Mnogi mediji su to pominjali čak i prije Avaza...beniciodeltoro wrote:Da li mi se samo čini ili je uglavnom srpski Avaz taj koji pominje tekbiranje i vehabije bez ikakvog dokaza dok ostali portali i novine to ne objavljuju jer nema nikakvih dokaza?
I onda neki jedva dočekali pa citirali Avaz da bi se skrenula tema na bosanske muslimane sa bradama (iako ti isti što citiraju Avaz se smiju tim novinama baš zato što lažu, preuveličavaju i izmišljaju izvore ali im u ovom slučaju paše Avazovo novinarstvo jer mogu pljuvati)
Ovaj čin je klasični terorizam ali je pitanje odakle tema ISIL, vehabije, islamski radikalizam na ovoj temi? Da Benjamin Delalić sutra počne pucati po čaršiji pojedini bi temu skrenuli na ISIL
Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
-
sahara1428
#426 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#427 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
lahko je tokritichar wrote:Prije toga bi trebalo uraditi slijedeće:Nurudin wrote:Vehabizam u BiH jednostavno treba zakonski zabraniti i tretirati i njega i njegove pristaše kao
ideologiju fašizma, pošto isti ima sve potrebne karakteristike
Ove saff-ove umjerene vehabije treba kulturno , fino upozoriti putem IZ i države, da ukoliko se ne vrate
100 % u okvire IZ , će da budu kolateralna šteta
definisati pojam vehabizma i to uvesti u rječnike, pa provjeriti da li se ta njihova ideologija podudara sa fašističkom
drugo, treba definisati umjereni vehabizam, pa da vidimo šta je i ko je to, da li su opasni i sl....
i treće, definisati okvire IZ, da znamo koji su to okviri i ko ispada van njih
vehabija je svako ko religiju koristi sa namjerom da mijenja općeprihvaćene društvene sustave po kojima su
uređena naša društva
opasni su oni koji to namjeravaju silom
umjereni su oni koji to namjeravaju politički, zavlačeći se po religijskim ili društvenim institucijama
ovi drugi su potencijalno opasni ali na duže staze mogu da pričine štetu društvu, inputirajući u njega fašističke
ideje , kao dio vjere
-
sahara1428
#428 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ali zato tvoji prsti i mašta rade prekovremeno...sinuhe wrote:Dakle potvrdjena je rodbinska veza sa vec hapsenim vehabijom ali kako mrtva usta ne govore na tome ce se i zavrsiti. Isto kao i u Zvorniku.
-
oridjidji
#429 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Jos imamo samo spekulacije. Po nezvanicnih informacijama koje prenose sarajevski mediji, nije pouzdano da li je rijec o cinu terorizma izazvanim vjerskom indoktrinacijom. Pomenuti Enes Omeragic, zivio je u dvospratnoj kuci sa dedom, nanom i ozenjenim bratom i njegovom porodicom. Citava porodica poznata je kao porodica koja se bavila skupljanjem i prodajom zeljeza sa losim imovinskim stanjem. Komsije su rekli da je bio problematican momak i narkoman, dok recimo svi srpski portali pisu da je ovaj cin rezultat vjerske indoktrinacije i cin vehabije. Nezavisne novine su koliko znam prenjele da mu je zet ratovao u Siriji. Prije samoubistva,stao na momenat s komsijom i halalio se sa njim. Isti taj komsija dao je izjavu i rekao da momak nije imao veze sa vehabijama. Isto tako u jednom clanku na ovu temu napisano je da je ubica ubijene vojnike poznavao.
Zbog ubistva dvojice i ranjavanja treceg vojnog lica ovaj cin je dobio kvalifikaciju kao teroristicki cin sto i jeste kada se uzme u obzir koga je ubio bez obzira na moguci motiv.
http://vijesti.ba/clanak/286219/komsija ... o-vehabija
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/2015/ ... lovcu.html
http://radiosarajevo.ba/novost/207549/k ... -i-narkoma
Uglavnom zali ljude koje pobi budala. Kako je stanje treceg vojnika o tome nisam nigdje nista uspio procitati?
Zbog ubistva dvojice i ranjavanja treceg vojnog lica ovaj cin je dobio kvalifikaciju kao teroristicki cin sto i jeste kada se uzme u obzir koga je ubio bez obzira na moguci motiv.
Uglavnom zali ljude koje pobi budala. Kako je stanje treceg vojnika o tome nisam nigdje nista uspio procitati?
Last edited by oridjidji on 19/11/2015 12:48, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#430 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa neces ga obavjestiti kada pocinje i zavrsava nadzor.kritichar wrote: Malo je 6 mjeseci, šta je 6 mjeseci da se pritaje malo.
