ubijeno 100 djece u pakistanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#226 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by L u c i f e r »

Kad neće vlas', hoću ja, pa kae:

Add foe: mufljuz.

Dosta je vala više i tvog primitivnog sranja. :nargila:
uglavnomja

#227 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

greska u naslovu teksta, ovo nisu ljudi nego neljudi, smece, pogan, gamad, ubice, sramota ljudskog roda... :twisted:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/taliba ... 65198.html

Ovo su ljudi koji su izmasakrirali 132 nevine djece

Glasnogovornik talibana Mohammad Khurasani objavio je fotografije svojih šest naoružanih kompanjona koji stoje ispred islamističkog banera, piše Daily Mail.

Napad pravda tvrdnjom da pakistanska vojska već dugo ubija djecu dugobradih talibana te obećava: Ovakvih će napada biti još. 'Još smo u mogućnosti izvesti velike napade. Ovo je tek uvod', pohvalio se taliban.

Napad na školu naredio je poznati 'ljubitelj' djece - Maulana Fazlullah, isti onaj koji je naredio i atentat na djevojčicu Malalu Yousufzai 2012. godine.

Smatra se da je napad osveta na to što je ova 17-godišnja zagovornica obrazovanja i zbog toga njegova ljuta protivnica, dobila Nobelovu nagradu za mir.

Najkrvaviji pohod u povijesti Pakistana potaknuo je tamošnje političke dužnosnike da ponovno u zakonu omoguće provođenje smrtne kazne, a nju obećavaju - talibanima.
L u c i f e r

#228 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by L u c i f e r »

Bilo kakva druga kazna za ove monstrume bila bi uvreda za pravdu... :-?
uglavnomja

#229 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by uglavnomja »

L u c i f e r wrote:Bilo kakva druga kazna za ove monstrume bila bi uvreda za pravdu... :-?

hmmm, ne slazem se sa tobom ...
svaki ovaj kretenoid ce umrijeti sretan jer ce u dzenet, zna se kako to hoda ...

mislim da bi pravednija kazna bila da se zatvore dozivotno i da na meniju imaju samo klempu i kakav blagi alkohol, taman toliko da je haram ... da se oproste od hurija i ostalog :zzzz: ili da krepavaju od gladi. pa bi se vidjelo ko bi izdrzao
L u c i f e r

#230 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:
L u c i f e r wrote:Bilo kakva druga kazna za ove monstrume bila bi uvreda za pravdu... :-?

svaki ovaj kretenoid ce umrijeti sretan jer ce u dzenet, zna se kako to hoda ...

mislim da bi pravednija kazna bila da se zatvore dozivotno i da na meniju imaju samo klempu i kakav blagi alkohol, taman toliko da je haram ... da se oproste od hurija i ostalog :zzzz: ili da krepavaju od gladi. pa bi se vidjelo ko bi izdrzao
može i tako... :evil:
Cherry-Cherry

#231 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Cherry-Cherry »

L u c i f e r wrote:
uglavnomja wrote:

može i tako... :evil:
Uz svakodnevno mučenje... :)
_mufljuz_

#232 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by _mufljuz_ »

L u c i f e r wrote:Kad neće vlas', hoću ja, pa kae:

Add foe: mufljuz.

Dosta je vala više i tvog primitivnog sranja. :nargila:
bitan si mi ko ratkapa. :zzzz:
sigh

