Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
kritichar

#376 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Kikibombona wrote: 49.50... kada ovako prica o sijama jasno je da se radi o vehabiji. Na pitanju sija veeliikaaa vecina pada. Jos kada u igru ubacis mevlud, Ajvatovicu, sufije... sve su manje sanse da ce profulati... Ljudi koji ga slusaju na predavanjima su u 99% slucajeva tzv. vehabije.
znači ko god "padne" na ovim "ispitima" vehabija i još uvijek nedokazani terorista

pa to bi značilo da skoro kompletnu zeničku ulemu koji su u okviru islamske zajednice, pola sarajevske, itd..... treba nadzirati
trambusek88

#377 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by trambusek88 »

Komšija tvrdi da je ubica poznavao ubijene.

http://www.avaz.ba/clanak/205917/komsij ... io-sa-mnom
Freamon Lester

#378 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

trambusek88 wrote:Komšija tvrdi da je ubica poznavao ubijene.

http://www.avaz.ba/clanak/205917/komsij ... io-sa-mnom
Super. Nije terorizam. Kljucaj temu.
It_is_a_Leclerc

#379 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne treba biti naročito pametan da bi se terorizmu u BiH, ako ništa, potkresala krila.

Svi mi znamo da promovisanje terorizma (odnosno vehabijski pokret, što je načelno jedno te isto) vodi tragovima do par sela u BiH (Bužim, Maoča) gdje se godinama radikalizuju dojučerašnji problematični momci, a danas velike tekfirije, i poznavaoci Kur'ana i hadisa. Treba nam ovo što se dešava u Francuskoj. Prave i ozbiljne racije (ne kao "Svjetlost" o kojoj su vehaboteroristi u Maoči sve znali dan prije njenog izvođenja, zbog čega su čak i snimljeni kako u autima napuštaju Maoču), izmjena krivičnog zakona i snažna obavještajna aktivnost u pravcu praćenja i stavljanja pod kontrolu 20-ak istaknutijih vehabija u zemlji.

Nažalost, ovaj napad, i napad u Zvorniku, pokazuju da opasnost više ne prijeti samo od organizovanih grupa, već i od "slobodnih strijelaca", što svakako podiže opasnost na jedan viši nivo. Bukvalno nas dovodi u situaciju da praktički nigdje nismo sigurni.

Islamska zajednica je nažalost zakasnila. Promovisanje nehanefijskih ideologija, antisemitizma, mržnje prema jevrejima i kršćanima, se najnormalnije dešava u objektima Islamske zajednice. Jedino što poštujem su krajiški džemati koji su vehabijama - ili zabranili dolazak u hanefijske džemate, ili im naredili klanjanje u zadnjim saffovima.
sahara1428

#380 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sahara1428 »

Dodaj joj tu i poginule u bombardovanju Srbije... :izet:
a dionice u Telekomu Kosova... :izet:
modem33

#381 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by modem33 »

JA mislim da je covjeku bilo krivo sto su ovi ljudi isli se kladiti u kladionicu da zarade jos jednu platu ...

a u Kur"anu po vehabijama pise slijedece:

a) ne smije nijedan BH gradjanin da sebi zaradi jos 3 plate pored postojece ... jer Allah brani ....

:D

Citam komentare pa uvijek naleti nekih padobranaca kako "bi oni volili da zabrane kladionice" .... a "vole da niknu dzamije i crkve" a ljudi okolo umiru od gladi.

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=18535
Last edited by modem33 on 19/11/2015 12:21, edited 1 time in total.
kritichar

#382 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Chmoljo wrote:
kritichar wrote:
Chmoljo wrote: kako rekoh, patetišeš. nit' je ovo Pariz, niti London da se ne pravi distinkcija između ljudi u vjeri, i ljudi u terorizmu. a više ti pridonosiš zamagljivanju te razlike tim patetisanjem, i guranjem u svih u isti koš.
Ja se ne bih ni javljao na ovu temu, da maloumnici nisu povezali Esmira Halilovića sa ovim napadom, ili sve ljude koji idu u određenu džamiju.
pa kako si ga počeo braniti, bolje da nisi.

ako neko operisan od vjere poput madnera kaže da je glupost to što se piše, onda ne vidim potrebu za postovima: svi nas mrzite jer idemo u džamiju :-)
zato i ne repliciram ljudima koji razumiju poput madnera, već intelektualcima kao što je ovaj ispod ovog tvog posta
Freamon Lester

#384 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

sahara1428 wrote:
Dodaj joj tu i poginule u bombardovanju Srbije... :izet:
a dionice u Telekomu Kosova... :izet:
Ja preduzeca i kurca... :lol:
sahara1428

#385 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sahara1428 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne treba biti naročito pametan da bi se terorizmu u BiH, ako ništa, potkresala krila.

