pa to je JEDINI moguci izvor prihoda - islamisticki "seminari i "kampovi". drugih nema. industrija se spasila ??? ma koja. a i da je, koja moderna drzava zivi od industrije, uglavnom je premjesteno u zemlje treceg svijeta gdje spada manje vise i bih. sve je privatizirano ili ce biti. na to se ne mozes osloniti kao izvore prihoda za vojsku. a niti blitzkrieg ne dolazi u obzir, jer to zahtjeva logistiku i organizaciju kakvu bosnjacka komponenta vojske federacije apsolutno NEMA. JEDINI oblik borbe su atentati, navedeni kampovi i onako eksplozije u sred dana. ali onda apsolutno gubite potporu zapada. pa sad vidi....violentjack wrote:Objasnio sam pitanje navodne podjele Bosne u prethodnom postu
Bosnjaci nisu imali nista te 1992..i vecina se industrije spasila kao i gradova..sada prica je skroz drugacija
Bihac su napadali cetnici iz Hrvatske i Babini autonomasi a gdje su oni sad?
Nema ih..ne brini se ti za Bosnjake..pretekst borbe protiv islama je jedino na sta se oslanjate..ali niko nece nasjesti na vase igre..uostalom ko je sposoban ili nije..vidjet ce se..ali mnogo je ljudi nezadovoljno ovom situacijom a..Srbi danas imaju vise nego sto misle..ali moralno kao i materijalno su donji ako krene rat..sad ako ste stvarno suicidni i zapocnete rat koji cete izgubiti..bujrum
U slucaju raspada BiH
-
u_prolazu2
-
violentjack
Opet rekao sam ako ste suicidni i zelite rat bujrum..ali nemojte mislite da ce biti sve mirni
-
vodolija_33
Ajde sada lijepo Historiju u šake pa pročitaj kako je započeo sukob između ABiH i HVO-a. Da te napomenem, vidjet ćeš da se tu spominju neki Ahmići. Ne znam ni ja zašto.u_prolazu2 wrote:ma nek ste se vi fino slozili! zabadanje noza u srednjoj bosni, gdje su hrvati okruzeni od muslimana - prezivjeli u enklavama!
Gluposti. Sami ste otišli, kao i iz svakog drugog grada koji nije bio ucrtan na mapi vaše velike NDH, da se spojite s maticom. Loš proračun s vaše strane je neka druga stvar i samo vaš problem. Thank you very muchgdje su istjerani iz vecine gradova od muslimanske vojske - kao sto je npr. bugojno. ******!!!
Nije problem u putovnici nego vaš pristup hrvatskoj putovnici. Pokušajte izvjesiti hrvatsku zastavu u navedenim zemljama, makar bili u većini na tom odr. teritoriju pa ćete vidjeti kako ćete se provesti. Hrvatski naglasak- mislim da je to težnja da se poistovjetite sa našim zapadnim susjedima ali oni vas samtraju tek "prljavim" bosancima i hercegovcima.hrvatske novozelandske, kanadske, americke.......putovnice smije imati svaki gradjanin, izbor pojedinca! Zasto potenciramo hrvatski naglasak - koji bi to trebali potencirati kao hrvati - mozda "sehidski" ili turski ??? ako nemas bolji komentar ******s tim glupostima....
-
vodolija_33
Ma boli vas briga. Vi ste sada ekonomski jaki. Imate na hiljade shoping centara u vašem kamenjaru.... i taaako. Ne proizvodite ništa, ali nek se prodaje. Ha ja!pa to je JEDINI moguci izvor prihoda - islamisticki "seminari i "kampovi". drugih nema. industrija se spasila ??? ma koja. a i da je, koja moderna drzava zivi od industrije, uglavnom je premjesteno u zemlje treceg svijeta gdje spada manje vise i bih. sve je privatizirano ili ce biti. na to se ne mozes osloniti kao izvore prihoda za vojsku. a niti blitzkrieg ne dolazi u obzir, jer to zahtjeva logistiku i organizaciju kakvu bosnjacka komponenta vojske federacije apsolutno NEMA. JEDINI oblik borbe su atentati, navedeni kampovi i onako eksplozije u sred dana. ali onda apsolutno gubite potporu zapada. pa sad vidi....
To što ste se izgradili od novca i drugih vrijednosti, pokradenih iz konvoja, ratnih zona i sl. to nikom ništa. Bitno je da ste sada jako "k'o zemlja"
Last edited by vodolija_33 on 22/10/2004 12:15, edited 3 times in total.
