Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
gospodja profiterka

#876 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by gospodja profiterka »

prog321 wrote:
gospodja profiterka wrote: Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
Svi oni kazu samo nesto o zetu, a pocinocu nikakve naznake o vjerskom teroristi. Jednostavno rodjeni gubitnik koji je zivio u podrumi porodicne kuce i 35 godina nije omrsio picku.
Pukao od nejebice. I to je to. :-D
Šta reći, lijek za terorizam je drkanje. :roll:
p206

#877 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by p206 »

prog321 wrote:Ovaj lik je tipican luzer sa sindromom nejebice. Nikakav vehabija. Otac mu je potvrdio da nije imao skacene tole. Nije ni bradu nosio. Kakav ba vehabija ?
Prestanite zajebavati.
i ja sam blizu toga mišljenja... ako je i imao kontakta sa vehabijama to nije dugo trajalo jer je psihički nestabilan(zbog droge) i brzo povodljiv da povjeruje u onu klasičnu njihovu priču da ako rokne nekoga "na Allahovom putu" ide direktno u dženet jer ovdje očigledno nije vidio nikakvu perspektivu svog postojanja
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#878 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
A vec znamo da su njih gusteri cionisti u saradnji sa Mosadom ubacili... :skoljka:

Malo ga i ti preĆeruješ sa gušterima. Moguće je ne puštiti američki mainstream i biti sasvim normalna ličnost, vjeruj mi :D
prog321

#879 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by prog321 »

gospodja profiterka wrote:
prog321 wrote:
gospodja profiterka wrote: Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
Svi oni kazu samo nesto o zetu, a pocinocu nikakve naznake o vjerskom teroristi. Jednostavno rodjeni gubitnik koji je zivio u podrumi porodicne kuce i 35 godina nije omrsio picku.
Šta reći, lijek za terorizam je drkanje. :roll:

Ocigledno mu je i to bilo dosadilo :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#880 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

prog321 wrote:
Svi oni kazu samo nesto o zetu, a pocinocu nikakve naznake o vjerskom teroristi. Jednostavno rodjeni gubitnik koji je zivio u podrumu porodicne kuce i 35 godina nije omrsio picku.
Hajde pogledaj ponovo sta je receno iz ZVANICNIH drzavnih izvora. Kakva je literatura pronadjena u kuci kod njega, i kakve je zabiljeske pravio u nekom vidu licnog dnevnika.
rumenige_brajtner

#881 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

p206 wrote:
prog321 wrote:Ovaj lik je tipican luzer sa sindromom nejebice. Nikakav vehabija. Otac mu je potvrdio da nije imao skacene tole. Nije ni bradu nosio. Kakav ba vehabija ?
Prestanite zajebavati.
i ja sam blizu toga mišljenja... ako je i imao kontakta sa vehabijama to nije dugo trajalo jer je psihički nestabilan(zbog droge) i brzo povodljiv da povjeruje u onu klasičnu njihovu priču da ako rokne nekoga "na Allahovom putu" ide direktno u dženet jer ovdje očigledno nije vidio nikakvu perspektivu svog postojanja
pa vehabije i jesu psihički nestabilne osobe, bivši narkomani, propalice, djeca iz razorenih familija i luzeri. niko normalan ne radi cirkus od sebe 'nako.
Freamon Lester

#882 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:
A vec znamo da su njih gusteri cionisti u saradnji sa Mosadom ubacili... :skoljka:

Malo ga i ti preĆeruješ sa gušterima. Moguće je ne puštiti američki mainstream i biti sasvim normalna ličnost, vjeruj mi :D
Ko mi je kriv kad se druzim sa trolerima. Pokupim njihove osobine. :D
bjelave

#883 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

prog321 wrote:
Svi oni kazu samo nesto o zetu, a pocinocu nikakve naznake o vjerskom teroristi. Jednostavno rodjeni gubitnik koji je zivio u podrumu porodicne kuce i 35 godina nije omrsio picku.
Dzaba ti to objasnjavas kad mozda i ona pati od istog problema. Sad bi odma u podrum kad bi nasao kakav bradonja da je vodi.
It_is_a_Leclerc

#884 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Prestanite zajebavati.
Potvrdio je i ministar sigurnosti BiH da je u pretresu kuće pronađen materijal za ISIL indoktrinaciju i zabilješke o planu za napad.

Prestanite relativizirati prijetnju radikalističkog terorizma u BiH.
preludezalude

#885 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by preludezalude »

uglavnomja wrote:
bjelave wrote:
refffko wrote:Nisu oni zalutali sami od sebe.
Postoje organizacije i ljudi koji rade na tome da oni zalutaju. Itekako postoje dzamije, centri i imami gdje se zagovara terorizam i sljedbenici se odgajaju i filuju da djeluju na ovaj nacin.

Slaze se da ne postoji Islamski terorizam. Ali slefijski postoji itekako.

