exliberal wrote:Posto mrzim da copy/paste dugacke komentare postavljam par pitanja Bosnologu
Za tebe je evropa krvnicka, licemjerna, bez obraza, na krvi i macu napravljena a sve zbog vjere, nema problema prihvatit cemo to misljenje kao istinu....samo reci mi koja je demokratska drzava na svijetu a da nije na macu i krvlju napravljena, da vjera nije bila umjesana?
Kad vec konstatujes da je evropa pravila krstaske ratove da bi protjerala muslimane i islam mogu li te pitat kako se prosirio onda islam...sadnjom cvijeca ili nozem i prosutom krvlju....jel turska vojska isla na Bec da posadi cvijece ili da posjece kraljevske glave?
Kazes da je evropa podrzala genocid u Bosni...ok nema problema, to je teoretsko pitanje al da ga prihvatimo kao istinu...u isto vrijeme imas genocide koji se desavaju dok ovo pisem, mnogi od tih genocida se provode na muslimanima od muslimana, jel i tu evropa kriva?.....znam da ces sad da kazes da je to zbog kolonijalnog uticaja ali u 21 vijeku ta prica nepije vode.
Kad je evropa toliko neprijateljski nastrojena prema islamu zasto onda kukate sto nemozete u evropu?....koji k..c cete tamo kad vas nevole, nemoj mi spominjat putovanja i trgovine...to mozete i danas da radite po islamskim zemljama...zasto?...ja ako vidim da me neko nevoli ja mu neidem na noge.
I na kraju kad je evropa tako neprijateljski raspolozena prema muslimanima kako to da bosnjaci kojih stotine hiljada zivi i radi po toj istoj evropi nemisli da se vrati u "demokratsku, hiljagodisnju, multikulturnu" Bosnu ili da se iseli u prijateljske arapske drzave nego ostaje u toj krvnickoj evropi....da znam da ces da potegnes pitanje povratka i nemogucnosti zbog postojanja rs ali...nisu svi protjerani, mnogi su pobjegli iz federacije , zasto se sad nevrate, sta ih sprecava?
Kazes da je Amerika najdemokratskija drzava na svijetu ......o ovome necu ni da komentarisem, pitaj palestince,iracane, irance, vijetnam...centralnu i juznu ameriku, afriku......Da nismo malo cinicni Bosnolog u osudama drugih dok u isto vrijeme nezelimo da se pogledamo u ogledalo?
Evropa se voli pohvaliti da je kolijevka civilizacije /znamo kakve/ a da bi to i zaista bila morala bi je braniti i cuvati a ne diskriminacijom i vjersko etnickom segregacijom.Mi odlicno znamo historiju Evrope i njenih plemensko vjersko etnickih sukoba kroz njenu krvavu i sramotnu historiju.Period nakon WWII je cini jednim od najduzih prioda ekonomskog razvoja i medusobnog pomirenja kao i opravka .EU uvezivanje i prosirenje uz pomoc Amerike i zastite NATO alijanse je nacinilo kompaktnijom i zasticenom, ekonomski ojacanom uvezanijom cijelinom ,.....u slobodi i liberalizaciji protoka ljudi,trgovine i medusobne saradnje kao i plasmana u razmjeni ekomosmskih dobara unutar EU a i na svjetskom trzistu sa respektabilnom valutom eura.
Stoga postoji opravdana zelja da se mnoge evrpske zemlje van EU-a ukljuce u istu jer imaju mnogo vise prednosti i potrebe da budu dio iste pa tako i mi .
Kada je u pitanju UN i medunarodno pravo ono je samo deklarativno ali je u praksi pravda na strani jakih i mocnih.Odnos Evrope/EU/ prema islamu je cinican i perfidan a najbolji pokazatelj je odnos prema Turskoj kojoj nekoliko decenija osporava clanstvo u istoj a Kipar je kruna cinizma ali istu zeli kao NATO clanicu zbog strateskog intesa prema Rusiji i pristupu sredozemlju kao i Crnom moru.Da se Evropa pitala umjesto Amerike BiH bi nestala kao i Kosovski albanici a i druge zemlje i narodi uz nekoliko ratova i genocida koji bi je pratili da nije demokratske i pravedno humane Amerike koja je videjla i svoje interese u toj istoj Evropi ,stiteci manje zemlje kojim se nanosila i nanosi nepravda i osporava pravo na biolski zivot u ljigavoj i dvolicnoj Evropi koju je ista Amerika spasila u dva svijetska rata.
