ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
zvrk

#1 ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by zvrk »

Emisija Po spisku - voditeljica - ona kvocka seila - sejla ili kako vec
gosti:
zena zrtva pasa lutalica
i vd nacelnika vogosce

zena je ispricala svoju pricu, rekla da je tuzila grad

nacelnik "ekspert" (fakultet politickih nauka zavrsio) -napravio dusebriznu facu od jada i boli za svojom sugradjankom, veli slijedece:

u nas su donijeli zakon a zakon na nivou evrope, a on se ne moze primjenjivati
ovaj zakon treba mijenjati i ja sam da zastitim svoje gradjane pisao federalnom parlamentu koji ga je i donio
znate, u evropi se vlasnicki psi moraju cipirati pa se odmah zna ko je vlasnik - kod nas toga nema

sve to kvocka voditeljica potvrdjuje klima glavom, ohrabruje

nakon toga veli nacelnik da predlaze svim ljubiteljima da vode kuci po 15 pasa i da ih ne hrane na ulici

isto tako nacelnik veli gradjanima da svi moraju pisati peticije i zalbe federalnom parlamentu!!!

i da i on voli zivotinje ali da se prije rata to fino rjesavalo akcijama lovaca i kafilerijom!

za sve koji ne znaju - zakon je DRZAVNI i taj isti zakon propisuje obavezu registracije vlasnickih pasa. U praksi to znaci da nijedan veterinar ne bi smio primiti psa a da ga ne cipuje ili da ne prijavi vlasnika jer nije htio cipovati psa!!!!

Emisija NEMA kontakta gledalaca
niti ima druge STRANE u emisiji

komentar na fb slican ovome su mi promptno obrisali i zabranili komentarisanje!

kakvo je ovo huskanje i predizborna za ovog nehljeba

kakav je ovo medij

sta je ovo majko moja
zvrk

#2 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by zvrk »

napisan tekst i poslat hayatu, a i objavljen da prigovor moze da salje ko god hoce.

evo i odgovora od generalnog direktora :)
Obzirom da se ponovo dopisujem sa Mirnom T. Ili sa Adela C. ????
Od rijeci do rijeci isti text. Procitali ste vec odgovor.

Kad pisete sa vise mail adresa bar pravopisne greske ispravite a ne sve isto.
Bas glupo. Kako vas samo nije stid !!!!!

Poz
Elvir
direktor ultra mega jake medijske kuce :mrgreen: :-)
karanana

#3 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by karanana »

ne kontam iz tvog pisanja sta ti je hayat kriv u svemu ovome?
izvoli pa se zali uredu nacelnika koji je po tebi iznijeo netacne informacije.

po onome sto sam ja vidio, emisija nije koncipirana kao neka pretjerano dinamicko-dijaloska sa razlicitim stranama i stavovima koji se konfrontiraju. cak mi se cini da emisija ni ne ide uzivo ali to nisam siguran. ali njihovo je pravo da je prave onakvu kakvu je oni hoce.
zvrk

#4 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by zvrk »

emisija / hayat

je koncipirana tako da je potpuno subjektivna i da je realno nanijela stetu i potpuno neoprvdano - iznosenjem upravo neistina na vrlo pristran način - produbila strah kod ljudi

o tome da voditeljica nema pojma o cemu se priča u emisiji i samo potvrdjuje dezinformacije koje gost iznosi - da ne pricam
starii

#5 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by starii »

vjerovatno je voditeljica zavrsila fakultet mahalanja na bistriku a sad upisala master u vogosci :D
kadinica

#6 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by kadinica »

I ja sam gledala emisiju, šta da ti kažem, blago sam šokirana prijedlogom načelnika...tako bi problem riješila i naša Dženana.
Čuj nosite sebi kući pse, nemojte ih hraniti na ulici :-)

Hayat po meni nije kriv za ovakve istupe "političara", ali im je generalni direktor strašan. Sve u svemu, užas...
StupskaBitanga

#7 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by StupskaBitanga »

kadinica wrote:I ja sam gledala emisiju, šta da ti kažem, blago sam šokirana prijedlogom načelnika...tako bi problem riješila i naša Dženana.

Hayat po meni nije kriv za ovakve istupe "političara", ali im je generalni direktor strašan. Sve u svemu, užas...
Ko je Hayatu dao besplatno zemšljište u centru Vogošće?
zvrk

#8 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by zvrk »

logicno mo je bilo da je tako

dobila sam i odgovor koji je poslao drugoj osobi :)
isto profesionalan i bez gresaka na koje je nas upozoravao
Postovana gospodjice,
Morate znati da mi po pravilima RAKa trebamo da demanfiramo samo ono sto nasi novinari iznesu, ali ne i gosti.