-
u_prolazu2
vodolija_33 wrote:Ajde sada lijepo Historiju u ¹ake pa proèitaj kako je zapoèeo sukob izmeðu ABiH i HVO-a. Da te napomenem, vidjet æe¹ da se tu spominju neki Ahmiæi. Ne znam ni ja za¹to.u_prolazu2 wrote:ma nek ste se vi fino slozili! zabadanje noza u srednjoj bosni, gdje su hrvati okruzeni od muslimana - prezivjeli u enklavama!
Gluposti. Sami ste oti¹li, kao i iz svakog drugog grada koji nije bio ucrtan na mapi va¹e velike NDH, da se spojite s maticom. Lo¹ proraèun s va¹e strane je neka druga stvar i samo va¹ problem. Thank you very muchgdje su istjerani iz vecine gradova od muslimanske vojske - kao sto je npr. bugojno. ******!!!
Nije problem u putovnici nego va¹ pristup hrvatskoj putovnici. Poku¹ajte izvjesiti hrvatsku zastavu u navedenim zemljama, makar bili u veæini na tom odr. teritoriju pa æete vidjeti kako æete se provesti. Hrvatski naglasak- mislim da je to te¾nja da se poistovjetite sa na¹im zapadnim susjedima ali oni vas samtraju tek "prljavim" bosancima i hercegovcima.hrvatske novozelandske, kanadske, americke.......putovnice smije imati svaki gradjanin, izbor pojedinca! Zasto potenciramo hrvatski naglasak - koji bi to trebali potencirati kao hrvati - mozda "sehidski" ili turski ??? ako nemas bolji komentar ******s tim glupostima....Sve vam je vje¹taèko pa i naglasak. U Hrvatskoj prave viceve na taj raèun.
aha jel to ona "historija" tipa "nas dedo alija" - zajebi ti tu "historiju" ili je mozda "historija" i rijec i naglasak - politicki korektan - koju bi hrvati trebali (morali) koristiti - jebem ti ja tu politicku korektnost i tu novokomponiranu demokraciju "made in bosnjakistan".
aha, znaci otisli smo iz bugojna (gore spomenutog), jer nije bio ucrtan u plan NDH, ali smo cudom prilika - ostali u npr. kiseljaku koji je zacrtan u tu kartu - hm... bas neka cudna kartografija te NDH......
sta se mora i pristup (putovnici) prilagodjavati tvojim zeljama i potrebama? zastave su hrvatskog naroda u bih a ne zastave rh. zasto vi vjesate one zelene zastave s polumjesecom?
nitko nikog ne smatra "prljavim" - nisam to dozivio niti u jednoj zemlji, a proputovao sam ih prilicno, a ti ako imas kompleks manje vrijednosti to je tvoj problem kao i ljudi koji druge smatraju "prljavim" zbog svojih nesigurnosti i jada u kojem se sami nalaze (a jadnih ljudi imas u svim zemljama). ispricaj mi nekoliko viceva na taj racun - mora da su jako losi, jer ja niti jedan nisam procitao niti cuo do sada!
-
u_prolazu2
vodolija_33 wrote:Ajde sada lijepo Historiju u ¹ake pa proèitaj kako je zapoèeo sukob izmeðu ABiH i HVO-a. Da te napomenem, vidjet æe¹ da se tu spominju neki Ahmiæi. Ne znam ni ja za¹to.u_prolazu2 wrote:ma nek ste se vi fino slozili! zabadanje noza u srednjoj bosni, gdje su hrvati okruzeni od muslimana - prezivjeli u enklavama!
Gluposti. Sami ste oti¹li, kao i iz svakog drugog grada koji nije bio ucrtan na mapi va¹e velike NDH, da se spojite s maticom. Lo¹ proraèun s va¹e strane je neka druga stvar i samo va¹ problem. Thank you very muchgdje su istjerani iz vecine gradova od muslimanske vojske - kao sto je npr. bugojno. ******!!!
Nije problem u putovnici nego va¹ pristup hrvatskoj putovnici. Poku¹ajte izvjesiti hrvatsku zastavu u navedenim zemljama, makar bili u veæini na tom odr. teritoriju pa æete vidjeti kako æete se provesti. Hrvatski naglasak- mislim da je to te¾nja da se poistovjetite sa na¹im zapadnim susjedima ali oni vas samtraju tek "prljavim" bosancima i hercegovcima.hrvatske novozelandske, kanadske, americke.......putovnice smije imati svaki gradjanin, izbor pojedinca! Zasto potenciramo hrvatski naglasak - koji bi to trebali potencirati kao hrvati - mozda "sehidski" ili turski ??? ako nemas bolji komentar ******s tim glupostima....Sve vam je vje¹taèko pa i naglasak. U Hrvatskoj prave viceve na taj raèun.
