Ubijen Ivo Pukanić, hrvatski novinar

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lincoln-Burrows

#1 U Zagrebu bombaški napad

Post by Lincoln-Burrows »

Upravo saznajem za bombaški napad ispred uredništva "NACIONALA" u Zagrebu,
ima i poginulih, ako netko sazna više ili zna neka napiše.
karanana

#2 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by karanana »

poginula 2 novinara ispred novinarske skole. ima na hrt teletextu.
Duhovni Vođa

#3 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Duhovni Vođa »

Sarajevcac wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 07017.aspx

Ivo Pukanić ubijen bombom u automobilu
:shock: :shock: :shock:
burek_in_space

#4 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by burek_in_space »

Sarajevcac wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivo- ... 07017.aspx

Ivo Pukanić ubijen bombom u automobilu
Strashno... :-?
The__Doctor

#5 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by The__Doctor »

I kazu da je BiH leglo terorizma na Balkanu....
armin_tz

#6 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by armin_tz »

ccc..
Lincoln-Burrows

#7 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Lincoln-Burrows »

Nije mi drago što se tako mafija obračunava sa svime, ali očito će
trebati "sablja". Ili će sud napraviti svoje (što čisto sumnjam).
Raskoljnikov

#8 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Raskoljnikov »

Evo gledah na "novoj"....
Pukanić i novinar Niko Franjić ubijeni...(javno.hr)
Zajebanije nego se moglo pretpostaviti...
Trgovci oružjem-najopasnija mafija :!:
DaysleepeR

#9 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by DaysleepeR »

Hrvatska je ogrezla u mafijaškim obračunima

toliko je talova iz rata i poslije rata da se sad sve mora obrisati

neko uklanja dokaze pravo
klixober

#10 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by klixober »

Nadam se da ce dezurni pljuvaci Sarajeva uvidjeti da se ubistva desavaju svugdje.
boston_c

#11 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by boston_c »

Stvarno ovo što se dešava u Zagrebu je haos... Ali čitav Balkan je pod kontrolom mafije...danas Zagreb, sutra Beograd, prekosutra Sa...
Orbini

#12 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Orbini »

Jeli to onaj osvjedoceni islamofob koji je jedini na ovim prostorima objavio karikature poslanika i vise puta objavljivao uvredljive tekstove u svom listu. Pa se onomad palila hrvatska zastava na Ferhadiji zbog njega. Ne opravdavam ubistvo, naprotiv - nadam se da iza toga ne stoje - neki nasi krugovi. :-?
klixober

#13 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by klixober »

Orbini wrote:Jeli to onaj osvjedoceni islamofob koji je jedini na ovim prostorima objavio karikature poslanika i vise puta objavljivao uvredljive tekstove u svom listu. Pa se onomad palila hrvatska zastava na Ferhadiji zbog njega. Ne opravdavam ubistvo, naprotiv - nadam se da iza toga ne stoje - neki nasi krugovi. :-?
Ma nema kome se Pukanic nije zamjerio.Nesto a la Fahro Radoncic kod nas.Kakav god da je bio,nema opravdanja za njegovo ubistvo.
Skyfox

#14 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Skyfox »

Kod njih se zakuhalo pravo... :-?
stochar

#15 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by stochar »

boston_c wrote:Stvarno ovo što se dešava u Zagrebu je haos... Ali čitav Balkan je pod kontrolom mafije...danas Zagreb, sutra Beograd, prekosutra Sa...
sutra Sarajevo? mislim ja da je Sarajevo jucer i danas... pogledaj samo koliko je kod nas bilo mafijaskih ubistava i smaknuca od kojih ih je vrlo malo rijeseno. od doministra policije, preko onog lika u haustoru kod robne kuce, pa taib, pa celo, pa nekoliko ekspozija upozorenja bez zrtava, a o ubistvima u lukavici i na palama da ne govorimo... tako da pitanje hoce li Sarajevo 'sutra' biti pod kontrolom mafije nema bas smisla, jer mafija ovdje odavno drzi kontrolu.
The__Doctor