I pitanje ko je ovdje druga strana ?
Poz
Elvir
palamuda

#9 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by palamuda »

Superhik_ wrote:
kadinica wrote:I ja sam gledala emisiju, šta da ti kažem, blago sam šokirana prijedlogom načelnika...tako bi problem riješila i naša Dženana.

meni zvuči sasvim logično i razumno.
Naravno da je razumno, da živim u Vogošći odmah bi mu dao glas na izborima.
Inače tema je još jedna u nizu tema koje odlikuje licemjerno blebetanje zaštitnika pasa, ne životinja. Ta priča je utemeljena na zamislima i idejama,a nikako na konkretnim djelima.
Stoti put pišem da imam psa, a za lutalice je davno izmešljeno udomljavanje od sedam dana ako ne uspije eutanazija i zdravo, tako rade demokrate u cijelom civiliziranom zapadu.
VladaFBiH

#10 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by VladaFBiH »

palamuda wrote:
Superhik_ wrote:

Inače tema je još jedna u nizu tema koje odlikuje licemjerno blebetanje zaštitnika pasa, ne životinja. Ta priča je utemeljena na zamislima i idejama,a nikako na konkretnim djelima.
Stoti put pišem da imam psa, a za lutalice je davno izmešljeno udomljavanje od sedam dana ako ne uspije eutanazija i zdravo, tako rade demokrate u cijelom civiliziranom zapadu.
potpis
karanana

#11 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by karanana »

palamuda wrote:
Superhik_ wrote:

potpisujem.
jer i meni se poslije prvog posta odmah ucinilo da tema nema nikakve veze sa hayatom nego sa cukechim politikama odnosno za i protiv ovoga sta se sada desava i sto vlasti govore o cukama.
sta zna shejla kakvi su zakoni i sta treba raditi? sta nju briga, dosao neki politicar i prica o necemu. i sad ona treba da se raspravlja s njim? covjek je rekao sta je rekao, siguran sam da se vecina raje slaze. a oni koji se ne slazu, fino sad znate za koga neglasati i gotova stvar.
Kemal Malovčić

#12 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

KEROVI SVUDA IMAJU SVOJE LJUDE, JEBO IM PAS MATER!!!
amortizer

#13 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by amortizer »

zvrk wrote:Emisija Po spisku - voditeljica - ona kvocka seila - sejla ili kako vec
gosti:
zena zrtva pasa lutalica
i vd nacelnika vogosce

zena je ispricala svoju pricu, rekla da je tuzila grad

nacelnik "ekspert" (fakultet politickih nauka zavrsio) -napravio dusebriznu facu od jada i boli za svojom sugradjankom, veli slijedece:

u nas su donijeli zakon a zakon na nivou evrope, a on se ne moze primjenjivati
ovaj zakon treba mijenjati i ja sam da zastitim svoje gradjane pisao federalnom parlamentu koji ga je i donio
znate, u evropi se vlasnicki psi moraju cipirati pa se odmah zna ko je vlasnik - kod nas toga nema

sve to kvocka voditeljica potvrdjuje klima glavom, ohrabruje

nakon toga veli nacelnik da predlaze svim ljubiteljima da vode kuci po 15 pasa i da ih ne hrane na ulici

isto tako nacelnik veli gradjanima da svi moraju pisati peticije i zalbe federalnom parlamentu!!!

i da i on voli zivotinje ali da se prije rata to fino rjesavalo akcijama lovaca i kafilerijom!

za sve koji ne znaju - zakon je DRZAVNI i taj isti zakon propisuje obavezu registracije vlasnickih pasa. U praksi to znaci da nijedan veterinar ne bi smio primiti psa a da ga ne cipuje ili da ne prijavi vlasnika jer nije htio cipovati psa!!!!

Emisija NEMA kontakta gledalaca
niti ima druge STRANE u emisiji

komentar na fb slican ovome su mi promptno obrisali i zabranili komentarisanje!

kakvo je ovo huskanje i predizborna za ovog nehljeba

kakav je ovo medij

sta je ovo majko moja
Koliko si ti pasa "spasila" i uklonila sa ulice?
Kemal Malovčić

#14 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

mene dosad nijedan ker nije ujo u sarajvu, a vidio sam ih bar deset milja
Kemal Malovčić

#15 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

a nije ni tebe superhiče ;)
Kemal Malovčić

#16 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

sine ova tema je bar milju puta prežvakana ovdje na forumu i svakako neću raspravljati o njoj ali kako god sumnjiva je ta vaša ogorčenost kerovima kao i njihov oportunizam zbog kojeg zarađuju na kerovima
Kemal Malovčić

#17 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

yo yo predatori
alibegoa

#18 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by alibegoa »

Ovo predatori je vrh vrhova.
Kemal Malovčić

#19 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by Kemal Malovčić »

ok barbuloviću :run:
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by O'zone »

Samo da zagužvam :mrgreen:
AS LUTALICA UGRIZOM DJEVOJCI SLOMIO RUKU: 'Mom prijatelju Amaru koji ga je hranio pokušao je pregristi VRAT'
Srijeda | 12.09.2012.

