Ubistvo Vlade Santica

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#451 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by It_is_a_Leclerc »

Point. wrote:Bezobrazno je da se zbog jednog kriminalca, ratnog profitera, izdajnika, pseto rata, svercera i sta sve ne baca ljaga na generala Dudakovica i casni 5. Korpus.
O tome su trebali misliti prije ovog zločina.
Novak20

#452 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Novak20 »

Pojeo vuk magarca. Ovo treba u a/a ili da slučaj preuzme Sud BiH.

http://www.zurnal.info/novost/20859/odb ... r-je-nevin
.........Osim ovog slučaja, sudiju Kapića i Hamdiju Tigra vezuje još jedan slučaj. Kapić je, naime, bio sudija u predmetu koji je vođen protiv ubica svjedoka pokajnika iz predmeta „Paviljon“, u okviru kojeg je vođena istraga o četvorostrukom ubistvu u Bihaću. Kapiću je, tada, podmetnuta bomba pod automobil, a on je nakon toga donio oslobađajuću protiv Ismeta Čavkića, optuženog za ubistvo Safeta Vardića, svjedoka pokajnika iz Paviljina.

Deset godina kasnije, zvog četvorostrukog ubistva u Paviljonu uhapšen je Emin Pivić, prijatelj Hamdije Abdića Tigra, koji je zajedno s njim osuđivan za druga krivična djela. Osobe koje su podmetnule bombu pod Kapićev automobil nikad nisu pronađene. Tužilac u predmetu protiv Ismeta Čavkića, u kojem je sudio sudija Kapić, bio je Zlatan Dedić koji je misteriozno stradao u saobraćajnoj nesreći. Dokumenti sa uviđaja nakon saobraćajke su spaljeni, što je kasnije potvrdio kantonalni tužilac iz Bihaća Idriz Begić.

Inače, i tužilac Begić, koji je uhapšen zbog primanja mita, disciplinski je kažnjavan zbog skrivanja dokaza u vezi sa ubistvom generala HVO-a Vlade Šantića. Begiću su dokazani kontakti sa osobama bliskim osumnjičenom Hamdiji Abdiću Tigru, koji je danas, u prostorijama SDA Bihać održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da „mediji vrše pritisak na sudije i tužioce“ da ga ponovo pritvore.
decembar2017

#453 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by decembar2017 »

It_is_a_Leclerc wrote:
decembar2017 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa eto - u čemu je onda problem da ovi koji su jedva "dočekali da naplate dugove" snose krivičnu odgovornost?

Nije problem u tome vec je problem sto se sva krivicna odgovornost pokusava da svali na njih.
Pa na koga će se drugo svaliti?

"Rekli su mi da smijem" je jebeno loš alibi. Ako je alibi, uopće.
Tako znaci, sada smo dosli da direktiva za otmicu i ubistvo generala iz Zagreba nije alibi a do malo prije smo tvrdili da je bilo sve to samo djelo Tigra i Dudaka zbog sverca :lol:

Ako nije to alibi sto ste onda ti i ostala bratija abdicevaca-franjinih i slobodanovih pionira zapeli ko tele na vime da su samo Dudak i Tigar krvi za to i to zbog nevjerovatno glupog razloga sverca ili zato jer je Dudak bio ljubomaran na generala :lol:

Ako Zagreb kao inicijator nije alibi sto onda negirate cinjenice pa pokusavate da svalite svu krivicu na Dudaka i Tigra ?
decembar2017

#454 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by decembar2017 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Point. wrote:Bezobrazno je da se zbog jednog kriminalca, ratnog profitera, izdajnika, pseto rata, svercera i sta sve ne baca ljaga na generala Dudakovica i casni 5. Korpus.
Ako cemo tako onda je i đeneral trebao da misli koja je cijena njegovih zlocina, ne samo prema 5 Korpusu i Bosnjacima vec i prema bih hrvatima tog kraja, ne treba se zaboraviti da je predajom linija cetnicima on je prvo predao i okolna sela gdje su hrvati zivjeli cetnicima da ih ovi popale a onda i u nastavku toga je bio otvoren put prema Bihacu i ostaku tog kraja.

Izdaja u svakoj drzavi, u svakoj sluzbi, u svakoj armiji se kaznjava na najstroziji moguci nacin a on je bio upravo to, ne samo izdajnik 5 Korpusa vec i svog naroda na tom podrucju.

I sto je ironija, on nije ni platio direktno zbog toga vec mu je Zagreb dohakao jer je njih izdao :lol:
Point.

