Ja uopste ne sumnjam da ce Australija rjesiti to.dječak sa šibicama wrote:A sta cemo sa kengurima?
U valu nasilja nad imigrantima iz BiH, koji je zahvatio Južnu Australiju, napadnuto je 12 Bosanaca, a postoji zabrinutost da još 20 njih još uvijek nije prijavilo napad lokalnoj policiji, izjavio je danas premijer te države Jay Weatherill.
“Istraga će biti otvorena nakon što se steknu realni uslovi za to, ali još postoje ozbiljne opasnosti od toga da ti ljudi lažu da ih je neko napao”, izjavio je Weatherill, saznaje portal Sarajevo365.com.
Prema našim saznanjima, ukupno 22 Bosanca su povrijeđena.
Više od 400 saobraćajnih policajaca, 80 pripadnika specijalne policije i 14 privatnih detektiva učestvuje u potrazi za onima koji napadaju BiH emigrante u Južnoj Australiji.
Slični napadi i u državi Victoria, gdje je vanredna situacija proglašena u mjestima Hastings, Bittern i Crib Point južno od Melbourna.
Australija se svake godine suočava sa velikim problemima kad su u pitanju emigranti, ali aktivisti udruženja za zaštitu BiH dijaspore u toj zemlji tvrde da se to sve češće dešava zbog islamofobije i predrasuda o Bosancima.
(zna li neko vise o ovome?)
Ono sto mene zanima jeste ko ce zastititi bosnjake (a boga mi i Hrvate i Srbe) od svakodnevne pucnjave u BiH, neimastine i slicno?