Bosnolog wrote:kockica_kockica wrote:@Bosnolog ne sjecam se da je mene iko u ovoj nasoj sekularnoj demokratskoj da ne kazem i us*anoj drzavi pitao ista kad su mi izgradili pred nosom dzamiju... niko nije ni pitao niti je koga bilo briga sta se misli o tome.. samo je NIKLA ODJEDNOM... to je nasa demokratija.. nama popovi reisi i slicni vode drzavu u sekularnoj drzavi...
Zato ako hoces demokratiju, sekularnu drzavu i ljudska prava prvo pocni od svog praga u BiH iz BiH.. pometi ga...
Svicarska ima razlog zasto je ovo napravila... mozda nije urbanizmom planirano izgradjivati 103 dzamije kao kod nas.... mozda oni ne smatraju da tamo treba na svakom cosku da bude po jedna dzamija... ne grade oni ni crkve tek tako.. njima vjerski objekti nisu prioritet... halo ba... kako ne kontate njima je vjera stvar pojedinca a ne drzave ... mi taj stepen strucne spreme nikad necemo imati
Mnoge stvari kod nas nisu regulisane i mi smo daleko od sekularne drzave,ja sam za to da se odvoji vjera od drzave u svim segmentima drustva,Svaki vjerski objekat bi trebao da ima urbanisticku saglasnost i opravdanost gradnje kao i saglasnost potrebe za istim.
Tvoje pravdanje ovom diskriminirajucem referendumu koji ne dozvoljava niti jednu buducu dzamiju sa minaretom je licimjerno jer ocito imas prezir prema vjerskim pravima i slobodama vjernika koji sagradise previse dzamija ispred nosa a tako ti smetaju ,mozda su za tebe ljudska prava i slobode da se iste pometu i pociste po uzoru na Karadzica sve i jednu porusiti to jest pomesti ih po BiH i uskratiti vjernicima pravo na vjerske objekte,dok ti druge bogomolje manje smetaju kako njih ne spominjes ili ih ima nedovoljno

Vidim da pokusavas iskriviti ono sto sam napisala..
Meni ne smetaju bogomolje sve dok su u razumnom broju, a razuman broj mi trenutno nije da na podrucuju samo moje opcine ima barem 30 dzamija i 1 crkva katolicka, i ni jedna pravoslavna koliko je meni poznato, mozda grijesim jer nisam upoznata s tim... nadalje ja nikad nisam rekla da se bilo sta treba pomesti, to ti razmisljas i svoje misli meni stavljas u usta.. sorry ja ne mislim tako posebno ne zelim da me usporedjujes sa jednim zlikovcem kao sto je Karadzic, i od tebe ocekujem ispriku za to...
Sekularna drzava .. uredjenje drzave na ovom principu kako rekoh odvaja religiju i politiku... mi smo daleko od toga, nama je drzava sekularna jos jedino na papiru... sve ostalo je SHITTermini sekularna drzava i demokratija i ljudska prava kod nas se koriste kao neka vrsta štita za ono sto nama odgovara a kad nam ne odgovara onda to isto tumacimo na drugi nacin...
Jednostavan primjer ...
Demokratija je kod nas uvesti vjeronauk za djecu islamske vjeroispovjesti u vrtice i izbaciti Djeda mraza iz istih ... nekome je bilo demokratski odluciti da moze vjeronauk a ne moze Djed mraz bez obzira sta mislili oni sto zele Djeda mraza a ne zele vjeronauk..
E sad imamo sliku Svice... demokratski su odlucili da ne zele nove minarete ... i njih ne zanima to sto neki zele novi minaret u svojoj mahali... oni su odlucili demokratski bez obzira na misljenje nekih da zele minaret...
I sta se desava... pravovjernici nas uvjeravaju da je ispravna demokratija sa vjeronaukom i Djeda mrazom ali nas u isto vrijeme uvjeravaju da nije ispravna demokratija zabrane gradnje minareta .... ma da.. kako da ne...
Najteze je biti objektivan na ovakve stvari...