnog kera koji laje na mene
za ove koji tvrde da su gradjani i da imaju prava, a da smrdljivi, usljivi ili kakvi vec ljubitelji zivotinja ta prava krse pomazuci zivotinjama, moram reci slijedece:
biti gradjanin znaci imati prava i obaveze.
i ljubitelji zivotinja su gradjani isto kao i vi.
stoga ste mogli u cijeloj protekloj godini, odvojiti ostatke hrane, pripitomiti divljeg psa iz mahale i odvesti ga na sterilizaciju potpuno besplatno. Time biste imali jednog psa, koji bi trazi samo hranu, a ne 12 gladnih (sada su i stenci tu), poludivljih, koji su istraumirani gladju, mahanjem, gadjanjem kamenjem i td i td
za ove koji kukaju da ima siromasnih ljudi i da ne daju "svoje" pare za paščad po ulicama
podsjecam da svako od nas placa porez i da to nisu vase, nego NASE pare.
neradnici na vlasti koje ste birali - odlucuju o trosenju tih para.
ne slazem se ni ja sa azilom u praci, ali do toga je dovelo vase i medijsko kukumakanje... sada ce milion ici uzalud u projekat unaprijed osudjen na propast, a od toga pola ce neko fino rastaliti
ne zeleci uopce da svedem diskusiju na to, ko koliko radi za pse, a koliko za ljude - samo cu vam reci da podjete od sebe.
izvolite gospodo provoditi dane i noci planirajuci, moleci za pomoc i pomazuci onome kome mislite da je potrebno. izvolite se odreci kojeg bajramovanja, ili drugog slavlja zarad drugih, cak i odricanje od kafe pomoci ce nekome. izvolite provesti vrijeme i vrijeme citajuci propise da biste se uputili na koji način da ostvarite svoja i prava drugih, izvolite pisati institucijama, iz dana u dan... ne posustajuci, pisite medijima...
bice nam svima puno bolje nego da palamudite po internetu kako nista ne valja i da vase svete guzice na putu od haustora do auta sretnu gladne pse.
generalni je problem ove zemlje sto svi se_u, i svi su pametni, a niko nece da radi. izvolite, dajte sve od sebe, i tek onda imate pravo pogledati sta neko drugi radi.
to je ljudski.
vi jeste gradjani, ali sam i ja gradjanin i imam ista prava kao i vi
a po pitanju sigurnosti od pasa, sigurno sam za vas uradila vise nego vi sami, kao i brojni drugi ljubitelji zivotinja
sto se tice mog prvog pitanja,
koliko vas koji zivite u kucama ima komsije koji drze pse - koji ne znaju ni sta je vakcina... koliko vas zna da komsija pusta svog kera da se istrci povremeno slobodno i eventualno pari koju kuju na ulici?
koliko vas u stanovima gleda kako idioti vode pit bullove i ine rase pune oziljaka i treniraju ih na psima lutalicama?
koliko vas zna da se kod komsije okotila kuja i najednom stenci nestanu?
na kraju ovog pitanja: koliko vas je okrenulo JEDAN BROJ TELEFONA i prijavilo takvog komsiju?
nadalje,
koliko VAS je zgrozeno cinjenicom da je dijelite zivotnu sredinu sa ljudima koji siluju pse, pale nastambe u kojima zivi kuja sa stencima, stavljaju petarde psima u usta, poljevaju pse kiselinom?
mislite li da nece sutra vas ili vase dijete uzeti za metu?
sta ste uradili povodom toga?
svi palamudite i svi ste pametni (iz gore navedenih kategorija), a niste se potrudili procitati ni zakone koje kritikujete niti vidjeti kako da zastitite svoja prava
nemate pojma koga tuziti ako vas napadne pas, a da ne pricam dalje...
ovime dokazujete da samo palamudite i upustate se u diskusiju bez ikakvog prethodnog proučavanja situacije.
