Veci je grijeh uplatiti jednom tiket nego svaki dan jesti pola kile krmetine.Wind wrote:A jel iko postavio pitanje sta radi vojska u kladionici?
Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
- Lincoln-Burrows
#601 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
- dr socrates
#602 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Rješenje za ovaj problem ne postoji jednostavno u ovim zakonskim okvirima.
Desetine hiljada građana BiH se mogu smatrati pripadnicima vehabijske ili selefijske zajednice,ako taj broj nije možda i veći.
Čak i kada bi imali mnogo jače i brojnije bezbjednosne strukture apsolutno je nemoguće efikasno kontrolisati toliki broj pripadnika ove vjerske grupacije.
Da bi se izvršilo ubistvo kao ovo sinoć nije potrebna neka velika priprema i organizacija,tu je neophodna samo luda glava.
Pojačana i konstantna represija prema pripadnicima ove zajednice bi možda donekle dala rezultat ako bi dovela do njihovog iseljavanja iz zemlje tamo gdje se osjećaju bezbjednije,ali za tako nešto ne postoji konsenzus na nivou države i mislim da ga neće nikada ni biti po tom pitanju.
Velika većina ovdašnjih muslimana jednostavno još uvijek ne shvata da je vehabizam na prostoru BiH najviše usmjeren protiv njih i da će oni na kraju najviše ispaštati zbog razornog djelovanja ove ideologije.
Desetine hiljada građana BiH se mogu smatrati pripadnicima vehabijske ili selefijske zajednice,ako taj broj nije možda i veći.
Čak i kada bi imali mnogo jače i brojnije bezbjednosne strukture apsolutno je nemoguće efikasno kontrolisati toliki broj pripadnika ove vjerske grupacije.
Da bi se izvršilo ubistvo kao ovo sinoć nije potrebna neka velika priprema i organizacija,tu je neophodna samo luda glava.
Pojačana i konstantna represija prema pripadnicima ove zajednice bi možda donekle dala rezultat ako bi dovela do njihovog iseljavanja iz zemlje tamo gdje se osjećaju bezbjednije,ali za tako nešto ne postoji konsenzus na nivou države i mislim da ga neće nikada ni biti po tom pitanju.
Velika većina ovdašnjih muslimana jednostavno još uvijek ne shvata da je vehabizam na prostoru BiH najviše usmjeren protiv njih i da će oni na kraju najviše ispaštati zbog razornog djelovanja ove ideologije.
- It_is_a_Leclerc
#603 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otac-ubi ... e=facebook
Tuga pregolema. Ne znam samo je li tužnije sve ovo ili činjenica da su ljudi o smrti svog sina saznali na internetu.
Tuga pregolema. Ne znam samo je li tužnije sve ovo ili činjenica da su ljudi o smrti svog sina saznali na internetu.
-
PM72
#604 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kako li efendija dođe do cifre o "dozvoljenih" pola kg krmetine?
- BlueBlood
#605 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kad je ubijen drot u Zvorniku odma je bio proglasen dan zalosti i to u cijeloj BiH... e da vidimo kako ce ovo okarakterisati
Last edited by BlueBlood on 19/11/2015 14:08, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#606 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ako je tekst na klixu ugovora koji IZ treba da potpiše sa BiH tačan, IZ će imati isključivu nadležnost za islam u BiH. Onda ćemo vidjeti.Altsa wrote:to bi trebao biti prvi korak.45cents wrote:Nego ljudi, red je da pogledamo istini u lice...
Pokušali smo živjeti s njima i nikako ne ide.
Da li je vrijeme za zabranu vehabizma kod nas?
(bolje je spriječiti, nego liječiti)
drugi je logori gdje bi se skladištila ova bagra.
- Freamon Lester
#607 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
A ko je Enes Omeragić? Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, rođen je 1. augusta 1981. godine u mjestu Longvic, u Francuskoj. Stanovao je u sarajevskom prigradskom naselju Sokolje gdje je sinoć, nakon ubistva vojnika, izvršio i samoubistvo.
- Freamon Lester
#608 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Veci je tvoj problem sto ti neces staviti zastavu BiH na profilnu...jao_situacije wrote:hoće li francuzi sad stavljati sliku bih na profilne
- jao_situacije
#609 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
hoćel biti dan žalosti
hoćel biti dan žalosti i u francuskoj
hoćel francuski ministar sigurnosti doći na noge našim uhljupima
hoćel francuski radio servisi puštati žalopojke i klasičnu muziku
hoćel francuska omladina bacit hešteg #prayforsarajevo
- tututuuuu
#610 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
znaci Francuz (sad ce reci)Freamon Lester wrote:A ko je Enes Omeragić? Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, rođen je 1. augusta 1981. godine u mjestu Longvic, u Francuskoj. Stanovao je u sarajevskom prigradskom naselju Sokolje gdje je sinoć, nakon ubistva vojnika, izvršio i samoubistvo.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#611 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Vehabizam ima u sebi jedan fenomen jednostavnosti, koji se koristi inače u svim ideologijama
Daju se kratke i vrlo generalne "formule" uspjeha i ciljevi borbe , a kako one utječu na svijest neobrazovanih
znaju najbolje komunisti.
