U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stjui

#1 U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

Tri studenta islamske vjeroispovijesti ubijena su sinoć u svom stanu, nedaleko od univerziteta koji su pohađali u Chapel Hillu (Sjeverna Karolina). Ova ubistva danas se upoređuju sa napadom na redakciju francuskog lista Charlie Hebdo, a osude krvoprolića stižu iz svih krajeva SAD-a.

Image
Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) i Razan Mohammad Abu-Salha (19) ubijeni su hicima u glavu.

Kako navode američki i britanski mediji, ovi studenti su bili uzor u svojoj zajednici i još uvijek nije jasno šta je natjeralo ubicu Craiga Stephena Hicksa na tako gnusan čin.

Independent piše da je Deah Shaddy Barakat bio igrač američkog fudbala, te da je studirao stomatologiju. Često je volontirao u nevladinim organizacijama, a kao stomatolog pomagao je bez naknade djeci Palestine.

Redovno je na društvenim mrežama objavljivao svoje protivljenje ratu, ali i palestinsko-izraleskom sukobu koji traje desetljećima.

Sa svojom suprugom Yusor Mohammad, koja je također ubijena, vodio je miran porodični život.

Razan Mohammad Abu-Salha bila je sestra Yusor Mohammada. Studirala je arhitekturu i dizajn, a interesovala se i za fotografiju i umjetnost. Čitav njen život bio je vezan za ova interesovanja, a nikada nije ispoljavala mržnju prema bilo kome.

Njihovi prijatelji, poznanici i rodbina bili su šokirani jučerašnjim dešavanjima, a mnogi od njih nisu bili u stanju govoriti.

Ubistva ovih mladih ljudi naišla su i na žestoku osudu na društvenim mrežama, gdje su brojni korisnici pozvali na proteste po uzoru na one koji su nedavno održani u Parizu.

Ubica 46-godišnji Craig Stephen Hicks se nakon počinjenog zlodjela odvezao do policijske stanice, gdje se mirno predao. On je policiji rekao da je ateista, a inspektori su na njegovom Facebook profilu vidjeli da je pisao protiv religija.

slika ateističkog teroriste
Image
odavno sam mišljenja da su agresivni ateisti velika opasnost za normalan narod.treba što prije takve pojedince početi privoditi na informativne razgovore.može se početi komotno sa nekim forumašima sa klix-a.naprimjer,ne zaboravimo onaj brutalni verbalni napad jednog od moderatora ovog foruma na vjernike(muslimane).ne zaboravimo priželjkivanje kristalne noći nad evropskim muslimanima od strane @cherry,ne zaboravimo prijetnje @lucifera da će on čistiti u svom dvorištu itd
Last edited by Stjui on 11/02/2015 13:45, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#2 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Tvrtko II Kotromanić »

tema ce imati nekih 5,6 stranica max :-)
jbg ovdje muslimani nisu ubice pa to sirim narodnim masama nije interesantno...

neka je rahmet dusama ubijenih :(
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by O'zone »

Ma ovo je napad mentalno neuravnoteženog pojedinca koji se poziva na ateizam. :oops:
Tvrtko II Kotromanić

#4 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

djelo neodgovornog pojedinca kojem ce se na sudjenju dokazati neuracunljivost :oops:
dust in the wind

#5 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by dust in the wind »

temu treba ostaviti da se zali nad jadnim ubijenim ljudima. a ne da pokretac siri svoju mrznju I zatucanost. sta li covjeka nagna da mjesto da pise kako je ovo strsno poziva da se ateisti ili bilo ko drugi privodi na informativni razgovor... kako jedno..
Tvrtko II Kotromanić

#7 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

dust in the wind wrote:temu treba ostaviti da se zali nad jadnim ubijenim ljudima. a ne da pokretac siri svoju mrznju I zatucanost. sta li covjeka nagna da mjesto da pise kako je ovo strsno poziva da se ateisti ili bilo ko drugi privodi na informativni razgovor... kako jedno..
ne slazem se sa tim "pozivom" naravno ali opet neki dvostruki arsini
na nekim drugim temama imamo pozive da SIPA posjeti svakog ko nosi bradu pa niko nista :-)
Stjui

#8 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

dust in the wind wrote:temu treba ostaviti da se zali nad jadnim ubijenim ljudima. a ne da pokretac siri svoju mrznju I zatucanost. sta li covjeka nagna da mjesto da pise kako je ovo strsno poziva da se ateisti ili bilo ko drugi privodi na informativni razgovor... kako jedno..
evo već je počelo vrijeđanje.kao što se ono u parizu iskoristilo za skretanje pažnje na neoharidžijski fanatizam i pljuvanje po svim muslimanima,ja imam pravo ovaj teroristički napad da iskoristim za skretanje pažnje na agresivne ateiste.znači,ne sve,nego agresivne,a ima ih i treba ih privoditi.treba danas sutra onaj @lucifer ili @cherry cherry nešto ovako napraviti,a svi smo vidili šta su pisali na temi o francuskoj i ja se lično bojim onoga na šta su takvi spremni.šta ako to nije samo forumsko laprdanje?
skupljac_zeljeza

