Ubijaju musku djecu
- turban
#1 Ubijaju musku djecu
I ovo se desava...stvarnost ili ,negiranje pomisli da se ovakve stvari desavaju.Uzas.Ponekad pamet zastane.
izvor;
Kurir.
Ubijaju muške bebe da spreče rat
Žene iz Papue Nove Gvineje ubijaju svoju mušku decu kako bi okončale međuplemenski rat koji se odvija na njihovim posedima, a traje već više od dvadeset godina.
Dve žene Rona Luke i Kipjona Belas govorile su o pokolju za nacionalne novine te zemlje tokom trodnevnog primirja u glavnom gradu regije Goroka. Obe su pripadnice zaraćenih plemena i kažu kako je manjak muškaraca ipak doprineo smanjivanju dugogodišnjeg nasilja.
Ukoliko žene prestanu da održavaju mušku decu u životu, broj članova njihovog plemena će se smanjiti, a to će naterati muškarce da konačno zaustave borbe, tvrde obe žene.
- Složne smo da treba ubiti sve muške bebe jer previše muškaraca učestvuje u plemenskim konfliktima i donosi probleme. Ne želimo da rađamo nove ratnike - rekla je Rona.
Žene nisu mogle da daju podatak o tome koliko su muške dece ubile. Belas je rekla da je pribavljanje hrane dovoljno teško kad se njihovi muževi bore, a majke i deca ostavljeni da se brane sami.
"Vojska spasa" radi s raznim plemenima kako bi donela mir zaraćenim grupama koje vode rat još od 1986. godine, zbog navodnih tvrdnji o vračanju.
izvor;
Kurir.
Ubijaju muške bebe da spreče rat
Žene iz Papue Nove Gvineje ubijaju svoju mušku decu kako bi okončale međuplemenski rat koji se odvija na njihovim posedima, a traje već više od dvadeset godina.
Dve žene Rona Luke i Kipjona Belas govorile su o pokolju za nacionalne novine te zemlje tokom trodnevnog primirja u glavnom gradu regije Goroka. Obe su pripadnice zaraćenih plemena i kažu kako je manjak muškaraca ipak doprineo smanjivanju dugogodišnjeg nasilja.
Ukoliko žene prestanu da održavaju mušku decu u životu, broj članova njihovog plemena će se smanjiti, a to će naterati muškarce da konačno zaustave borbe, tvrde obe žene.
- Složne smo da treba ubiti sve muške bebe jer previše muškaraca učestvuje u plemenskim konfliktima i donosi probleme. Ne želimo da rađamo nove ratnike - rekla je Rona.
Žene nisu mogle da daju podatak o tome koliko su muške dece ubile. Belas je rekla da je pribavljanje hrane dovoljno teško kad se njihovi muževi bore, a majke i deca ostavljeni da se brane sami.
"Vojska spasa" radi s raznim plemenima kako bi donela mir zaraćenim grupama koje vode rat još od 1986. godine, zbog navodnih tvrdnji o vračanju.
-
aminasjj
#2 Re: Ubijaju musku djecu
nema sumnje da je ovo tragicno i tuzno i ja im zelim vise pameti i milosti od Gospodara u buducnosti, ali moj iskreni komentar na ovo je:
lol@men, LOL@women
lol@men, LOL@women
- fakat
#3 Re: Ubijaju musku djecu
Ako je ovo istina, a u ovom mahnitom svijetu zbilja prevazilazi mastu, onda mi to lici na ocajnicki potez ....iako mi je tesko shvatiti kako to mogu da rade mimo zajednice koja ocito podrzava musku vlast i ratovanje?
Inace, meni je jednom jedna kolegica sa posla rekla da bi zene ratovale jedino zbog - cokolade. Musko sam, ali mozda nam treba malo vise cokolade, a malo manje muda. Doduse, ima i zena sto su k'o muskarci, pa postanu nekakve ratne ministarke, nafuraju se na naciju, rat i krv, ali kada ih pogledas obicno vidis da i nisu neke zene, vise kao rugby fudbalerke. Izgleda da samo takve postaju politicarke. Inace, da bi covjek postao politicar treba da nesto nije u redu sa njim?!?
Ruku na srce, zao bi mi bilo da me neko ubio u ime protesta, ali jednoga dana, u dalekoj buducnosti, ratovanje ce biti zabranjeno, isto kao sto je danas zabranjeno drkanje u tramvaju. Danasnji ratni heroji ce biti dio krvave mitologije zemaljskih barbarskih plemena prije nego sto je nastupilo doba civilizacije....