molim VAS, nemojte palamuditi, vidite sta mozete uraditi i počnite raditi - za ljude ili zivotinje. ALI RADITE
- astrid
#113 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
zvrk wrote:koliko vas koji zivite u kucama ima komsije koji drze pse - koji ne znaju ni sta je vakcina... koliko vas zna da komsija pusta svog kera da se istrci povremeno slobodno i eventualno pari koju kuju na ulici?koliko vas u stanovima gleda kako idioti vode pit bullove i ine rase pune oziljaka i treniraju ih na psima lutalicama?koliko vas zna da se kod komsije okotila kuja i najednom stenci nestanu?na kraju ovog pitanja: koliko vas je okrenulo JEDAN BROJ TELEFONA i prijavilo takvog komsiju?nadalje, koliko VAS je zgrozeno cinjenicom da je dijelite zivotnu sredinu sa ljudima koji siluju pse, pale nastambe u kojima zivi kuja sa stencima, stavljaju petarde psima u usta, poljevaju pse kiselinom?mislite li da nece sutra vas ili vase dijete uzeti za metu?sta ste uradili povodom toga?svi palamudite i svi ste pametni (iz gore navedenih kategorija), a niste se potrudili procitati ni zakone koje kritikujete niti vidjeti kako da zastitite svoja prava, a nemate pojma koga tuziti ako vas napadne pas, a da ne pricam dalje...
- kukuruz_kokicar
#114 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
zvrk bolji si od persena
. Osnovna stvar koju bi svi ljudi trebali znati da se nepoznatom psu ne gleda netremice u oči, ne mlatara rukama i ne vrišti i nikada ne bježi. Drugim riječima - kulirajte.
-
zengi
#115 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Shodno zakonu "spojenih posuda" nivo ljudi koji zagovaraju ovakav nehuman, gnusan i nepravedan nacin i pozivaju na pokolj bespomocnih i jadnih je isti kao i ljudi koji stvaraju ovaj problem izbacujuci pse na ulicu nakon sto ih propisno izlude i izmaltretiraju.
Ako mogu izbaciti psa ili kucice na ulicu pred necija vrata onda im nije nista i pobiti te pse da bi rijesili problem koji su sami (ili njima slicni) napravili a i da se malo zabave jer oni vole da ubijaju nesto bespomocno i prave se junaci.
Na drugoj strani, ako nemozes ubiti psa, neces ga moci ni na ulicu izbaciti kad ti dosadi, kad je bolestan ili kad se okoti.
Princip jasan ko dan, kao sto samo u fizici moze biti.
Da zakljucimo, ljudi koji izbacuju pse i ljudi koji zagovaraju njihovo ubistvo su jedna grupa, a ovi koji ne zele da ubijaju pse i koji ih ne izbacuju su druga grupa.
Napomena:
Ukoliko niste nikad imali psa niti ga namjeravate imati a zagovarate ova ubistva i dalje pripadate prvoj grupi bez obzira sto vi licno niste izbacili nikakvog psa. Stvar je dakle u pinicipu i mentalitetu vese nego u tome ko je izbacio a ko nije.
Logicno bi dakle bilo da ljude u istoj grupi treba isto i tretirati.
Prva grupa koja je napravila problem sad hoce da nas natjera da zajedno idemo ubijati pse i jos da za to platimo nekakvim sintorima, trovacima, pistoljdjijama. Uz to nas jos optuzuju da nismo humani, da smo fasisti, da vise volimo pascad nego djecu i demobilisane borce.
Pazi ti samo njihovog bezobrazluka!
Sta, ti izbacis kucice u paketu sa kujom i ja sam sad fasista ako necu da platim da se ti kucici poubijaju a oni jos masu repicima kad me vide?
Ili mozda bi jos bolje bilo da ih ja licno podavim u nekom potoku po vasem starom dobrom obicaju a ti uzmi ta sretstva iz budzeta sebi?
I ako necu, ako mi je zao tih kucica ni krivih ni duznih, ako me je strah od Boga da i pomislim na tako nesto, onda sam ja jedan sebicni fasista koji vise voli pascad od ljudi?
Cuo sam jednog clana prve grupe inace necovjeka koji zauzima po prilicno vazno mjesto u opstini kako kaze "pa zar se Boga ne bojite, pa ljudi zbag vas i vasih pasa ne smiju djecu da radjaju".
Eto dokle taj bezobrazluk ide.
I takav nam covjek obavlja neku vaznu funkciju, pa sad vi zamislite kakav je to nekarakter i sta se sve drugo od njega mozemo nadati.
Opet po sistemu spojenih posuda.