#233 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

S4mpion wrote:
sigh wrote:
S4mpion wrote: Staljin, Musolini, Kim family su bili ateisti, radili stvari u ime ateizma, zato ih nemoj pravdat. :meza1:
Eh sad se pravis malo ignorantan, zar ne ? Recimo Staljin podrzavao muslimanske pobunjenike protiv anti-komunista u Kini. Dopustanje rada vjerskih objekata tokom rata ? To ne zvuci poput rada u ime ateizma. Kazem ti, vjerski zlocini su uvijek iskljucivo zbog religije. Jos nisam citao da je neko detonirao eksploziv i povukao masu neduznih ljudi, zbog nepostojanja Boga. :caj:
Kad se ne vodiš religijskim pravilima, onda se vodiš onim svojim, šta su uradili ateisti kad su se vodili svojim pravilima, koliko miliona ljudi su pobili? :meza1:
I ja cu osuditi svako ubijanje. Medjutim postoji jedna velika razlika tu. Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.Jednostavno cu ti ukazati na razliku ! Kim, Musolini, Staljin su imali razlicite ciljeve. Kim je stvorio drzavnu religiju u kojoj je on Bog, Staljin se borio za komunizam a Musolini za fasizam. Dok na drugoj strani svaki vjerski fanatik ima isti cilj i vodjeni su istim ciljem. I kad urade neki masakar poput ovog,imaju uvijek podrsku od minimalno 300+ miliona ljudi sirom svijeta. A ti ne mozes skupiti 5 ateista koji ce opravdati ono sto su radili navedeni od tebe.

Opet, mozes li prezentirati neki zlocin inspirisan ateizmom, ucinjen u ime ateizma za ateizam? Ako ateizam vodi nuzno zlu, kako ti to predstavljas, lako bi mogao pronaci neki primjer kako ateizam podstice ljude na zlocin prema drugima, samo zbog ateizma. :)

Ti se pozivas na drzavne lidere koji su radili svasta da bi bili na vlasti, da bi imali moc. U sklopu toga su se nekad i vezali sa religijom. Tako rade i duhovne vodje, ispiru zdravi skepticizam ljudima. :wink:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#234 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by arman1 »

Nevjerovatno je ali na forumu imamo likove koji podržavaju monstrume koji su izveli ovu "herojsku" akciju. IP odaje da se uglavnom konektuju iz Sr i Au.
hladan.preminger

#235 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by hladan.preminger »

sigh wrote: I ja cu osuditi svako ubijanje. Medjutim postoji jedna velika razlika tu. Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.Jednostavno cu ti ukazati na razliku ! Kim, Musolini, Staljin su imali razlicite ciljeve. Kim je stvorio drzavnu religiju u kojoj je on Bog, Staljin se borio za komunizam a Musolini za fasizam. Dok na drugoj strani svaki vjerski fanatik ima isti cilj i vodjeni su istim ciljem. I kad urade neki masakar poput ovog,imaju uvijek podrsku od minimalno 300+ miliona ljudi sirom svijeta. A ti ne mozes skupiti 5 ateista koji ce opravdati ono sto su radili navedeni od tebe.

Opet, mozes li prezentirati neki zlocin inspirisan ateizmom, ucinjen u ime ateizma za ateizam? Ako ateizam vodi nuzno zlu, kako ti to predstavljas, lako bi mogao pronaci neki primjer kako ateizam podstice ljude na zlocin prema drugima, samo zbog ateizma. :)

Ti se pozivas na drzavne lidere koji su radili svasta da bi bili na vlasti, da bi imali moc. U sklopu toga su se nekad i vezali sa religijom. Tako rade i duhovne vodje, ispiru zdravi skepticizam ljudima. :wink:
De bolan pusti šampinjona vidis da je tek sazrio i izasao iz podruma, mraka i vlage gdje su najbolji uslovi za njihov uzgoj.
Nije mu ni zamjeriti. :D
Nomo

#236 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Nomo »

Cherry-Cherry wrote:
Pogledaj vijestiummeta na facebooku pa se sam uvjeri da nas narod tone sve dublje i dublje.
Ja ne mogu da vjerujem, kad pričam s kolegama na poslu, s poznanicima, koliko među njima ima onih koji podržavaju vehabije. :| I svi imaju iste argumente: četnici, ustaše, rat, genocid,
neka ih naši su
i slično...

