ucenje stranog jezika preko
-
oksi
#1 ucenje stranog jezika preko
Dali je moguce nauciti strani jezik bez ucitelja. Ima jedan app (B. Gates ga koristi) i uz njega kazu mozes uciti strani jezik, a neko uci preko knjiga ili kompjutera pa me zanima dali je neko uspio savladati strani jezik bez ucitelja, ali i da ne zivi u toj drzavi.
- Haris.ba
#2 Re: ucenje stranog jezika preko
Moguće je naučiti jezik bez učitelja i da ne živiš u mjestu gdje se koristi, stvar je volje i inteligencije. I koristiš termin savladati jezik. Pod tim ti možeš svašta smatrati.
Ne znam šta da ti napišem. Ne mora ništa značiti. Ali npr. prva riječ u tvojoj prvoj upitnoj rečenici nije dobro napisana. Haj, nije problem. Ali nema ni upitnika. Onda, šta će ti jezik? Za šta? Hoćeš da naučiš da možeš ići vani da radiš? U kojoj branši? Ili ćeš da budeš simultani prevodioc?
Ne znam šta da ti napišem. Ne mora ništa značiti. Ali npr. prva riječ u tvojoj prvoj upitnoj rečenici nije dobro napisana. Haj, nije problem. Ali nema ni upitnika. Onda, šta će ti jezik? Za šta? Hoćeš da naučiš da možeš ići vani da radiš? U kojoj branši? Ili ćeš da budeš simultani prevodioc?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3 Re: ucenje stranog jezika preko
Naravno. Neko upija ko spuzva a neko ni uz ucitelja nece nauciti tri rijeci. Sve je to individualno.
-
Haman
#4 Re: ucenje stranog jezika preko
Zavisi od godina starosti. Sto si stariji sve je teze.Jezik najlakseuce djeca . Djeca uce brzo strani jezik ali ne matematiku i fiziku, koju opet lakse uce stariji ljudi. Uzmi asimil i polako. Ne zuri. Tek kad savkladas jednu lekciju prelazi na drugu, kad naucis drugu ponovi prvu i drgu, kad naucis 21 ponovi 20-tu itd.

-
oksi
#5 Re: ucenje stranog jezika preko
Harise. Ja jesam vani. Od 3 jezika koja pricam najslabiji mi je nas, Bosanski. Volio bi jos 2. I ne, nezelim da budem prevodiov vec cesto idem u mex, i zato bi volio Spanski a jos je i popularan i volio bi njemacki. Arapski i Engleski sam naucio u skoli.Haris.ba wrote:Moguće je naučiti jezik bez učitelja i da ne živiš u mjestu gdje se koristi, stvar je volje i inteligencije. I koristiš termin savladati jezik. Pod tim ti možeš svašta smatrati.
- Haris.ba
#6 Re: ucenje stranog jezika preko
Tako fino napiši. Onda, probaj http://www.duolingo.com. Znaš engleski, preko njega nauči španski.