U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#76 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:zviz je car. na jednoj temi neki frajer pita kolika je kazna kod nas za ulazak u ulicu koji je zabranjen znakom, a on krenu pisat nesto o italiji i Portugalu :lol: :izet:

:lol: :lol: :thumbup:

Ali hajde objasni kako dodje do toga da se on pohvali da govori francuski:
Zviz wrote:
insomnia78 wrote:Ma nece niko, odnosno hoce rjetko ko
Pa zamisli boga ti da dodjes u Bosni doktoru i sestra ti pocne na engleskom pricati il dodjes u pekaru radnica isto tako

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ja jos nisam sreo francuza koji mi je odbio pomoci na engleskom (naravno toliko koliko zna, neko perfektno, neko pola pola) - zasto? Pa u pocetku sam znao toliko francuskog za neke osnoven stvari ali sam znao na pristojan nacin i objasniti da nerazumijem sve i da bi lakse bilo ako moze nesto i na engsleskom - i nije im mrsko ali mozda zato sto ipak znam vise francuskog nego neki koji zive 20 godina u Francuskoj - pojma nemam :D Ali sad tako tecno govorim, da cak znam i upitati za telefonski broj a onda me moja lupi torbom po glavi - i kaze jesi odvartan! :D
Lik je nenadjebivo zbunjeni narcis. Jebe mu se za Bosnom, ba ... 'Nako to on na forumu. :D
Last edited by Gojeni H on 28/12/2014 11:22, edited 1 time in total.
Gojeni H

#77 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
Gojeni H wrote:Dakle, zapaljen je mesdzid, iliti dzamija bez munare u Svedskoj. Svi znamo vrlo malo ili nista o incidentu, jer se policija jos nije bila oglasila.
@Zviz iz prve utvrdi da se radi o prevari radi osiguranja. Nema izvora ... on zna, zivi u Danskoj a to je samo preko kanala.

Dodje @uglavnomja i kaze da to nije prava dzamija vec iznajmljen prostor. To valjda ovaj cin cini manjim. Nema veze sto je povrijedjeno 5 ljudi.

Ne kosta nista, i ne vjerujem da ce neko osjecati manje podguznom muhom onoga imigranta koji saceka da policija sacini izvjestaj.
A ljudski je ba osuditi taj cin bez obzira o kojoj je vjeri rijec, petorica ljudi su povrijedjeni.

Nema islamofobije, samo umisljamo. :evil:
Na pogresnom ste tragu sa pricom o podguznim muhama, gledate kroz balkanske naocale, nije kompatibilno.
A islamofobije ima. Itekako
A sto se ti trzas, ko je tebi sta rekao? :D
Svakom po zaslugama.
stakasa

#78 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Generalno pricam :)
Gojeni H

#79 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Gojeni H »

stakasa wrote:
Gojeni H wrote:
Šveđanin wrote:Sva sveća da forumaš havatar nije vidio ovu temu.
TruePath sa svojim duplim nalozima pokušava da popuni nastalu prazninu al ide malo teže. :-?
Slucajno sam primijetio da si u redu i normalan forumas, pa se dicis socijal-demokratijom, pa si spreman i osuditi negativne stvari u Bosni (sto je sasvim OK) ... sto bolan ne osudis ovaj cin, a pred kucom ti?
Osudeno sve, bile masovne demonstracije na minus osam, dati prilozi za novu djamiju, bice puno bolja, sve pod kontrolom
Opet ti! :D

U dure je sve. Nije lokalnom civilizovanom covjeku iz ponizenja osuditi gnusan cin ko god ga je uradio.
Ali, kad nesorta zaba dodje u konjusnicu pa vidi da se konji potkivaju, pa i ona digne nogu, pa stane osudjivati druge zabe da su proste zato sto ne dizu nogu ... e, tad mi sve bude jasno o kakvim je beskicmenjackim larvama rijec.

Ti si zaboravio koliko nas je izginulo. A sve malo se s rajom dogovorim da kakvu crkvu zapalim. :-)
stakasa

#80 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Odo ja br'te ic', ne smijem progovorit ovde
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#81 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Generalno pricam :)
Ne možeš generalno, jer niste generalno niti imali isti zaključak. Ti si imao jedan objektivan presjek, dok su nam @uglavnoja i @zviz podržanis a 2 dežurna forumaks islamofoba pisali kako nema islamofobije, kako su svi muslimani fanatici, a svi kršćani civilizirani, kako nije izgorjela džamija nego poslovni objekat i kako je to sve radi naplate osiguranja. Niti jedne riječi o 5 povrijeđenih ljudi,dapače likovanje nad par muslimana manje. Utoliko je uslijedila reakcija @Gojeni i ja sam je citirala. Nije se u opće odnosilo na tebe niti si ti pisao takve bezobraštine kao ovi stvorovi.
stakasa