Svi mi znamo da promovisanje terorizma (odnosno vehabijski pokret, što je načelno jedno te isto) vodi tragovima do par sela u BiH (Bužim, Maoča) gdje se godinama radikalizuju dojučerašnji problematični momci, a danas velike tekfirije, i poznavaoci Kur'ana i hadisa. Treba nam ovo što se dešava u Francuskoj. Prave i ozbiljne racije (ne kao "Svjetlost" o kojoj su vehaboteroristi u Maoči sve znali dan prije njenog izvođenja, zbog čega su čak i snimljeni kako u autima napuštaju Maoču), izmjena krivičnog zakona i snažna obavještajna aktivnost u pravcu praćenja i stavljanja pod kontrolu 20-ak istaknutijih vehabija u zemlji.

Nažalost, ovaj napad, i napad u Zvorniku, pokazuju da opasnost više ne prijeti samo od organizovanih grupa, već i od "slobodnih strijelaca", što svakako podiže opasnost na jedan viši nivo. Bukvalno nas dovodi u situaciju da praktički nigdje nismo sigurni.

Islamska zajednica je nažalost zakasnila. Promovisanje nehanefijskih ideologija, antisemitizma, mržnje prema jevrejima i kršćanima, se najnormalnije dešava u objektima Islamske zajednice. Jedino što poštujem su krajiški džemati koji su vehabijama - ili zabranili dolazak u hanefijske džemate, ili im naredili klanjanje u zadnjim saffovima.
Turci su bili hanefije, misliš kada ojačaju da neće biti "danak u krvi, nabijanje na kolac, haremi..." :D
sahara1428

#386 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sahara1428 »

Ja preduzeca i kurca... :lol:
:thumbup:
Kikibombona

#387 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kikibombona »

kritichar wrote:
Kikibombona wrote: 49.50... kada ovako prica o sijama jasno je da se radi o vehabiji. Na pitanju sija veeliikaaa vecina pada. Jos kada u igru ubacis mevlud, Ajvatovicu, sufije... sve su manje sanse da ce profulati... Ljudi koji ga slusaju na predavanjima su u 99% slucajeva tzv. vehabije.
znači ko god "padne" na ovim "ispitima" vehabija i još uvijek nedokazani terorista

pa to bi značilo da skoro kompletnu zeničku ulemu koji su u okviru islamske zajednice, pola sarajevske, itd..... treba nadzirati
Ti mene malo zezas ili namjerno trolas?

Jasno sam rekao!

Treba nadzirati one koji prate i podrzavaju rad dzihadistickih skupina bili oni vehabije ili nesto drugo!
sema911s

#388 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sema911s »

jedno kratko pitanje svima,

Sta bi ste ucinili da mozete da u Bosni odrzite stanje med i mlijeko(ono bas da nam je dobro, da imamo para ko blata, radimo) i imamo vojnu moc ko Amerika, da vam zaprijete servi, iracani, libijci, tajlandjani,etc da vam ugroze vas nacin zivot, biste li dali naredbu vojsci da baombarduje ove druge jer ako to ne uradite postoji mogucnost da ce vas shebat za neko dogledno vrijeme, ali uzmite u obzir da pri tome pomazete ove sto vam prijete(saljete novac, hranu, med. pomoc, potrepstine) ali oni se radikalizuju,uzjebu , okuraze i civilima vam zaprijete?????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#389 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Chmoljo »

45cents wrote:Kako je moguće da je "mozak" tako perljiv?
Zašto nemamo javni spisak osoba kojima je "mozak na izvolite", ponuđen za pranje?
Zašto nemamo poseban registar svih radikalnih skupina?
Zašto ne nose elektronske uređaje za praćenje kretanja?
Zašto nemaju posebnu kluzulu za korištenje javnih komunikacija?

