U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#1 U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Image
Na prostoru Nahoreva na kojem je Jasminka Kapetanovic htjela izgraditi Eko selo u kojem bi izmedju ostalih sadrzaja bio edukacioni centar i kreativna radionica nalazi se 35 socijaliziranih pasa koji su trebali biti koristeni u te svrhe.
Razlozi zbog kojih je se sve to za sada nije realiziralo nisu bitni za cinjenicu da se po nalogu veterinarske inspekcuje, psi, koji su prezivjeli klanja koja se navode u clanku objavljenomu Oslobodjenju, uz pomoc sintora i policije uklone do 8 avgusta.
Jasminka trazi odgodu dok ne sanira zdravstveno stanje (u gipsu je) i nadje rjesenje.
Sta nam je ciniti? Da li uopste ima smisla baviti se zastitarstvom u BiH?
Da li cemo dozvoliti da ovu zemlju pretvore u najveci sinteraj u Europi?????????????????
Banksy

#2 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Banksy »

Kako možemo pomoći?
Zašto traže da se psi uklone?
Ko je šef Veterinasrke inspekcije?
Kako mi možemo djelovati?
sheilak

#3 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by sheilak »

To su toliko bescutni ljudi, ne samo u ovom slucaju i ne samo veterinari.

Da li se taj projekt uopste nece realizirati ? Mogu li se psi skloniti negdje privremeno dok taj projekt ili neki slican ponovo ne zazivi? Mozemo li mi svi pokrenuti nesto slicno>? Zasto ne ?Moze li se razgovarati sa ljudima koji odlucuju o tome ? Mozemo li iznajmiti neki prostor ili povrsinu da smjestimo te pse?
uvjek dobar gost

#4 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by uvjek dobar gost »

Prostora nemam,mogu pomoći u hrani za pse ili ako treba nešto u medijima...???
Josip

#5 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Josip »

mene zanima ima li u Sarajevu ili nekom drugom gradu ikakvo utočište za napuštene pse?? tipa kako je na Animal Planetu ako netko gleda. da se može doći i posvojiti psa, pa ima li to igdje???
VeljaPas

#6 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

uvjek dobar gost wrote:Prostora nemam,mogu pomoći u hrani za pse ili ako treba nešto u medijima...???
Situacija je izuzetno komplikovana i inspekciji kao inspekciji nije zamjerit. Moraju postivat postojeci zakon.
Psi ce biti pobijeni ukoliko se ne nadje dovoljan broj merhametli sarajlija da ih makar privremeno zbrine.
Provjerio sam gdje je trebalo. Postoji mala nada u koju se ne mozemo pouzdati.Ove pse mogu spasiti samo oni koji imaju mogucnost da ih trenutno zbrinu.
uvjek dobar gost

#7 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by uvjek dobar gost »

Iza doma zdravlja Omer Maslić u jednoj kući do Miljacke ima nešto ne znam kakva je tamo situacija trenutno
Banksy

#8 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Banksy »

[quote="Velja"][/quote]

Imaš pp
VeljaPas

#9 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

uvjek dobar gost wrote:Iza doma zdravlja Omer Maslić u jednoj kući do Miljacke ima nešto ne znam kakva je tamo situacija trenutno
tamo je prepuno i da ima mjesta SOS bi ih smjestio.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by mIRCerka »

Cika Velja, na ovom forumu postoji nesto sto se zove PRIVATNE PORUKE! Ako imate kakvog malog cuku, da znate da nece narasti veliki, javite se dr.gog ili na mirna-x, jer me Mirna hoce tuci sto joj jos nismo nasli malog cuku BILO KOJE BOJE
mIRCerka

#11 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by mIRCerka »

:(
VeljaPas

#12 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:Cika Velja, na ovom forumu postoji nesto sto se zove PRIVATNE PORUKE! Ako imate kakvog malog cuku, da znate da nece narasti veliki, javite se dr.gog ili na mirna-x, jer me Mirna hoce tuci sto joj jos nismo nasli malog cuku BILO KOJE BOJE
Ne mogu bona nebila sve upratit, imam kamara drugih poslova.
Evo Dzekija Struje:
Ja sam Dzeki Struja, star cca 2 godine. Tako su me prozvali moji dobročinitelji. Doduše, jesam hajcao kao da sam bio stalno priključen na struju, sve do onog dana kada mi je preko šapice prešao automobil.
Ja sam malen pas i čudo je kako vas nisam zauvijek napustio. Sada šta je tu je, idemo dalje. Ubuduće pamet u glavu i dalje od automobila.
Privremeni dom i potrebnu njegu (uz svoja dva psa) pružio mi je SOSovac Željko (061 357 299). Njemu hvala, ali sada trebam nekog ko će mi pružiti dom do kraja mog psećeg života, pa se ovakav kakav sam (a dobar sam), toplo preporučam.
Image
mIRCerka

#13 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by mIRCerka »

ima da pratite kad je udomljavanje u pitanju :thumbup:
jasminasab

#14 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by jasminasab »