#82 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
Ne možeš generalno, jer niste generalno niti imali isti zaključak. Ti si imao jedan objektivan presjek, dok su nam @uglavnoja i @zviz podržanis a 2 dežurna forumaks islamofoba pisali kako nema islamofobije, kako su svi muslimani fanatici, a svi kršćani civilizirani, kako nije izgorjela džamija nego poslovni objekat i kako je to sve radi naplate osiguranja. Niti jedne riječi o 5 povrijeđenih ljudi,dapače likovanje nad par muslimana manje. Utoliko je uslijedila reakcija @Gojeni i ja sam je citirala. Nije se u opće odnosilo na tebe niti si ti pisao takve bezobraštine kao ovi stvorovi.
Sad ozbiljno, najbolje je ne donosit zakljucke dok se istraga ne zavrsi. Dosad nisu nista nasli. Obicno se u ovakvim slucajevima ubaci zapaljiva tecnost kroz prozor a ovde nema tragova te vrste. Sljedece sedmice ce doci nova ekipa specijalista i oni ce procesljat svaki milimetar. Niko ne sumnja u objektivnost istrazitelja, nije islamofobija dotle dosla :D
uglavnomja

#83 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by uglavnomja »

KatarinaKosaca wrote:

po obicaju gubis se ....

od mene je bila samo slika iz novina i komentar da je dzamija smjestana u poslovnom prostoru, prevod iz novina, umjesto da copy norveske novine. ko je rako da je izgorio poslovni prostor, a ne dzamija?

ko likuje nad ranjenim ljudima? ko?
ko prica da nema islamofobije generalno? ko kaze da su SVI muslimani fanataci? ko kato, ko? opet sanjas i bulaznis.

animozitet je cudo, napravi slijepca kod zdravih ociju :roll:

ovo se odnosi i na tvog kolegu :run:
KatarinaKosaca

#84 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

uglavnomja wrote:ko likuje nad ranjenim ljudima? ko?
ko prica da nema islamofobije generalno? ko kaze da su SVI muslimani fanataci? ko kato, ko? opet sanjas i bulaznis.

animozitet je cudo, napravi slijepca kod zdravih ociju :roll:

ovo se odnosi i na tvog kolegu :run:
Da si dosta neobrazovana, to sam znala. Da ne znaš čitati, nisam znala. Pročitaj temu, sve piše što sam nabrojala. Baš sve. I zaključak mnogih na forumu da ti jesi dežurni islamofob, jer jesi za Brejvikove napade tvrdila da je islamski terorizam. Poslije nisi htjela ništa komentirati kad su uhvatili fašistu kojem je idol Karadžić, a inspiracija Andrić. Doduše, imala si drugi nik :D i nisi krila da si ženskog spola. Ali, ti si nebitna, sve ste sami napisali na temi i sve ste sami konstatirali. Ja sam samo sumirala. Što ti se kasnije to ne sviđa, tvoj problem.
uglavnomja

#85 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by uglavnomja »

ma jah blablabla

iz supljeg u prazno, skretanje sa teme, nema odgovora na pitanje, neke tvoje konstrukcije :-)
KatarinaKosaca

#86 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

uglavnomja wrote: ko je rako da je izgorio poslovni prostor, a ne dzamija?
Ti
uglavnomja wrote:i nije dzamija kao objekt nego neki poslovni prostor u prizemlju zgrade koji se koristi kao dzamija
stakasa

#87 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Jucer je u Svedskoj napravljen politicki presedan da bi se u parlamentu neutralisali islamofobi. Odluce li da ih slome (sumnjam da ce ici tako daleko) nece im se za trag znat. Svedska vlast je neumoljiva, kad odluce idu do kraja i ne pitaju za cjenu. Ovakve paljevine mogu biti kap koja prelije casu. Problem je da taj sljam ne moze puno izgubit, samoubijace se ako im blokiraju ip adrese po forumima
harač

#88 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by harač »

ako već hoće da kopiraju islamističke teroriste, trebali su je spaliti za vrijeme džume :-)
stakasa

#89 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:ma jah blablabla

iz supljeg u prazno, skretanje sa teme, nema odgovora na pitanje, neke tvoje konstrukcije :-)
Ne seri da si imo rjeci hvale za Breivika:)
stakasa

#90 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

harač wrote:ako već hoće da kopiraju islamističke teroriste, trebali su je spaliti za vrijeme džume :-)
Dugo vam je trebalo, hajde bujrum, mi taman o tebi :)
KatarinaKosaca

#91 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:
uglavnomja wrote:ma jah blablabla

Ne seri da si imo rjeci hvale za Breivika:)
Ma, nije imala riječi hvale za Brejvika. Njega uopće nije komentirala. Ali, prije nego je uhapšen, tvrdila je da je to napsad islamskih terorista. Kasnije su je na temi prozivali da kaže o tome kad je Brejvik uhapšen, samo je preskakala , kao i obično što radi kad prospe otrov prema muslimanima ili Bošnjacima. Može se provjeriti na toj temi, iako je tad imala drugi nik.
It_is_a_Leclerc

#92 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by It_is_a_Leclerc »

