UBI UBI UBI PSA

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pasiflora

#1 UBI UBI UBI PSA

Post by Pasiflora »

Šinteri zadavili psa
D.Ko.

25.05.2007 19:26

KOZARSKA DUBICA - Dubičani koji su se u srijedu zatekli na Davidovom trgu u samom centru grada šokirali su se brutalnim ubistvom psa lutalice, koje je izvršio tim za deratizaciju i uništavanje pasa lutalica.

Prema izjavama svjedoka, jedan od radnika je davio psa, a drugi je građanima pokušao objasniti razlog njihove brutalnosti.

"Ostala sam bez riječi. Psi lutalice gotovo svim prolaznicima ulijevaju strah, ali na ovakav način ih ukloniti s ulica usred dana nema smisla. To je šok za starije, a da ne pričamo o djeci. Gledali smo kako čovjek brutalno nogama gazi psa na ulici", rekla je jedna Dubičanka.

Prema riječima Milinka Simatovića, načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Kozarskoj Dubici, tim koji je vršio uništavanje pasa lutalica je upozoren kako se takva situacija ne smije ponoviti.

"Svaki komentar je suvišan. Mi smo reagovali odmah nakon što smo dobili takvu informaciju. Upozorili smo tim koji je zadužen za ovaj posao da se moraju pridržavati dogovora i da se psi ne smiju odvoditi ili uništavati usred dana i na ulici. Takve situacije se neće sigurno ponoviti", rekao je Simatović.

I MI SE CUDIMO KAKO SE DESILA SREBRENICA!
alica.k

Post by alica.k »

pa ovo je vec ponavljanje. zar nisu takvu istu stvar namjeravali uciniti kujici beti pa su je djeca spasila?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

A ti komentara pismenog i odmjerenog... :roll: :-x :oops:
in medias res

Post by in medias res »

ma nemam rijeci :x

dogodit ce se nama jos srebrenica i kojesta.....
mi nismo ljudi, mi smo gamad :x

stid me sto pripadam jednom tako primitivnom narodu :x :x :x
tinchy

Post by tinchy »

Jao svasta... Jest me stid kad pomislim sta radi ovaj nas narod :oops: Jadan cuto :(:( Ma najvece zivotinje su ljudi :x
tempora

#6 Re: UBI UBI UBI PSA

Post by tempora »

sitno wrote:Šinteri zadavili psa
D.Ko.

KOZARSKA DUBICA - Dubičani koji su se u srijedu zatekli na Davidovom trgu u samom centru grada šokirali su se brutalnim ubistvom psa lutalice, koje je izvršio tim za deratizaciju i uništavanje pasa lutalica.

Prema izjavama svjedoka, jedan od radnika je davio psa, a drugi je građanima pokušao objasniti razlog njihove brutalnosti.

"Ostala sam bez riječi. Psi lutalice gotovo svim prolaznicima ulijevaju strah, ali na ovakav način ih ukloniti s ulica usred dana nema smisla. To je šok za starije, a da ne pričamo o djeci. Gledali smo kako čovjek brutalno nogama gazi psa na ulici", rekla je jedna Dubičanka.
Prema riječima Milinka Simatovića, načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Kozarskoj Dubici, tim koji je vršio uništavanje pasa lutalica je upozoren kako se takva situacija ne smije ponoviti.

"Svaki komentar je suvišan. Mi smo reagovali odmah nakon što smo dobili takvu informaciju. Upozorili smo tim koji je zadužen za ovaj posao da se moraju pridržavati dogovora i da se psi ne smiju odvoditi ili uništavati usred dana i na ulici. Takve situacije se neće sigurno ponoviti", rekao je Simatović.

Pitam se je li to reakcija tipa "daleko od ociju, daleko od srca" -samo zato sto je bilo pred ocima javnosti i u sred bijela dana! :oops:
VeljaPas

#7 Re: UBI UBI UBI PSA

Post by VeljaPas »

sitno wrote:Šinteri zadavili psa
D.Ko.

definitivni sunovrat.
uzas je, sto to vecina ljudi u bih smatra normalnim i zdusno finansira okrutnost, umjesto da prednjaci u njenom sprjecavanju.

ovako je slican dogadje u bugojnu prokomentarisao nas clan Esad Bajtal.

QUO VADIS ČOVJEČE

Esad BAJTAL

Čovjek je životinja (animal rationale).

Srećom, životinje nisu ljudi!

Jer da jesu, nas na planeti ne bi bilo.
Već bi poodavno bili istrijebljeni, kao što sami, razbojnički,
trijebimo i tamanimo sve druge oko sebe.

Evo još jednog, u nizu primitivnih, ljudskih zločina nad psima.
Ovaj put u Bugojnu.

Dvojica «ljudi», o1. o3. 2006.,
(na Dan nezvisnosti BiH) u deset sati ujutro,
u krugu gradskog trgovačkog centra,
sred mnoštva praznično raspoloženih posjetilaca i razdragane djece,
okrutno, uz pomoć vatrenog oružja,
i na očigled svih,
ubijaju nedužnog psa.

I ostavljaju ga da cvili u lokvi sopstvene krvi,
da bi, ubrzo se vrativši,
i trofejno odsjekavši dio njegovog repa,
po(d)nijeli nekome (KOME?) nesumnjivi dokaz vlastite učinkovitosti.

Na poziv uznemirenih građana,
policija nehajno odgovara da ih se pozove kasnije,
«za pola sata».

Nemaju vremena!

I tim je policijskim nehajem,
porazna slika o neljudskoj strani čovjeka
bila samo dodatno potvrđena.
Dokle tako?
Znamo li šta radimo?

Nasilno ubojstvo bugojanskog psa, (o)čitana životno-logički,
govori nam nešto Drugo i nešto Više od onoga što ono,
u nedorečenosti vlastite očiglednosti,
samo izgleda da jeste.

Pucajući bezrazložno u nedužnu životnju, čovjek je,
po ko zna koji put,
pucao Životu u leđa ranivši, time, i samoga sebe.
Cijelo čovječanstvo!

Jer, za onog ko na Svijet umije da gleda duhovnim okom,
besramno nasilna smrt bugojanskog psa
nije samo Njegova smrt.

U svojoj biti,
ona je smrt Svih Nas;
ona je simbol ljudskog samoubojstva.

Bijući Druge, ubijamo sami sebe!

I ne samo sebe.

Izranjavana sljepilom isprazne nadmenosti i
prizemne ljudske bahatosti,
idući sigurno ka svom nasilnom kraju,
krvari cijela naša Planeta.
Sve jače i jače.

Upravo potocima nedužne životinjske krvi,
Njen život bespovratno otiče u okean vlastitog Ništavila.

A mi to ne vidimo!
Ili nećemo da vidimo?

Quo vadis, Čovječe?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

uzas je samo zbog toga sto im se to odigralo pred ocima ?'
a da je to uradjeno negdj na periferiji,daleko od ociju i po noci,bilo bi Ok?
i onda me neko pita sto volim zivotinje vise od ljudi :x :x fuj gadovi
Cober

#9 Re: UBI UBI UBI PSA

Post by Cober »

tempora wrote:Pitam se je li to reakcija tipa "daleko od ociju, daleko od srca" -samo zato sto je bilo pred ocima javnosti i u sred bijela dana! :oops:
Jeste.
Punky girl

Post by Punky girl »

ma stvarno nema rijeci koliko god pokusavali necemo moci pomoci zivotinjama od ovakvih gamadida ih ne ubijaju jer ce takvih uvijek biti... :( :x
Post Reply