Učenje i kisik
Moderator: anex
- matic.ivan
#1 Učenje i kisik
Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.
Probao sam sve preparate koji su na trzistu - Ginko, Tre-En-En, Omega-3 - nista mi ne pomaze.
Citao sam da mozak koristi u vrijeme ucenja MNOGO KISEONIKA.
Zanima me, kako bi bilo naci izvor cistog kiseonika, te ga u disati prije ucenja i u toku ucenja ?
Da li bi mi pomogla ona mala pumpica sto ima u apoteci, ili da si narucim veliko paklo koje ima u bolnicama - cistog kiseonika.
Probao sam sve preparate koji su na trzistu - Ginko, Tre-En-En, Omega-3 - nista mi ne pomaze.
Zanima me, kako bi bilo naci izvor cistog kiseonika, te ga u disati prije ucenja i u toku ucenja ?
Da li bi mi pomogla ona mala pumpica sto ima u apoteci, ili da si narucim veliko paklo koje ima u bolnicama - cistog kiseonika.
-
akibhf
#2 Re: Učenje i kisik
odmori ti malo sa učenjem, izgleda da si se preforsirao 
- matic.ivan
#3 Re: Učenje i kisik
to i je problem, ne mogu odmoriti - moram ovo zavrsiti sto prije.akibhf wrote:odmori ti malo sa učenjem, izgleda da si se preforsirao
-
BIONA
#5 Re: Učenje i kisik
pliz reci mi koliko kosta Tre en en? ja sam cula da kapi ne tablete od Ginka pomazu bolje za ucenje...
- matic.ivan
#6 Re: Učenje i kisik
Tre-en-en sam placao 75 KM po kutiji.BIONA wrote:pliz reci mi koliko kosta Tre en en? ja sam cula da kapi ne tablete od Ginka pomazu bolje za ucenje...
Ginko mi nikako ne odgovara, nekaakv cudan osjecaj dobijem - bljak, kao da mi zubi bride - haman mi previse poveca cirkulaciju - ne godi mi.
- dark side of the moon
#7 Re: Učenje i kisik
Da samo znas kako je lijepo obnovit godinu 
-
someone_
#8 Re: Učenje i kisik
Mozda je do tebe.matic.ivan wrote:Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.
- matic.ivan
#9 Re: Učenje i kisik
Sve je do nas, zato i hocu da poboljsam sebe.someone_ wrote:Mozda je do tebe.matic.ivan wrote:Trenutno ucim za slozen ispit, kako to ide, radi se, nema se mnogo vremana, stara prica, kuci se dodje vec umoran.
Ja ucim, ne ti
- roki
#10 Re: Učenje i kisik
Nema od toga nista.Mozda efedrin jedino,kakav ginko i bakraci.Ja sam recimo kada sam puno ucio i trcao,i fakat pomaze da poslije treninga jos mogu raditi ali generalno sam opet bio umoran i komiran,znaci mrtva kapa
- matic.ivan
#11 Re: Učenje i kisik
Ma kakav efedrin, zabranjen je. Pijem mnogo kofeina - ali sam se zapitao kako bi bilo da si kupim 100% KISEONIK pa ga udisem - vjerujem 90% da bi bilo ucinkovito - zato i pitam.roki wrote:Nema od toga nista.Mozda efedrin jedino,kakav ginko i bakraci.Ja sam recimo kada sam puno ucio i trcao,i fakat pomaze da poslije treninga jos mogu raditi ali generalno sam opet bio umoran i komiran,znaci mrtva kapa
I ja se uspijem nekako baviti malo i sa fizickim aktivnostima - rekreativno.
- roki
#12 Re: Učenje i kisik
Znaci po tebi ti bi na planini ucio mnogo bolje i manje se umarao.Sve to stoji i sve je istina,mozgu treba kisika kad su umni napori u pitanju ali neces dobiti neko znacajnije poboljsanje,kao da vec neko ne bi skontao da to radi
- matic.ivan
#13 Re: Učenje i kisik
Pa naravno da je tako, medjutim na planini opet nema mnogo vise kiseonika nego u gradu - mozda maksimalno za 10% vise nego u gradu. Pa naravno da su skontali, ako se sjecas NC (Norton Comander) program - glavni programer ode u sumu u vikendicu, vrati se sa novim izumom, tako je nastao NC u sumi, nastao je njegov Disc Defragment itd... sportasi se pripremaju na VISINI U SUMI radi vise kiseonika koji je pogodan za misice, pogledaj izjavu od prije 3 dana Blankinog Oca:roki wrote:Znaci po tebi ti bi na planini ucio mnogo bolje i manje se umarao.Sve to stoji i sve je istina,mozgu treba kisika kad su umni napori u pitanju ali neces dobiti neko znacajnije poboljsanje,kao da vec neko ne bi skontao da to radi
"‘Sportašice bi trebale zatrudnjeti ako žele rekorde’ - Joško Vlašić, nedavno je u jednom intervjuu izjavio: "Moja će Blanka skinuti svjetski rekord. Možda nakon što rodi..." Tu je prognozu potkrijepio primjerima (Tia Halabaut, Ana Čičerova) koji pokazuju kako su atletičarke u najvećem naponu snage upravo nakon poroda jer tada u krvi imaju 30% više kisika"
Sada je pitanje koliko bi dobro doslo svakih 15 min udahnut po 2-3 doze 100% kiseonika - dakle CIST KISEONIK - ono sto nema u sumi i u prirodi - mnogo jaci koncentrat.
Pazi ovo:
"Kad je organizam u mirovanju, na mozak odlazi gotovo 1/5 cjelokupne potrošnje kisika. "
U svim kvalitetnim KOCKARNICAMA (Las Vegas) - omjer kiseonika je veci nego u SUMI, jer se stalno UPUMPAVA - tako da igraci nikada nisu pospani niti umorni, ne spava im se uopste.
Pretpostavljam da bi bilo nekog efekta.
Last edited by matic.ivan on 22/08/2012 00:35, edited 1 time in total.
- roki
- matic.ivan
#15 Re: Učenje i kisik
Gdje ima to da se kupi - kako vidim poprilicno je slaba koncentracija ? Jesil probao ?roki wrote:http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/oxymax.html
meni su preporucivali ovo,kazu da je dobro
- roki
#16 Re: Učenje i kisik
Nisam probao,ima u Sarajevu,negdje oko 80KM kosta.Ne vjerujem ovakvim preparatima mada mi jedan covjek rece da se od ovoga osjecao puno boljematic.ivan wrote:Gdje ima to da se kupi - kako vidim poprilicno je slaba koncentracija ? Jesil probao ?roki wrote:http://www.vitamini-hr.com/calivita_page/oxymax.html
meni su preporucivali ovo,kazu da je dobro
- antonija
#17 Re: Učenje i kisik
Zanimljivo, imal ko strucno misljenje ?