Strava u Švedskoj :lol:
KatarinaKosaca

#93 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Jucer je u Svedskoj napravljen politicki presedan da bi se u parlamentu neutralisali islamofobi. Odluce li da ih slome (sumnjam da ce ici tako daleko) nece im se za trag znat. Svedska vlast je neumoljiva, kad odluce idu do kraja i ne pitaju za cjenu. Ovakve paljevine mogu biti kap koja prelije casu. Problem je da taj sljam ne moze puno izgubit, samoubijace se ako im blokiraju ip adrese po forumima
Možeš li nam , ako ti se da, malo detaljnije objasniti. Ko je parlamentaran, na čiji prijedlog, koje mjere, ko su islamofobi u parlamentu itd? Ako ti se da, ako ne, nema veze..
Gojeni H

#94 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Gojeni H »

KatarinaKosaca wrote: Doduše, imala si drugi nik :D i nisi krila da si ženskog spola. Ali, ti si nebitna, sve ste sami napisali na temi i sve ste sami konstatirali. Ja sam samo sumirala. Što ti se kasnije to ne sviđa, tvoj problem.
@uglavnomja - treba? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moram se sad izvinjavat', pa malo s rukavicama na dvoboj ... Nisam ni ja na drvetu odrastao ... ja sam na grani.
stakasa

#95 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
stakasa wrote:Jucer je u Svedskoj napravljen politicki presedan da bi se u parlamentu neutralisali islamofobi. Odluce li da ih slome (sumnjam da ce ici tako daleko) nece im se za trag znat. Svedska vlast je neumoljiva, kad odluce idu do kraja i ne pitaju za cjenu. Ovakve paljevine mogu biti kap koja prelije casu. Problem je da taj sljam ne moze puno izgubit, samoubijace se ako im blokiraju ip adrese po forumima
Možeš li nam , ako ti se da, malo detaljnije objasniti. Ko je parlamentaran, na čiji prijedlog, koje mjere, ko su islamofobi u parlamentu itd? Ako ti se da, ako ne, nema veze..
Moze ali sutra s posla, odo sad vani. Ukratko, zbog ovoga je pala vlada nedavno. Sutra cu sve objasnit
KatarinaKosaca

#96 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Moze ali sutra s posla, odo sad vani. Ukratko, zbog ovoga je pala vlada nedavno. Sutra cu sve objasnit
OK, tack :wink:
bella_ciao

#97 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by bella_ciao »

KatarinaKosaca wrote:
bella_ciao wrote:Majke ti dje to? Dje taj postulat?
Ne sjecam se tog dijela?

http://ec.europa.eu/archives/emu_histor ... reaty2.pdf

Pocesto ti tako glupost izvalis pa ako prodje prodje
Onda se slabo sjećaš... A da je glupost, samo o svojoj gluposti kažeš. 6 zemalja potpisnica Rimskog sporazuma, preteča tome Šumanov plan, očuvanje krišćanstva u Europi. Ja imam u knjizi EEZ "Jelena Stevović Buha" (crvena) ne da mi se tražiti na netu za dežurne Skandinavce...

:lol: :lol: Hajd ne ukopavaj se vise majke ti, nadji gdhe u Rimskom ima ta klauzula, postulat, a evo ti i Sumanov

It marked the birth of Europe as a political entity
It aimed to make war between Member States impossible
It encouraged world peace
It would transform Europe by a 'step by step' process (building through sectoral supranational communities) leading to the unification of Europe, including both East and West Europe separated by the Iron Curtain
the world's first international anti-cartel agency
It created a single market across the Community
This, starting with the coal and steel sector, would revitalise the whole European economy by similar community processes
It claimed to improve the world economy and of the developing countries, such as those in Africa.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Schuman_Declaration

Sad ces rec da je to ipak bilo u Monetovom :lol:

Joj kliksovih srucnjaka i filozofa, da vas nema trebalo bi vas uvozit
Hajvan

#98 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Hajvan »

U šveCkoj nemiri, zdrao'
Last edited by Hajvan on 28/12/2014 17:23, edited 1 time in total.
SkyLimit

#99 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by SkyLimit »

Vaclav Havel je 1994. godine održao govor pred Europskim parlamentom u kojem je tražio definiranje europskog identiteta, predlagao je da se treba raditi na stvaranju jedinstvenog identiteta pripadnosti Europi. Zbog toga je naredne godine donesena ona "Povelja o europskom identitetu", koja istina za volju ne sadrži ništa konkretno, samo klasične fraze uklopljive u svako demokratsko društvo.

Pa 2003. godine, kad je donesen nacrt ustava Europske unije, pokušavalo se definitirati Europu kao cijelinu, naći nit koja bi mogla sve povezati. Liberali i socijaldemokrate su tvrdili da temelj europskog identiteta treba biti prosvjetiteljstvo, a s druge strane konzervativci i kršćanski nastrojeni političari su zagovarali tezu da je kršćanstvo osnovna karika svega što čini moderni europski svijet. Na kraju su jednostavno stavili u Ustav da su sloboda, jednakost i razum duhovna osnova europskog društva.
Last edited by SkyLimit on 28/12/2014 17:17, edited 1 time in total.
neMir

#100 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by neMir »

:?:
Last edited by neMir on 05/01/2015 23:41, edited 1 time in total.
Post Reply