Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hafis wrote:Jel' to diplite o jezicima, i u čijeg je babe duža hargija?
Šta bi s onom malom iz Jajca? Dobi li novu svjedožbu od škole? Upisa li se na fakultet ili je otišla na biro?
Sumnjam da će na biro. Ime je stvorila, brendirala ga na najbolji način, sad će na neku listu "patriotske" stranke, nazire se i skupština Srednjobosanske županije...
Hafis wrote:Jel' to diplite o jezicima, i u čijeg je babe duža hargija?
Šta bi s onom malom iz Jajca? Dobi li novu svjedožbu od škole? Upisa li se na fakultet ili je otišla na biro?
Sumnjam da će na biro. Ime je stvorila, brendirala ga na najbolji način, sad će na neku listu "patriotske" stranke, nazire se i skupština Srednjobosanske županije...
i ja mislim da je mala na ovaj način uknjižila ne baš tako mali poen u svom CV-u i ako bude pametna pred njom je blistava politička karijera.
Djevojci svaka cast na iskazanoj gradjanskoj hrabrosti, ja ne vidim zasto je problem da se na diplomama javnih skola u Jajcu ne stampaju samo grb BH ipak j to javna skola koju placa opet budjet sbk i federacije odnosno organi drzave BH
energy star wrote:Ne sporim sličnosti jezika na ovim prostorima. Čak i ne sporim mogućnost da je to jedan jezik sa nekoliko jezičnih varijanti.
Slušati spikere na večernjem tv dnevniku televizija sarajevo, beograd ili zagreb, totalno slično.
Ovdje je spor kako se taj jezik NAZIVA.
Vi ga zovete BOSANSKIM,
netko ga zove HRVATSKIM
a netko treći ga zove SRPSKIM
Da, pri cemu su to sve nazivi za izvorni narodni bosanski jezik, koji se govori na teritoriju BiH, i koji je uzet za standard.
To su nazivi za izvorni HERCEGOVAČKI jezik. Hercegovački jezik je uzet za standard na ovim prostorima!
Ako već pričamo o tome standard koji je postavio Vuk Karadžić je HERCEGOVAČKI standardni jezik!
I to je tacno.
Izvorni narodni jezik Hercegovine, koji se ni po cemu ne razlikuje od izvornog narodnog jezika Bosne.
Za razliku od toga, znacajno se razlikuje od npr. izvornog narodnog jezika Dalmacije ili Zagorja. Ili recimo od izvornog srpskog jezika sa Kosova u kojem ne postoji 7 padeza, vec sve trpaju u nominativ.