Svi koji su svjesni da se udružuju u radikalne organizacije ili u organizacije i pokrete sa ektremnim i prenaglašenim staovima u odnosu na sredinu u kojoj obitavaju, svjesno trebaju prihvatiti redukciju drugog dijela svojih sloboda (u odnosu na slobodu izbora da pristupe radikalnim pokretima). To su mjere koje društvo mora poduzeti kao preventivnu zaštitu sebe od slobode izbora pojedinaca.

U protivnom ćemo uvijek imati pseudo-mudrovanja koja lansiraju razni Cerići: "Taj momak je do juče bio normalan vehabija, ali je naglo postao haridžija"....

Dosta, ba, filozofije....

Neka meni probaju izaprati mozak, pa da se vidimo ko će izvući deblji kraj...
1. moguće je ako je u njemu brisan prostor.
2. jesi li svjestan koliko je to glupo pitanje?
3. ne stižu se ovjeriti u sudu, kažu mrsko im čekati.
4. zato što su to posebne mjere koje izriče sud, dakle potrebno je prvo procesuirati. a da se procesuira potrebno je operativnim radom prikupiti dokaze.
5. šta je posebna klauzula?

šta znači svjesno udruživanje u radikalnu organizaciju? popunjavanje pristupnice ISIL-a, plaćanje članarine i original prijava mjesta boravka ne starije od 6 mjeseci?

mislim, iznio si sepet bespotrebnih nebuloza... :-)

niti je potrebno da neko svjesno bude član neke organizacije da bi počinio ovakvo nešto, niti je moguće lako prepoznati ko bi mogao biti izvršilac. jer se ne smije iz straha od terora pasti u zamku državnog terora nad pojedincem, koji bismo opet, svi osjetili. i zajebite tu priču, nisam u tom radikalnom filmu, mene nije strah toga. kada država provodi teror nad pojedincem, iz recimo, opasnosti od islamističkog terorizma, uvijek ima onih koji će zloupotrijebiti to stanje nad ljudima koji nemaju nikakve veze sa tim.

potrebno se koncentrisati na uzroke, odnosno ideolozima koji vrbuju, njihovim finansijama, njihovim nalogodavcima.

kada dođe do izvršioca djela, tada je obično kasno.
hajducka travica

#390 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by hajducka travica »

Konacno je krenulo,dosao djavo po svoje.Jos samo treba dovesti u neki studio neke TV-kuce bivseg reisa Cerica da nam jos jednom odrzi vaz,ima li ili nema vehabija u Bih.
kritichar

#391 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:

Ti mene malo zezas ili namjerno trolas?

Jasno sam rekao!

Treba nadzirati one koji prate i podrzavaju rad dzihadistickih skupina bili oni vehabije ili nesto drugo!
a kako naći te koji podržavaju, preko ajvatovice, šija, turbeta i sličnih stvari, jel tako?
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#392 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Nurudin »

Vehabizam u BiH jednostavno treba zakonski zabraniti i tretirati i njega i njegove pristaše kao
ideologiju fašizma, pošto isti ima sve potrebne karakteristike
Ove saff-ove umjerene vehabije treba kulturno , fino upozoriti putem IZ i države, da ukoliko se ne vrate
100 % u okvire IZ , će da budu kolateralna šteta
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#393 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Truba »

kaže na fejsu lik
ovo nije terorizam jer ih je poznavao :lol: :lol: :lol:

dole komentar znači upoznašmasu ljudi pa ih pobiješ i nije terorizam :lol: :lol:

joj poremećenog društva
Trebam te

#394 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Trebam te »

Nurudin wrote:Vehabizam u BiH jednostavno treba zakonski zabraniti i tretirati i njega i njegove pristaše kao
Ove saff-ove umjerene vehabije treba kulturno , fino upozoriti putem IZ i države, da ukoliko se ne vrate

Bas tako :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#395 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet kažem, ovo nije organizovano i koordinisano. Da jest, razornost i broj poginulih bi bili daleko strašniji. Ako je istina da je zet napadača dio ćelije Al-Qaide koju predvodi Rijad Rustempašić (podsjetit ću - rečena grupa je planirala eksplozivom dići u zrak katedralu u Sarajevu i o tome se hvalili u telefonskim razgovorima), onda je vjerovatno samo inspiriran tom ideologijom.
tututuuuu

#396 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by tututuuuu »

MyTao wrote:
tututuuuu wrote:Je li to s Wikipedije?