#455 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Point. »

It_is_a_Leclerc wrote:
Imas ljude koje su radili mnogo vece zlocine nego ubistvo izdajnika, klosara i pseto rata poput Vlade koji danas hodaju slobodno pa su cak i zaposleni u drzavnim ustanovama.
Sanjarko

#456 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Sanjarko »

Ali ja kako sam shvatio ovo je ubistvo tj. smaknuce, ali nije ratni zlocin, jer kako sam shvatio tada HVO i ARBiH nisu u sukobu bili. Nek me neko ispravi ako grijesim. Nisam advokat ali kako sam shvatio samo je ubistvo bilo a ne ratni zlocin kako se govori.
decembar2017

#457 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by decembar2017 »

Vizionar 1985 wrote:Ali ja kako sam shvatio ovo je ubistvo tj. smaknuce, ali nije ratni zlocin, jer kako sam shvatio tada HVO i ARBiH nisu u sukobu bili. Nek me neko ispravi ako grijesim. Nisam advokat ali kako sam shvatio samo je ubistvo bilo a ne ratni zlocin kako se govori.
Dobro si shvatio, nema veze sa ratnim zlocinom iako se dogodilo u ratu to se pravno vodi kao ubistvo.

mala opaska, pravno se vodi kao i ubistva koja je DB izvodila protiv kvislinga poslije onog rata jer ni ta kao i ovo nije bilo sudski ozvaniceno ;-)
Novak20

#458 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Novak20 »

Evo kakvo pravosuđe vodi postupak protiv Tigra.

http://www.zurnal.info/novost/20860/pod ... ufa-kapica
Novak20

#459 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Novak20 »

decembar2017 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ali ja kako sam shvatio ovo je ubistvo tj. smaknuce, ali nije ratni zlocin, jer kako sam shvatio tada HVO i ARBiH nisu u sukobu bili. Nek me neko ispravi ako grijesim. Nisam advokat ali kako sam shvatio samo je ubistvo bilo a ne ratni zlocin kako se govori.
Dobro si shvatio, nema veze sa ratnim zlocinom iako se dogodilo u ratu to se pravno vodi kao ubistvo.

mala opaska, pravno se vodi kao i ubistva koja je DB izvodila protiv kvislinga poslije onog rata jer ni ta kao i ovo nije bilo sudski ozvaniceno ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Koji pravnici.
Sanjarko

#460 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Sanjarko »

Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:

Koji pravnici.
Pa nisam pravnik. Evo ako ima neki pravnik neka kaze je li ubistvo ili ratni zlocin, jer kako znam nije ga vojska zarobila i ubila kao ratnog zarobljenika ili civila nego ga neko smakeo.
decembar2017

#461 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by decembar2017 »

Vizionar 1985 wrote:
Novak20 wrote:
decembar2017 wrote:

Koji pravnici.
Pa nisam pravnik. Evo ako ima neki pravnik neka kaze je li ubistvo ili ratni zlocin, jer kako znam nije ga vojska zarobila i ubila kao ratnog zarobljenika ili civila nego ga neko smakeo.
Sto ponavljas pitanje kada je odgovoreno ?

Nema veze sa ratnim zlocinom i zato se i pravno vodi kao takav slucaj :
Tužilaštvo USK Abdića i druge ne tereti za krivično djelo ratni zločin, već krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića.
Sanjarko

#462 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Sanjarko »

decembar2017 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Novak20 wrote:

Koji pravnici.
Sto ponavljas pitanje kada je odgovoreno ?

Nema veze sa ratnim zlocinom i zato se i pravno vodi kao takav slucaj :
Tužilaštvo USK Abdića i druge ne tereti za krivično djelo ratni zločin, već krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića.
Zato sto ovaj Novak ponavlja i ponavlja, da ne kazem gusla. :evil:
decembar2017

#463 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by decembar2017 »

Vizionar 1985 wrote:
Zato sto ovaj Novak ponavlja i ponavlja, da ne kazem gusla. :evil:
Ma pusti ga neka se krevelji kada je dobio odgovor koji mu se nije svidio, pokazali su guslari koliko znaju o pravu kada im je Praljak popio jednu ljutu :-D

Guslali su od obicnog naroda pa do pravnih strucnjaka kako ce eroje da puste na slobodu, pripremao se docek i proslava i onda.. :run:

Tako i u ovom slucaju, svi neki pravni strucnjaci koji znaju da je zlocinacka muslimanska vojska ubila hrvatskog heroja a niko od strucnjaka da se pita kako to da je nestao eroj a da franjo koji ga je i poslao u Bihac i kontrolisao citavo vrijeme nije ni prst pomakao u njegovu korist :?
Post Reply