"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
black_noke

#1451 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by black_noke »

clarKKent wrote:
black_noke wrote:Da ne otvaram novu temu, htio bih opet pogledati Remake, zna li neko ima li download negdje slucajno?
mozes i ovako (;
http://www.youtube.com/watch?v=2K_ILvp_MWU
Hvala!
alica.k

#1452 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by alica.k »

ljubav_aha wrote:interesantno,zena napravila svoj prvi film,lijepo je naglasila cinjenicu kako nema iskustvo,vec dobru volju,a vi BAM kritika na kvalitet filma , bas ste eksperti :D :lol:

P.S. Najbolji film BiH je Kod amidže Idriza :-D
izvini, sad ispade da bi se svi losi filmovi prvijenci trebali pravdati radi toga sto su upravo prvi reziseru/scenaristi/glumcu kojem je to prva uloga/whatever.

sad kao, da je drugi film andzelinin bio bi nesto bolji. film je los, na stranu nasi patriotski osjecaji. verzija na engleskom je fula cista, potpuno bespotrebna, a pregledah i nasu u kinu i ni na nasem nije nista bolji.
ljubav_aha

#1453 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:http://bosniakandjewishfriendship.wordpress.com/
Angelina Jolie’s Bosnian Genocide Film in the United States Holocaust Museum

Posted: January 11, 2012 in Bosnian Muslims and Jews, Jews and Bosniaks, Jews and Bosnian Muslims
Tags: Angelina Jolie, bosnian genocide, Brad Pitt, genocide, In the Land of Blood and Honey (2011), United States Holocaust Museum

(US Holocaust Museum, Washington) — On January 10, 2012, the United States Holocaust Memorial Museum hosted the Washington, DC, premiere of In the Land of Blood and Honey, written and directed by Angelina Jolie.

Set against the backdrop of the Bosnian war of the 1990s, the film tells the story of Danijel and Ajla, two Bosnians from different sides of the ethnic conflict in the former Yugoslavia. As described on the film’s website, “Danijel, a Bosnian Serb police officer, and Ajla, a Bosnian Muslim artist, are together before the war, but their relationship is changed as violence engulfs the country….[The film] portrays the incredible emotional, moral and physical toll that the war takes on individuals as well as the consequences that stem from the lack of political will to intervene in a society stricken with conflict.” Read the rest of this entry »
Image
ljubav_aha

#1454 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ljubav_aha »

alica.k wrote:
ljubav_aha wrote:interesantno,zena napravila svoj prvi film,lijepo je naglasila cinjenicu kako nema iskustvo,vec dobru volju,a vi BAM kritika na kvalitet filma , bas ste eksperti :D :lol:

P.S. Najbolji film BiH je Kod amidže Idriza :-D
izvini, sad ispade da bi se svi losi filmovi prvijenci trebali pravdati radi toga sto su upravo prvi reziseru/scenaristi/glumcu kojem je to prva uloga/whatever.

sad kao, da je drugi film andzelinin bio bi nesto bolji. film je los, na stranu nasi patriotski osjecaji. verzija na engleskom je fula cista, potpuno bespotrebna, a pregledah i nasu u kinu i ni na nasem nije nista bolji.
mene ne drma patriotizam,vec respletujem njen gest,pogledaj moj post koji sma postavila :-D
amko76

#1455 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by amko76 »

Niko neće da mi odgovori :(
Baba_Droga

#1456 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Baba_Droga »

Film....hmmm....meni nekako krivo na sebe kada moram reci da je bilo trenutaka kada mi je film bio dosadan :shock: Ne znam...film ima svoju tezinu, ne osporavam je ali eto da mi je bio toliko zanimljiv ne bih primjetila sitne greske i ne bih obratila pažnju da u sceni kada Ajla i Lejla pakuju kofere i kada im cetnici lupaju na vrata ....pa lada kamera prati Lejlu koja ide otvarati vrata.....vidjela sam da na policama u kuhinji stoje Kotany zacini :))
Ja se bo'me ne sjecam da ih je bilo 1992.godine :)

I eto...sta ja znam....zelim da kazem da ovaj rat stane....aha stao je :-)
vodoprovodčik

#1457 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by vodoprovodčik »

Crvena panda zna znanje.
united bosnae

#1458 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by united bosnae »

Baba_Droga wrote:Film....hmmm....meni nekako krivo na sebe kada moram reci da je bilo trenutaka kada mi je film bio dosadan :shock: Ne znam...film ima svoju tezinu, ne osporavam je ali eto da mi je bio toliko zanimljiv ne bih primjetila sitne greske i ne bih obratila pažnju da u sceni kada Ajla i Lejla pakuju kofere i kada im cetnici lupaju na vrata ....pa lada kamera prati Lejlu koja ide otvarati vrata.....vidjela sam da na policama u kuhinji stoje Kotany zacini :))

... ili kada je u kadru Ajla a Danijela vidimo iz profila i cujemo da joj nesto glasno govori a usta mu se u opste ne pomijeraju.
... ili losi primjeri prijevoda sa engleskog na Bosanski, kada Danijel govori Ajli da su u ratu KAMPOVI najgora stvar, misleci naravno na koncentracione LOGORE.

