Ubijanja Bosnjaka u periodu 1945-1991
-
DONY
#1 Ubijanja Bosnjaka u periodu 1945-1991
Vec dugo godina,(od 1991 do danas) me zokupljava razmisljanje o tome zasto i koliko je u ubijeno Bosnjaka u ovom nama nezaboravnom(bratsvo-jedinstvo) periodu.Bosnjacki intelektualci su umirali veoma mladi(izmedju 30-40)godina.Bosnjacka novorodjencad su umirala stara samo nekoliko mjeseci.Bosnjakinje su bile u nemogucnosti da radjaju itd.itd.Jedno od sredstava za masovno ubijanje je vjerovatno bilo "obavezno' vakcinisanje beba i djece.,kojim su unistavali odbrambeni mehanizam u organizmu.Ovo sve pisem iz vlastitih iskustava iz porodice i saznanja stecenih od prijatelja i poznanika.Pitanje;Da li ste imali ovakvih situacija u porodici?Kazu,puko mu cir i umro do bolnice.Mlad,30-tak godina,izuzetno pametan i obrazovan itd.Napomena :Nemojmo dirati velikog Tita,jer bilo je dosta Rankovica i sl.
-
DONY
Hajmo nastaviti sa komplimentima,induendo bolje ja da nepricamo o patriotizmu,jer bi se morao izvinjavati.Ovako, uzivaj u svome neznanju.Dobro razmisli kakvu vodu pijes prije nego otvoris slavinu,nije samo Teslicu pronadjen cijanid u vodovodnim cijevima itd.Razmisli koje proizvodio vakcine,ko ih je davao ,nasi bivsi kumovi i prijatelji,tesko onome ko nema memoriju.
-
DONY
Induendo,sto bi narod rekao ".ebu ti se misli u glavi".Moras ipak vise puta procitati svaki post prije nego sto odgovoris.Zao mi je sto se ovo sve svelo na dijalog s tobom,jer vec ranije si pokazao na nekim temama da ti treba "malo" vise da shvatis.,zao mi te.Zbog takvih kao TI su nastali vicevi o Muji i Sulji.
- cheguevara_k1
@induendo
Kako bolan pustas da te tako upali lik koji je "sljego" s nekog brda zahvaljujuci tim istim koji su ga "trovali". Jebo mater svi nesto odu po USA ili zapadnoj Evropi i onda prosipaju patriotizam i nacionalizam nama ovdje.
A ti, DONY, sve to sto govoris potkrijepi cinjenicama i dokazima, a ne rekla kazala. Za to se prijatelju moj ide u zatvor ili bajbok pogotovu u "demokratskim" zemljama i to sto ti radis zove se kleveta i sirenje medjunacionalne mrznje. Al tebe bas briga ti si daleko.
Kako bolan pustas da te tako upali lik koji je "sljego" s nekog brda zahvaljujuci tim istim koji su ga "trovali". Jebo mater svi nesto odu po USA ili zapadnoj Evropi i onda prosipaju patriotizam i nacionalizam nama ovdje.
A ti, DONY, sve to sto govoris potkrijepi cinjenicama i dokazima, a ne rekla kazala. Za to se prijatelju moj ide u zatvor ili bajbok pogotovu u "demokratskim" zemljama i to sto ti radis zove se kleveta i sirenje medjunacionalne mrznje. Al tebe bas briga ti si daleko.
- daduli_sa
"gramatika bosanskog jezika - za sve koji zele znati vise"
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =gramatika
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =gramatika
- daduli_sa
Covjece, sto se ti nalupeta!DONY wrote:Induendo,sto bi narod rekao ".ebu ti se misli u glavi".Moras ipak vise puta procitati svaki post prije nego sto odgovoris.Zao mi je sto se ovo sve svelo na dijalog s tobom,jer vec ranije si pokazao na nekim temama da ti treba "malo" vise da shvatis.,zao mi te.Zbog takvih kao TI su nastali vicevi o Muji i Sulji.
Hajde ti lijepo pokreni temu iznova, ali sa konkretnom temom, a ne da treba bacati grah i kontati šta je (ne)pisac htio reć'!
Inace odustani!
-
DONY
cheguevara_k1,bitno je da si ti prvo napao,a onda postavio pitanje o dokazima.Ja ih imam previse,a zato sto sam "sljegao" varas se.Mjesto rodjenja Sarajevo,Stari grad,kopletno skolovanje od osnovne skole do magistrature u Sarajevu,u vremena kada nisi mogao kupiti diplome za 2-3kg janj.pecenja.itd.itd.
-
mala-i
zavisi li diploma od kvalitete pečenja?da znam da odem do Jablanice dok je vakat...DONY wrote:cheguevara_k1,bitno je da si ti prvo napao,a onda postavio pitanje o dokazima.Ja ih imam previse,a zato sto sam "sljegao" varas se.Mjesto rodjenja Sarajevo,Stari grad,kopletno skolovanje od osnovne skole do magistrature u Sarajevu,u vremena kada nisi mogao kupiti diplome za 2-3kg janj.pecenja.itd.itd.