ubistvo reketasa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Krugman

#1 ubistvo reketasa

Post by Krugman »

Danas procita clanak ispod. Indirektno znam osumnjicenog dovoljno dobro da vjerujem u navode da je bio zrtva reketiranja i kriminala. Izgleda da stvarno nema rjesenja dok posten svijet ne uzme stvari u svoje ruke.

Edin Fejzić izrešetan hicima iz automatske puške
Osumnjičeni Alen Redžo sam se predao policiji • Dugovanje novca navodni motiv ubistva
Autor: Dž. Ma.B.27.10.2009. 09:47
Radnici "Pokopa" iznose tijelo nastradalog
Foto: S. SaletovićEdin Fejzić (37) iz Sarajeva ubijen je jučer oko 16.40 sati u haustoru zgrade u ulici Salke Lagumdžije na broju jedan u sarajevskom naselju Dobrinja. Prema prvim informacijama, u njega je pucao 30-godišnji Alen Redžo koji se, kako nam je potvrđeno, u 16.50 sati sam predao policajcima Treće policijske uprave u Sarajevu.

Konstatirana smrt

Iz policije je saopćeno da je pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo o pucnjavi obavijestio građanin.

- Na lice mjesta poslano je nekoliko patrola. Policajci su na petom spratu zatekli muškarca koji nije davao znakove života. Pozvana je i Hitna pomoć čiji je liječnik mogao samo konstatirati smrt. U blizini je pronađena i automatska puška iz koje je najvjerovatnije počinjeno ubistvo. Osumnjičeni je sam došao u Policijsku stanicu i kazao da je pucao, potvrđeno nam je u MUP-u KS.

Osumnjičeni je odmah lišen slobode nakon čega će biti predat dežurnom tužiocu na daljnji postupak.

Uviđaj su na licu mjesta obavili istražitelji i dežurni tužilac koji sprovode daljnju istragu. Nakon toga tijelo ubijenog je vozilom "Pokopa" prevezeno u mrtvačnicu gdje će biti obavljena obdukcija. U policiji nisu govorila o detaljima niti eventualnom motivu ovog ubistva.

Čuli rafale

Prema nezvaničnim informacijama, Redžo, koji je jedno vrijeme držao kafić, izvjestan period imao je problema sa Fejzićem. Navodno mu je prijetio i reketirao ga. Prema drugoj verziji priče, Redžo je od Fezića ili neke njemu bliske osobe posudio novac koji nije na vrijeme vratio. Zbog tog duga Fejzić mu je čak prijetio da će mu ubiti ženu i dijete.

Sve je kulminiralo kada mu je jučer došao na vrata stana u kojem Redžo inače živi sa suprugom i maloljetnim djetetom. Niko sa sigurnošću nije mogao reći šta se zapravo dešavalo između njih. Da li su se samo raspravljali nakon što je Redžo pucao iz puške ili je čak bilo i tuče?

Većina komšija, koji su nekoliko sati stajali ispred zgrade u kojoj se desilo ubistvo, bili su šokirani viješću da je pucao Alen Redžo. Svi ga poznaju kao finog mladića i komšiju. Nikada se, kažu, ni sa kim nije sukobio niti je pravio probleme. Kažu da su čuli prvo rafal, zatim nekoliko pojedinačno ispaljenih metaka pa potom opet rafal.
Troll_Happens

#2 Re: ubistvo reketasa

Post by Troll_Happens »

Naime, 24-godišnja Nurmedina Šabeta iz Sarajeva, djelatnica kladionice "Bet-Live" u sarajevskom naselju Boljakov Potok, ostala je bez posla nakon što se dva puta našla na meti pljačkaša. Oba puta preživjela je šok, a u jednoj pljački razbojnik joj je prislonio pištolj uz glavu. No, više ju je, kako ističe, povrijedio postupak njezinih šefova koji su joj dali otkaz.

