Dana 21. 07. (subota) i 22. 07. (nedjelja) 2007. je u Brezi bila akcija uklanjanja napuštenih pasa. Osobe iz Breze, vjerovatno članovi lovačkog udruženja, koje ima potpisan ugovor sa opštinom Breza su sa improvizovanom šintorskom opremom hvatali napuštene pse u 16. 00. h u subotu i u ranim jutarnjim satima u nedjelju u centru grada. U ovome su učestvovali jedan dežurni policajac i službenik policije. Komadir policije mi je u razgovoru rekao da nije znao za akciju i da se akcija ne spominje ni u jednom izvještaju.
Ja sam prije 3 god zamalo poginula kada su pred mojom kućom u centru Breze lovci vršili odstrel napuštenih pasa. Tada me je lovac zamalo ubio iz sačme. Ja sam se i prije toga bavila zaštitom životinja, a od tada sam još aktivnija.
U Brezi su napuštene životinje ubijali na cesti, vatrenim oružjem, zatim su ih hvatali i ubijali na najgnusniji način na veterinarskoj stanici i ubijali su ih na smetljištu u Brezi. Sve ovo se svodi samo na jedno: na dodatnu zaradu Lovačkog društva koju im omogućuje opština Breza.
Sada su prešli na ovaj odvratni način i ne možemo ni pomisliti kakav je bila sudbina tih pasa. Danas 25. 07. 2007. sam razgovarala sa načelnikom opštine Breza, Seidom Smailbegovićem, koji mi je otvoreno izjavio da ne želi praviti azil za pse i da ne razmišlja o ovoj problematici. Više o zaštiti životinja saznajte na mojim blogovi ma: http://www.spasimozivotinja.blogger.ba (na bosanskom jeziku) i http://www.animalprotection.blogger.ba (na engleskom jeziku). Svi koji želite pomoći javite mi se na e – mail.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ubijanje pasa u Brezi
Za sve koji vole ta divna stvorenja...
Moderator: anex
-
Dally_Panda
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024