aha jel to ona "historija" tipa "nas dedo alija" - zajebi ti tu "historiju" ili je mozda "historija" i rijec i naglasak - politicki korektan - koju bi hrvati trebali (morali) koristiti - jebem ti ja tu politicku korektnost i tu novokomponiranu demokraciju "made in bosnjakistan".
aha, znaci otisli smo iz bugojna (gore spomenutog), jer nije bio ucrtan u plan NDH, ali smo cudom prilika - ostali u npr. kiseljaku koji je zacrtan u tu kartu - hm... bas neka cudna kartografija te NDH......
sta se mora i pristup (putovnici) prilagodjavati tvojim zeljama i potrebama? zastave su hrvatskog naroda u bih a ne zastave rh. zasto vi vjesate one zelene zastave s polumjesecom?
nitko nikog ne smatra "prljavim" - nisam to dozivio niti u jednoj zemlji, a proputovao sam ih prilicno, a ti ako imas kompleks manje vrijednosti to je tvoj problem kao i ljudi koji druge smatraju "prljavim" zbog svojih nesigurnosti i jada u kojem se sami nalaze (a jadnih ljudi imas u svim zemljama). ispricaj mi nekoliko viceva na taj racun - mora da su jako losi, jer ja niti jedan nisam procitao niti cuo do sada!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
HISTORIJA/ISTORIJA/POVIJEST.....i te karte/mape/zemljovidi.....ostadoste i u busovaci....i u Gornjem Vakufu...OOPPSS Uskoplju....s ONE strane ceste/kolovoza/ulice......u_prolazu2 wrote:
nisi vrijedan BOSKO BUHA da se svadjam sa tobom opet, jedino sto ti mogu reci je ponoviti ono za dupe
pardon STRAZNJICU
ili je ZADNJICA?!?:D
pozdravlja te mala zelena
-
margareta
Sa crnokosuljasima SAMO CRNI viceviaha jel to ona "historija" tipa "nas dedo alija" - zajebi ti tu "historiju" ili je mozda "historija" i rijec i naglasak - politicki korektan - koju bi hrvati trebali (morali) koristiti - jebem ti ja tu politicku korektnost i tu novokomponiranu demokraciju "made in bosnjakistan".
-
u_prolazu2
samo je bio odgovor na crtanje raznih traktora i hvaljenje o vojnoj i gospodarskoj snagi bosnjakistana - sto su gluposti. niti hrvati nisu bogznasto bogati, ali jedno malo selo kresevo PROIZVODI (ne prodaje!) puno vise negoli visestruko veci bosnjacki gradovi....vodolija_33 wrote:
Ma boli vas briga. Vi ste sada ekonomski jaki. Imate na hiljade shoping centara u va¹em kamenjaru.... i taaako. Ne proizvodite ni¹ta, ali nek se prodaje. Ha ja!
To ¹to ste se izgradili od novca i drugih vrijednosti, pokradenih iz konvoja, ratnih zona i sl. to nikom ni¹ta. Bitno je da ste sada jako "k'o zemlja"Le¹inari!!!
- manijak1
Naporan si i opširan a tu proizvodnju iz Kreševa
uporedi sa Blažujem + Hadžićima ista je grana mesne industrije.
MIS - zbog u prolazu - vozdra od mene od danas.
Ako naleti neko od Stanića
ubiće te 
MIS - zbog u prolazu - vozdra od mene od danas.
Ako naleti neko od Stanića
-
u_prolazu2
mIRCerka wrote:
nisi vrijedan BOSKO BUHA da se svadjam sa tobom opet, jedino sto ti mogu reci je ponoviti ono za dupe
posto je pola-pola
moze ona "nezelena" polovica
-
mIRCerka
Ne idi jos, nije gotova limunada....manijak1 wrote:Naporan si i opširan a tu proizvodnju iz Kreševauporedi sa Blažujem + Hadžićima ista je grana mesne industrije.
MIS - zbog u prolazu - vozdra od mene od danas.![]()
![]()
Ako naleti neko od Stanićaubiće te
-
mIRCerka
mah,u_prolazu2 wrote:posto je pola-polamIRCerka wrote:
moze ona "nezelena" polovica![]()
![]()
![]()
![]()
koji te vrag tjera da budes tako nacionalno preopterecen????
- manijak1
Joj tebe
Mircerko
kažem to za proizvodnju iz Kreševa
od sada samo Ovako
pa nek se kofrči Staniću za tržište.