Cinjenica je da su selefije muslimani, ali muslimani su i perzijanci, malezijci, ostali suniti pa ne rade ovakva sranja.
Dobar post. Inace ovih selefija nije bilo prije rata ovdje. Selefizam kao ideologija dolazi poslije rata u Bosnu sa NGO's iz zemalja zaljeva gdje je selefizam drzavna ideologija, koje ih finansiraju, vrbuju. Zna se da su zene placane mjesecno da nose burke sa po par stoja maraka. Bivsi reis je o tome sutio a vlast se pravila luda. Dio bosnjackih politicara, SDA usmjerenja, je na to gledao sa odobravanje, kao, momci mozda malo pretjeruju ali prave balans spram nevjernika i komunista.

Nadam se da je sad vrijeme da se to presjece.
:thumbup: za citav post, a narocito za podvuceno.
niti su dosli niti o(p)stali bez podrske vlasti i iz
Sve ovo gore napisano je apsolutno tacno. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jako dobro pamtim Mostar i informacije o tome koliko se placa zeni da se pokrije.
Najveci krivci za ovakvo stanje u nasoj zemlji su bivsi reis i Izetbegovic koji su blagonaklono gledali na to, od dolaska stranih ratnika do pokrivanja zena.
Bosna nikada nije bila ekstremno islamski orjentirana, da se tako izrazim. Nase vodje veliki muslimani su nas posmatrali kao lose muslimane koji ne idu redovno u dzamiju, piju alkohol i sl... i da se to treba promjeniti. E eto... situacija se promjenila sa njihovim presutnim odobravanjem. Sad imamo nove muslimane koji su kriminalci, drogerasi, ubice... ali idu u dzamiju.
gospodja profiterka

#886 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Freamon Lester wrote:
gospodja profiterka wrote: Jes jes. Zapad ih uvezo. Zapad ih i u Armiji BiH smjestio i dao da se bore. Da je bilo volje mogli su biti izbaceni naglavacke kao sto je bio slucaj na Kosovu. Nije i sad se placaju greske. Ali ziva bila te greske nemoj pripisivati visim silama vec nesnalazenju u vihoru rata naseg vojnog vodstva.
A ti živ bio ne pripisuj to nekakvom "nesnalaženju", osim svom vlastitom. Nikakvog nesnalaženja tu nije bilo, već je riječ o realizaciji jedne doktrine, koja je, dok ste vi puzali po rovovima, puštala duboko korijenje u skladu s planom.

I žao mi je Lestere, stvarno jeste, duša me moja boli, ali oni jesu došli sa zapada. Ko ih je puštao i zašto, ko ih je ovdje želio, a ko samo trpio iz pragmatičnih razloga, to je druga priča za trotomnog romana.

Međutim, nisam si na vrijeme oči pletaćom iglom isčačkala.

Mi smo Saudijcima najljepši dar.
Ko god da ih je regrutovao, mi smo ih morali vratiti odakle su dosli kao i OVK na Kosovu. Saudijci su naknadno dosli sa svojom ideologijom preko humanitarnih organizacija. Iranci su dosli prvi, za njima dosta Arapa, a nakon toga i ekipa iz Francuske koja je regrutovana po okupljalistima radikalnih dzihadista u Parizu i Marseju. I svi redom u ratu su dolazili kao "humanitarci" i ostajali. A ekipa iz Francuske je uglavnom bila profila kao ovaj nas monstrum. Ljeceni narkomani i konvertiti, brzo radikalizovani i poslani u rat. Inace prije nego sto skocis na Francusku procitaj https://en.wikipedia.org/wiki/Gang_de_Roubaix[/quote]
Fali ti podataka Lestere. Iranci i ove bradonje stizali su neovisno jedni od drugih. Konvertiti su bili samo onih par za koje se čulo. Vjeruj mi, ovi koje sam ja svojim očima gledala nisu bili nikakvi konvertiti. Pa ne tjeraj me da pričam bezveze. Irance su otjerali naši zapadni prijatelji iza rata kao teroriste, a ovi su ostali, pošto su bili fini. I urodili "plodovima". Pa ne znam stvarno, stvarno, šta ti hoćeš da ti kažem, pa da ti oko srca bude toplo?

Na istoj smo strani čovječe.
refffko

#887 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by refffko »

Kareem Abdul wrote:Evo kako izgleda odgoj djece na teritorijima Sirije koje kontroliraju islamisti.

Doduše u ovom slučaju nije u pitanju Islamska Država već a-Nusra Front koji se smatraju ogrankom Al-Qaide i najjača su pobunjenička formacija u Siriji.

https://www.youtube.com/watch?v=7sPY0X8SrLo

Zanimljivo, djeca govore da im roditelji odobravaju takvo školovanje a neku i tjeraju da idu na to.
Strasnoooooo.
Uciti djecu da sama zele postati borci samoubice u ime vjere.
Je li to droga o kojoj neko ovdje prica?
Je li to religija i vjera u Boga?
Treba li bi ovakvih biti zao kad ih Asad satre?
gospodja profiterka

#888 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

bjelave wrote:
prog321 wrote:
Dzaba ti to objasnjavas kad mozda i ona pati od istog problema. Sad bi odma u podrum kad bi nasao kakav bradonja da je vodi.
Baš išćeš...
prog321