ovo lazes i to debelo . a za cetnike i ustase i genocid ....boze moj . neces mi ti otvarati temu iz pakistana , tunguzije moronije .....da mi nesto metnes , imputiras , podmetnes , suknes izmedju redova a ,, tvoji ,, klali, ubijali , palili , djeci zivot uzimali , rezali bosance na komdice i tako to sve do genocida . meni ne mozes prodati jeftinu pricu u celofanu . jok . ni slucajno . zabavi se genocidom koji se desio ispred tvog nosa u tvoje ime . tvoji nisu zrtve genocida . moji jesu . yebo te bliski istok i daleki istok i srednji sjever . prosjecnog hrvata i srbina zaboli kurac za zrtve u pakistanu . oni hoce oprvdati genocid nad svojim prijateljima preko tamo nekog pakistana . yebo te pakistan . gdje smo mi . to je pitanje svih pitanja . masovne grobnice . nema teme i ne smije biti, niti jedna tema na svijetu gdje se nece spominjati genocid nad bih muslimanima . zalite se moderatorima , ali je to tako . necete uspjeti . sh fasisti ne mogu , niti smiju da pricaju o nogomoetu a da im bosanci na nos ne nabiju genocid . ako ti se ne svidja ima serbien kafe i poskok ....tamo se ne prica o genocidu nego se on podrzava i priziva novi .necete proci . stop . ni makac marvo . ubijali ste komsije i prijatelje i tako 4 godine . kako vam nije dosadilo . da su zecevi umorili bi se koljaci . vi da raspradete o nekom pakistanu i da saljete poruku bosancima kako su sretni sto nisu svi zaklani . odjebaus stoko genocidna . sta uopste sh nacinalonasti imaju pricati o pakistanu . da se njih pita pobili sve muslimane na svijetu . a oni sada ko biva placu za 120 djece . ma jasta . vas svijet i moj svijet je BOSNA a u toj bosni sh fasisti su nacinili genocid . ne prvi . ali zadnji . barem se nadam .
Last edited by Nomo on 17/12/2014 22:22, edited 1 time in total.
Hajvan

#237 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Hajvan »

bravo, care :thumbup:
Nomo

#238 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Nomo »

AcaLukas wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Pogledaj vijestiummeta na facebooku pa se sam uvjeri da nas narod tone sve dublje i dublje.
Ja ne mogu da vjerujem, kad pričam s kolegama na poslu, s poznanicima, koliko među njima ima onih koji podržavaju vehabije. :| I svi imaju iste argumente: četnici, ustaše, rat, genocid, neka ih naši su i slično...
Da, isti argumenti kao razne budale s Pala. Jedan na drugoj temi rece da je bitno ko je poceo, kao eto jebes masakr i 140 mrtvih nijje to bitno. :shock:

Kakva je sada razlika izmedju njega i onog primitivca iz Foce koji ce spominjati krvavu svadbu u Sarajevu svaki put kada se pomene Srebrenica? :shock:

Za mene i BiH su ove dvije fiktivne budale iz Foce i sa Pala veliki problem. Sada, ako cemo logikom, sto nam treba biti krivo i cudno ako krscani, ateisti i ostali ljudi sa zapada u nas i Islam gledaju kao problem? Pa branimo zlocin i zlocince na isti nacin kao sto to rade primitivci iz drugog konstitivnog naroda. Cak isto reagujemo kad SIPA hapsi vehabiso kao sto oni rade kad se hapse cetnici. Jedina je razlika sto cetnici njima ne zele zlo, dok bi nas vehabosi zaklali sada da mogu. Ali bitno je da su nasi, evropska Somalija :thumbup:
ovaku bljuvotinu ni cetnik na bi napisao . moras biti cetnik na kvdrat , pa na kub , moras biti pripadnik porodice karadjic i milosevic da bi ovako nesto napisao . ni to nije dovoljno . da bi napisao ovako nesto moras biti cudoviste .
L u c i f e r

#239 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by L u c i f e r »

Nomo wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Ja ne mogu da vjerujem, kad pričam s kolegama na poslu, s poznanicima, koliko među njima ima onih koji podržavaju vehabije. :| I svi imaju iste argumente: četnici, ustaše, rat, genocid,
neka ih naši su
i slično...