... steta ocekivao sam vise
biohazard

#1459 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by biohazard »

Meni je pravo bezveze film,nesto bezveznije nisam odavno pogledao isto neki neuspio dokumentarac, takav sam osjecaj imao dok sam gledao film.
shake69

#1460 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shake69 »

united bosnae wrote:
Baba_Droga wrote:Film....hmmm....meni nekako krivo na sebe kada moram reci da je bilo trenutaka kada mi je film bio dosadan :shock: Ne znam...film ima svoju tezinu, ne osporavam je ali eto da mi je bio toliko zanimljiv ne bih primjetila sitne greske i ne bih obratila pažnju da u sceni kada Ajla i Lejla pakuju kofere i kada im cetnici lupaju na vrata ....pa lada kamera prati Lejlu koja ide otvarati vrata.....vidjela sam da na policama u kuhinji stoje Kotany zacini :))

... ili kada je u kadru Ajla a Danijela vidimo iz profila i cujemo da joj nesto glasno govori a usta mu se u opste ne pomijeraju.
... ili losi primjeri prijevoda sa engleskog na Bosanski, kada Danijel govori Ajli da su u ratu KAMPOVI najgora stvar, misleci naravno na koncentracione LOGORE.

... steta ocekivao sam vise
Mislim da svi malo, (sta malo!) pretjerujete trazeci dlaku u jajetu filmu. Ipak, ima replika koje pogadjaju u kost ove velikosrpske barabe a mene su neki detalji razocarali jer su materijalno, da kazem povrijedili pricu. Kakva je to prijeratna veza (aaa, Andjo jesi li to promijenila scenarij nakon sto je Bakira urliknula onomad :shock: ) ako momak curi uopce ne zna kad joj je rodjendan!? Ima ih jos, ali ne zelim stati u red ovih koji se rugaju a puno je ppozvanijih film ocijenilo 'solidnim' 'vrlo solidnim', dobrim' i slicno, ali opet svi imaju pravo da daju vlastiti sud.
bijela

#1461 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by bijela »

shake69 wrote:Kakva je to prijeratna veza (aaa, Andjo jesi li to promijenila scenarij nakon sto je Bakira urliknula onomad :shock: ) ako momak curi uopce ne zna kad joj je rodjendan!?
ili da ne zna čime se bavila
Cecilija

#1462 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Cecilija »

shake69 wrote: Mislim da svi malo, (sta malo!) pretjerujete trazeci dlaku u jajetu filmu. Ipak, ima replika koje pogadjaju u kost ove velikosrpske barabe a mene su neki detalji razocarali jer su materijalno, da kazem povrijedili pricu. Kakva je to prijeratna veza (aaa, Andjo jesi li to promijenila scenarij nakon sto je Bakira urliknula onomad :shock: ) ako momak curi uopce ne zna kad joj je rodjendan!? Ima ih jos, ali ne zelim stati u red ovih koji se rugaju a puno je ppozvanijih film ocijenilo 'solidnim' 'vrlo solidnim', dobrim' i slicno, ali opet svi imaju pravo da daju vlastiti sud.
:shock: A ja mislila da mene drma paranoja ali bogami mi je to palo na pamet...kad je prva piča krenula bilo je govora o "Bošnjakinji koja se zaljubljuje u silovatelja" (i nije čudo da su pripadnice Udruženja koji okupljaju žrtve i javnost onako graknuli)....voljela bih znati da li je scenarij mijenjan, ali ko će ti ga sad znati

Nije do rođendana sad (koliko ih ima u stvarnosti koji ne znaju kad mu je curi rođendan, iznenadili biste se!), nego jednostavno je sumnjiva priča koju su plasirali tada i onoga što smo na kraju vidjeli.
Last edited by Cecilija on 05/03/2012 22:23, edited 1 time in total.
theTruePath

#1463 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by theTruePath »

Kakva je to prijeratna veza (aaa, Andjo jesi li to promijenila scenarij nakon sto je Bakira urliknula onomad ) ako momak curi uopce ne zna kad joj je rodjendan!?
ne sjecam se ni ja rodjendana svake bivse :lol:
Mlad i Nevin

#1464 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mlad i Nevin »

Šta je, do juče ste govorili da je film extra a kad sam ja rek'o da je karina popljuvali me :roll:
Not My Idea

#1465 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Not My Idea »

razlozi koje si ti naveo su to sto si ti rekao da je film.
Mikado

#1466 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Mikado »

Po meni je ovaj bez premca.