Sto se tice Papue Nove Gvineje, sta reci jos jednoj zrtvi covjekovog bezumlja? Sta ce ti bolan to?
Inace, meni je jednom jedna kolegica sa posla rekla da bi zene ratovale jedino zbog - cokolade. Musko sam, ali mozda nam treba malo vise cokolade, a malo manje muda. Doduse, ima i zena sto su k'o muskarci, pa postanu nekakve ratne ministarke, nafuraju se na naciju, rat i krv, ali kada ih pogledas obicno vidis da i nisu neke zene, vise kao rugby fudbalerke. Izgleda da samo takve postaju politicarke. Inace, da bi covjek postao politicar treba da nesto nije u redu sa njim?!?
Ruku na srce, zao bi mi bilo da me neko ubio u ime protesta, ali jednoga dana, u dalekoj buducnosti, ratovanje ce biti zabranjeno, isto kao sto je danas zabranjeno drkanje u tramvaju. Danasnji ratni heroji ce biti dio krvave mitologije zemaljskih barbarskih plemena prije nego sto je nastupilo doba civilizacije....
Sto se tice Papue Nove Gvineje, sta reci jos jednoj zrtvi covjekovog bezumlja? Sta ce ti bolan to?
- amrica
#4 Re: Ubijaju musku djecu
U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
A cak i ako se udaju muzevi ih mogu otjerati, unakaziti kiselinom, ili cak ce biti spaljene kao udovice sa mrtvim muzevima....
Gjde je sablaznijavanje za ovo?
Ili za "kastriranje" curica po Africi, gdje im se prljavim, 100 puta upotrebljenim ziletima odrezu usmine? Gdje 50% tih curica umre od sepse, a svim prezivjelim sex je mucenje? Ili one kojima se usivaju usmine do braka, prljavim koncima, koje zive godinama sa infekcijama, u ime zrtve za muskarca?
mUSKARACI SU TI KOJI SE BORE ZA VLAST, SMANJENJEM BROJA MUSKARACA NISTA SE NECE POSTICI, DOK POSTOJE NAJMANJE DVOJICA, TUCI CE SE DO SMRTI, POGRESAN PUT.....
A cak i ako se udaju muzevi ih mogu otjerati, unakaziti kiselinom, ili cak ce biti spaljene kao udovice sa mrtvim muzevima....
Ili za "kastriranje" curica po Africi, gdje im se prljavim, 100 puta upotrebljenim ziletima odrezu usmine? Gdje 50% tih curica umre od sepse, a svim prezivjelim sex je mucenje? Ili one kojima se usivaju usmine do braka, prljavim koncima, koje zive godinama sa infekcijama, u ime zrtve za muskarca?
mUSKARACI SU TI KOJI SE BORE ZA VLAST, SMANJENJEM BROJA MUSKARACA NISTA SE NECE POSTICI, DOK POSTOJE NAJMANJE DVOJICA, TUCI CE SE DO SMRTI, POGRESAN PUT.....
- fakat
#5 Re: Ubijaju musku djecu
uvijek ima neki Vlado....sto bi vlado.
http://www.youtube.com/watch?v=tJqD8ogAU3I
http://www.youtube.com/watch?v=tJqD8ogAU3I
- kaubojstina
#6 Re: Ubijaju musku djecu
Damn bitch...you're f**ken dumb...amrica wrote:U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
- armin_tz
#7 Re: Ubijaju musku djecu
ufff... odoste oboje za ovo..kaubojstina wrote:Damn bitch...you're f**ken dumb...amrica wrote:U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
- karanana
#8 Re: Ubijaju musku djecu
sta je amrica rekla lose?
sta vam je od jutros? sto ste natakareni jedno na drugo?
sta vam je od jutros? sto ste natakareni jedno na drugo?
- rosal
#9 Re: Ubijaju musku djecu
Odlican post! Zasto posvecivati posebnu paznju sporadicnim slucajevima ubijanja muske djece, kad su zenska djeca ta koja nastradaju u 99% slucajeva! U islamskim zemljama to je vec dio neke tradicije, i sto je najgore, niko ne govori o tome!amrica wrote:U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
- Luke Perry
#10 Re: Ubijaju musku djecu
Oh boze, tropska prostranstva Papue su mozda i najbolji predjeli za osnivanje matrijarhata. Pozdravljam akciju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Ubijaju musku djecu
umjesto ubijanja možda da koriste zaštitu 
- Atrus
#12 Re: Ubijaju musku djecu
Amrice,amrica wrote:U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
Samo ljudi ne vole kada im se kaze istina.