Na kraju krajeva nije ni bitno... Sta kaze, ima li ikakve veze je li takva osoba/osobe pod utjecajem opijata i njeno psihicko stanje sa time da li je ona terorist ili ne? To je ono sta sam ja kvotao... ne znam o cemu je sad ovo uopce rijec ovdje. Teror (strah) a terorist je osoba koja siri strah. Jednostavno. Nije bitno zasto ga siri, da li ona pije, bode se u venu, pusi travu i/ili je shizofrenicar, trudnica, starac ili neshvacen.
Bitno je zasto ga siri, to je poenta... kada neko obije banku on siri strah i stvara nemir, ali nije terorista.
ma dobro, ok. mada i pljackas/kriminalac u odredjenom slislu moze siriti teror nad gradjanima. Jack Trbosjek je sigurno sirio teror ulicama Londona u svoje vrijeme. A po logici stvari, osoba koja siri teror je terorist. Mada istina je da se to ne uklapa bas u ovu situaciju. Medjutim, bas precizne definicje terorizma nema. jedino sto ovdje govorimo o vjerskom terorizmu, odnosno vjeri kao podlozi za terorizam.
Last edited by tututuuuu on 19/11/2015 13:02, edited 1 time in total.
sahara1428

#397 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by sahara1428 »

Nurudin wrote:Vehabizam u BiH jednostavno treba zakonski zabraniti i tretirati i njega i njegove pristaše kao
što da dođu hanefije i sultan koje napraviše genocid nad Armenima, ili su to ipak mladoturci napravili...
Kikibombona

#398 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: a kako naći te koji podržavaju, preko ajvatovice, šija, turbeta i sličnih stvari, jel tako?
Upravo!

To su alarmi. Svi oni koji imaju bradu i skracene tole, koji pljuju po sijama, sufijama, Ajvatovici, mevludu... po 'tradiciji Bosnjaka' i sl... Treba ih nadzirati neko vrijeme... pratiti njihovo djelovanje na internetu, njihove pozive i poruke, njihovo kretanje itd... da se vidi da li prate i podrzavaju rad dzihadistickih skupina.

Nemam nista protiv da i mene policija prati iz nekog razloga.

Dakle, protiv sam hapsenja i maltretiranja bilo koga bez jakih dokaza. Medjutim, nadzirati treba...
Last edited by Kikibombona on 19/11/2015 12:30, edited 1 time in total.
GeeTnT

#399 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by GeeTnT »

modem33 wrote: a u Kur"anu po vehabijama pise slijedece:
... reggaj se i trolaj...jel to pise?

Lik je puko kao sto imamo priliku vidjeti slicne (crveni vratovi, staklasti pogledi) .... tu u nasoj ulici, na stanici, u radnji.... na forumu..

Lik je bio na igli (kaze prvi komsija)...ocigledno da se nije izlijecio.
Da li je terorista? Jeste..... i svi mi koji sutra mozemo "puknut" zbog nepravde.
Zasto nevini stradaju? Nikad necemo saznati odgovor....
calculator

#400 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by calculator »

Alfons Kauders wrote:
Napad i ubistvo vojnika Oružanih snaga BiH kvalifikovano je kao djelo terorizma, a daljom istragom bit će utvrđene sve okolnosti vezane za počinioca ovog krivičnog djela, njegove eventualne pomagače, kao i motiv, saopćeno je iz Tužilaštva BiH, koje je preuzelo istragu.
znaci ipak je narkomancic zapravo i vehabijica, ko sto sam i rekao sinoc

kada otvaramo sezonu lova... oko za oko, zub za zub...

a ja predlazem 100 bradonja za jednog vojnika, policajca, civila

Tvoj poziv na linč, izuzetno je perfidan i jako opasan u ovo ludo vrijeme. Kako god terorist puni glavu raznoraznim pozivima i huškanjem, tako će i neko s druge strane pročitati tvoj poziv na represiju i zapucati po džamiji ili grupi vjernika, ili bilo kom drugom bradonji, taman on bio i operski pjevač.

Iz krajnosti u krajnost.... :-)
Locked