Poenta je da unutar selefijskog pokreta imao dobar dio budala koji su spremni napraviti zestoko sranje, koje moze nanijeti ogromnu stetu ovoj drzavi i drustvu. Mene od njih nista ne moze iznenaditi. Sutra da se neko raznese na koncertu mene ne bi iznenadilo. Dotle je doslo, do grla.
- Freamon Lester
#431 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Nema tu maste. To su cinjenice.sahara1428 wrote:Ali zato tvoji prsti i mašta rade prekovremeno...sinuhe wrote:Dakle potvrdjena je rodbinska veza sa vec hapsenim vehabijom ali kako mrtva usta ne govore na tome ce se i zavrsiti. Isto kao i u Zvorniku.
- Freamon Lester
#432 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Po ZVANICNIM INFORMACIJAMA TUZITELJSTVA, SIPE, MINISTARSTVA ODBRANE radi se o terorizmu..oridjidji wrote:Jos imamo samo spekulacije. Po nezvanicnih informacijama koje prenose sarajevski mediji, nije pouzdano da li je rijec o cinu terorizma izazvanim vjerskom indoktrinacijom. Pomenuti Enes Omeragic, zivio je u dvospratnoj kuci sa dedom, nanom i ozenjenim bratom i njegovom porodicom. Citava porodica poznata je kao porodica koja se bavila skupljanjem i prodajom zeljeza sa losim imovinskim stanjem. Komsije su rekli da je bio problematican momak i narkoman, dok recimo svi srpski portali pisu da je ovaj cin rezultat vjerske indoktrinacije i cin vehabije. Nezavisne novine su koliko znam prenjele da mu je zet ratovao u Siriji. Prije samoubistva, nazvao je komsiju na telefon i halalio se sa njim. Isti taj komsija dao je izjavu i rekao da momak nije imao veze sa vehabijama. Isto tako u jednom clanku na ovu temu napisano je da je ubica ubijene vojnike poznavao.
Na zvaničnoj press konferenciji Ministarstva odbrane BiH još jednom je potvrđeno da je sinoćnje ubistvo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, djelo terorizma.
Last edited by Freamon Lester on 19/11/2015 12:47, edited 1 time in total.
-
oridjidji
- zateznistub
#434 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
- sinuhe
#435 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ko su komsije? Kako zive?oridjidji wrote:Jos imamo samo spekulacije. Po nezvanicnih informacijama koje prenose sarajevski mediji, nije pouzdano da li je rijec o cinu terorizma izazvanim vjerskom indoktrinacijom. Pomenuti Enes Omeragic, zivio je u dvospratnoj kuci sa dedom, nanom i ozenjenim bratom i njegovom porodicom. Citava porodica poznata je kao porodica koja se bavila skupljanjem i prodajom zeljeza sa losim imovinskim stanjem. Komsije su rekli da je bio problematican momak i narkoman, dok recimo svi srpski portali pisu da je ovaj cin rezultat vjerske indoktrinacije i cin vehabije. Nezavisne novine su koliko znam prenjele da mu je zet ratovao u Siriji. Prije samoubistva, nazvao je komsiju na telefon i halalio se sa njim. Isti taj komsija dao je izjavu i rekao da momak nije imao veze sa vehabijama. Isto tako u jednom clanku na ovu temu napisano je da je ubica ubijene vojnike poznavao.
- BlueBlood
#436 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
zasto niko ne objavi snimak znamo da je svaka kladionica pokrivena kamerama
- Baltazar_khan
#437 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
da objave snimak kako ubija ljude? to bi bilo previše brutalno objavljivati. treba uzeti u obzir i porodice ubijenih.BlueBlood wrote:zasto niko ne objavi snimak znamo da je svaka kladionica pokrivena kamerama
- kamen spoticanja
#438 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
- kritichar
#439 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
ovo je tvoja definicija, i svako koga pitaš će reći neku svoju, a zvanične, za cijeli riječnik nemaNurudin wrote: lahko je to
vehabija je svako ko religiju koristi sa namjerom da mijenja općeprihvaćene društvene sustave po kojima su
uređena naša društva
opasni su oni koji to namjeravaju silom
umjereni su oni koji to namjeravaju politički, zavlačeći se po religijskim ili društvenim institucijama
ovi drugi su potencijalno opasni ali na duže staze mogu da pričine štetu društvu, inputirajući u njega fašističke
ideje , kao dio vjere
ali zapade mi za oko ovo boldirano
ako je kod nas općeprihvaćeno da je alkohol legalan, i sada neko u parlamentu predloži zakon da se zabrani, on se znači "zavukao" u instituciju i želi da promjeni opće prihvaćenu stvar u našem društvu, klasifikacija tog poslanika umjereni vehabija?
a kada se neki drugi poslanik u parlamentu predloži zakon za legalizaciju marihuane, želeći time da promjeni opće prihvaćeni stav o tome, on nije vehabija, šta je on, reformator?