- rosal
- rosal
#14 Re: Ubijaju musku djecu
O cemu ti?? Ja govorim o zlostavljanju zena, njihovoj prodaji tj. udaji protiv njihove volje, o polijevanju kiselinom, o aburtusima koji se rade nakon sto se sazna da zene nose zensku djecu! O tome govorim, i cinjenica je da su ovakve pojave najzastupljenije u ISLAMSKIM ZEMLJAMA!babilon wrote:Netacno. U arapskim zemljama je taj obicaj potojao daleko prije islama. Ukinut je prelaskom Arapa na islam.
- Atrus
#15 Re: Ubijaju musku djecu
Ja sam prvi koji je za matrijarhat. Muskarci su uzasno jednodimenzionalni, nedozreli, agresivni, iskompleksirani, sa jednolinearnom seksualnoscu i jos se kurce sa svim tim. Sad but true. Zene, obozavam vas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#16 Re: Ubijaju musku djecu
Muskarce na vrbe?Atrus wrote:Ja sam prvi koji je za matrijarhat. Muskarci su uzasno jednodimenzionalni, nedozreli, agresivni, iskompleksirani, sa jednolinearnom seksualnoscu i jos se kurce sa svim tim. Sad but true. Zene, obozavam vas.
- seln
#17 Re: Ubijaju musku djecu
Ne...maljem u glavu, pa niz SavuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Muskarce na vrbe?Atrus wrote:Ja sam prvi koji je za matrijarhat. Muskarci su uzasno jednodimenzionalni, nedozreli, agresivni, iskompleksirani, sa jednolinearnom seksualnoscu i jos se kurce sa svim tim. Sad but true. Zene, obozavam vas.
Jeste li primjetili avatare ovih likova koji podrzavaju pokolj muskaraca....wrong body
- Atrus
#18 Re: Ubijaju musku djecu
Ovi postovi potvrdjuju ono sto sam napisao: prvi mi implicira nesto sto nisam rekao, a drugi da podrzavam "pokolj muskaraca".seln wrote:Ne...maljem u glavu, pa niz SavuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Muskarce na vrbe?Atrus wrote:Ja sam prvi koji je za matrijarhat. Muskarci su uzasno jednodimenzionalni, nedozreli, agresivni, iskompleksirani, sa jednolinearnom seksualnoscu i jos se kurce sa svim tim. Sad but true. Zene, obozavam vas.![]()
Jeste li primjetili avatare ovih likova koji podrzavaju pokolj muskaraca....wrong body
- potpuni stranac
#19 Re: Ubijaju musku djecu
mislim da su generalno žene mnogo više zle od muškaraca samo što ne mogu doći do izražaja i bitnijih funkcija, tj da se nešto pitaju, od muškaraca.amrica wrote:U Indiji se oduvijek, i jos danas ubijaju tek rodjene curice, jer su samo teret za koji ce morati platiti miraz da ih se rijesi iz kuce...
-
@Žurnalista
#20 Re: Ubijaju musku djecu
Wau
Papua Nova Gvineja
meni to dosad bila asocijacija na neko egzotično otočje, kad...rat? čedomorstvo?

Papua Nova Gvineja
meni to dosad bila asocijacija na neko egzotično otočje, kad...rat? čedomorstvo?
- seln
#21 Re: Ubijaju musku djecu
babilon wrote:
Gluho bilo, ne dirajte muskarce, sta cemo mi bez njih

- cyprus
#22 Re: Ubijaju musku djecu
Ah, ako besmisao vlada u "razvijenom" svijetu, evo šta valjda treba očekivati u "third worldu"...

- turban
#23 Re: Ubijaju musku djecu
Cuvare svjetske demokratije i mira ovo zanima ko lanjski snjeg.Mene srce boli...oduzeti zivot djetetu,STRASSSSSSSSSSSSSNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.PAMET MI ZASTANE...cyprus wrote:Ah, ako besmisao vlada u "razvijenom" svijetu, evo šta valjda treba očekivati u "third worldu"...![]()
![]()