Tito - partija! - Kuran i sunnet!
Smrt fašizmu ! - smrt tagutima!
bratstvo i jedinstvo! - ummet!
- Proleteri svih zemalja, ujedinite se! - Halifat
bolje grob nego rob ! - brat šehidio!
Riječ je o nečemu što sam pročitao u knjizi Meše Selimovića , gdje on prigovra na partijskom sastanku da su parole
koje se pišu na plakatima partije , religijska mantra , a drug komesar mu vrlo inteligentno objašnjava kako je ta metoda
psihološki provjerena kod masa i da se ne treba mijenjati metoda, već samo forma
Svako komplexnije objašnjavanje ciljeva partije, plaši običnog čovjeka jer sve što ne razumiješ te plaši, a stalno ponavljanje
istih jednostavnih parola prodire u podsvijest neobrazovanog čovjeka , i pri tome daje pokretu masovnost , a na kvalitetu će se
rditi kasnije
Dakle , ti ljudi su u 95% slučajeva vrlo primitivni, vrlo jednsotavni, zadnje što je pročitao prije vehabijskih pamfleta je
Robinson Cruso u osnovnoj . Ovih 5 % su obrazovani , srčika pokreta, ideolozi koji slijepo vjeruju u neku vjersku revoluciju i
Abdulvehab mrtvi im je nešto kao Marx, a oni su Trocki , koje će babo Staljin ili Bagdadi jednom ucmekati jer nisu dovoljno
rdikalni u pristupu. Trockisti su obično na zapadu, i pišu i žive iz toplog budžaka i dječijih doplataka koje primaju od mrskih ćafira
u Šveckoj ili Austriji , a imaju 4-5 djece jer "treba širiti islam"
Daju se kratke i vrlo generalne "formule" uspjeha i ciljevi borbe , a kako one utječu na svijest neobrazovanih
znaju najbolje komunisti.
Tito - partija! - Kuran i sunnet!
Smrt fašizmu ! - smrt tagutima!
bratstvo i jedinstvo! - ummet!
- Proleteri svih zemalja, ujedinite se! - Halifat
bolje grob nego rob ! - brat šehidio!
Riječ je o nečemu što sam pročitao u knjizi Meše Selimovića , gdje on prigovra na partijskom sastanku da su parole
koje se pišu na plakatima partije , religijska mantra , a drug komesar mu vrlo inteligentno objašnjava kako je ta metoda
psihološki provjerena kod masa i da se ne treba mijenjati metoda, već samo forma
Svako komplexnije objašnjavanje ciljeva partije, plaši običnog čovjeka jer sve što ne razumiješ te plaši, a stalno ponavljanje
istih jednostavnih parola prodire u podsvijest neobrazovanog čovjeka , i pri tome daje pokretu masovnost , a na kvalitetu će se
rditi kasnije
Dakle , ti ljudi su u 95% slučajeva vrlo primitivni, vrlo jednsotavni, zadnje što je pročitao prije vehabijskih pamfleta je
Robinson Cruso u osnovnoj . Ovih 5 % su obrazovani , srčika pokreta, ideolozi koji slijepo vjeruju u neku vjersku revoluciju i
Abdulvehab mrtvi im je nešto kao Marx, a oni su Trocki , koje će babo Staljin ili Bagdadi jednom ucmekati jer nisu dovoljno
rdikalni u pristupu. Trockisti su obično na zapadu, i pišu i žive iz toplog budžaka i dječijih doplataka koje primaju od mrskih ćafira
u Šveckoj ili Austriji , a imaju 4-5 djece jer "treba širiti islam"
Last edited by Nurudin on 19/11/2015 14:15, edited 1 time in total.
-
ambienta
#612 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ne treba tražiti "dlaku u jajetu" , vjerovatno je ef. htio to da poredi jer su kod nas "muslimani na baterije" naj vaznije da se ne jede krmetina , a kocka je vece zlo i od droge , jer stvarno unistavas ne samo sebe nego i zdravlje , porodicu , ugled , posao,..PM72 wrote:Kako li efendija dođe do cifre o "dozvoljenih" pola kg krmetine?