Posljedica je to napada lutalice koji je Draganu snažno ugrizao i pri tome joj slomio ruku! Ovaj nesvakidašnji slučaj desio se u centru naselja, a pas je najprije napao njenog prijatelja Amara Kulaglića, koji ga je pokušao nahraniti

- Dok ga je Amar hranio, pas je iznenada skočio pokušavajući ga ščepati čeljustima za grkljan. Vidjela sam to i podmetnula svoju ruku koju je pas tako snažno zgrabio i povukao da je kost jednostavno pukla, a njegovi zubi su mi se zabili u nadlanicu. Vukao mi je ruku skoro cijelu minutu, a onda sam shvatila da je neće pustiti i da mi može pokidati vene i odlučila sam nešto poduzeti. Slobodnom rukom sam ga snažno udarila u oko i on me, napokon, pustio i pobjegao – priča Dragana Đurković i dodaje da je gotovo isti šok doživjela kada je u Domu zdravlja zatražila pomoć, piše 'Avaz'.

Kaže da su joj odmah sanirali i previli ranu i stavili langetu, ali da joj nisu dali tetanus.

- Rekli su da moram sama nabaviti tetanus, jer ga oni, valjda, nemaju. Nije ga bilo nigdje u obližnjim apotekama i tek sam ga sutradan našla u jednoj privatnoj apoteci u Sarajevu i donijela u Dom zdravlja. Čudno je da u eri napada pasa lutalica domovi zdravlja ni apoteke nemaju tetanus koji je osnovna zaštita za pacijente – ogorčeno govori ova djevojka koja je hrabro reagirala spašavajući život svog prijatelja.

- Dragana mi je možda spasila i život jer, ako je pas njoj slomio ruku, mogu zamisliti šta bi se desilo da je mene zgrabio za grkljan – kaže nam Amar, koji svoju prijateljicu svakodnevno prati do Doma zdravlja.
BTW Tema prežvakana milion puta i opet će Mod. da ima posla i et beze sam ovo tipkO :mrgreen: uzaludan trud :mrgreen:
znalac

#21 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by znalac »

pa sta hocete vise vi psetaši, jos malo pa u svim velikim gradovimA BiH ce biti vise pasa lutalica nego ljudi...ocigledno niko od vas nije ni procitao Zakon, po svemu onome sto se u njemu trazi od nas kojima su preca nasa djeca nego neki kerovi po ulicama vidi se da je nemoguce provesti taj zakon. Znate li koliko je pasa lutalica u BiH, bice potrebne milijarde maraka da se otvori dovoljan broj azila za smjestaj tih psina, i jos na to ce trebati milijarde maraka za hranjenje i lijecenje tih pasa + milijarde na plate vama psetasima koji ste i oformili udruzenja da bi obezbijedili pare za sebe a ne za te pse. Nije problem u tome sto veliki broj ljudi mrzi pse, problem je u tome sto vi koji ih ''volite'' zamisljate te azile kao penzionerske domove za pse u kojima pas treba da zivi i uziva od rodjenja pa do smrti, a mrsko vam je staviti na papir troskove odrzavanja njegovog zivota. Furate se na zapad, pa na zapadu ker moze u azilu biti par sedmica, ako niko ne udomi tog psa pa makar on bio najzdraviji i najljepsi na svijetu oni ce ga uspavati jer azil nije penzionerski dom niti hotel za pse. U tome je glavnina problema, sto hocete da ja i i drugi kojima psi nisu najvaznija stvar u zivotu cijeli zivot placamo za odrzavanje nekakvih kerova koji nicemu ne sluze. Neka se o tim kerovima brinu oni koji to zele i ne tjerajte nas koji to ne zelimo da zarad vaseg svrbiguza placamo stvari koje ne zelimo. Znaci demokratija, ocete pse pa brate brinite se o njima, a oni koji su na ulici cak ako i bude otvoren azil sa milion mjesta ce svi biti eutanizirani (barem bi trebali) jer ih niko nece u tomiti, u tome je poenta, jer sto sada niko ne udomljava te pse ako ima toliko ljudi koji bi ti ucinili. BiH je mozda drzava koja ima najvise pasa po glavi stanovnika :x
alibegoa

#22 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by alibegoa »

Ova priča je tako smiješna.
Čuj hranio psa i u onoj nanosekundi koliko životinji treba da skoči za vrat, ova je primjetila tu namjeru i uspijela ubaciti svoju ruku. Ovo može samo navesti neko ko nije nikada vidio brzinu reakcije životinja.
I onda je mrcvario minutu, a ovaj koga je odbranila nije ništa reagovao. Toliko je smiješna priča da mi se gadi.
zvrk

#23 Re: ublehe na hayatu - tito je mila majka sa cenzurom

Post by zvrk »

nema teme da je vi ne userete

novinarka ako radi svoj posao - treba valjda da zna sta prica

gost ako dolazi - treba da zna sta prica

u suprotnom se dobija ovo sto smo dobili
a to je da jos vise ljudi misli kako ovdje nema druge nego da se psi truju i eventualno sa njima i ovi koji ih hrane - ili barem da dobiju batine

a to sto zakon propisuje da psi moraju biti mikrocipirani, ali javne veterine/ inspekcije ne rade nista na tome - nema veze

jerbo

đeš ošinut inspektora il veterinara, lakše je kera otrovat, zapalit i sl
Post Reply