Boze sacuvaj. Ja vise stvarno ne znam dokle... :?
VeljaPas

#15 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:Image
Na prostoru Nahoreva na kojem je Jasminka Kapetanovic htjela izgraditi Eko selo u kojem bi izmedju ostalih sadrzaja bio edukacioni centar i kreativna radionica nalazi se 35 socijaliziranih pasa koji su trebali biti koristeni u te svrhe.
Razlozi zbog kojih je se sve to za sada nije realiziralo nisu bitni za cinjenicu da se po nalogu veterinarske inspekcuje, psi, koji su prezivjeli klanja koja se navode u clanku objavljenomu Oslobodjenju, uz pomoc sintora i policije uklone do 8 avgusta.
Jasminka trazi odgodu dok ne sanira zdravstveno stanje (u gipsu je) i nadje rjesenje.
Da li cemo dozvoliti da ovu zemlju pretvore u najveci sinteraj u Europi?????????????????
HAJDMO SAD SPASAVAT STO SE SPASIT MOZE.
-DVA PSA MOGU ICI U ORASJE.
-PET PASA CE PRIHVATITI U TUZLI.
TREBA NAM NEKO KO CE IH TRANSPORTIRAT.
KO MOZE VOZIT I PODNIJET TROSKOVE TRANSPORTA NEKA SE JAVI SOSu NA 651 435 I 061 350 527

Nasem kombiju istekla je vaznost saobracajne dozvole 5. avgusta i nemozemo mrdnut iz KS.
VeljaPas

#16 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
KO MOZE VOZIT I PODNIJET TROSKOVE TRANSPORTA NEKA SE JAVI SOSu NA 651 435 I 061 350 527

Nasem kombiju istekla je vaznost saobracajne dozvole 5. avgusta i nemozemo mrdnut iz KS.

SVE SU SU PRILIKE DA SUTRA UBIJANJA NECE BITI, ALI AKCIJA SPASAVANJA MORA TRAJATI DOK SE SVI NA NEKI NACIN NE ZBRINU.
cheguevara_k1

#17 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Evo ja mogu, ako nista drugo ovih 5 da prebacim do Tuzle. Mogu i ova 2 do Orasja, ali ne znam koliko ce ih moci stati u auto. Mozes
Banksy

#18 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by Banksy »

Čegevara :D ti si meni odsad Tito :faraon1:
cheguevara_k1

#19 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Nisam ja jarane Tito, vec je ovaj bradati manijak Velja Tito.
VeljaPas

#20 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by VeljaPas »

Velja wrote:
Velja wrote:

SVE SU SU PRILIKE DA SUTRA UBIJANJA NECE BITI, ALI AKCIJA SPASAVANJA MORA TRAJATI DOK SE SVI NA NEKI NACIN NE ZBRINU.
DEFINITIVNO JE DAT ROK OD MJESEC DANA DA SE KUCE NA NEKI NACIN ZBRINU.
HVALA SVIMA ONIMA KOJI SU IMALI RAZUMIJEVANJA I OMOGUCILI RAZUMAN ROK DA SE PROBLEM RIJESI.

SOS SARAJEVO POSEBNU ZAHVALNOST ISKAZUJE KANTONALNOJ VETERINARSKOJ INSPEKCIJI
jedna

#21 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by jedna »

nazalost, ne znam koliko ce im dobro biti u tuzli, jer je azil u prilicno jadnom (blago receno) stanju. uvijek se zgrozim na ljudsku bescutnost.... nadam se da cete uspjeti spasti pse
LejlaSOS

#22 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by LejlaSOS »

jedna wrote:nazalost, ne znam koliko ce im dobro biti u tuzli, jer je azil u prilicno jadnom (blago receno) stanju. uvijek se zgrozim na ljudsku bescutnost.... nadam se da cete uspjeti spasti pse
rado cemo prihvatiti bolje mjesto, ako ga ponudus.
jedna

#23 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by jedna »

neznam, ono sam napisala jer sam iz tuzle i znam da se godinama kacaju nesto oko azila. strani donatori i upraviteljica (nevenka) vec dugo vode medijski obracun. ja ne znam ko je u pravu, ali mi sve vezano za nevenku "smrdi". volila bih da grijesim...
tako da u tuzli i nema nekog mjesta gdje bi mogli zbrinuti te jadne zivotinje (osim ako se ne jave ljudi dobre volje). ja nisam u situaciji da ih prihvatim (zivim s roditeljima, a imam i jednu macku za koju sam se morala grcevito izboriti - mada je sad ni oni ne bi dali ni zasto na svijetu/a znala sam imati i jos nekoliko okolokucnih ljubimaca - dakle macke, tesko da pas moze biti okolokucni).
cheguevara_k1

#24 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Halo narode, pazi 'vamo sad. Skotali smo prevoz do Tuzle ( ja vozim ), a skontali smo i finansije ( moja supruga placa ), ali imamo jedan problem. Treba mi suvozac posto je supruga sutra ujutru na poslu. A ja sam planirao vec popodne da se vracamo u Sarajevo.
Znaci, treba mi neko ko nije peglativan i ko ima vozacku dozvolu. I naravno, ko se ne boji pasa i kome ne smeta sto malkice smrduckaju :D Polazak je predvidjen za sutra ujutru ( subota ) oko 9h
cheguevara_k1

#25 Re: U SMRTNOJ OPASNOSTI 35 PASA U NAHOREVU

Post by cheguevara_k1 »

Bas niko ?
Post Reply