- ruud
#613 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Nije rečeno da ne smiju, al' nije valjda to u opisu posla vojnika i njegove veličanstvene službe.spreca wrote:Ako svi drugi drzavni sluzbenici mogu izaci na kaficu ili do ducana,kladare zasto nebi mogli i pripadnici OS...pa nije otisao sa strazarskog mjesta
Odlično, fiziološke potrebe čovjeka su da jede, pije, odmara, guzi, ali ne i da igra bingo i kerove, to se zove porok. Mislim da jednom vojniku, jer za svakog normalnog čovjeka je Bog na nebu, vojnik i policajac na zemlji, tako da ta časna uniforma i njegova služba se po mom, skromnom i na kraju krajeva nevažnom mišljenju, tako da kažem skrnavi na jednom takvom mjestu.karanana wrote: u pekari se kupuju kifle, u kaficu se pije kafa, u restoranu se sjedi i jede, u kladionici se igra bingo, kerovi i popunjavaju listici.
po meni razlike nema. u svaki objekat dodjes da nesto kupis.
javna kuca jeste javni objekat, ali ne znam kakve veze ima javna kuca sa ovim gore nabrojanim objektima i sta je poenta tvojih pitanja?
Zato, poenta mojih pitanja jeste, s obzirom da vojno lice nije u toku službe na mjestima na kojima je predviđen da bude, zašto se poletilo sa karakterisanjem ovog gnusnog čina, činom terorizma, jer nije baš meta napada neka vojna institucija?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
-
Bodkin
#615 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Svako je danas doktor. Jebote zivot koliko ih ima tu titulu u imenu, kontao bi covjek da pucamo od ulaganja u edukacijuHenry Chinaski wrote:Znanje je najjače oružje ali ga mi, na žalost, nemamo u velikim količinama.
Nećemo ga ni imati jer nam se buduća intelektualna krema školuje u Kiseljacima, Travnicima, Dobojima, Derventama i sličnim instant univerzitetima.
Sad uglavnom caruju doktori hadisa i slični nadriintelektualci.
Još nam postave Poplašenog da kreira visoko školstvo u državi.
- Janjicar
#616 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Hakiz wrote:Ako je tekst na klixu ugovora koji IZ treba da potpiše sa BiH tačan, IZ će imati isključivu nadležnost za islam u BiH. Onda ćemo vidjeti.Altsa wrote:to bi trebao biti prvi korak.45cents wrote:Nego ljudi, red je da pogledamo istini u lice...
Pokušali smo živjeti s njima i nikako ne ide.
Da li je vrijeme za zabranu vehabizma kod nas?
(bolje je spriječiti, nego liječiti)
drugi je logori gdje bi se skladištila ova bagra.
IZ se pocinje polahko ogradjivati od Selefija. A jedan od razloga pomjeranja ucenja Ezana za zrtve Pariza je vjerovatno sto Reis pod svaku cijenu zeli da vlasti u BiH prihvate taj ugovor na taj nacin bi se koliko toliko rijesio problem selefija u BiH, makar se ne bi mogli okupljat u dzamijama.
-
PM72
#617 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Znači,moreš halisati čvarke ako ne ideš u kladionicu?ambienta wrote:ne treba tražiti "dlaku u jajetu" , vjerovatno je ef. htio to da poredi jer su kod nas "muslimani na baterije" naj vaznije da se ne jede krmetina , a kocka je vece zlo i od droge , jer stvarno unistavas ne samo sebe nego i zdravlje , porodicu , ugled , posao,..PM72 wrote:Kako li efendija dođe do cifre o "dozvoljenih" pola kg krmetine?
- It_is_a_Leclerc
#618 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
U Francuskoj je ubijeno 130 ljudi.jao_situacije wrote:hoćel biti dan žalosti
U BiH 2 ljudi.
- jao_situacije
#619 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
to nema veze sa onim što sam ja pitaoFreamon Lester wrote:Veci je tvoj problem sto ti neces staviti zastavu BiH na profilnu...jao_situacije wrote:hoće li francuzi sad stavljati sliku bih na profilne
ili ni mi nismo dovoljno evropljani za francuziće
- Freamon Lester
#620 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Do pola kilograma!PM72 wrote:Znači,moreš halisati čvarke ako ne ideš u kladionicu?ambienta wrote:ne treba tražiti "dlaku u jajetu" , vjerovatno je ef. htio to da poredi jer su kod nas "muslimani na baterije" naj vaznije da se ne jede krmetina , a kocka je vece zlo i od droge , jer stvarno unistavas ne samo sebe nego i zdravlje , porodicu , ugled , posao,..PM72 wrote:Kako li efendija dođe do cifre o "dozvoljenih" pola kg krmetine?
