U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
-
dark_killer
#1 U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smjer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako 
Last edited by dark_killer on 29/11/2012 15:38, edited 1 time in total.
-
tagomago
#2 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
ako u diskursu svom ostaviš "smijer" i ne uočiš kako je to posve neispravno prije prijemnog, nećeš ni na političke nauke upasti kao redovan a ne na tu veličinu od ustanove, tu akademiju
štela dabome, samo pogledaj trenutnu scenu i jasno ti je kakav je protok nekreativnih ljudi i šta nam se sve nameće, ako je kvalitetno šta, onda je to prastaro, otkud oni tu, ovi novi, i šta rade, pa štele radi, ne rade ništa
generalno vrijedi stav da ako studiraš neku kreativnu sekciju
, po defaultu si i sam takav, kreativan, što je najveća pogreška vrijednosti
stoga, pregledaj http://www.asu.unsa.ba/index.php?option ... 60&lang=hr, pogledaj gospodu tu, pa proberi ime da dotičnim novac položiš
ja inače nisam ovako pesimistična, ali danas je četvrtak
štela dabome, samo pogledaj trenutnu scenu i jasno ti je kakav je protok nekreativnih ljudi i šta nam se sve nameće, ako je kvalitetno šta, onda je to prastaro, otkud oni tu, ovi novi, i šta rade, pa štele radi, ne rade ništa
generalno vrijedi stav da ako studiraš neku kreativnu sekciju
stoga, pregledaj http://www.asu.unsa.ba/index.php?option ... 60&lang=hr, pogledaj gospodu tu, pa proberi ime da dotičnim novac položiš
ja inače nisam ovako pesimistična, ali danas je četvrtak
-
Bellica
#3 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
Treba ti stela i to dobra, ja sam prije dvije-tri godine pokusala upisati, nisu me ni pogledali, vec su imali kandidate koje su primili i prije prijemnog. Nasa scena sve pokazuje i dokazuje da pisem istinu.dark_killer wrote:posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smijer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
ja sam kontao prije 4-5 godina upisati ali kada sam vidio da na prijemnom traže da već "sve znaš" ( nešto ko napravi filmski predložak Mešinog Ostrva)
nekako mi nije bilo smisla ići... raja ser tu upisuje po nekoliko godina...stalno odbijenice...
upišu se samo oni koji su porodično u tom biznisu (očevi i majke na filmu ili od filma, medija, pozorišta, fotografije)
nekako mi to i normalno
šta ću ja u svijetu filma kad su mi roditelji građevinski tehničari???
nek se neko upiše kome je od malih nogu usađena ljubav za pokretnom slikom, filmskom vrpcom, umjetnosti, drogom, grupnjacima, otac i sin na jednu ženu i tako to i još sve što se u holivudu događa svakodnevno
čuj molim te idem da se upišem da studiram nešto a oni traže od mene da već znam djelo pretočiti u filmski jezik pa koji će mi kurac onda vaš studij
i onako ih je previše pa bih na kraju režirao trećerazredne reklame
nekako mi nije bilo smisla ići... raja ser tu upisuje po nekoliko godina...stalno odbijenice...
upišu se samo oni koji su porodično u tom biznisu (očevi i majke na filmu ili od filma, medija, pozorišta, fotografije)
nekako mi to i normalno
šta ću ja u svijetu filma kad su mi roditelji građevinski tehničari???
nek se neko upiše kome je od malih nogu usađena ljubav za pokretnom slikom, filmskom vrpcom, umjetnosti, drogom, grupnjacima, otac i sin na jednu ženu i tako to i još sve što se u holivudu događa svakodnevno
i onako ih je previše pa bih na kraju režirao trećerazredne reklame
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
pa zato su i onako jadniBellica wrote:Treba ti stela i to dobra, ja sam prije dvije-tri godine pokusala upisati, nisu me ni pogledali, vec su imali kandidate koje su primili i prije prijemnog. Nasa scena sve pokazuje i dokazuje da pisem istinu.dark_killer wrote:posto je tema o Akademiji Scenskih Umjetnosti u Sarajevu prilicno neaktivna,otvorio sam ovu iz prostog razloga da se raspitam o tome kakav je prijemni na akademiji(zanima me konkretno smijer rezija),ima li mogucnosti da se polozi taj prijemni bez nekakvih stela i tako
nek režiraju materi filmove ja ih ne gledao
- odr0n
#6 Re: U vezi prijemnog na Akademiju Scenskih Umjetnosti
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/stud ... 120406041#
Ma divi ovog ćemera i sve će ti bit jasno
, akademija scenskih odrona. 
Ma divi ovog ćemera i sve će ti bit jasno