Ubijen Tarik Silajdžić, bratić Harisa Silajdžića!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

gol-man

#26 Re: ubijen Tarik Silajdzic bratic harisa Silajdzici

Post by gol-man »

kujundzija wrote:O mrtvima sve najbolje pricajte, momka vise nema to je tuga jos jedan mlad izivot se izgubi zbog cega i zasto pa dokle vise ovakvi haberi da se cuju.E sad sta je on bio i sta je radio to sad vise nije vazno,jer svak ce za svoja djela odgovarati pred dragim Allahom.Pa i rahmetli Tarik ako je lose sta radio odgovarat ce pred Svevisnjim,a ovdje na forumu nebih bilo lijepo da se sad prica o rahmetliji te ovakav je te onakav je bio ,kakav god da je bio sad ga vise nema,samo mogu reci nek mu dragi Allah podari sve najljepse na onom svijetu a njegovim roditeljima da dragi Allah da sabur i mjesto sto bih nesto lose rekli o rahmetli Tariku bolje je mjesto tog da mu svi proucimo fatihu pa prema tome El Fatiha.

Najveci je problem sto je on trebao i na ovom svijetu malo odgovarati za djela koja je ucinio... ali nije bio dostupan izgleda :sad:
Ima ona stara dobra: K'o se mača lati , od njega i strada...
kujundzija

#27 Re: ubijen Tarik Silajdzic bratic harisa Silajdzici

Post by kujundzija »

gol-man wrote:
kujundzija wrote:O mrtvima sve najbolje pricajte, momka vise nema to je tuga jos jedan mlad izivot se izgubi zbog cega i zasto pa dokle vise ovakvi haberi da se cuju.E sad sta je on bio i sta je radio to sad vise nije vazno,jer svak ce za svoja djela odgovarati pred dragim Allahom.Pa i rahmetli Tarik ako je lose sta radio odgovarat ce pred Svevisnjim,a ovdje na forumu nebih bilo lijepo da se sad prica o rahmetliji te ovakav je te onakav je bio ,kakav god da je bio sad ga vise nema,samo mogu reci nek mu dragi Allah podari sve najljepse na onom svijetu a njegovim roditeljima da dragi Allah da sabur i mjesto sto bih nesto lose rekli o rahmetli Tariku bolje je mjesto tog da mu svi proucimo fatihu pa prema tome El Fatiha.

Najveci je problem sto je on trebao i na ovom svijetu malo odgovarati za djela koja je ucinio... ali nije bio dostupan izgleda :sad:
Eh sad dal je on trebao odgovarati na ovm svijetu o tom po tom jelde,ali ako nije bio dostupan na ovom svijetu zasigurno ce bit dostupan svevisnjem Allahu to znaj care i znas onu (nicija nije do zore gorela) pa prema tome on ce najbolje da osjeti na ahiretu ,ako je dobra djela cinio i dobro ga ceka tamo, a ako je losa djela cinio i zna se sta ga ceka tamo jel tako ili ne ja jos jednom kazem sve u svemu nek mu je rahmet dusi.
kujundzija

#28 Re: ubijen Tarik Silajdzic bratic harisa Silajdzici

Post by kujundzija »

mIRCerka wrote:
With all due respect, cemu dvostruki arshini?
kako mislis dvostruki arshini ako mozes pojasni to mislim znam sta znaci rijec arshin ali neznam zasto bas kazes dvostruki zbog ceg to
Alfons Kauders

#29 Re: ubijen Tarik Silajdzic bratic harisa Silajdzici

Post by Alfons Kauders »

kujundzija wrote:
gol-man wrote:

Eh sad dal je on trebao odgovarati na ovm svijetu o tom po tom jelde,ali ako nije bio dostupan na ovom svijetu zasigurno ce bit dostupan svevisnjem Allahu to znaj care i znas onu (nicija nije do zore gorela) pa prema tome on ce najbolje da osjeti na ahiretu ,ako je dobra djela cinio i dobro ga ceka tamo, a ako je losa djela cinio i zna se sta ga ceka tamo jel tako ili ne ja jos jednom kazem sve u svemu nek mu je rahmet dusi.
pa hajmo onda pustiti sve iz zatvora, od haga do zenice, pa nek im dragi bog sudi kad umru... a do tad...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#30 Re: ubijen Tarik Silajdzic bratic harisa Silajdzici

Post by mIRCerka »

kujundzija wrote:
mIRCerka wrote:
With all due respect, cemu dvostruki arshini?
kako mislis dvostruki arshini ako mozes pojasni to mislim znam sta znaci rijec arshin ali neznam zasto bas kazes dvostruki zbog ceg to
Fini dvostruki arshini.
Sta mislis ovako, da uvedemo rpavilo da niko ne smije A reci protiv Slobodana Milsoevica, Arkana, Franje Tudjmana i ostalih mrtvih koji nas debelo zajebase u zivotu?

