Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
-
sumirprimus
#651 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
nije ovo serijatska drzava negoli sekularna,nemaju pravo da namecu ljudima zabranu od kladjenja,alkohola,svinjetine,zena.
to ko hoce da postuje i praktikuje nek praktikuje,stvar pojedinca,al nek ne namece drugima,jer zato nema pravo.
to ko hoce da postuje i praktikuje nek praktikuje,stvar pojedinca,al nek ne namece drugima,jer zato nema pravo.
-
sumirprimus
#652 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
vidis drug moj,u francuskoj odbise krimosi prodaju,kazu lose za biznis.PM72 wrote:Koliko znam,šverceri oružjem ne izdaju potvrde niti fiskalne račune za isporučenu robu.U svako doba se može napraviti budala i reći kako nema ništa s tim.Naravno,oni to oružje ne drže u svom podrumu nego u nekoj bašti ili garaži kakvog strica...
nisu ni krimosi dalebu...ne izaju ni oni racvune ni potvrde,nego znaju,kad je u pitanju terorizam,obajvestajne sluzbe sve doznaju eventualno,...
-
sumirprimus
#653 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
al opnavljam odosomo u OT,sve te razumijem,al se opet cudim,glupanluku.
- jao_situacije
#654 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
o ovome ja pričam leklerk, ali se vi #žsvišarli pravite malo mutavi bjelčugama ni bijelci nisu dovoljno dobri da ih oplakuju samo uber rasa samo ubermensch samo jedači bageta zaslužuju oplakivanje, samo pijači čajeva zaslužuju oplakivanjeCapajebo wrote:Nije ista francuska krv i bosanska ili bilo cija drugo na svijetu.spreca wrote:jel treba da cekamo jos ubistava ?(nedaj boze)....koji si ti .......It_is_a_Leclerc wrote:
U Francuskoj je ubijeno 130 ljudi.
U BiH 2 ljudi.
bosanski vojnik nije ni na nivou psa u francuskoj, pas je imao svoj hešteg i sliku na twiteru i fb
ali samo se ti pravi lud leklerk
- Fudo Bosna
#655 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Tačno, tu si u pravu i sa gledišta moje malenkosti kao Bošnjaka muslimana. Čak i po islamu POJEDINAC NEMA NIKAKVE OVLASTI, naravno u moralnom smislu ima, kroz zalaganje legalno, za pozitivne zakonske propise, moralne primjere, ali ni u Saudiji/Iranu /Pakistanu, nema privatne odmazdesumirprimus wrote:nije ovo serijatska drzava negoli sekularna,nemaju pravo da namecu ljudima zabranu od kladjenja,alkohola,svinjetine,zena.
Last edited by Fudo Bosna on 19/11/2015 14:41, edited 2 times in total.
-
oridjidji
#656 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
Zasto motivi teroristickog akta nebi bili uzrokovani nekim njegovim licnim pobudama prema drzavi, a ne vjerskom indoktrinacijom?
Zasto motivi teroristickog akta nebi bili uzrokovani nekim njegovim licnim pobudama prema drzavi, a ne vjerskom indoktrinacijom?
- Freamon Lester
#657 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Naravno. Ali Islamska zajednica ima pravo da odbaci takvog iz svog okruzenja jednako kao i onog ko koristi Islam za sirenje mrznje.sumirprimus wrote:nije ovo serijatska drzava negoli sekularna,nemaju pravo da namecu ljudima zabranu od kladjenja,alkohola,svinjetine,zena.
- Freamon Lester
#658 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
"Otpadnike" u uniformi. A iskreno zbog truda koji ulazes da relativiziras ovaj teroristicki cin nadam se da ces i ti malo po nadzor. Bilo chmolje ili Dzuve svejedno je. Imam osjecaj da je chmoljo efikasniji!oridjidji wrote:Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
- Fudo Bosna
#659 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
oridjidji wrote:Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
Sućut porodicama, ali bio bih sretan , da se dokaže, da se radi o nadrogiranoj ili umno poremečenoj osobi, nekako bi mi bilo lakše, mada ne i porodicama ubijenih,nažalost...
RAHMET, SUĆUT !!!
- DaysleepeR
#660 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?