#16 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by The__Doctor »

komeba wrote:Nadam se da ce dezurni pljuvaci Sarajeva uvidjeti da se ubistva desavaju svugdje.
hdzenjare su neki dan pravile emisiju o sarajevu, vehabijama, terorizmu, njihovoj prijetnji hrvatskoj. Slazem se vehabije jesu problem ali neka prvo u svoje dvoriste pogledaju....
Drvosjeca iz Dejcica

#17 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

TV BiH ili Avaz trebaju postaviti naslov "Eskalacija sukoba u Hrvatskoj". :oops:
bloncaric10040

#18 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by bloncaric10040 »

stochar wrote:
boston_c wrote:Stvarno ovo što se dešava u Zagrebu je haos... Ali čitav Balkan je pod kontrolom mafije...danas Zagreb, sutra Beograd, prekosutra Sa...
sutra Sarajevo? mislim ja da je Sarajevo jucer i danas... pogledaj samo koliko je kod nas bilo mafijaskih ubistava i smaknuca od kojih ih je vrlo malo rijeseno. od doministra policije, preko onog lika u haustoru kod robne kuce, pa taib, pa celo, pa nekoliko ekspozija upozorenja bez zrtava, a o ubistvima u lukavici i na palama da ne govorimo... tako da pitanje hoce li Sarajevo 'sutra' biti pod kontrolom mafije nema bas smisla, jer mafija ovdje odavno drzi kontrolu.
Neelix

#19 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Neelix »

stochar wrote:
jarane koliko ti chireva vec imas, mozes li izbrojat?
Raskoljnikov

#20 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Raskoljnikov »

stochar wrote:
Da, ali ipak su to unutar mafijske likvidacije...čini mi se da je ovo u Zg-u nešto drugačije...
btw, policija blokira sve više i više kvartova, ne daju izjave i izgledaju pogubljeno... :?
Zagi-nedaj se :!:
boston_c

#21 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by boston_c »

stochar wrote:
Pa ja sam i rekao da je Sarajevo pod kontrolom mafije kao i Zagreb i Beograd, samo obračuni ovakvog inteziteta kakvi su u Zagrebu u zadnje vrijeme, nisu se još desili u Sa ( egzekucija kćerke mafijaškog advokata i novinara)
klixober

#22 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by klixober »

Nesto ne znam da je ijedan bh medij objavio kada je mucki ubijen Luka Ritz u Zagrebu,na slican nacin kao sto je ubijen Denis Mrnjavac u Sarajevu.Zato su HRT i NOVA tv mjesecima blatili Sarajevo.Ne mogu ni zamisliti kakve bi izjave bile da se ovako nesto desilo u Sarajevu,sto od komsijsko/susjedskih medija,sto od dezurnih pljuvaca Sarajeva.
Luke Perry

#23 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Luke Perry »

Jedan atentat na sebe je kazu taj Pukanic izmislio. Ovaj put nije.
Banksy

#24 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by Banksy »

Luke Perry wrote:Jedan atentat na sebe je kazu taj Pukanic izmislio. Ovaj put nije.
Sad je i to pitanje ...
Last edited by Banksy on 23/10/2008 20:11, edited 1 time in total.
dalmatinka

#25 Re: U Zagrebu bombaški napad

Post by dalmatinka »

komeba wrote:Nesto ne znam da je ijedan bh medij objavio kada je mucki ubijen Luka Ritz u Zagrebu,na slican nacin kao sto je ubijen Denis Mrnjavac u Sarajevu.Zato su HRT i NOVA tv mjesecima blatili Sarajevo.Ne mogu ni zamisliti kakve bi izjave bile da se ovako nesto desilo u Sarajevu,sto od komsijsko/susjedskih medija,sto od dezurnih pljuvaca Sarajeva.
Spomenuli su kad se to dogodilo, nisu spominjali mjesecima. Ima nas koji redovno gledamo informativni program na hrvatskim televizijama, pa molim te ne kuhaj. :twisted:
Post Reply