Ovo je demokratija, ljudi imaju pravo iznijeti svoje misljenje, kao sto ti imas pravo iznijeti svoje.
A da je ne dao bog moj neko pocinio ono sto su radili Tarik i Faruk, vec bi odavno gulili u Zenici, stoga mani me se protekcije i SUDICE MU BOG..

TO RECI roditeljima Dine Drnde...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Hicima iz pištolja ubijen 18-godišnji Tarik Silajdžić

Za ubistvo osumnjičen 19-godišnji Kenan Demirović, koji je jučer predat Tužilaštvu * Privedeno i pet osoba koje su se u trenutku pucnjave nalazile u prostoriji

Tarik Silajdžić (18) iz Sarajeva ubijen je hicima iz pištolja jučer pola sata iza ponoći u ulici Safvet-bega Bašagića u sarajevskoj općini Stari Grad. Ubistvo se desilo u kući na broju 111, čiji je vlasnik Hamdo Osmanović (68).

Prostrelne rane

Odmah po pozivu, na lice mjesta stigla je ekipa Hitne pomoći, ali je mladić do dolaska ljekara već bio mrtav. Tijelo je prevezeno u prosekturu na Barama, gdje će danas biti obavljena obdukcija.
Zajedno s kantonalnom tužiteljicom Emelom Bukvić i ekipom MUP-a Kantona Sarajevo na uviđaju je bio i vještak sudskomedicinske struke Hamza Žujo. On je vanjskim pregledom konstatirao više prostrelnih rana po cijelom tijelu.
- Za sada se zna da su povrede nanesene hicima iz pištolja, a obdukcija će pokazati koja je rana bila smrtonosna - kazao je Žujo.
Pripadnici MUP-a KS pola sata nakon ubistva u policijske prostorije priveli su šest osoba koje su se u trenutku ubistva nalazile u kući. Privedeni su 19-godišnji Kenan Demirović pod sumnjom da je počinio ubistvo, potom vlasnik kuće Hamdo Osmanović, Anes Osmanović (17) te D. O. (1963.), E. O. (1965.) i V. H. (1961.), svi pod sumnjom da su učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela, rečeno nam je u policiji.
Oni su jučer predati tužiteljici Emeli Bukvić, koja ih je tokom cijelog dana saslušavala. Prema prvim informacijama, Demirović je priznao da je pucao u Tarika Silajdžića.

Prepirka zbog mobitela

U kući porodice Osmanović jučer nismo zatekli nikoga, osim policije koja je obavljala uviđaj. Niko od komšija nije bio raspoložen da govori o onome što se desilo prethodne noći.
Nezvanično saznajemo da se ubijeni družio s Anesom Osmanovićem i Kenanom Demirovićem te da su te večeri sjedili kod Anesa. U jednom momentu došlo je do prepirke između Demirovića i Silajdžića, navodno zbog nekog mobitela.
Svađa je prerasla u tuču, a potom su obojica potegli pištolje. Demirović je bio brži i sasuo je nekoliko hitaca u Tarika Silajdžića.
Policija je na mjestu ubistva pronašla oba pištolja.
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=
daduli_sa

Post by daduli_sa »

seljak_cojek wrote:

Svađa je prerasla u tuču, a potom su obojica potegli pištolje. Demirović je bio brži i sasuo je nekoliko hitaca u Tarika Silajdžića. Policija je na mjestu ubistva pronašla oba pištolja.
Hebo Divlji zapad.... :roll: :oops:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Ja sam odmah znala ko je ubica...kad sam vidila jos jucer inicijale.
najgore je sto je demirovic isao sa mnom 8 godina u razred, i uvijek je bio problem. I uvijek su njih dvojica jos i u skoli imali problema.
taj isti demirovic je meni prjetio nekoliko puta dok smo jos djeca bili, i poderao mi novu jaknu...sto govori koji je problem bio i kao manji :shock:
Al da ce ovako daleko otici jednog dana nisam nikad mogla zamisliti :( :(
I to zbog mobitela...navodno :?
kako god...nek Tariku dragi Allah podari sve najbolje i nek mu je lahka zemlja :( :(
A bez obzira na sve njegove izgrede, bio je divna osoba vjerujte mi :( :(
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

djeca nose pistolje i pucaju jedan u drugog zbog mobitela :(
sibelius

Post by sibelius »

basta sljezove boje wrote:djeca nose pistolje i pucaju jedan u drugog zbog mobitela :(
igrali se 'ta ta'...
Ali_G

