Ucenje engleskog online - stranice?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
marketleader

#1 Ucenje engleskog online - stranice?

Post by marketleader »

Zdravo, zanima me da li neko ima iskustva sa učenjem engleskog jezika preko interneta?
Prvenstveno me zanimaju stranice (ako postoje) gdje ima interakcije sa drugim korisnicima koji uče jezik i koji su na istom/približnom nivou, jer smatram da nema neke koristi od pasivnog učenja pastova,tensova i slicno :D
BOX_2016

#2 Re: Ucenje engleskog online - stranice?

Post by BOX_2016 »

marketleader wrote:Zdravo, zanima me da li neko ima iskustva sa učenjem engleskog jezika preko interneta?
Prvenstveno me zanimaju stranice (ako postoje) gdje ima interakcije sa drugim korisnicima koji uče jezik i koji su na istom/približnom nivou, jer smatram da nema neke koristi od pasivnog učenja pastova,tensova i slicno :D
jedino skype. ima tamo forum gdje možeš naći osobe za razgovor.
alanx

#4 Re: Ucenje engleskog online - stranice?

Post by alanx »

Busuu, LiveMocha, DuoLingo i Memrise za ono sto ti trazis...
friskyoreo

#5 Re: Ucenje engleskog online - stranice?

Post by friskyoreo »

marketleader wrote:Zdravo, zanima me da li neko ima iskustva sa učenjem engleskog jezika preko interneta?
Ovdje imas sve moguce opcije, od klikanja tacnih odgovora, do snimanja svog izgovora pa da te ocjenjuju izvorni govornici, pa do same interaktivne konverzacije, tj. live chat-a. :) Neke se usluge placaju cini mi se, ali za ove osnovne mislim da se ne placaju, istrazi malo pa javi i ostalima kakva je situacija. Ja sam to davno koristio kad sam imao elana da ucim francuski. :D
http://livemocha.com/
neopredjeljeni

#6 Re: Ucenje engleskog online - stranice?

Post by neopredjeljeni »

A ima li za ucenike 6 razreda ili je to sve za vece nivoe? Hocu sincica da upisem na online kurs engleskog, ali bolje mi je online kako bih ga mogao kontrolisati povremeno. 8-)
Post Reply