Slazem se. Samo bosanci nisu, tako mi Kulina bana.Marco-x wrote:bosank_a wrote:Klapac wrote: Crkvena se podjela pocela osjecati u zraku DALEKO ranije, prije nego je kulminirala 1054. god. kada su se obadvije Crkve medjusobno proklele. Negdje sam citao kako su se znacajne razlike ocitovale vec na cuvenom Saboru u Nikeji 325. godine.
Ne mogu ja nista dokazati jerbo ne znam ja puno o ovome. Ja sam matematicar, ovo mi je samo zanimacija. Ali smatram kako sam otvoren, sposoban razmisljati svojom glavom i sposoban preispitivati ono sto mi se servira.U tvojem tekstu, stoji kako je u vrijeme turskih osvajanja, vecina stanovnistva bila bogumili, a npr. Tomo Vuksic kaze kako je bilo 85% katolika a samo 9% bogumila. Ja ne znam istinu tako da obadva podatka primam sa rezervom...
Sta hoces ti da kazes u stvari?
Rijec je o istoriji BIH, a ne o nastanku religija.
Ako te bas zanima krscanstvo se pocelo sirit puno prije 323.g., ali tajno jer su bili proganjani kao krivovjernici.Tad su nastale i cuvene rimske katakombe.
325.g. je kriscanstvo sluzbeno proglaseno sluzbenom vjerom u Nikeji podrzano od tadasnjes rimskog imperatora Konstantina Velikog ...
lstoriju Bosne pokusavaju da podcine sebi i hrvati i srbi.Katolici ne podrazumjevaju samo hrvate nego sve ljude na planeti Zemlji koji su prihvatili tu vjeru.
Slažem se. Ali ne samo oni...
Ubrzani tecaj Srpske Mitologije- LIMONOV
-
bosank_a
-
Dezidijat
osa,osa wrote:@dezidijat
nekako mi se čini da većina vas ne poznaje odnose hrvatske, mađerske i austrije. hrvatska nikad nije do drugog svjetskog rata imala klasičnu okupaciju nego je ulazila u državno-pravne veze. nikad jedna vojska do njemačke i njihovih ustaških slugu nije zauzela i držala pod okupacijom hrvatsku. sudbinu države su tada riješavali feudalci u skladu sa državnim a često i svojim osobnim interesima. hrvatski feudalci su taj posao koliko toliko dobro odradili, jer su unatoč tome što smo mali uspjeli očuvati svoju državnost (hrvatski sabor nikad nije bio ukinut do ulaska u kraljevinu srba,hrvata i slovenaca) a imali smo moćne susjede i vrlo često neprijateljski nastrojene. ako misliš da nije tako nađi mi u povijesti tuđina koji je sa svojom vojskom došao u hrvatsku i ostao, a pogotovo da su ga sami stanovnici podržali u tome.
Jarane, sereš !. Ne znam ja mnogo o hrvatskoj historiji al dobro znam da to što si mi ti sad napiso tipa da Hrvatska nikada nije bila pokorena od neke strane sile niti da nikada dijelovima hrvatske niti cijelom hrvatskom nikada nisu upravljali Italijani, Mađari , Austrijanci i dr. već da je bilo obrnuto - TO JE LAŽ!
jarane vjeruj ti u šta god hoćeš samo da se osjećaš superiorno i tješiš al kad odeš u Hrvatsku raspitaj se malo o historiji te zemlje prije negoli počneš da pišeš o njenoj mitologiji.
vozdra
- ZZZlica
WOW, a ustaše su bili vjerovatno Marsovciosa wrote: nikad jedna vojska do njemačke i njihovih ustaških slugu nije zauzela i držala pod okupacijom hrvatsku.
ako misliš da nije tako nađi mi u povijesti tuđina koji je sa svojom vojskom došao u hrvatsku i ostao, a pogotovo da su ga sami stanovnici podržali u tome.
M.P. Thompson je opjevao (i dalje pjeva za) vanzemaljce
Nek' si nas prosvijetlio