-
Wind
#621 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ovdje se previse brzo laprda o svemu i svacemu da bi se mogla razviti kvalitetna rasprava ali vidim da vecina nema pojma o vojsci, kodeksu ponasanja, obuci i slicno...
Vojska NEMA STA DA TRAZI U KLADIONICI!
Da je pucao po civilima ovo bi dobilo sasvim drugi tok price. A ako je ciljano isao na pripadnike OS to je opet druga prica i ne bi mogao tako lako da ostvari svoje namjere. Mada kaze zamjenik ministrice da su bili NESPREMNI! Pa mislim, stvarno ih treba sve smiijeniti! Bruka, vojska a nespremni. A cini mi se da je i policija nespremna...
Da je pucao po civilima ovo bi dobilo sasvim drugi tok price. A ako je ciljano isao na pripadnike OS to je opet druga prica i ne bi mogao tako lako da ostvari svoje namjere. Mada kaze zamjenik ministrice da su bili NESPREMNI! Pa mislim, stvarno ih treba sve smiijeniti! Bruka, vojska a nespremni. A cini mi se da je i policija nespremna...
Last edited by Wind on 19/11/2015 14:18, edited 1 time in total.
- Capajebo
#622 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Uzmi terapijuStari wrote:Islam u Bosni i Hercegovini se mora reformisati ... dogma i doktrina mora biti transformisana, modifikovana ... osim teza koje sam ranije naveo
-O uvodjenu iskljucivosti Bosanskog jezika u svim obredima i ritualima
-Uvodjenju potpune ravnopravnosti izmedju polova zena i muskaraca u cijeloj vjerskoj hijerarhiji
-Uvodjenje vjere u jednog boga i ukidanje kulta pejgambera.
takva reforma bi nuzno morala imati i
Superiornost drzave nad religijom i ustavno regulisati zabranu svake natuknice o tome da bi to trebalo biti suprotno.
Zabranu "Serijtaske Drzave" neovisno o demografskoj strukturi i vjerskom opredjeljenju stanovnika.
Zabranu poligamije, incesta i aranziranih (ugovorenih) brakova.
Potpuno oslobodjenje zene.
- It_is_a_Leclerc
#623 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Dakle, vrlo je jasno. Vehabisti su u pitanju. Dali oružje, dali ideološku podlogu i sad ga ovdje njihovi advokati pokušavaju predstaviti kao "narkomana"Novinarima je rekao da nije mogao vjerovati šta se dešava.
– Nisam mogao da vjerujem, ne znam odakle mu oružje, nikad u kući nije bilo oružja – kazao je Šahin.
Osvrnuo se na medijske navode o tome kako je njegov zet pripadnik “selefijskog pokreta”.
– Zet nije dolazio nit sam mu dao da dolazi jer je nosio bradu. Ne znam, sve sam čuo od medija. Ne kontaktiram s kćerkom. Družio se s mojim sinom. Sa zetom imam kontakt samo ‘dobar dan’, ja njemu kažem ‘pomoz’ Bog’. Zato što nosi bradu, nisam htio da komuniciram s njim. Nisam čuo da je blizak nekim pokretima – kazao je Šahin.
-
lacrima
#624 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
meni su najžalosnija ovakva skretanja sa teme i nijekanja problema koji imamojao_situacije wrote:hoće li francuzi sad stavljati sliku bih na profilne
dočekaćemo da i u trećem svjetskom ratu imamo handžar diviziju koja je pogubljena stala na stranu agresora i opet ćemo se sramotiti
-
PM72
#625 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Mani se šuplje priče.Nije ovo JNA da imaš spisak kafića u koje vojska ne smije zalaziti.OSBiH ima profesionalnu vojsku i nigdje nema tog natpisa ili PS-a da kaže - nesmiješ to i to.Izašli ljudi od granapa,kladionice ili trafike,šta koga briga.Trebali su nositi automatske puške ili uzeti BOV pa do kladionice?Wind wrote:Ovdje se previse brzo laprda o svemu i svacemu da bi se mogla razviti kvalitetna rasprava ali vidim da vecina nema pojma o vojsci, kodeksu ponasanja, obuci i slicno...
Da je pucao po civilima ovo bi dobilo sasvim drugi tok price. A ako je ciljano isao na pripadnike OS to je opet druga prica i ne bi mogao tako lako da ostvari svoje namjere. Mada kaze zamjenik ministrice da su bili NESPREMNI! Pa mislim, stvarno ih treba sve smiijeniti! Bruka, vojska a nespremni. A cini mi se da je policija nespremna...