Ubrzan rad srca

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hakazvaka

#1 Ubrzan rad srca

Post by hakazvaka »

Eh, kako inace cesto se zabrinem zbog nakvih gluposti na svom tijelu, vjerovatno i ova tema nema blage veze sa stvarnoscu, ali eto cisto da budem koliko-toliko siguran :)

Naime, primjetio sam da mi srce pocne strasno snazno lupati kada naglo ustanem... ili potrcim i sl. (ali to mi je normalnije), ali cudno mi je da mi pocne lupati kada ustanem.
I sto je najgore, to nije ono samo ubrzano lupanje, nego do te mjere da ga haman cujem, ono bas prepresnazno udara (i pulsira snazno u usima).
Ovo se nije prije desavalo, mozda unazad mjesec-dva da je pocelo :)

Sto se tice sporta, intenzivno se bavim brdskim biciklizmom.
true

#2 Re: Ubrzan rad srca

Post by true »

to su razne vrste aritmije
meni je jedan period mucilo
raja mi je svasta govorila,ali na kraju sam otisao kod ljekara nakon niza nalaza se ispostavilo da imam malu anomaliju na srcu za sada je sve ok mogu sta hocu moram se kontrolisati svako par godina.
Ljekar mi je rekao da moze biti zbog ishrane,prestanka ili pocetka baljvenja sportom,stresa,neki drugi psihofaktor itd.
kod mene se ispostavilo da je problem morfoloske prirode odi pregledaj se malo ces hodati ali sve je besplatno treba koristite kod srca nema da se desi greska i da prezivis :lol:
hakazvaka

#3 Re: Ubrzan rad srca

Post by hakazvaka »

Uh, znaci ipak nije bezveze...

Cura mi rece da je lupanje srca znak da sam ziv :lol:
Nista onda, kod doktora ovih dana :)

Hvala na sugestijama, javim sta je rekao :D
Zvrkicaa

#4 Re: Ubrzan rad srca

Post by Zvrkicaa »

Provjeri secer, pritisak... Izvadi nalaze, mozda je u pitanju anemija ili si jednostavno previse zabrinut zbog necega, stres. Ne brigaj, ali idi doktoru, nista ti ne fali :D :D
burek_in_space

#5 Re: Ubrzan rad srca

Post by burek_in_space »

I kod mene isto tako im'o komshija... :evil:
SKAFISKAFNJAK

#6 Re: Ubrzan rad srca

Post by SKAFISKAFNJAK »

burek_in_space wrote:I kod mene isto tako im'o komshija... :evil:
mislim da je naglasak na ovome im´o 8-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7 Re: Ubrzan rad srca

Post by bordo gandalf »

burek_in_space wrote:I kod mene isto tako im'o komshija... :evil:
A bio je dobar co'ek :roll:
Ma.Le.Na

#8 Re: Ubrzan rad srca

Post by Ma.Le.Na »

"otpasce samo" :lol: :evil:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9 Re: Ubrzan rad srca

Post by bordo gandalf »

Haka jesi ziv :?
mimsy

#10 Re: Ubrzan rad srca

Post by mimsy »

joj znam :D
jedne prilike sam uzela role od rodice da se provozam i prisjetim se starih dana...
u po frke mi je srce toliko zalupalo,steglo,pocela sam gubiti dah...bas sam se bila prepala
nikad ne odoh doktoru,moze biti da je do fizicke aktivnosti(nicim se ne bavim vec godinama)
znam da mi je nekad davno na sistematskom doktor rekao da mi srce malo preskace,ali da to nije nista ozbiljno...
mobsterc

#11 Re: Ubrzan rad srca

Post by mobsterc »

Jao koji deja vu... Istu stvar, ama identicnu, mi je ispricao poznanik... malo prije nego sto je umro... :)
Wazap

#12 Re: Ubrzan rad srca

Post by Wazap »

Ja mislim da su ti to prvi znaci da si ziv :D
Sala
mobsterc

#13 Re: Ubrzan rad srca

Post by mobsterc »

sanabe wrote:
mobsterc wrote:Jao koji deja vu... Istu stvar, ama identicnu, mi je ispricao poznanik... malo prije nego sto je umro... :)

E jesi duhovit i originalan :roll:
bo vas vas humor vaki :twisted:
Ja sam Casper, normalno da sam duhovit...
Samo prenosim svoje iskustvo. :oops:
Inace, haka je moj dobar drug, zna on da bi mu dos'o na sahranu. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Ubrzan rad srca

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hakazvaka wrote:Eh, kako inace cesto se zabrinem zbog nakvih gluposti na svom tijelu, vjerovatno i ova tema nema blage veze sa stvarnoscu, ali eto cisto da budem koliko-toliko siguran :)

Naime, primjetio sam da mi srce pocne strasno snazno lupati kada naglo ustanem... ili potrcim i sl. (ali to mi je normalnije), ali cudno mi je da mi pocne lupati kada ustanem.
I sto je najgore, to nije ono samo ubrzano lupanje, nego do te mjere da ga haman cujem, ono bas prepresnazno udara (i pulsira snazno u usima).
Ovo se nije prije desavalo, mozda unazad mjesec-dva da je pocelo :)

Sto se tice sporta, intenzivno se bavim brdskim biciklizmom.
Mozda trebas malo usporiti pa to intenzivno preokrenuti na lagano. :wink: U svakom slucaju uradi osnovne pretrage.