Što se tiče ratnog perioda:

i

Image
Johnny_x

#1467 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Johnny_x »

EKV-30 wrote:pregledala film i razocarala se! Ideja filma i nije losa... glumci su mi bili uzasni...sem serbedzije koji je svoj dio najbolje i odglumio...
Nego...mi zenske...smo kao prvo primjetile...da Ajla ima perfektne obrve...i da u toku svih godina u logoru... obrve ni jednom nije pocupala...al´ uvijek perfektno izgledaju... :roll:
To muski nikad ne bi primjetili, zato smo mi primjetili Zanine grudi.
Andja izgleda da nije pregledala film Hotel Ruanda pa da ne zna cijelom svijetu prikazati na mnogo bolji nacin stradanja koja su nam se deseila, film koji mi je otvorio oci i zainteresovo me da istrazim sta se zaista desilo u Ruandi(kao i ona replika u Nicijoj zemlji "da vidis sranje u Ruandi"), a ovaj Andjin tesko da ce nekog amera natjerati da malo istrazuje sta se desilo.
ljubav_aha

#1468 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by ljubav_aha »

Mikado wrote:Po meni je ovaj bez premca.

Mikado,hvala :-D
Point.

#1469 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Point. »

Pogledah ga veceras i jako se razocarao. Ne bih puno pametovao, samo ja nisam osjetio ni zrno ljubavi izmedju Ajle i Danijela. Sve nesto grubo, bez osjecaja, ni u jednoj sekundi ne osjetis da je nesto vise izmedju njih dvoje osim klasicnog robovlasnickog odnosa. Jebote, vise ljubavi se osjeti gledajuci recimo derbi Real - Barca nego ovdje. Truba zesca.

I zar se svaki film radjen u i oko BiH mora zavrsiti da padnes u qurac? Ja neznam kad sam zadnji put pogledao film nas da je kraj sretan. Snima li se u BiH ikako komedija, osim ovih humor serijala tipa LZN i slicno. Ima li gdje sretna happy end komedija da covjek ne nora pasti u depresiju kad pogleda nash film? Znam da nam je realnost siva, ali zar i filmovi, koji su neki dio bjezanja od te realnosti, moraju da budu tako sivi i depresivni?
BHF_Manijak

#1470 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by BHF_Manijak »

shake69 wrote: Mislim da svi malo, (sta malo!) pretjerujete trazeci dlaku u jajetu filmu. Ipak, ima replika koje pogadjaju u kost ove velikosrpske barabe a mene su neki detalji razocarali jer su materijalno, da kazem povrijedili pricu. Kakva je to prijeratna veza (aaa, Andjo jesi li to promijenila scenarij nakon sto je Bakira urliknula onomad :shock: ) ako momak curi uopce ne zna kad joj je rodjendan!? Ima ih jos, ali ne zelim stati u red ovih koji se rugaju a puno je ppozvanijih film ocijenilo 'solidnim' 'vrlo solidnim', dobrim' i slicno, ali opet svi imaju pravo da daju vlastiti sud.
Slazem se apsolutno! Ovo sam takodjer spomenuo u svom komentaru filmu! Nije to ipak neka aman ljubavna romansa kako se prepricavalo da ce biti i to jos od prije rata! Pa covjece oni su se tek upoznali neposredno pred rat, oni se uopste nisu ni poznavali kako treba, ne zna nista skoro o njoj, kud ces dalje ne zna kad joj je rodjendan! :-? I to neka vanserijska hyper ljubav? Ma daj ba, kako rekoh ovo mi je mnogo blize onome da se ona u toku samog logorovanja zaljubi u njega (ukoliko je uopste i zaljubljena, jer se to nista u filmu ne vidi ili bar nije odglumljeno kako treba!) nego li da je to od prije neka aman zaman ljubav bila! :roll:
Bakira je donekle i u pravu bila, a bezze napadoste zenu kao dezurnog namcora! Nasa posla, bolje se Angie u paksu uvuci (makar i komentarom na forumu) blacenjem Bakire (IAKO JE ZENA TO PREZIVJELA STA JE PREZIVJELA!!!) nego li sagledati prvo pravu istinu! :zzzz:
EKV-30

#1471 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by EKV-30 »