#9 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by skupljac_zeljeza »

Stjui wrote:
evo već je počelo vrijeđanje.kao što se ono u parizu iskoristilo za skretanje pažnje na neoharidžijski fanatizam i pljuvanje po svim muslimanima,ja imam pravo ovaj teroristički napad da iskoristim za skretanje pažnje na agresivne ateiste.znači,ne sve,nego agresivne,a ima ih i treba ih privoditi.treba danas sutra onaj @lucifer ili @cherry cherry nešto ovako napraviti,a svi smo vidili šta su pisali na temi o francuskoj i ja se lično bojim onoga na šta su takvi spremni.šta ako to nije samo forumsko laprdanje?

Budi zadovoljan ako ti tema ne bude zaključana do treće stranice. Znaš li gdje se nalaziš?
int21

#10 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by int21 »

Inace svugdje u svijetu agresivni ateisti ubijaju u ime ateizma.....a jedno ili dva ubojstva su se desila u ime vjere......

Tako da postavljc teme je u pravu.....moramo se bojati tog zla ateistickog.......
bogumila

#11 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by bogumila »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
ne slazem se sa tim "pozivom" naravno ali opet neki dvostruki arsini
na nekim drugim temama imamo pozive da SIPA posjeti svakog ko nosi bradu pa niko nista :-)
:izet: :izet:
Stjui

#12 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

.
Last edited by Stjui on 11/02/2015 13:44, edited 1 time in total.
m_l

#13 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by m_l »

skupljac_zeljeza wrote:
Stjui wrote:

Budi zadovoljan ako ti tema ne bude zaključana do treće stranice. Znaš li gdje se nalaziš?
Upravo.
SmokingMan

#14 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by SmokingMan »

Stjui wrote:
odavno sam mišljenja da su agresivni ateisti velika opasnost za normalan narod.treba što prije takve pojedince početi privoditi na informativne razgovore.može se početi komotno sa nekim forumašima sa klix-a.naprimjer,ne zaboravimo onaj brutalni verbalni napad jednog od moderatora ovog foruma na vjernike(muslimane).
Ja sam ateista,a u drugom slučaju da me neko na ulici vidi sa mojom bradom,pomislio bih da sam vehbija.Na osnovu ovoga dva puta bi me priveli na informativni razgovor.Ne ide to to tako moj pobro.

Ovo što je učinio dotični "low lile" je za svaku osudu,jer izgubljena su tri dragocjena života,sa druge strane ako se ovaj izvuče na osnovu "ludila" bila bi to velika nepravda za čitavo društvo,ovo što je učinio učinio je potpuno svijesno,i iz srdžbe.
Stjui

#15 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Stjui »

SmokingMan wrote:
Ja sam ateista,a u drugom slučaju da me neko na ulici vidi sa mojom bradom,pomislio bih da sam vehbija.Na osnovu ovoga dva puta bi me priveli na informativni razgovor.Ne ide to to tako moj pobro.

Ovo što je učinio dotični "low lile" je za svaku osudu,jer izgubljena su tri dragocjena života,sa druge strane ako se ovaj izvuče na osnovu "ludila" bila bi to velika nepravda za čitavo društvo,ovo što je učinio učinio je potpuno svijesno,i iz srdžbe.
low life?zovi ga ateističkim fanatikom i teroristom,što i jest.ne kažem da sad treba privodit sve redom,nego ako se već prati taj govor mržnje,kažem da i ovakve treba vrlo ozbiljno shvatit.
burger_pasa

#16 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by burger_pasa »

Najveca prijetnja Bosni i Hercegovini jesu upravo Bosnjaci ateisti... Takvim smetaju i dzamije i vjerski praznici i sloboda vjerovanja i kulturni identitet Bosnjaka, koji je opet nerazdvojan od religije, smetaju im pokrivene zene, smeta im Izetbegovic jer je vjernik, smeta im Ceric iako je jedan od najobrazovanijih Bosnjaka itd... itd...
dječak sa šibicama

#17 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by dječak sa šibicama »

Sezona lova na Bosnjake ateiste otvorena.
Kareem Abdul

#18 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kareem Abdul »

Stjui wrote:
Za razliku od onoga što se desilo u Parizu ovo je čin pojedinca.

Niti jedna ateistička organizacija nije preuzela odgovornost za ovaj napad, kao što je Al-Qaida preuzela za pariški masakr.

Isto tako imajmo na umu da je u svijetu 13 zemalja, sve i jedna muslimanske u kojima je biti ateista zločin kažnjiv smrću.
http://www.reuters.com/article/2013/12/ ... 0G20131210

U niti jednoj zemlji na svijetu biti musliman nije zakonom zabranjeno, osim u Sjevernoj Koreji gdje je svako poimanje religije zabranjeno.