Sretno.
Pasiflora

#15 Re: Ubrzan rad srca

Post by Pasiflora »

A da malo provjeris i stitnu zlijezdu? Kad vec radis nalaze, cisto da i to iskljucis...
Partijaner

#16 Re: Ubrzan rad srca

Post by Partijaner »

Eh ovako ja imam sljedeci problem. U mene srce pocne lupat kad napravim mali pokret, npr. lezim i ustanem odem do kuhinje stvori mi se neki pritisak i pocne mi srce brzo lupat, ja se nekako smirim i zanemarim. Medjutim kad sam smiren i ne osjetim nista u predjelu grudi odjednom iz cista mira ubrza mi srce u vrati se u normalu. Nekad mi zna da udari jednom jako i onda pocne normalno da udara. I tako izvadim sve zivo. Uradim abdomenu sve uredu, odem na ekg sve uredu, odem na UZV srca reko da nemam neku aritmiju i dokotorica mi je rekla da imam prosireno srce kao sportsko srce nalik, posto ja trcim i idem na fitness i tako to.

Al ja imam osjecaj da imam to lupanje od zeludca, jer tu mene neki osjecaj dodje i meni pocne srce nenormalno brzo lupat da ja dobijem paniku i jedva da se iskontrolise, jednostavno ne mogu protiv toga i gotovo. Isao sam na pregled i uho,grla i nosa, pa i pluca pregledo sve uredu. Meni stalno nesto krci u stomaku, podrigujemi se i poceo sam piti ranital al taj osjecaj ne bjezi nikako. Sad sam odlucio uradit gastroskopiju da vidim da li imam cir ili nesto u zeludcu sto mi tjera da srce lupa. U porodici mi niko nema problema sa srcem, niti sam ni ja imao problema, mlad sam imam 19 god. i ranije sam se sportom bavio, medjutim kako mi je sad stvorio ovaj problem obustavio sam sve, sve me strah dok trcim da mi nece srce puknuti ili stat nesto jednostavno prepadnem sam.

Ako neko ima slicnih problema bilo bi mi drago da mi neko da misljenje o ovom mom problemu. :)
sarajev_o

#17 Re: Ubrzan rad srca

Post by sarajev_o »

Imam i ja isto kod ljekara sto prije.
Mihailo

#18 Re: Ubrzan rad srca

Post by Mihailo »

U zadnje dve nedelje primetio sam ubrzan rad srca od prilike od 80 do 100 puta u minutu. EKG sam radio uredu je.pre dva meseca sam snima srce na rengen takodje je bilo u redu.Pritisam 120 sa 80 eventualno 130 sa 90. Sta moze biti uzrok tome? :roll:
Stilicka

#19 Re: Ubrzan rad srca

Post by Stilicka »

:roll: nista je to, meni je u mirovanju 130 - 160 eventualno 180 , pri naporu preko 200 :-) stitnjace me zeza
Mr. Brightside

#20 Re: Ubrzan rad srca

Post by Mr. Brightside »

mobsterc wrote:Jao koji deja vu... Istu stvar, ama identicnu, mi je ispricao poznanik... malo prije nego sto je umro... :)
:x :x :x :x :x
gulanfer_

#21 Re: Ubrzan rad srca

Post by gulanfer_ »

Sve to treba vrlo ozbiljno uzeti u obzir. I ici postepeno od, od najstrasnijih ( ekg, srce, sve pretrage, secer, pritisak, sinuse , ZUBE ) pa se onda najvjerovatnije vratiti na "benignije" uzroke. Vecina smetnji, koje covjek osjeti ( lupanje, aritmija, bolovi cak u predjelu grudnog kosa, stezanja, trnjenja ) jeste u sustini uzrokovana zelucanim i probavnim smetnjama. Ne sugerisem da se ne pregledate, MORATE se pregledati ako vas to muci, cisto da odstranite uljeza.Samo ovo kazem jer se ljudi vecinom, koji imaju smetnje ovog tipa koje sam naveo , boje otici da im jednostavno doktor ne bi rekao strasnu vijest. Upratite kad vas boli, sta ste prije jeli, da li vam se i prije to javljalo periodicno...i doktoru pravo :) Nista ne oslobodi kao cinjenica da u stvari necete srcani fasovati sutra, nego samo da morate malo masnog umanjiti! :D Svako dobro!
mobsterc

#22 Re: Ubrzan rad srca

Post by mobsterc »

armin.i.am wrote:
:x :x :x :x :x
Neki problem?
Mihailo

#23 Re: Ubrzan rad srca

Post by Mihailo »

Ja imam hronicnu upalu sinusa ali ne vidim kakve to ima veze sa ubrzanim radom srca?
Mihailo

#24 Re: Ubrzan rad srca

Post by Mihailo »

.
arbosan

#25 Re: Ubrzan rad srca

Post by arbosan »

Ja bih ti savjetovao da ides ljekaru, imas u zgradi Unitic-a Eurofarm kod dr.Naser Nabil. otidji, covjek je WOW strucnjak. pregled je oko 180 KM, koliko se sjecam a zaista je dobar dijagnosticar.

Mislim ako mozes kupiti recimo skupi bicikl, ili auto ili mobitel, nemoj da te sprijeci to sto su malo skupi, kada je u pitanju zivot.

Hajde javi sta je bilo i puno srce, nadam se da nije nista ozbiljno.
Post Reply