Ti drzis psa na metar lanca dehidriranog, gladnog, izludjenog u kavezu punom govana i onda ga iz gepeka (onako bolesnog i ludog) isreses meni pred vrata i sad da ga ja ganjam i ubijam ili stavljam u nekakve azile, lijecim itd. o svom trosku a ti vec nabavio novag da i njega izludjujes pa ces opet meni pred vrata kad se razboli ili ti dosadi i sve tako?
Kao na primjer, OVO!
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 085&type=3
E pa nece moci!
Nece moci ni to, niti cu ja da se povinujem vasoj maloumnoj, zvjerskoj, necivilizovanoj i po drustvo i bezbjednost opasnoj retorici zbog koje se u iole civilizovanim zemljama ide u zatvor i na ispitivanje.
Što je naj vaznije, ne vidim razloga da se mi normalni ljudi bojimo likova koji radi kucica nose pistolje i da im se nesto povinjavamomo.
Posto ovdje od samog pocetka ovog podforuma sve vrvi od otvorenih poziv na ubistvo i linc, upotrebu oružja i huskanje na nasilje sto (necete vjerovati) pretstavlja kriminalno djelo, (da ne pominjem uvrede) ja bih zelio da vam porucim da cemo mi, mi posteni i savjsni ljudi, insistirati na procesiranju svih onih koji vrse ili planiraju da vrse gore navedene radnje.

Ako mogu izbaciti psa ili kucice na ulicu pred necija vrata onda im nije nista i pobiti te pse da bi rijesili problem koji su sami (ili njima slicni) napravili a i da se malo zabave jer oni vole da ubijaju nesto bespomocno i prave se junaci.
Na drugoj strani, ako nemozes ubiti psa, neces ga moci ni na ulicu izbaciti kad ti dosadi, kad je bolestan ili kad se okoti.
Princip jasan ko dan, kao sto samo u fizici moze biti.
Da zakljucimo, ljudi koji izbacuju pse i ljudi koji zagovaraju njihovo ubistvo su jedna grupa, a ovi koji ne zele da ubijaju pse i koji ih ne izbacuju su druga grupa.
Napomena:
Ukoliko niste nikad imali psa niti ga namjeravate imati a zagovarate ova ubistva i dalje pripadate prvoj grupi bez obzira sto vi licno niste izbacili nikakvog psa. Stvar je dakle u pinicipu i mentalitetu vese nego u tome ko je izbacio a ko nije.
Logicno bi dakle bilo da ljude u istoj grupi treba isto i tretirati.
Prva grupa koja je napravila problem sad hoce da nas natjera da zajedno idemo ubijati pse i jos da za to platimo nekakvim sintorima, trovacima, pistoljdjijama. Uz to nas jos optuzuju da nismo humani, da smo fasisti, da vise volimo pascad nego djecu i demobilisane borce.
Pazi ti samo njihovog bezobrazluka!
Sta, ti izbacis kucice u paketu sa kujom i ja sam sad fasista ako necu da platim da se ti kucici poubijaju a oni jos masu repicima kad me vide?
Ili mozda bi jos bolje bilo da ih ja licno podavim u nekom potoku po vasem starom dobrom obicaju a ti uzmi ta sretstva iz budzeta sebi?
I ako necu, ako mi je zao tih kucica ni krivih ni duznih, ako me je strah od Boga da i pomislim na tako nesto, onda sam ja jedan sebicni fasista koji vise voli pascad od ljudi?
Cuo sam jednog clana prve grupe inace necovjeka koji zauzima po prilicno vazno mjesto u opstini kako kaze "pa zar se Boga ne bojite, pa ljudi zbag vas i vasih pasa ne smiju djecu da radjaju".
Eto dokle taj bezobrazluk ide.
I takav nam covjek obavlja neku vaznu funkciju, pa sad vi zamislite kakav je to nekarakter i sta se sve drugo od njega mozemo nadati.
Opet po sistemu spojenih posuda.
Ti drzis psa na metar lanca dehidriranog, gladnog, izludjenog u kavezu punom govana i onda ga iz gepeka (onako bolesnog i ludog) isreses meni pred vrata i sad da ga ja ganjam i ubijam ili stavljam u nekakve azile, lijecim itd. o svom trosku a ti vec nabavio novag da i njega izludjujes pa ces opet meni pred vrata kad se razboli ili ti dosadi i sve tako?
