Učenje i kisik

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
matic.ivan

#1 Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.

Probao sam sve preparate koji su na trzistu - Ginko, Tre-En-En, Omega-3 - nista mi ne pomaze.

Citao sam da mozak koristi u vrijeme ucenja MNOGO KISEONIKA.

Zanima me, kako bi bilo naci izvor cistog kiseonika, te ga u disati prije ucenja i u toku ucenja ?

Da li bi mi pomogla ona mala pumpica sto ima u apoteci, ili da si narucim veliko paklo koje ima u bolnicama - cistog kiseonika.
akibhf

#2 Re: Učenje i kisik

Post by akibhf »

odmori ti malo sa učenjem, izgleda da si se preforsirao :D
matic.ivan

#3 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

akibhf wrote:odmori ti malo sa učenjem, izgleda da si se preforsirao :D
to i je problem, ne mogu odmoriti - moram ovo zavrsiti sto prije.
Kaćunak

#4 Re: Učenje i kisik

Post by Kaćunak »

Ne brze od zivota.
BIONA

#5 Re: Učenje i kisik

Post by BIONA »

pliz reci mi koliko kosta Tre en en? ja sam cula da kapi ne tablete od Ginka pomazu bolje za ucenje...
matic.ivan

#6 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

BIONA wrote:pliz reci mi koliko kosta Tre en en? ja sam cula da kapi ne tablete od Ginka pomazu bolje za ucenje...
Tre-en-en sam placao 75 KM po kutiji.

Ginko mi nikako ne odgovara, nekaakv cudan osjecaj dobijem - bljak, kao da mi zubi bride - haman mi previse poveca cirkulaciju - ne godi mi.
dark side of the moon

#7 Re: Učenje i kisik

Post by dark side of the moon »

Da samo znas kako je lijepo obnovit godinu :D
someone_

#8 Re: Učenje i kisik

Post by someone_ »

matic.ivan wrote:Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.

Probao sam sve preparate koji su na trzistu - Ginko, Tre-En-En, Omega-3 - nista mi ne pomaze.

Zanima me, kako bi bilo naci izvor cistog kiseonika, te ga u disati prije ucenja i u toku ucenja ?

Da li bi mi pomogla ona mala pumpica sto ima u apoteci, ili da si narucim veliko paklo koje ima u bolnicama - cistog kiseonika.
Mozda je do tebe.
matic.ivan

#9 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

someone_ wrote:
matic.ivan wrote:Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.

Mozda je do tebe.
Sve je do nas, zato i hocu da poboljsam sebe.

Ja ucim, ne ti :-D
roki

#10 Re: Učenje i kisik

Post by roki »

Nema od toga nista.Mozda efedrin jedino,kakav ginko i bakraci.Ja sam recimo kada sam puno ucio i trcao,i fakat pomaze da poslije treninga jos mogu raditi ali generalno sam opet bio umoran i komiran,znaci mrtva kapa
matic.ivan

#11 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

roki wrote:Nema od toga nista.Mozda efedrin jedino,kakav ginko i bakraci.Ja sam recimo kada sam puno ucio i trcao,i fakat pomaze da poslije treninga jos mogu raditi ali generalno sam opet bio umoran i komiran,znaci mrtva kapa
Ma kakav efedrin, zabranjen je. Pijem mnogo kofeina - ali sam se zapitao kako bi bilo da si kupim 100% KISEONIK pa ga udisem - vjerujem 90% da bi bilo ucinkovito - zato i pitam.

I ja se uspijem nekako baviti malo i sa fizickim aktivnostima - rekreativno.
roki

#12 Re: Učenje i kisik

Post by roki »

Znaci po tebi ti bi na planini ucio mnogo bolje i manje se umarao.Sve to stoji i sve je istina,mozgu treba kisika kad su umni napori u pitanju ali neces dobiti neko znacajnije poboljsanje,kao da vec neko ne bi skontao da to radi
matic.ivan

#13 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

roki wrote:Znaci po tebi ti bi na planini ucio mnogo bolje i manje se umarao.Sve to stoji i sve je istina,mozgu treba kisika kad su umni napori u pitanju ali neces dobiti neko znacajnije poboljsanje,kao da vec neko ne bi skontao da to radi
Pa naravno da je tako, medjutim na planini opet nema mnogo vise kiseonika nego u gradu - mozda maksimalno za 10% vise nego u gradu. Pa naravno da su skontali, ako se sjecas NC (Norton Comander) program - glavni programer ode u sumu u vikendicu, vrati se sa novim izumom, tako je nastao NC u sumi, nastao je njegov Disc Defragment itd... sportasi se pripremaju na VISINI U SUMI radi vise kiseonika koji je pogodan za misice, pogledaj izjavu od prije 3 dana Blankinog Oca:

"‘Sportašice bi trebale zatrudnjeti ako žele rekorde’ - Joško Vlašić, nedavno je u jednom intervjuu izjavio: "Moja će Blanka skinuti svjetski rekord. Možda nakon što rodi..." Tu je prognozu potkrijepio primjerima (Tia Halabaut, Ana Čičerova) koji pokazuju kako su atletičarke u najvećem naponu snage upravo nakon poroda jer tada u krvi imaju 30% više kisika"

Sada je pitanje koliko bi dobro doslo svakih 15 min udahnut po 2-3 doze 100% kiseonika - dakle CIST KISEONIK - ono sto nema u sumi i u prirodi - mnogo jaci koncentrat.

Pazi ovo:
"Kad je organizam u mirovanju, na mozak odlazi gotovo 1/5 cjelokupne potrošnje kisika. "

U svim kvalitetnim KOCKARNICAMA (Las Vegas) - omjer kiseonika je veci nego u SUMI, jer se stalno UPUMPAVA - tako da igraci nikada nisu pospani niti umorni, ne spava im se uopste.

Pretpostavljam da bi bilo nekog efekta.
Last edited by matic.ivan on 22/08/2012 00:35, edited 1 time in total.
roki

#14 Re: Učenje i kisik

Post by roki »

http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/oxymax.html

meni su preporucivali ovo,kazu da je dobro
matic.ivan

#15 Re: Učenje i kisik

Post by matic.ivan »

roki wrote:http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/oxymax.html

Gdje ima to da se kupi - kako vidim poprilicno je slaba koncentracija ? Jesil probao ?
roki

#16 Re: Učenje i kisik

Post by roki »

matic.ivan wrote:
roki wrote:http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/oxymax.html

Gdje ima to da se kupi - kako vidim poprilicno je slaba koncentracija ? Jesil probao ?
Nisam probao,ima u Sarajevu,negdje oko 80KM kosta.Ne vjerujem ovakvim preparatima mada mi jedan covjek rece da se od ovoga osjecao puno bolje
antonija

#17 Re: Učenje i kisik

Post by antonija »

Zanimljivo, imal ko strucno misljenje ?
Post Reply