#889 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by prog321 »

Nekoliko biljeski koje sam i ja pravio kada sam poceo chitati Ku'ran.
Prosjecan musliman da bi zapamtio tekst , normalno da pise obiljezja. Ne mozes ni el-fatihu bez ponavljanja tako lako zapamtiti. To ga ne pravi Isilovcem. Onda sam i ja Isilovac.
gospodja profiterka

#890 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

prog321 wrote:Nekoliko biljeski koje sam i ja pravio kada sam poceo chitati Ku'ran.
Prosjecan musliman da bi zapamtio tekst , normalno da pise obiljezja. Ne mozes ni el-fatihu bez ponavljanja tako lako zapamtiti. To ga ne pravi Isilovcem. Onda sam i ja Isilovac.
Ako ti tako kažeš.
zateznistub

#891 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by zateznistub »

XXS wrote: Oni izgleda govore o vlastitim principima, a vehabiju, ocigledno, nikad nisu upoznali.
Kad dodje do postovanja vjerskih pravila, vehabije su veoma principijelne i striktno se drze svih propisa, bez izuzetaka.
Garantujem da se nisi ni rodio kad sam digao pusku na njih i oni na nas u Zenici u ratu....
MirtolaDas

#892 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by MirtolaDas »

It_is_a_Leclerc wrote:Država koja nije u stanju 5 sati otkriti je li čovjek koji se ubio eksplozivom onaj kojeg traže niti može niti ima snage da se bori sa prijetnjom terorirzma.
U Francuskoj su za 5 sati znali 80 % informacija, sve ih saopćili u medijima, a već sutra imali racije.
Jarane, Francuzi su trebali imati te informacije prije napada, a ne u roku pet sati nakon napada. Cini mi se da su ih imali i prije napada nego im je trebao razlog za neke geopoliticke kretnje.
bjelave

#893 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

gospodja profiterka wrote: Baš išćeš...
Jok ja, ti isces :D
Sevap bi bio kad bi se nasao kakav bradonja, bilo kog usmjerenja, a da je dobar za podruma.
sinuhe

#894 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sinuhe »

prog321 wrote:Nekoliko biljeski koje sam i ja pravio kada sam poceo chitati Ku'ran.
Sreca pa si prob'o picke.
preludezalude

#895 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by preludezalude »

Prestanite zajebavati.
Prestanite lagati, može?
Otac mu bunca, dvije logične nije spojio. Ne zamjeram nesretniku i sigurna sam da u tom komšiluku nije jedini takve sudbine. Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
A ti tvoji jedini kredibilni izvori su stvarno olicenje rada, postenja, istine. :run:
Znaci on rekao i to je to. Treba podastrijeti argumente i dokaze za takvu tvrdnju.
Freamon Lester

#896 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

MirtolaDas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Država koja nije u stanju 5 sati otkriti je li čovjek koji se ubio eksplozivom onaj kojeg traže niti može niti ima snage da se bori sa prijetnjom terorirzma.
U Francuskoj su za 5 sati znali 80 % informacija, sve ih saopćili u medijima, a već sutra imali racije.
Jarane, Francuzi su trebali imati te informacije prije napada, a ne u roku pet sati nakon napada. Cini mi se da su ih imali i prije napada nego im je trebao razlog za neke geopoliticke kretnje.
:roll: :-)
It_is_a_Leclerc

#897 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa ne znam baš da se u Kur'anu spominje ISIL.
gospodja profiterka

#898 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

bjelave wrote:
gospodja profiterka wrote: Baš išćeš...
Jok ja, ti isces :D
Sevap bi bio kad bi se nasao kakav bradonja, bilo kog usmjerenja, a da je dobar za podruma.
Ne bi vjerovao, bradonju već imam. :wink:
GeeTnT

#899 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by GeeTnT »

Prestanite zajebavati.
Prestanite lagati, može?
Otac mu bunca, dvije logične nije spojio. Ne zamjeram nesretniku i sigurna sam da u tom komšiluku nije jedini takve sudbine. Ali meni su jedini kredibilan izvor Tužiteljstvo BiH, ministar sigurnosti, zamjenik ministra odbrane i direktor Sipe.
Nema olaksica nikom...sve treba nazvati pravim imenom.....samo...niste ni svjesni (kao ni politicari a niti mediji) kako naziv "terorizam" gubi na znacaju ako ga se bude koristilo za svako ubojstvo ...pa bio pocinilac narkoman, pljackas ili maloljetno dijete...

Mene samo zanima kako cemo skupa nazvati onaj "pravi" terorizam...ako i kada se desi?

Mega-terorizam? Giga-terorizam?

...ili necemo ga ni nazivati...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#900 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

Cekaj bolan, Ti vidio te biljeske i te materijale u kojima se velica ISIS, a nasli su ih kod njega?
O cemu pricas uopste. Sto poistovjecujes podrsku ISIS, i neke licne religijske spise?

Do sada jedan od losijih pokusaja relativizacije, ovdje na forumu :run:
Locked