Kao na primjer, OVO!
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 085&type=3
E pa nece moci!
Nece moci ni to, niti cu ja da se povinujem vasoj maloumnoj, zvjerskoj, necivilizovanoj i po drustvo i bezbjednost opasnoj retorici zbog koje se u iole civilizovanim zemljama ide u zatvor i na ispitivanje.
Što je naj vaznije, ne vidim razloga da se mi normalni ljudi bojimo likova koji radi kucica nose pistolje i da im se nesto povinjavamomo.
Posto ovdje od samog pocetka ovog podforuma sve vrvi od otvorenih poziv na ubistvo i linc, upotrebu oružja i huskanje na nasilje sto (necete vjerovati) pretstavlja kriminalno djelo, (da ne pominjem uvrede) ja bih zelio da vam porucim da cemo mi, mi posteni i savjsni ljudi, insistirati na procesiranju svih onih koji vrse ili planiraju da vrse gore navedene radnje.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#116 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Evo gdje možete kupiti ovu spravicu, ja upravo naručio 3 komada
7.47$ po komadu, besplatna poštarina
http://www.ebay.com/itm/Ultrasonic-Dog- ... 1e632cd5c9
Kinez je, doduše, nadam se da fercera
inače, da je legalno, ja bih ih pobio iz predostrožnosti. I apsolutno me zaboli što će ovaj post izazvati zgražanje ćukoljubaca

inače, da je legalno, ja bih ih pobio iz predostrožnosti. I apsolutno me zaboli što će ovaj post izazvati zgražanje ćukoljubaca
u patetiku te ćukoljubsku ljubimPosto ovdje od samog pocetka ovog podforuma sve vrvi od otvorenih poziv na ubistvo i linc, upotrebu oružja i huskanje na nasilje sto (necete vjerovati) pretstavlja kriminalno djelo, (da ne pominjem uvrede) ja bih zelio da vam porucim da cemo mi, mi posteni i savjsni ljudi, insistirati na procesiranju svih onih koji vrse ili planiraju da vrse gore navedene radnje.
Last edited by odesveuhonduras on 01/01/2012 14:25, edited 2 times in total.
-
Mr. Brightside
#117 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
naucio si razliku između sove i goluba?zengi wrote:![]()
![]()
-
The Realist
#118 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Nevjerovatno koje gluposti.alibegoa wrote: Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.
U toku jedne dežure na kojoj sam bio su došle tri osobe (sve starije žene, jednu od njih je ugrizao za ruku, a dok je bježala je skočio i na leđa joj) koje su bile ugrižene od strane pasa (i to dvije u samom centru grada) i sve tri su primile vakcine.
Itekako se ti ugrizi dešavaju i itekako se te vakcine moraju davati.
Kad smo kod ove teme, neki dan je za mojom suprugom krenuo pas i ja sam njoj dao suzavac da ima za takve prilike, a i za nedaj Bože gore. Išao je dugo sa njom i ometao joj prolaz, ali ona nije mogla da ga pošprica, jer joj je bilo žao, ali i pas nije bio agresivan (jeste joj ometao prolaz, ali tijelom, dok nije pokazivao bilo kakve znakove da ju hoće napasti).
Kasnije se sjetila da je u pitanju bio sendvič koji se nalazio u torbi. Drago mi je da ga nije pošpricala, jer je pas očito bio gladan, ali neće uvijek tako psi reagovati, tako da ne mogu vjerovati da neko govori da tih napada nema.
S druge strane nisu ni sva prilaženja tih pasa odmah napadi, ali razumijem zašto se ljudi boje.
-
zengi
#119 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Ima jedno drugo mjesto gdje me mozes poljubiti.odesveuhonduras wrote:Evo gdje možete kupiti ovu spravicu, ja upravo naručio 3 komada7.47$ po komadu, besplatna poštarina
u patetiku te ćukoljubsku ljubimPosto ovdje od samog pocetka ovog podforuma sve vrvi od otvorenih poziv na ubistvo i linc, upotrebu oružja i huskanje na nasilje sto (necete vjerovati) pretstavlja kriminalno djelo, (da ne pominjem uvrede) ja bih zelio da vam porucim da cemo mi, mi posteni i savjsni ljudi, insistirati na procesiranju svih onih koji vrse ili planiraju da vrse gore navedene radnje.