Post by Ali_G »

Ovog bih revolverasa ja na elektricnu stolicu odmah.
interwal

Post by interwal »

basta sljezove boje wrote:djeca nose pistolje i pucaju jedan u drugog zbog mobitela :(
To nisu deca, to su kreteni...

Samo ne kontam kako ikom osim strogo najbliže porodice može biti žao kod ovakvih slučajeva... Jbt ima milion ljudi koji su nayebali sasvim nedužni, a ove "povukli pištolje pa zagino jedan", "naletio na bukvu pri brzini od 200kmh" i slične, ko ih yebe, nisu bolje ni zaslužili već da nalete na metak, čakiju ili banderu.
sofist

Post by sofist »

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je danas Kantonalnom sudu Sarajevo podnijelo prijedlog za određivanje pritvora protiv Kenana Demirovića, Dine i Edina Osmanovića i Halila Velagića osumnjičenih za ubistvo Tarika Silajdžića.

Osnovano se sumnja da je Kenan Demirović počinio krivično djelo ubistva, a Dino i Edin Osmanović te Halil Velagić krivično djelo ubistvo u pomaganju.

Oni se terete da su 5. augusta oko 00.20 sati u Sarajevu u ulici Safvet-bega Bašagića 111, općina Stari Grad Sarajevo, nakon verbalne prepirke o mobilnom telefonu, a potom i međusobne tuče lišili života Tarika Silajdžića.

Također, Tužilaštvo je Općinskom sudu Sarajevo podnijelo zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetnom Anesu Osmanoviću zbog krivičnog djela sudjelovanje u tuči.

Zanimljivo kako tuzilastvo moze kad hoce .....
Comrad

Post by Comrad »

Koja je ovo pucnjava ove godine :-) jedina sreća je što još nije bilo nevinih žrtava, što ne znači da neće biti, pa vi i dalje žalite ove kretene...
Better Man

Post by Better Man »

Što je tražio to je i dobio! Nije mi žao ovakvih debila! Bolje on nego neko ni kriv ni dužan! I sam Tarik je potegao pištolj , ali je njegov ubica bio brži!
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

obracuni kod "ok sarajeva" su tek poceli, samo cekamo da se pojavi billy the kid.... tuzno brate i zabrinjavajuce... i kako brzo zakljucimo da je neko zasuzio smrt, metak u celo... sve bez osjecaja...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Neko rece da je ovaj bio jedna "divna osoba", al ne treba zaboravit da su obojica imali pistolje sto znaci bili spremni lisiti nekog zivota. Mene, tebe...al pucase u jedan drugog. Steta zivota i sto ovakva vremena dozvoljavaju pistolje, bombe itd...ali opet bolje oni nego raja na ulici.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

rajvosa^ wrote:Neko rece da je ovaj bio jedna "divna osoba", al ne treba zaboravit da su obojica imali pistolje sto znaci bili spremni lisiti nekog zivota. Mene, tebe...al pucase u jedan drugog. Steta zivota i sto ovakva vremena dozvoljavaju pistolje, bombe itd...ali opet bolje oni nego raja na ulici.
ipak se, vidim, razumijemo.. jasno je da je bolje tako ako je vec moralo biti, ali nije moralo... mene muci jednostavno ovo bezosijecajno, neka je i treba ubit govno, ovako onako.. ne znam kako si smijemo uzeti za pravo da tako lahko ocijenjujemo da li je neko vrijedan da zivi ili ne.. i mi smo zivot samo dobili..
Hendrix

Post by Hendrix »

Jebote više ne znaš ni ko ima pištolj za pojasom pa se ti zamjeri nekome slučajno :roll:
Bio amidžić ili ne bio šta će mu pištolj? Mali mafiozo koji je ujedno i divna osoba , ma hebo to ba , najgore je što je već zauzeto njegovo mjesto , došao je novi slino sa pištoljom da sije strah i trepet među mobitelima.
Post Reply