Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosne"

JohnnyS

#126 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by JohnnyS »

Hafis wrote:Jel' to diplite o jezicima, i u čijeg je babe duža hargija?

Šta bi s onom malom iz Jajca? Dobi li novu svjedožbu od škole? Upisa li se na fakultet ili je otišla na biro?

Sumnjam da će na biro. Ime je stvorila, brendirala ga na najbolji način, sad će na neku listu "patriotske" stranke, nazire se i skupština Srednjobosanske županije...
sinuhe

#127 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sinuhe »

Prije ce biti da uprava skole profitira na neki nacin takvim ponasanjem. Seljacka politika protiv koje se tesko boriti. Jesu joj podvalili :roll:
Hafis

#128 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Hafis »

JohnnyS wrote:
Hafis wrote:Jel' to diplite o jezicima, i u čijeg je babe duža hargija?

Šta bi s onom malom iz Jajca? Dobi li novu svjedožbu od škole? Upisa li se na fakultet ili je otišla na biro?

Sumnjam da će na biro. Ime je stvorila, brendirala ga na najbolji način, sad će na neku listu "patriotske" stranke, nazire se i skupština Srednjobosanske županije...
i ja mislim da je mala na ovaj način uknjižila ne baš tako mali poen u svom CV-u i ako bude pametna pred njom je blistava politička karijera.
Konjanik

#129 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Konjanik »

Djevojci svaka cast na iskazanoj gradjanskoj hrabrosti, ja ne vidim zasto je problem da se na diplomama javnih skola u Jajcu ne stampaju samo grb BH ipak j to javna skola koju placa opet budjet sbk i federacije odnosno organi drzave BH
Hafis

#130 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by Hafis »

Mala ispravka: Mislim da se radi o fašističkom grbu fašističke paratvorevine
energy star

#131 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by energy star »

maintain_balance wrote:
Hafis wrote:Mala ispravka: Mislim da se radi o fašističkom grbu fašističke paratvorevine
Radi se o grbu koji ce biti izbrisan sa svakog pedlja Bosne.

Nema "treceg" bez rata moj bosanac.

Što se ratovalo, ratovalo se!
Slijedećih 50 godina.

Tako da prijetnje oružjem ovdje ne djeluju ozbiljno nego samo izazivaju podsmijeh!
reis1

#132 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by reis1 »

energy star wrote:
reis1 wrote:
energy star wrote:Ne sporim sličnosti jezika na ovim prostorima. Čak i ne sporim mogućnost da je to jedan jezik sa nekoliko jezičnih varijanti.

Slušati spikere na večernjem tv dnevniku televizija sarajevo, beograd ili zagreb, totalno slično.

Ovdje je spor kako se taj jezik NAZIVA.
Vi ga zovete BOSANSKIM,
netko ga zove HRVATSKIM
a netko treći ga zove SRPSKIM
Da, pri cemu su to sve nazivi za izvorni narodni bosanski jezik, koji se govori na teritoriju BiH, i koji je uzet za standard.
To su nazivi za izvorni HERCEGOVAČKI jezik. Hercegovački jezik je uzet za standard na ovim prostorima!
Ako već pričamo o tome standard koji je postavio Vuk Karadžić je HERCEGOVAČKI standardni jezik!
I to je tacno.

Izvorni narodni jezik Hercegovine, koji se ni po cemu ne razlikuje od izvornog narodnog jezika Bosne.

Za razliku od toga, znacajno se razlikuje od npr. izvornog narodnog jezika Dalmacije ili Zagorja. Ili recimo od izvornog srpskog jezika sa Kosova u kojem ne postoji 7 padeza, vec sve trpaju u nominativ.
sanjin_1

#133 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Mala ispravka: Mislim da se radi o fašističkom grbu fašističke paratvorevine
Bravo care :thumbup:
Ima nade za tebe...sada pravac Balinovac i nadji kakva efendiju pa vidi to za sunet.. :izet:
klmnopq

#134 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by klmnopq »

sanjin_1 wrote:
Ima nade za tebe...sada pravac Balinovac i nadji kakva efendiju pa vidi to za sunet.. :izet:
Ni tebi nije mane
sanjin_1

#135 Re: Ucenica iz Jajca odbila svjedocanstvo grbom "Herceg Bosn

Post by sanjin_1 »

klmnopq wrote:
sanjin_1 wrote:
Ni tebi nije mane
Pa ja sam vec osunecen :?
Post Reply