- Vodenjak
Ljudi (ljudi?), jel vi to STVARNO hocete novi rat???
De se ba izjasnite da izvucem i ono malo familije i prijatelja sto su izmedju tih vasih sugavo-svetih granica ostali pa se vi jebite kako hocete i s kim hocete!!
Pun mi vas je djoko vise, idioti zadojeni!!!
p.s. Cast zaista rijetkim izuzecima koji se uspijevaju izdici iznad ovih naci(onali)stickih bljuvotina!!!
De se ba izjasnite da izvucem i ono malo familije i prijatelja sto su izmedju tih vasih sugavo-svetih granica ostali pa se vi jebite kako hocete i s kim hocete!!
Pun mi vas je djoko vise, idioti zadojeni!!!
p.s. Cast zaista rijetkim izuzecima koji se uspijevaju izdici iznad ovih naci(onali)stickih bljuvotina!!!
-
mIRCerka
Manijace, izvini, ali kako se pomene KRESevo, meni se zamagli pred ocima i razum mi se pomuti...idem se sad kazniti sa 10 udaraca po guzi sto nisam skontala od prvemanijak1 wrote:Joj tebeMircerko
kažem to za proizvodnju iz Kreševa
od sada samo Ovako
pa nek se kofrči Staniću za tržište.
-
u_prolazu2
pa dobro nije samo meso, ima tu i kovanog alata, stiropora, zbuke, spuzvi, drveta...sve u svemu dovoljno da jedno mjestasce od 5000 stanovnike nema nezaposlenih u drzavi gdje je nezaposlenost daleko preko 50% kad bi se svi prijavili - ali neki to i ne rade jer nema smisla....manijak1 wrote:Naporan si i op¹iran a tu proizvodnju iz Kre¹evauporedi sa Bla¾ujem + Had¾iæima ista je grana mesne industrije.
MIS - zbog u prolazu - vozdra od mene od danas.![]()
![]()
Ako naleti neko od Staniæaubiæe te
-
margareta
Kad se kresete i cesete gdje stignete i pokrali ste sve od Srba i Bosanskih muslimana i od Tudjmana se naklepali .Jos se hvalis svojim selom Kresevom.Jebo te ja se rodila u Sa. nikad Kreseva ne vidjeh i nadam se da necu morati.jedno malo selo kresevo PROIZVODI (ne prodaje!) puno vise negoli visestruko veci bosnjacki gradovi....
Sta vi radite u zemlji koju ne dozivljavate kao svoju ? Nece Hrvati vas bosanske "hrvate" .Odrali ste ih uz pomoc Franje a sad derete Bh. i zabole vas za za Srbe i Bosanske muslimane. Kako mozes govoriti sa 'drugima' ? Treba te samo obilaziti u lukovima i vozdra.
- manijak1
Mircerka samo jednu polovicu istuci drugu ne diraj
taman mi treba izolator.
- Soul_Sista
I ja sam culawinetou wrote:Ipak na zapadu zagovaraju ukidanje RS
-
vodolija_33
Nego, da bih uštedjela sebi vrijeme a tebi živce, jer si ih već počeo gubiti, odustajem u nadi da ćeš makar za 100 godina shvatiti da nije sve tako kako si čuo.
Neki od nas nisu samo čuli, nego su i osjetili na svojoj koži i rat i sve ratne strahote.
Zamisli da te neko stavi u poziciju da biraš koga da ti ubiju a koga da poštede, između žene i djeteta! Baš me interesuje koji bi bio tvoj izbor. Takav izbor je morala da napravi žena koju dobro poznajem u Ahmićima. Zbog blokade koju je uzrokovao HVO, u srednjoj Bosni, ljudi su umirali od gladi. Hrana i ostala roba je zaustavljana na HVO barikadama i poslije prodavana balijama. Dakle, humanitarna pomoć koju je im je neko donirao kako bi ljudi preživjeli.
I tako dalje i tako bliže.
Te zelene zastave se izvjese za vrijeme islamskih praznika i to isključivo na đamijama. I ne, nisu to bošnjačke zastave. Mi samo imamo istu onu zastavu koju nam je High Rep nametnuo u paketu sa himnom koja nema teksta, i koja bi trebala da bude "NAŠA" (S/H/M). No, vi hrvati i srbi imate pravo da ih odbacite a mi balije nemamo to pravo jer ćemo automatski biti označeni kao teroristi i ne tolerantni.
P.S. U sarajevu zaista hrvati i srbi imaju prednost pri zapošljavanju. Informiši se malo bolje, ne bi bilo na odmet.
Lijep pozdrav,

Sado MazZo hohohooh