I nije u pitanju zakon, problem je sto ti nemas damu, ni za ovo sto kazes, ni za ist drugo.
Ma nista ovo kinesko, kupi ti par kalasnjikova junače da te nebude strah.
-
r_faruk
#120 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
prestanite porediti ljude i zivotinje...........
psima nije mjesto na ulicama sarajeva, banja luke, tuzle i ostalih gradova. fakat vas ne razumijem. taj se problem MORA rijesiti. ne smiju se psi setati kako im je cejf. pa makar nikoga ne napali, nije im mjesto na ulici. ma koliko su miroljubivi, nije im mjesto na ulici.
sto se tice ovih "fiktivnih" ugriza, mog prijatelja je ugrizao pas prije par dana, primio je vakcinu i isao na previjanje.....
sto se tice gramatike, nemojte me zajebavati, mrsko mi je pisati velika slova, znam gdje su greske............
jedno pitanje:
da li smatrate da ovi psi treba da provedu citav zivot u azilu, ili 10 dana pa na uspavljivanje?
psima nije mjesto na ulicama sarajeva, banja luke, tuzle i ostalih gradova. fakat vas ne razumijem. taj se problem MORA rijesiti. ne smiju se psi setati kako im je cejf. pa makar nikoga ne napali, nije im mjesto na ulici. ma koliko su miroljubivi, nije im mjesto na ulici.
sto se tice ovih "fiktivnih" ugriza, mog prijatelja je ugrizao pas prije par dana, primio je vakcinu i isao na previjanje.....
sto se tice gramatike, nemojte me zajebavati, mrsko mi je pisati velika slova, znam gdje su greske............
jedno pitanje:
da li smatrate da ovi psi treba da provedu citav zivot u azilu, ili 10 dana pa na uspavljivanje?
- Edin Wien
#121 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Prije nego što se počne tražiti neko konstruktivno i humano rješenje potrebno je znati par
osnovnih podataka. Ima li ikakva procjena broja pasa u Sarajevu i koliko od toga je već kastrirano?
osnovnih podataka. Ima li ikakva procjena broja pasa u Sarajevu i koliko od toga je već kastrirano?
-
zengi
#122 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Pa evo ovaj tvoj post upravo potvrdjuje alibeginu tvrdnju.The Realist wrote:Nevjerovatno koje gluposti.alibegoa wrote: Ja tvrdim da su ugrizi izmišljotine, prijavljuje se kao napad kad se lutalica slučajno nađe ispred tebe na putu. Da su ugrizi u pitanju davale bi se vakcine protiv bjesnila, a nešto ne bih rekao da je makar jedna utrošena.
U toku jedne dežure na kojoj sam bio su došle tri osobe (sve starije žene, jednu od njih je ugrizao za ruku, a dok je bježala je skočio i na leđa joj) koje su bile ugrižene od strane pasa (i to dvije u samom centru grada) i sve tri su primile vakcine.
Itekako se ti ugrizi dešavaju i itekako se te vakcine moraju davati.
Kad smo kod ove teme, neki dan je za mojom suprugom krenuo pas i ja sam njoj dao suzavac da ima za takve prilike, a i za nedaj Bože gore. Išao je dugo sa njom i ometao joj prolaz, ali ona nije mogla da ga pošprica, jer joj je bilo žao, ali i pas nije bio agresivan (jeste joj ometao prolaz, ali tijelom, dok nije pokazivao bilo kakve znakove da ju hoće napasti).
Kasnije se sjetila da je u pitanju bio sendvič koji se nalazio u torbi. Drago mi je da ga nije pošpricala, jer je pas očito bio gladan, ali neće uvijek tako psi reagovati, tako da ne mogu vjerovati da neko govori da tih napada nema.
S druge strane nisu ni sva prilaženja tih pasa odmah napadi, ali razumijem zašto se ljudi boje.
Sam kazes da je cuko prisao da vidi imal sta da se klopne.
I razmisljala hanuma da ga malo prsne u one umiljate okice sto mole za hranu, ha?
Al, bilo joj ga zao.... jao kako fino od nje... a trebala ga je poprskati.