Last edited by kritichar on 19/11/2015 12:52, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#440 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ne treba nam snimak ubijanja....samo frame lica ubiceBaltazar_khan wrote:da objave snimak kako ubija ljude? to bi bilo previše brutalno objavljivati. treba uzeti u obzir i porodice ubijenih.BlueBlood wrote:zasto niko ne objavi snimak znamo da je svaka kladionica pokrivena kamerama
svasta bi nesto bilo jasnije
-
sahara1428
#441 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
kamen spoticanja wrote:Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
- bude
#442 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Glavni 'terorista' u BiH je vlast
Objavljeno 19.11.2015 u 10:06
Glavni krivci za ubistvo dva vojnika sinoć u Rajlovcu su političari Bosne i Hercegovine, jer čelne ljude policijskih i sigurnosnih agencija u zemlji postavljaju na osnovu stranačkih kriterija, a ne na osnovu stručnosti tih ljudi, upozorio je docent sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu dr. Goran Kovačević.
Sinoć je u sarajevskom naselju Rajlovac muškarac ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH, nakon čega je izvršio samoubistvo u jednoj kući u susjednom naselju.
Policijski zvaničnici još uvijek ne mogu govoriti o tome da li se u Sarajevu desio terorizam ili ne.
''Za mene je važnije sada postaviti pitanje ko je terorista u BiH. Ja mislim da je glavni terorista u zemlji vlast Bosne i Hercegovine, jer je dozvolila da sumnjivi ljudi nesmetano hodaju ulicama'' – rekao je Kovačević.
On smatra da društvo sada mora izvršititi pritisak na vlast, koja će na čelne pozicije sigurnosnih i policijskih agencija u BiH postaviti stručnjake i te institucije učiniti nezavisnim.
Kovačević dodaje i to da zakoni po pitanju posjedovanja oružja u BiH moraju biti strožiji. Kazne za posjedovanje nelegalnog oružja u BiH, prema rječima Kovačevića, moraju biti minimalno tri godine zatvora bez obzira o kakvom se oružju radilo.
- zateznistub
#443 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
odvadi malo jedno sa drugim nema veze...kamen spoticanja wrote:Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
- kamen spoticanja
#444 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Pa to ti pokusavam kazat...generalizacija je shitzateznistub wrote:odvadi malo jedno sa drugim nema veze...kamen spoticanja wrote:Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
i uglavnom je koriste galijasevic i finansijeri
- zateznistub
#445 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
@nurudin je to sasvim lijepo napisao, sve mimo toga je šuplja i preseravanje!kamen spoticanja wrote: Pa to ti pokusavam kazat...generalizacija je shit
i uglavnom je koriste galijasevic i finansijeri
- Thorgerson
#446 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
"Pucao je i dijagonalno po autobusu, došlo je do pucanja stakala i oštećenja krovne konstrukcije. Poslije toga se napadač udaljio, a vozač je ugasio svjetla u autobusu i legao na pod", kaže Vatrić.
-
Stari
#447 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Ja bih najradije da ne budem provokativan, arogantan i tako to ...vec pedagogican, blag, umjeren ... ali kako god okrenem nema mi drugog boga nego reci onako kako jest. Vjera (Islam) bi tad bila tamo gdje spada -u duši. Svakog Bosnjaka i Bosnjakinje.slavemaster wrote:gdje je tu islam onda?Stari wrote:arzuhal wrote:Kakva "reforma islama u BiH"? Šta lupetaš? Isto haridžijsko stanje svijesti, to tvrde i tekfirije: Treba iz temelja mijenjati islam u Emiratu Bosna!, ili kako već govore...
Olabavi malo s tim "lupetas" ....jer ocito veze nemas bog ti dao dragi....
Bosanski jezik u kompletnom obredu i svim ritualima ... Potpuno izjednacavanje zena i muskaraca u vjerskoj hijerarhiji ... vjera u jednog boga i ukidanja kulta pejgambera
Jel dosta za pocetak .... ili ti se mozda cini nedovoljno radikalne doktrinalne reforme
Last edited by Stari on 19/11/2015 12:59, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#448 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
I koliko je među njima spavača?kamen spoticanja wrote:Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
- undefined007
-
modem33
#450 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu
Hakiz wrote:I koliko je među njima spavača?kamen spoticanja wrote:Poznajes vjerovatno i gomilu likova s bradom...pa i dalje ziviszateznistub wrote:Kakvih sam ja narkomana poznavao, da je po tome niko ne bi sarajevom hodao...sve bi to bilo porokano....
Isto tako imas i SDP spavaca.