Thorgerson wrote:freelancerusk wrote:karanana wrote:da. sigurno je roknut zbog probosanskog patriotizma.
Poslao je iz "Teherana" pljusku direktno velikom diktatoru, zbog kojih razloga to je samo njemu bilo poznato, ali je to uradio javno i sigurno ne bez razloga - pozicionirao se.
Ovo je ipak velika stvar, ubijen je jedan od močnijih ljudi u RS-u. Znamo koliko su bitne privatne zaštitarske agencije u BiH i da su ne samo pod jednom lupom, isto kao i lovačka udruženja.
Ipak se ovo dešava u periodu kada se taman smirio slučaj "Dragičević" i teško je ovo moglo proći bez aminovanja.
Ti shvatas da je ovaj intervju obavljen prije 4 godine, jel? Mislim to sto si ga ti tek sad vidio, ne mora znaciti da je tek objavljen.
I pricati o tome da je lik ubijen jer je bio za jedinstvenu drzavu je prica za djecu. Da bi bio ikakva opasnost po RS, trebao bi biti politicki aktivan. Shodno tome i kako neki ljudi u toj RS razmisljaju, onda bi ih trebalo pobiti pofin broj.
Znamo svi da je securtiy posao prljav. I boga pitaj sta se tu desava, stoga de ohanite malo sa tom patetikom smaknut jer eto zalagao se za BiH.
Ubiše nedavno i onog u Istočnom Sarajevu, sina od vlasnika pekare? Pa, što njega roknuše? Mafija, reketi, fazoni, bog zna sta je tu u pitanju. A da je tamo bezakonje vece nego kod nas jeste. I to je cinjenica.
Tvoj odgovor samo pokazuje koliko si plitko pročitao, tj. razumio moj post.
Ja za Slavišu znam i prije nego što je gostovao kod Senada pa sam to gostovanje gledao još te
daavne daaavne godine.
I gdje to piše da ja mislim da je ubijen jer je eto govorio za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu? Nije mu bilo potrebno da to javno iznosi u "Teheranu", javno se pozicionirao i javno rekao šta misli o Dodiku i toj vladajućoj ekipi koja koristi nacionalizam za kriminal, jer ipak je biti B/H/S u BiH biznis.
To "ja sam Bosanac" slobodno previdi u "nisam dio tvoje ekipe i dovoljno sam jak da to javno kažem".
On nije bio opasnost po RS jer je bio Bosanac, on je bio opasnost po RS (vladajuću strukturu) jer se nije prodao, nije podvio rep i hodao je uspravne glave po Banja Luci. Nije su ga kontrolisali i to ti je u diktaturi koja djeluje kao mafija, gdje i najmanja pekara mora dati svoj doprinos očuvanja te diktature, nepoželjno.
Ovdje je jedino patetično što si tako površno pročitao moj post pa tako odgovorio.
I ponavaljam, u RS se ne smije desiti ubistvo bez aminovanja i debelog razloga - pogotovo nakon slučaja "Dragičević", ta se priča tek smirila. Naravno ne računam na ubistva tipa žena usmrtila muža zbog preljuba i slično.
Živ bio.