Odnos prema BiH i Albaniji kroz osporavanje vizne liberalizacije je jos jedan od pokazatelja dvolicne evropske poitike .BiH kao i Albanija su geografski a i svakako bili i biti ce dio Evrope ,ali nisam siguran da li ce bit i dio EU-a.Kada govoris o sirenju islama kao i drugih vjera,zaigurno su sve imale svoje osvajacko ideoloske kombinacije koje su pratile brutalnost osvajackih pohoda .Tako je bilo nekada ali danas je 21 vijek i sloboda vjerosipovjesti ili nevjerovanja je stvar pojedinacne zagarantovane volje i slobode koju ne bi smijeli osporavati pod izgovorm arhitekturske narusenosti harmoije jednoumlja koji je sproveden javno i sramotno u Svicarskoj.Sto je sljedece,?????? ,.....hindusi imaju izgled svoih bogomolja koje su identicne dzamijama ,samo bez polimjeseca i zvijezde,jevrejske sinagoge ili budini hramovi ,.......Ova ocito vjersko desnicarska diskriminacijska sekta Svice i rezultati diskriminacijsko vjerske pozadne ce biti osporena na sudu za ljudska prava u Strazburu i ovo ce uci kao najveca sramota u novijoj historiji Svicarske ali i Evrope.
Sto se tice BiH ,moju domovinu su unakazili velikosrpskin fasisti uz pomoc SPC- koji i danas zeli dovrsiti zapoceto 90 tih godina,a u svom ogledalu vidim narod koji je krvario i dans ima svoju vlastiti krv ostavljenu kao dusevni trag a treba je po zelji i planovima velikosrpsrbizma bioloski nestati ,nemamo se cega stidjeti vec biti ponosni sto nismo okaljao svoj obraz tudom nevinom krvlju,....narod koji je prezivljavao genocid,progone etnicko ciscenje barbarizmom u okupiranom aparthejdu dijela BiH, genocidne tvorevine a kome su pocisceni svi vjersko kulturni spomenici i obiljezja visestoljetne kulture postojanaj i bitisanja od istih onih sa kojim smo ziveli stoljecima u zajednickom suzivotu i toleranciji kroz generacije odrastajuci skupa,skolujuci se i dijeleci zajednicke sudbine su nas zatekli nespremne ,....jer preko noci postase dvonoge krvolocene zvijeri sludene mitolomanijske bolesne ideologije koja je orsamotila prije svega postene i cestite Srbe da se stide svojih predaka nalijepivsi sebi etiketu genocidne nacije u ime koje je svo zlo cinjeno i presutno odobravano svih tih godina kao i danasnje ignorisanje i podrska rezultatime iste ideologije.
Prigovaras sto su protjerani muslimani otisli u zapadno evropske zemlje ,a sto mislis gdje oni pripadaju ,da moza nisu s Marasa pali,znam ja da bi tvoja zelja bila da su se pridruzili milionima onih koji se velikosrpski zlocinacko genocidni ideolozi progonili poslednja dva stoljeca u Tursku ,to jest oni sto nisu zavrsili pod bosanskom zemljom/citaj masovnim grobnicama / pa sada Evropa ne bi morala da se stidi svojih odluka , jer su njihovom progonu sa njihovih ognjista kumovali ist ti evropljani to jest velikosrpski saucenici zla , kroz ignorisanje velikosrpske agresilje uz nametanje embaraga na oruzje i prava na odbranu BiH i bioloski opstanak novopriznate drzave clanice UN-a koja je imala pravo po svim konvencijama na vlastitu odbranu i oruzje a koje je ljigava Evropa ignorisala a lobirala za veliksrpske fasiste .
Uprkos svom zlu i zavjeri BiH je prezivjela i opstala, bila i ostat ce dio Evrope a i oni bosanci i Hercegovci koji danas zive u Evropi i Svijetu ce poput Jevreja imati svoju BiH za koju ce lobirati i boriti se generacjski zajedno sa svim ljudima dobre volje u BiH i onima kojima je BiH na srcu i za koju su spremni opet krvariti ako bude upitna njena buducnost ili njen opstanak.
O arapsko muslimanskig zemljama i njihovim nedemokratskim diktatorsko kraljvskim korumpiranim rezimima imam samo rijeci prezira,gadenja a sto se tice naroda najrade bi im pomogao da se rijese istih tih po njih neprijateljskim i izdajnickim rezimima ,koji rade protiv interesa istih i regije kao cjeline,Za tragediju arapsko muslimanskih zemalaj krivim priije svega njihove lidere koji su dozvolili stradanje i nesrece Palestinaca kao i meduarapsko muslimanske ratove koji vode ili su vodili za necije trece interese ili zbog bolesnih diktatorskih debila.To je neka druga tema o kojoj ne bi da pisem ovdje a i oduzih

,.....