Istraumirana djevojka suočila se s moćnim organizatorima sportskog klađenja

- Kada sam počela raditi u kladionici, rekli su mi da donesem papire da me prijave, ali to nisu učinili. Prvi put sam opljačkana 1. ožujka ove godine na putu do posla. Oteli su mi pazar od 580 KM. Policija je kasnije uhitila napadače - priča Šabeta.

Na meti razbojnika ponovo se našla prije desetak dana. U kladionicu je upao napadač koji je bio naoružan pištoljem, a imao je tzv. fantomku na glavi.

- U tom trenutku u kladionici su bile dvije osobe. Udario ih je pištoljem i oborio na pod. Prišao mi je sleđa i stavio pištolj na glavu. Uzeo je 1.818 KM. Nakon toga sam vidjela da se sprema moj otkaz, pa sam zvala inspekciju rada. Radila sam pošteno, a za godinu nam inspekcija nikada nije došla. Tko će meni platiti pretrpljeni strah i šok - pita se ona.

Prijava policiji

Dodaje da je iz kase uzela svoju plaću od 540 KM zbog čega su njezin šef Edin Kadić i suvlasnik kladionice Igor Bošnjak bili ljuti.

- Čak su mi govorili da kažem inspektoru kako nisam htjela da me prijave u stalni radni odnos, što je smiješno. Igor mi je prijetio putem telefona, pa sam ga u utorak prijavila Policijskoj upravi Novi Grad. Bojim se da će mi neko doći na vrata - tvrdi Šabeta.

Njezin otac Nurko Šabeta dodaje da će u tom slučaju "žestoko odgovoriti jer ako društvo ne može zaštititi njegovu kćerku, on će to učiniti".

Igor Bošnjak, međutim, tvrdi sasvim drugačije. U izjavi za "Dnevni avaz" negirao je da je prijetio Nurmedini, nego je tražio povratak novca koji je uzet iz blagajne.

No, i u «Bet liveu» priznaju da je djevojaka dugo radila neprijavljena, te da joj nije na vrijeme isplaćena plaća. Navodno, ona sama nije željela da je prijave "jer je tražila drugi posao". No, po nekim informacijama koje je teško prvojeriti, jer se sve odvija između četiri zida - mnoge mlade djevojke instuiraju se da kažu kako same ne žele biti prijavljene i to je navodno uvjet da bi uopće dobile posao.

Gdje je ovdje država, gdje su tijela vlasti, gdje su nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava radnika?

Ocito dok ljudi ne pocnu uzimati zakon u svoje ruke kao sto je to uradio covjek u postu gore.. i ovaj otac sto najavljuje ukoliko mu ne puste kcerku na miru nece se nista promjeniti.
Ovo je stvarno za neizdrzat ljudi koji imaju pare dozvoljavaju sebi sve... da kupe koga hoce i da provode sta god hoce..
fakat mi nekad bude zao ovih djevojaka... sto ih je muka natjerala da rade a kako ih s druge strane neki ljudi izrabljuju jer nemaju izbora da kazu nesto ili pronadju bolje. :x
Fair Life

#3 Re: ubistvo reketasa

Post by Fair Life »

Jedan001 wrote:...
Gdje je ovdje država, gdje su tijela vlasti, gdje su nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava radnika?
...
Skinuti Lagumdziju sa mjesta serifa u SDP-u i sve ce doci na svoje mjesto.
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: ubistvo reketasa

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fair Life wrote:
...
I kafe kuharicu Fikretu u menzi KJKP Rad. :mrgreen:
VjecitiStudent

#5 Re: ubistvo reketasa

Post by VjecitiStudent »

Fair Life wrote:
...
Kakve sad veze ima SDP sa pravima radnika u BiH?
abdulazizsarajevo

#6 Re: ubistvo reketasa

Post by abdulazizsarajevo »

ako je reketario ovo sto mu se desilo je malo sta je trebalo
Post Reply