Johnny_x wrote:
EKV-30 wrote:pregledala film i razocarala se! Ideja filma i nije losa... glumci su mi bili uzasni...sem serbedzije koji je svoj dio najbolje i odglumio...
Nego...mi zenske...smo kao prvo primjetile...da Ajla ima perfektne obrve...i da u toku svih godina u logoru... obrve ni jednom nije pocupala...al´ uvijek perfektno izgledaju... :roll:
To muski nikad ne bi primjetili, zato smo mi primjetili Zanine grudi.
Andja izgleda da nije pregledala film Hotel Ruanda pa da ne zna cijelom svijetu prikazati na mnogo bolji nacin stradanja koja su nam se deseila, film koji mi je otvorio oci i zainteresovo me da istrazim sta se zaista desilo u Ruandi(kao i ona replika u Nicijoj zemlji "da vidis sranje u Ruandi"), a ovaj Andjin tesko da ce nekog amera natjerati da malo istrazuje sta se desilo.
primjetili smo i mi zanine grudi...gdje ih nebi primjetili...kad su bile u svakoj drugoj sceni... :-) cini se da nisu falsifikovane :lol:

nego...Hotel Ruanda je fantastican film...mislim da je ono bio najbolji nacin...da se svijetu prikaze... sta je zadesilo ruandu...
Nasi domaci filmovi ne zaostaju mnogo...u svakom slucaju daleko su bolji nego ovaj od Andzija... 8-)

hvala njojZ za njen trud... al´mora ona jos mnogo toga nauciti o bosni...njenim narodima... i njihovim ratovima... :roll:

Nego...svidjela mi se pocetna pjesma... :mrgreen:

shake69

#1472 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by shake69 »

@EKV-30, i meni se svidio izbor pjesme na pocetku filma iako ti ciljas na svoj nick mozda. :) Meni je Dado Dzihan bio los s muzikom opcenito. Na jednom mjestu je pustio sevdalinku od onih pacenica koja kao malo dirne Danijela 'robovlasnika' a na drugim mjestima nekako 'teske ruke' pravio muziku. Pazim na to, ali ovdje mi nista nije bilo dojmljivo. Lik (Dado) je inace, procitao sam negdje, trebao glumiti srpskog generala (koje bi to kino bilo da je ujagmio prije Serbedzije, mogu misliti :shock: ) i sasvim slucajno se unio u kameru i rekao a mogao bi ja i muziku napisati za film jer sam prije svega muzicar! :-D Pravi geg 'Nadrealista' i - upalilo mu. Dobro za CV, ali uradak-slab, po meni!
Bušman

#1473 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Bušman »

Point. wrote:I zar se svaki film radjen u i oko BiH mora zavrsiti da padnes u qurac? Ja neznam kad sam zadnji put pogledao film nas da je kraj sretan. Snima li se u BiH ikako komedija, osim ovih humor serijala tipa LZN i slicno. Ima li gdje sretna happy end komedija da covjek ne nora pasti u depresiju kad pogleda nash film? Znam da nam je realnost siva, ali zar i filmovi, koji su neki dio bjezanja od te realnosti, moraju da budu tako sivi i depresivni?
Sta ocekujes od zemlje u kojoj se svi priklanjaju kultu zrtve. :D

Btw, meni je film "Gori vatra" pravo drag. Bas je nekako opusten, a govori o vrlo vaznom problemu - kako se ljudi nose sa svojim licnim tragedijama. Mislim da je ovaj film kod nas strasno potcijenjen.
_KuRbLa_

#1474 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by _KuRbLa_ »

Pogledah napokon i taj film. Ništa posebno, čak šta više po mom mišljenju je ispod prosjeka. Da je radio neki iskusniji režiser sigurno bi bio za oskara. U pojedinim trenutcima film mi je izgledao kao loša kopija "Pijaniste" i jedva sam se izborio da pogledam do kraja.
Film je tanak ko i Anđin mali prstić.
Creasy

#1475 Re: "U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Post by Creasy »

Point. wrote:Pogledah ga veceras i jako se razocarao. Ne bih puno pametovao, samo ja nisam osjetio ni zrno ljubavi izmedju Ajle i Danijela. Sve nesto grubo, bez osjecaja, ni u jednoj sekundi ne osjetis da je nesto vise izmedju njih dvoje osim klasicnog robovlasnickog odnosa. Jebote, vise ljubavi se osjeti gledajuci recimo derbi Real - Barca nego ovdje. Truba zesca.

I zar se svaki film radjen u i oko BiH mora zavrsiti da padnes u qurac? Ja neznam kad sam zadnji put pogledao film nas da je kraj sretan. Snima li se u BiH ikako komedija, osim ovih humor serijala tipa LZN i slicno. Ima li gdje sretna happy end komedija da covjek ne nora pasti u depresiju kad pogleda nash film? Znam da nam je realnost siva, ali zar i filmovi, koji su neki dio bjezanja od te realnosti, moraju da budu tako sivi i depresivni?

"Gori vatra" je dobar film. :thumbup:
Post Reply