ovo lazes i to debelo . a za cetnike i ustase i genocid ....boze moj . neces mi ti otvarati temu iz pakistana , tuguzije moronije .....da mi nesto metnes , imputiras , podmetnes , suknes izmedju redova a ,, tvoji ,, klali, ubijali , palili , djeci zivot uzimali , rezali bosance do komdice i tako to sve do genocida . meni ne mozes prodati jeftinu pricu u celofanu . jok . ni slucajno . zabavi se genocidom koji se desio ispred tvog nosa u tvoje ime . tvoji nisi zrtve genocida . moji jesu . yebo te bliski istok i daleki istok i srednji sjever . prosjecnog hrvata i srbina zaboli kurac za zrtve u pakistanu . oni hoce oprvddati genocid nad svojim prijateljima preko tamo nekog pakistana . yebo te pakistan . gdje smo mi . to je pitanje svih pitanja . masovne grobnice . nema teme i ne smije biti niti tema na svijetu gdje se nece spominjati genocid nad bih muslimanima . zalite se moderatorima ali je to tako . necete uspjeti . sh fasisti ne mogu niti smiju da pricaju o nogomoetu a da im bosanci na nos ne nabiju genocid . ako ti se ne svidja ima serbien kafe i poskok ....tamo se ne prica o genocidu nego se on podrzava i priziva novi .
Prije znakova interpunkcije ne ide razmak, nečitljivo brate vako...a i pokoje veliko slovo ili barem enter ne bi bili zgoreg...

Helem nejse, tema glasi kako glasi, sa ovom tvojom argumentacijom bi mogao da dođeš na svaku od njih i kaeš: "Jebo vas ova tema, hajmo malo o genocidu."

Ako tebe ne zanima ovaj zločin u Pakistanu, odeš na jednu od brojnih nacionalističkih i ratnohuškačkih tema na forumu i tamo guslaš o onome što te zanima.
Nomo

#240 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Nomo »

bas cu tebe pitati sta cu pisati . meni moj svijet, moja tuga moja patnja ....moj bol moj zivot odnosno zivotarenje tebi tvoje i sikter od mene .
sigh

#241 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

hladan.preminger wrote:
sigh wrote: I ja cu osuditi svako ubijanje. Medjutim postoji jedna velika razlika tu. Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.Jednostavno cu ti ukazati na razliku ! Kim, Musolini, Staljin su imali razlicite ciljeve. Kim je stvorio drzavnu religiju u kojoj je on Bog, Staljin se borio za komunizam a Musolini za fasizam. Dok na drugoj strani svaki vjerski fanatik ima isti cilj i vodjeni su istim ciljem. I kad urade neki masakar poput ovog,imaju uvijek podrsku od minimalno 300+ miliona ljudi sirom svijeta. A ti ne mozes skupiti 5 ateista koji ce opravdati ono sto su radili navedeni od tebe.

De bolan pusti šampinjona vidis da je tek sazrio i izasao iz podruma, mraka i vlage gdje su najbolji uslovi za njihov uzgoj.
Nije mu ni zamjeriti. :D
Dobar je sampion. On se upusta u diskusije i to je dobro. Dobiti ce pogled na drugu perspektivu i razumijevanje bez obzira kako osjecao o tome. Njihov je problem sto nekom s vana nikad nece priznati greske u Islamu, pa idu u krajnosti kao npr ovdje sa staljinom ili kada moraju sci-fi tumaciti Kuran, u smislu da je Muhamed gledao par stoljeca u buducnost, pa da pojedini ajeti nisu nehumani i da imaju smisla. Religjju uglavnom kritikuju strogo izmedju sebe, nazalost i tada to rade blago i plasljivo. Za to ce jos dugo godina postojati problem sa dzihadistima i islamistima. :wink:
L u c i f e r

#242 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by L u c i f e r »

Nomo wrote:bas cu tebe pitati sta cu pisati . meni moj svijet, moja tuga moja patnja ....moj bol moj zivot odnosno zivotarenje tebi tvoje i sikter od mene .
Naravno da ćeš mene pitati, ja sam ti bog i batina. :nargila:

Ne znam ni što pokušavam da normalno eglenišem sa vakijem... :roll:
S4mpion

#243 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by S4mpion »

sigh wrote: ...Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.
Baš kao i svaki ateista? :meza1:
cyprus

#244 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by cyprus »

dječak sa šibicama wrote:
cyprus wrote:I još ću jednom ponovit, nek zamjeri ko hoće: ni 'vehabije' nisu sve iste... svaka generalizacija je vrlo opasna...
Nisu ni cetnici svi isti :wink:
Ako ćemo realno - i nisu... Samo to je neka druga i drugačija priča...