Tako znaci pridje on par puta dobije nogu u glavusu, poprskaju ga necim, stave mu petardu u nos, djeca ga nabijala nogama kad je bio mali, neke stare kebare ga mrskaju... gadjaju ga.
Cudo je da svaki dan nema 100 zaklanih.
To malo napada (lavez ili gledanje se ne broji u napad) i jesu izazvale budale koje rade ovakve stvari.
Opet oni iz prve grupe.
Jos jedna stvar, prelazenje cuki preko glave dok on mirno lezi negdje u kraju, je izazvanje napada mada mnogi ljudi misle da nije i ond kazu "napao ga iz cista mira".
Mlataranje rukama, iznandno deranje ko vo na telefonu i ostali nedostaci osnovne kulture mogu biti uzrok napada (ako to radis 5 cm udaljen od psa) vec izmaltretiranih i preplasenih pasa.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#123 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Zanima me ovaj azil u Praci sto ce se praviti...hoce li to biti "hotel" za pse ili ce se uspavljivati nakon određenog vremena ako se ne usvoje??? Skupo je mjesecno odrzavanje psa, 150 KM nisu male pare ima dosta porodica u ovoj napacenoj zemlji koje nemaju tolika primanja...jednostavno mi jos nismo drzava za te "hotele"...
Last edited by bordo gandalf on 01/01/2012 16:47, edited 1 time in total.
-
zengi
#124 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
Sto jarane, smetaju ti da po ulici pljujes, bacas smece, istresas pepeljare, gazis travu u parku,.... ili cisto onako (bez da je i tebi jasno sto), tebi nesto prahnulo?r_faruk wrote:prestanite porediti ljude i zivotinje...........
jedno pitanje:
Da ja tebe pitam, dali ti mislis da treba zaustaviti ovo izbacivanje pasa na ulicu i rijesiti problem jednom za svagda ili bi mi vjecno trebali da ih fatamo, ubijamo, udomljavamo ili stavljamo u azile.
Ili si ti vise onako zainteresovan za neko ubijanje, pa si samo nasao zgodnu temu da svratis malo da popricas o ubijanju?
Jesil vidio ovaj link sto sam postavio u vezi ovog napustenog vucijaka.
Sta ti mislis sta treba uraditi biću koji je ovog psa doveo u ovakvo stanje i onda ga svezao za drvo u parku i ostavio tako?
Ili bi ti radje da nastavimo neku pricu o ubijanju.
Ma ja, haj da ba preskocimo ovo cuke, mace, ljubitelji zivotinja, azili, hajmo mi pravo o ubijanju.
Haj ti pocni, znaci ubijamo cuke i mace i... koga jos?
Imal jos sta da tebi smeta ili bi volio da ubijes onako cisto iz razonode?
Al nemoj molim te nekoga ko moze da se brani, samo ucviljene i nejake molit cu lijepo.
Evo nam dosao i @Rastimani da malo snama prica o ubistvima. Pa dobro nam dosao junace!
- kokuz_sa
#125 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu
kad na tebe neko zagalami opsuje ti sta ili te fino napadne..zengi wrote: To malo napada (lavez ili gledanje se ne broji u napad) i jesu izazvale budale koje rade ovakve stvari.
Opet oni iz prve grupe.
Jos jedna stvar, prelazenje cuki preko glave dok on mirno lezi negdje u kraju, je izazvanje napada mada mnogi ljudi misle da nije i ond kazu "napao ga iz cista mira".
Mlataranje rukama, iznandno deranje ko vo na telefonu i ostali nedostaci osnovne kulture mogu biti uzrok napada (ako to radis 5 cm udaljen od psa) vec izmaltretiranih i preplasenih pasa.
ti kazes
lik me napao "verbalno doduse" a kad dodje pas i 10min na tebe laje pa s ezaleti stane pa sve tako ..onda to nije nikakav napad...
po statistici hitne pomoci u nasem gradu u protekle 2god ima 2 ugriza dnevno..
ugriza samo znaci..a ne "verbalnih" av av napada
a drugi dio tvog posta je fakat omalovazavanje gradjana Sarajeva..i nije fino da se ljudima govori da su volovi kao sto ti radis..ne pitas se imal npr strijih osoba koje su slabog sluha pa se malo proderu na telefon da kazu da ne cuju