45cents wrote:Kako je moguće da je "mozak" tako perljiv?
Zašto nemamo javni spisak osoba kojima je "mozak na izvolite", ponuđen za pranje?
Zašto nemamo poseban registar svih radikalnih skupina?
Zašto ne nose elektronske uređaje za praćenje kretanja?
Zašto nemaju posebnu kluzulu za korištenje javnih komunikacija?
Svi koji su svjesni da se udružuju u radikalne organizacije ili u organizacije i pokrete sa ektremnim i prenaglašenim staovima u odnosu na sredinu u kojoj obitavaju, svjesno trebaju prihvatiti redukciju drugog dijela svojih sloboda (u odnosu na slobodu izbora da pristupe radikalnim pokretima). To su mjere koje društvo mora poduzeti kao preventivnu zaštitu sebe od slobode izbora pojedinaca.
U protivnom ćemo uvijek imati pseudo-mudrovanja koja lansiraju razni Cerići: "Taj momak je do juče bio normalan vehabija, ali je naglo postao haridžija"....
Dosta, ba, filozofije....
Neka meni probaju izaprati mozak, pa da se vidimo ko će izvući deblji kraj...
1. moguće je ako je u njemu brisan prostor.
2. jesi li svjestan koliko je to glupo pitanje?
3. ne stižu se ovjeriti u sudu, kažu mrsko im čekati.
4. zato što su to posebne mjere koje izriče sud, dakle potrebno je prvo procesuirati. a da se procesuira potrebno je operativnim radom prikupiti dokaze.
5. šta je posebna klauzula?
šta znači svjesno udruživanje u radikalnu organizaciju? popunjavanje pristupnice ISIL-a, plaćanje članarine i original prijava mjesta boravka ne starije od 6 mjeseci?
mislim, iznio si sepet bespotrebnih nebuloza...
niti je potrebno da neko svjesno bude član neke organizacije da bi počinio ovakvo nešto, niti je moguće lako prepoznati ko bi mogao biti izvršilac. jer se ne smije iz straha od terora pasti u zamku državnog terora nad pojedincem, koji bismo opet, svi osjetili. i zajebite tu priču, nisam u tom radikalnom filmu, mene nije strah toga. kada država provodi teror nad pojedincem, iz recimo, opasnosti od islamističkog terorizma, uvijek ima onih koji će zloupotrijebiti to stanje nad ljudima koji nemaju nikakve veze sa tim.
potrebno se koncentrisati na uzroke, odnosno ideolozima koji vrbuju, njihovim finansijama, njihovim nalogodavcima.
kada dođe do izvršioca djela, tada je obično kasno.