U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dark_killer

#1 U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by dark_killer »

posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smjer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako :D
Last edited by dark_killer on 29/11/2012 15:38, edited 1 time in total.
tagomago

#2 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by tagomago »

ako u diskursu svom ostaviš "smijer" i ne uočiš kako je to posve neispravno prije prijemnog, nećeš ni na političke nauke upasti kao redovan a ne na tu veličinu od ustanove, tu akademiju
štela dabome, samo pogledaj trenutnu scenu i jasno ti je kakav je protok nekreativnih ljudi i šta nam se sve nameće, ako je kvalitetno šta, onda je to prastaro, otkud oni tu, ovi novi, i šta rade, pa štele radi, ne rade ništa

generalno vrijedi stav da ako studiraš neku kreativnu sekciju :mrgreen: , po defaultu si i sam takav, kreativan, što je najveća pogreška vrijednosti
stoga, pregledaj http://www.asu.unsa.ba/index.php?option ... 60&lang=hr, pogledaj gospodu tu, pa proberi ime da dotičnim novac položiš

ja inače nisam ovako pesimistična, ali danas je četvrtak :lol:
Bellica

#3 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by Bellica »

dark_killer wrote:posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smijer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako :D
Treba ti stela i to dobra, ja sam prije dvije-tri godine pokusala upisati, nisu me ni pogledali, vec su imali kandidate koje su primili i prije prijemnog. Nasa scena sve pokazuje i dokazuje da pisem istinu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by Truba »

ja sam kontao prije 4-5 godina upisati ali kada sam vidio da na prijemnom traže da već "sve znaš" ( nešto ko napravi filmski predložak Mešinog Ostrva)
nekako mi nije bilo smisla ići... raja ser tu upisuje po nekoliko godina...stalno odbijenice...
upišu se samo oni koji su porodično u tom biznisu (očevi i majke na filmu ili od filma, medija, pozorišta, fotografije)
nekako mi to i normalno
šta ću ja u svijetu filma kad su mi roditelji građevinski tehničari???

nek se neko upiše kome je od malih nogu usađena ljubav za pokretnom slikom, filmskom vrpcom, umjetnosti, drogom, grupnjacima, otac i sin na jednu ženu i tako to i još sve što se u holivudu događa svakodnevno

:lol: :lol: :lol: čuj molim te idem da se upišem da studiram nešto a oni traže od mene da već znam djelo pretočiti u filmski jezik pa koji će mi kurac onda vaš studij :x :x :x :x :x
i onako ih je previše pa bih na kraju režirao trećerazredne reklame :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by Truba »

Bellica wrote:
dark_killer wrote:posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smijer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako :D
Treba ti stela i to dobra, ja sam prije dvije-tri godine pokusala upisati, nisu me ni pogledali, vec su imali kandidate koje su primili i prije prijemnog. Nasa scena sve pokazuje i dokazuje da pisem istinu.
pa zato su i onako jadni :D djeca im se smiju

nek režiraju materi filmove ja ih ne gledao
odr0n

#6 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti

Post by odr0n »

http://www.klix.ba/vijesti/kultura/stud ... 120406041#

Ma divi ovog ćemera i sve će ti bit jasno :lol:, akademija scenskih odrona. :lol:
Post Reply