Otkad to narkomani odvajaju od vene jer stede za bilo sta? Ja sam redovno zaposlen pa bih morao stediti najmanje 3 mjeseca da skupim 500 KM... Nemojte vrijedjati inteligenciju...
Tacno se vidi ko su vehabijske cukice i advokati, arogantna plitka antilogika...
Otkad to narkomani odvajaju od vene jer stede za bilo sta? Ja sam redovno zaposlen pa bih morao stediti najmanje 3 mjeseca da skupim 500 KM... Nemojte vrijedjati inteligenciju...
Tacno se vidi ko su vehabijske cukice i advokati, arogantna plitka antilogika...
- dobar osjecaj
#661 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kakav je ovo pseudoterorista, pseudonarkoman, pseudomusliman, pseudositnikriminalac koji nema postenu fotku iz CIPS-a nego nam se plasira ova fotorobotske kvalitete. Hocu da vidim neku realniju sliku da mu i ja prisijem koju analizu.
-
sumirprimus
#662 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
nije mi bila namjera da spinujem,relativiziram,kamoli koga napdama..samo se cudim..i zao mi momaka...vojnika.
koliko ljudi pogide,za tu istu uniformu,brate mili..
sta glupan uradi.
koliko ljudi pogide,za tu istu uniformu,brate mili..
sta glupan uradi.
- Leons
#663 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Licne pobude jednog narkomana prema drzavnom aparatu?oridjidji wrote:Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
Dzaba se uspinjes keru...
- Kikibombona
#664 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Upravo ovaj selefija kaze da im sije rafidije spocitavaju jednostavnost, a da ste vi sufije siitska podvala muslimanima u BiHNurudin wrote:Vehabizam ima u sebi jedan fenomen jednostavnosti, koji se koristi inače u svim ideologijama
Daju se kratke i vrlo generalne "formule" uspjeha i ciljevi borbe , a kako one utječu na svijest neobrazovanih
znaju najbolje komunisti.
Tito - partija! - Kuran i sunnet!
Smrt fašizmu ! - smrt tagutima!
bratstvo i jedinstvo! - ummet!
- Proleteri svih zemalja, ujedinite se! - Halifat
bolje grob nego rob ! - brat šehidio!
Riječ je o nečemu što sam pročitao u knjizi Meše Selimovića , gdje on prigovra na partijskom sastanku da su parole
koje se pišu na plakatima partije , religijska mantra , a drug komesar mu vrlo inteligentno objašnjava kako je ta metoda
psihološki provjerena kod masa i da se ne treba mijenjati metoda, već samo forma
Svako komplexnije objašnjavanje ciljeva partije, plaši običnog čovjeka jer sve što ne razumiješ te plaši, a stalno ponavljanje
istih jednostavnih parola prodire u podsvijest neobrazovanog čovjeka , i pri tome daje pokretu masovnost , a na kvalitetu će se
rditi kasnije
Dakle , ti ljudi su u 95% slučajeva vrlo primitivni, vrlo jednsotavni, zadnje što je pročitao prije vehabijskih pamfleta je
Robinson Cruso u osnovnoj . Ovih 5 % su obrazovani , srčika pokreta, ideolozi koji slijepo vjeruju u neku vjersku revoluciju i
Abdulvehab mrtvi im je nešto kao Marx, a oni su Trocki , koje će babo Staljin ili Bagdadi jednom ucmekati jer nisu dovoljno
rdikalni u pristupu. Trockisti su obično na zapadu, i pišu i žive iz toplog budžaka i dječijih doplataka koje primaju od mrskih ćafira
u Šveckoj ili Austriji , a imaju 4-5 djece jer "treba širiti islam"
https://www.youtube.com/watch?v=-6L8WKEFRZw
Spocitava debil siitima to sto vole obrazovanje, filozofiju, sto vole umjetnost, bla, bla... kaze, nista ih ne mozes razumjeti koliko su komplikovani.
Nisam znao i da je Rumi za njih nevjernik.
Strasno koliko su zatucani povrsni... i to isticu kao svoju prednost.
- jao_situacije
#665 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
hoćel francuska ambasdorica izraziti sućut u predsjedništvu ili parlamentu ?
hoćel položiti vijenac na kapiji kasarne u rajlovcu ?
hoćel položiti vijenac na kapiji kasarne u rajlovcu ?
