Nadjoh clanak neki stari iz britanskog Telegrapha, neko ko je isao u Rumuniju, pa zbunjen fenomenom promaje:
http://www.telegraph.co.uk/expat/419717 ... erous.html
Postoji mislim i medicinski izraz za ubjedjivanje samog sebe da ces se razboliti i da stvarno osjecas bol.moonca wrote:Ja imam problema - glavobolja obavezna.
Takodje u autu sa otvorenim prozorima - natekenem ko babun.
Uvijek su zatvorena .
ljudksi organizam se ne krece 100km na sat, zato psotoje takve reakcijemoonca wrote:Ja imam problema - glavobolja obavezna.
Uvijek su zatvorena .
Nista ti ja to ne radim.Osim propuha.jao_situacije wrote:naš narod je fenomen.
ulaze u minska polja da beru gljive i sijeku drva, kradu bakar iz trafostanica, pucaju na svadbama u zatvorenom prostoru, pretrčavaju brzu cestu, okreću se polukružno na autoputu itd itd
ali se propuha čuvaju ko da je sida
Ja zivim non stop pod A/C.Connaisseur Karlin wrote:ljudksi organizam se ne krece 100km na sat, zato psotoje takve reakcijemoonca wrote:Ja imam problema - glavobolja obavezna.
Uvijek su zatvorena .
isti problem imaju psi, koji konstano izbace glavu kroz prozor tokom voznje
no ni A/C nije zdrav
Ja imam i motion sickness-- vjerovatno je to neki poremecaj , tako u kuci ne podnosim ni fenove na plafonu ako imaju brzi obrtaj.jeza u ledja wrote:Postoji mislim i medicinski izraz za ubjedjivanje samog sebe da ces se razboliti i da stvarno osjecas bol.moonca wrote:Ja imam problema - glavobolja obavezna.
Uvijek su zatvorena .![]()
Doduse, postoji garant i izraz kad neko nekog ubjedjuje da zna sta je dobro/lose za njega bolje od te osobe.
Imaju problem ako im usi landaraju dugo vremena ili ako im sta uletio u oko, usta. (Cestice prasine, insekti ili sta vece). Nemaju problem "od promaje".moonca wrote:
Ja zivim non stop pod A/C.
Ako imaju cuke problem , zasto im gazde to dozvole.Vidjam ih i ja non stop-glavica vani -njuse.
Hajde ba zezamo se malo.jao_situacije wrote:ja mislio ovaj jež neki ozbiljan forumaš
ali to nisu primjeri promajejeza u ledja wrote:Imaju problem ako im usi landaraju dugo vremena ili ako im sta uletio u oko, usta. (Cestice prasine, insekti ili sta vece). Nemaju problem "od promaje".moonca wrote:
Ja zivim non stop pod A/C.
Ako imaju cuke problem , zasto im gazde to dozvole.Vidjam ih i ja non stop-glavica vani -njuse.
Sjetio sam se da sam se par puta vozio pozadi na pick up trucku. Ono ko seljak zesci. Na autoputu al samo na kratke relacije. Ako sjednes tacno u sredinu iza kabine dobar si. Ne sjecam se ikakvih problema. Al dobro tad sam bio klinac.
Podsjetilo me jer vidim cuke pozadi na kamionetima.![]()
Zamislite kako je tek pticama kad lete pa sve vjetar u lice. Garant imaju strasne zubobolje.
jeza u ledja wrote:Hajde ba zezamo se malo.jao_situacije wrote:ja mislio ovaj jež neki ozbiljan forumaš
jedan otvoren prozor/vrata nije propuh !moonca wrote:oj, al 'kada trazim a/c - kaze ma sta ce ti -otvoriti cu prozornemoj -neka..... ok sam
![]()
Connaisseur Karlin wrote:jedan otvoren prozor/vrata nije propuh !moonca wrote:oj, al 'kada trazim a/c - kaze ma sta ce ti -otvoriti cu prozornemoj -neka..... ok sam
![]()
pa ako je auto u poketu otovrenog prozroa, to je smijer kretanja zraka, brizna ulsaka zraka, pritisaj, temepratura zraka, ali to nije propuhmoonca wrote:Connaisseur Karlin wrote:jedan otvoren prozor/vrata nije propuh !moonca wrote:oj, al 'kada trazim a/c - kaze ma sta ce ti -otvoriti cu prozornemoj -neka..... ok sam
![]()
![]()
Pa sta me onda -ubi-?

Ma ovo nije pravi morski pas ba.moonca wrote:![]()
Dobar ti je avatar.