Možda je to čovjeka motiviralo na napad? Sama činjenica da dobar dio muslimana smatra da ateiste treba ubijati i zakonom im zabraniti da se izjašnjavaju da su ono što jesu.
int21

#19 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by int21 »

burger_pasa wrote:Najveca prijetnja Bosni i Hercegovini jesu upravo Bosnjaci ateisti... Takvim smetaju i dzamije i vjerski praznici i sloboda vjerovanja i kulturni identitet Bosnjaka, koji je opet nerazdvojan od religije, smetaju im pokrivene zene, smeta im Izetbegovic jer je vjernik, smeta im Ceric iako je jedan od najobrazovanijih Bosnjaka itd... itd...
U petak je jedan djecak mom sinu rekao da mora preskociti krug u monopolu jer, pazite dobro, "nije musliman". Taj jadni djecak nije kriv sto ko zna sa kako inteligentnim roditeljima on zivi kad moze da zakljuci takve stvari. I onda super inteligentno bice kaze da su ateisti najveci problem.

Ne, najveci problem su neobrazovane seronje koje se kriju iza bilo kakve ideologije. Nisu problem ateisti i niti su vjernici, nego su problem zatucani majmuni.

Zakljuci sam dalje.....
m_l

#20 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by m_l »

int21 wrote:
burger_pasa wrote:Najveca prijetnja Bosni i Hercegovini jesu upravo Bosnjaci ateisti... Takvim smetaju i dzamije i vjerski praznici i sloboda vjerovanja i kulturni identitet Bosnjaka, koji je opet nerazdvojan od religije, smetaju im pokrivene zene, smeta im Izetbegovic jer je vjernik, smeta im Ceric iako je jedan od najobrazovanijih Bosnjaka itd... itd...
U petak je jedan djecak mom sinu rekao da mora preskociti krug u monopolu jer, pazite dobro, "nije musliman". Taj jadni djecak nije kriv sto ko zna sa kako inteligentnim roditeljima on zivi kad moze da zakljuci takve stvari. I onda super inteligentno bice kaze da su ateisti najveci problem.

Ne, najveci problem su neobrazovane seronje koje se kriju iza bilo kakve ideologije. Nisu problem ateisti i niti su vjernici, nego su problem zatucani majmuni.

Zakljuci sam dalje.....
Ne moras biti neobrazovan, mozes biti ekstra inteligentan i obrazovan, ali da si zao, nepravedan, etc.
irac300

#21 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by irac300 »

Pazi jadan kako uopšte hodaš od nas ateista ulicom. Pravda za takve!!!
dječak sa šibicama

#22 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by dječak sa šibicama »

int21 wrote:

Zakljuci sam dalje.....
To ce ti i reci sin nekog "muslimana" koji se lesi pivama i izmedju dva gutljalja psuje majku Kavazovicu jer je osudio naopad u Parizu.

Malo jaci vjernici, takvi su i najglasniji... govna od ljudi, ukratko.
int21

#23 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by int21 »

m_l wrote:
int21 wrote:

Zakljuci sam dalje.....
Ne moras biti neobrazovan, mozes biti ekstra inteligentan i obrazovan, ali da si zao, nepravedan, etc.
Na zalost ne. U ovakvom slucaju bi inteligentni i obrazovani drugacije postupili i ne bi dijete naucili takvoj gluposti. Ja kao roditelj znam ama bas sve sto moje dijete radi i pokkusavam ga nauciti da bude covjek.

Ali u Bosni, lakse prolaze romi nego ateisti.
int21

#24 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by int21 »

dječak sa šibicama wrote:
int21 wrote:

Zakljuci sam dalje.....
To ce ti i reci sin nekog "muslimana" koji se lesi pivama i izmedju dva gutljalja psuje majku Kavazovicu jer je osudio naopad u Parizu.

Malo jaci vjernici, takvi su i najglasniji... govna od ljudi, ukratko.
Ne slazem se ni sa tobom. U mojo firmi radi lik koji je praaaavi vjernik. Zivi po pravilima islama. Normalan covjek. Kad i prica o ateizmu prica sasvim normalno. Svi njemu cestitaju njegove praznike, o cestita drugima.....sasvim normalna osoba.

Ali oni polu-vjernici koji su samo po imenu i rodjenu te i te vjere....oni su najgori. I misle da su najpametniji.
York Light 100`s

#25 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by York Light 100`s »

Zatucani vjerski fanatik mrzi sve druge religije i ateiste, smatra ih zlom i smatra da treba svakoga uništiti ko ne praktikuje njegovu vjeru. To je razlika između zatucanog vjernika i pravog poštenog vjernika.
Zatucani ateista mrzi sve religije i neće jednostavno ignorisati sve druge religije kao neki obični ateista koji ignoriše sve oko sebe i ne dira nikoga ali neda na sebe jer on ima svoj način razmišljanja i to je sve što mu je potrebno. Imali smo i dosta primjera na ovom forumu gdje je bezazlena diskusija sa nekoliko ateista se pretvorila brzo u govor mržnje protiv svih religija "...bem sve u što vjerujete"
Kao što ima fanatika vjernika siguran sam da ima i dosta fanatika ateista koji su u stanju isto napraviti kao ovaj konj
Post Reply