- dulekrele
#666 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ovo je vjerojatno stara slika jer komsije kazu da je zadnju godinu pustio bradu i obukao poplava tole. procitaj malo sve iskaze od komsija pa ce ti sve biti jasnije u vezi toga da li je vjerska ili neka druga indoktrinacija.oridjidji wrote:Znaci momak je bio obrijani vehabija, vjerska indoktrinacija je bila presudna da puca po kladionici, kao dokaz tome u kuci su mu pronasli islamsku knjigu "Kako pobiti otpadnike kockarske" ...
-
de balzac
#667 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
undefined007 wrote:Kada sagledam sta ko pise,mogu samo konstatovati da puno pametujemo za narod koji je nosio vodu Torabiju da prouci na nju!
-
oridjidji
#668 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
U islamskom drzavi zadnjoj osmanskoj koja je pamcena na ovim prostorima, drzava je bila sprovoditelj islamskog zakona, ne pojedinci i to je tako oduvijek u islamskom poimanju drzave. Odgovornosti muslimana u drzavi sa islamskim zakonom i drzavi bez istog ograniceni su mogucnostima. Pojedinac nije opterecen onim sto nije u njegovoj mogucnosti. Znaci svaki musliman ne moze biti kadija, isto tako ne moze ni svaki imam biti kadija, niti svaki musliman imam i kadija, isto tako policajac, vojnik, drzavnik i td., tako da osim bogobojaznosti, obaveza pojedinca nije da sve to bude kao gradjanin takve drzave. Pojedinac nema nikakve ovlasti , da djeluje u ime zakona i donosi krajnji sud o necemu, a najmanje ima pravo da uzima pravdu u svoje ruke jer time pravi stetu drustvu i cini ono sto je zlo po sistem.Fudo Bosna wrote:Tačno, tu si u pravu i sa gledišta moje malenkosti kao Bošnjaka muslimana. Čak i po islamu POJEDINAC NEMA NIKAKVE OVLASTI, naravno u moralnom smislu ima, kroz zalaganje legalno, za pozitivne zakonske propise, moralne primjere, ali ni u Saudiji/Iranu /Pakistanu, ima SUD , DRŽAVA , a ne pojedinac da sudi !!!sumirprimus wrote:nije ovo serijatska drzava negoli sekularna,nemaju pravo da namecu ljudima zabranu od kladjenja,alkohola,svinjetine,zena.
I u jednom i drugom drustvu, drustveno poimanje morala je norma koji svaki normalan gradjanin treba da slijedi, kao i zakon.
- Kikibombona
#669 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Islamisti su fakat neumorni... tako ih je lako prepoznati da je to nevjerovatno... providniji su od cetnickog salonca...DaysleepeR wrote:Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?
-
FreakyStyley
#670 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
DaysleepeR wrote:Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?
Al haj sve to na stranu, ovo sve il je raslo na planini ili pod staklenim zvonom, pa nikad nije vidjelo ni droge ni narkomana. Eto, frajeru za horsa zafalilo, nabavio kalas, pa ubio dva vojnika, treceg pokuso ubit.
Nadrogiro se lik, izgubio razum i puco na ljude. Puko se u venu i reko sebi "Odo nekoga ubit." A njega nadrogiranog nije bolilo ni kad se raznio.
Da je bivsi narkoman i kriminalac, vrlo vjerovatno. To je ovim kratkotolasima modus operandi. Nadju tako labilnu osobu i skinu ga s droge, a navuku na vjeru.
Svaki put kad se nesto slicno kod nas desi il je ludjak il je narkoman il hevi metalac. Nije vehabija nikad, jbg. Nismo mi takvi. To se radi o "grupi pojedinaca", ekscesima narkomana, fukare i tako. Moze.