S druge strane, dovođenje četnika i vehabija u istu ravan baš i ne ide... Vehabijski pokret ima vjersku osnovu, a njegovi sljedbenici uopšte ne moraju biti opasni po društvo... S druge strane četnički pokret je ultra nacionalistički, a takvi pokreti su po definiciji svojevrsna opasnost, jer je jedan od njihovih temelja mržnja prema drugom i drugačijem...
sigh

#245 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

S4mpion wrote:
sigh wrote: ...Nisu se vodili nikakvim ateistickim pravilima vec su bili vodjeni iskljucivo svojim ciljevima.
Baš kao i svaki ateista? :meza1:
Kao svaka ljudska osoba, medjutim kad ateista uradi nesto drustveno neprihvatljivo, on nece imati podrsku od 300+ miliona ljudi sirom svijeta i drugi nece vidjeti inspiraciju u tome. Dozivjeti ce osudu od svih. :)
SaraFina

#246 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SaraFina »

Nijedna religija ne propisuje zvjerstva i ubijanje nevine djece za bilo kakav cilj.

Ovi monstrumi što su pobili dječicu uradili su to pod krinkom Islama .. A nikako u njegovo ime ili po njegovim propisima.

Umobolno je uopće pomisliti da ljudi poput ovih monstruma raduju se dzenetu/raju i nagradama za svoja djela.

Mozda nekolicina ispranih mozgova i bori se za te umobolne ideale ali većina ima sasvim druge ciljeve.

Pravi vjernik u ime vjere nikad neće demonstrirati brutalnost poput ovako nečega, to moze samo umobolni poremećeni mozak ili mozak osobe bez savjesti i emoatije.

A takvi dobro znamo kako se daju okarakterizirati i postaviti im se dijagnoza.
Last edited by SaraFina on 17/12/2014 23:25, edited 1 time in total.
Towelie

#247 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Towelie »

SaraFina wrote:Nijedna religija ne propisuje zvjerstva i ubijanje nevine djece za bilo kakav cilj.

Ovi monstrumi što su pobili dječicu uradili su to pod krinkom Islama .. A nikako u njegovo ime ili po njegovim propusima.

Umobolno je uopće pomisliti da ljudi poput ovih monstruma raduju se dzenetu/raju i nagradama za svoja djela.

Mozda nekolicina ispranih mozgova i bori se za te umobolne ideale ali većina ima sasvim druge ciljeve.

Pravi vjernik u ime vjere nikad neće demonstrirati brutalnost poput ovako nečega, to moze samo umobolni poremećeni mozak ili mozak osobe bez savjesti i emoatije.

Bravo. Primer jednog zdravog razmisljanja. :thumbup:
S4mpion

#248 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by S4mpion »

sigh wrote:
S4mpion wrote: Baš kao i svaki ateista? :meza1:
Kao svaka ljudska osoba, medjutim kad ateista uradi nesto drustveno neprihvatljivo, on nece imati podrsku od 300+ miliona ljudi sirom svijeta i drugi nece vidjeti inspiraciju u tome. Dozivjeti ce osudu od svih. :)
Da li je tako? Ljude, koje sam spomenuo, je neko morao dovesti na vlast, morali su imati podršku mase.
SaraFina

#249 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SaraFina »

Towelie wrote:
SaraFina wrote:Nijedna religija ne propisuje zvjerstva i ubijanje nevine djece za bilo kakav cilj.

Ovi monstrumi što su pobili dječicu uradili su to pod krinkom Islama .. A nikako u njegovo ime ili po njegovim propusima.

Ateistica sam inače :D
Towelie

#250 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Towelie »

SaraFina wrote:
Towelie wrote:

Ateistica sam inače :D
Da. I sta s tim?
Post Reply