-
krater
#671 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
de balzac wrote:undefined007 wrote:Kada sagledam sta ko pise,mogu samo konstatovati da puno pametujemo za narod koji je nosio vodu Torabiju da prouci na nju!![]()
-
baxul
#672 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
zašto biti narkoman isključuje biti vehabija? to vehabije sveci? zna se ko je najlakša meta za indoktrinaciju bilo koje vrste. ustvari zbog čega je to uopšte bitno. poginuli momci koji su pošteno zarađivali hljeb i brinuli se o svojim porodicama.
pucalo se na državu, država pokaza smušenost. nešto se generalno mora poduzet po pitanju sigurnosti u bih a posebno u glavnom gradu iste. bilo to vjerski fanatici, organizovane auto-bande, korumpirani policajci jednostavno smo prelahka meta za bilo koga.
pucalo se na državu, država pokaza smušenost. nešto se generalno mora poduzet po pitanju sigurnosti u bih a posebno u glavnom gradu iste. bilo to vjerski fanatici, organizovane auto-bande, korumpirani policajci jednostavno smo prelahka meta za bilo koga.
Last edited by baxul on 19/11/2015 14:58, edited 1 time in total.
-
emmir1
#673 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Deportes wrote:Kladionica?
Dugovi?
Narkomanija?
Ne, ne i ne. U pitanju je islamski terorizam.
Nezavisna Republika Srpska je civilizacijski otklon od sve većeg broja ljubitelja džihada. Srbi se boje za svoje bližnje, žele da ih zaštite i prirodno je da želje otcjepljenje. Srbi veze nemaju sa vehabijama i ne žele da imaju bilo kakve veze sa njima. To nek riješava onaj ko ih je doveo u BIH, ko im je pružio priliku da se razgranaju.
Stvarati prijateljstva sa jevrejima od kojih se može samo učiti kako se tretiraju neprijatelji države...
Srbi mogu da odu preko Drine i da tamo zaštite svoje bližnje.
BIH je država koja se cijepat ne može i neće
- Fudo Bosna
#674 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
oridjidji wrote:U islamskom drzavi zadnjoj osmanskoj koja je pamcena na ovim prostorima, drzava je bila sprovoditelj islamskog zakona, ne pojedinci i to je tako oduvijek u islamskom poimanju drzave. Odgovornosti muslimana u drzavi sa islamskim zakonom i drzavi bez istog ograniceni su mogucnostima. Pojedinac nije opterecen onim sto nije u njegovoj mogucnosti. Znaci svaki musliman ne moze biti kadija, isto tako ne moze ni svaki imam biti kadija, niti svaki musliman imam i kadija, isto tako policajac, vojnik, drzavnik i td., tako da osim bogobojaznosti, obaveza pojedinca nije da sve to bude kao gradjanin takve drzave. Pojedinac nema nikakve ovlasti , da djeluje u ime zakona i donosi krajnji sud o necemu, a najmanje ima pravo da uzima pravdu u svoje ruke jer time pravi stetu drustvu i cini ono sto je zlo po sistem.Fudo Bosna wrote:Tačno, tu si u pravu i sa gledišta moje malenkosti kao Bošnjaka muslimana. Čak i po islamu POJEDINAC NEMA NIKAKVE OVLASTI, naravno u moralnom smislu ima, kroz zalaganje legalno, za pozitivne zakonske propise, moralne primjere, ali ni u Saudiji/Iranu /Pakistanu, ima SUD , DRŽAVA , a ne pojedinac da sudi !!!sumirprimus wrote:nije ovo serijatska drzava negoli sekularna,nemaju pravo da namecu ljudima zabranu od kladjenja,alkohola,svinjetine,zena.
I u jednom i drugom drustvu, drustveno poimanje morala je norma koji svaki normalan gradjanin treba da slijedi, kao i zakon.
I ne može 15 dnevni vjerski kurs, oboriti/"devalvirati" znanje profesora FIN-a, koji uči cijeli život, i pročitanih 5 knjižica od 50 tak stranica, tomove, tomove knjiga i fetvi uleme od Ebu Hanife, Imama Malika , ...do danas !!!
-
oridjidji
#675 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Odakle mu onda 20-30 km za jedan gram heroina svaki dan? Tebi dnevnica njemu dovoljno da se fikne u venu?DaysleepeR wrote:Halo spin doktori kakav metak marka, kalas 200 km prvo gdje to ima kupit? Drugo odakle narkomanu klosaru 500 km za kalas l, municiju i bombu ?