U Skupstini RS-a nema Bosnjaka

edikamedika

Post by edikamedika »

Trpila bi i vas, da se niste uhvatili noge pe preko agresorske Hrvatske pobjegli na truHli Zapad.

Sta da se radi, frustracije.
Bombarder73

Post by Bombarder73 »

bice_bice wrote: nego ja mislim da to nije ni toliko lose, napokon Zlatni Ljiljan u Predsjednistvu.. :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ma zato ga ovi hadezeovci i ne vole
edikamedika

Post by edikamedika »

Jos da izaberete i Bosnjaka zlatnog ljiljana u predsjednistvo, a ne brezanskog lopova i diplomiranog albanologa iz Pristine, gdje bi vam kraj bio.
hak

Post by hak »

Problem s tobom edika je što TI NE VOLIŠ BOSNU. I to je sva filozofija. Opsjednut si idejom kao i srbi iz BiH da se granice mogu mijenjati.
Ne mogu. Shvati. Može doći samo do belaja i to je sva filozofija.
A u tom belaju, ko preživi. Ali opet, nema promjene granica.
Ne zbog nas nego zbog nekih drugih. JAČIH OD SVIJU NAS.
edikamedika

Post by edikamedika »

Problem kod vas Bosnjaka je sto ili necete ili ne mozete shvatiti da i BH Srbi i BH Hrvati Bosnu i Hercegovinu shvataju kao svoju drzavu, ali ne i BiH kakvu zeli Haris Silajdzic ili kakvu je stvarao Alija Izetbegovic, dok je postrojavao mudjahedine.

Kad jednog dana shvatite tu cinjenicu, moci cemo razgovarati. Do tada, zivite u iluzijama i zabludama.

Dok god vi mislite da Hrvat ne moze biti Hrvat u Bosni, vec cete mu vi kao reci sto je i ko je, imacete Hrvate protiv sebe.

Pa bujrum, sto bi se reklo.
mandy

Post by mandy »

edikamedika wrote:Problem kod vas Bosnjaka je sto ili necete ili ne mozete shvatiti da i BH Srbi i BH Hrvati Bosnu i Hercegovinu shvataju kao svoju drzavu, ali ne i BiH kakvu zeli Haris Silajdzic ili kakvu je stvarao Alija Izetbegovic, dok je postrojavao mudjahedine.

Kad jednog dana shvatite tu cinjenicu, moci cemo razgovarati. Do tada, zivite u iluzijama i zabludama.

Dok god vi mislite da Hrvat ne moze biti Hrvat u Bosni, vec cete mu vi kao reci sto je i ko je, imacete Hrvate protiv sebe.

Dok god ti budes gledala ko po imenu i prezimenu sjedi u predjednistvu nikada neces prihvatiti BiH kao svo drzavu.Haj recimo da je mjesto Harisa neki tamo Amir,tebi je isto musliman,i nemoze u predsjednistvo jer je odmah (po tvome) protiv hrvata i srba.Haj bjeeez majke ti,neserendaj.
bice_bice

Post by bice_bice »

edikamedika wrote:Problem kod vas Bosnjaka je sto ili necete ili ne mozete shvatiti da i BH Srbi i BH Hrvati Bosnu i Hercegovinu shvataju kao svoju drzavu, ali ne i BiH kakvu zeli Haris Silajdzic ili kakvu je stvarao Alija Izetbegovic, dok je postrojavao mudjahedine.

dzaba ti taj tvoj bujrum nakon recenog.. "Dok god vi mislite da Hrvat ne moze biti Hrvat u Bosni, vec cete mu vi kao reci sto je i ko je, imacete Hrvate protiv sebe." Pa sto niste sebi birali jednog koji ce vam narod predstavljati, kojeg cete pratiti i koji ce vam reci ko ste i sta ste? zasto niste? ovako si stranac (da te ne zovem drugcije) u BiH :razz:

ma ni ti sam ne znas sta bi i kako bi najradije.. izgubljen narod majke mi.. ni naprijed ni nazad..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

imam ja jedan prijedlog :D
da svim politicarima damo neke redne brojeve recimo,1,12,55,63...itd
da im uopste ne znamo imena ,i da samo na osnovu njiohve politike i nacina razmisljanja glasamo za njih :D :D
edikamedika

Post by edikamedika »

Mi smo bar narod, a ne ko neki, do `92 Muslimani, sad Bosnjaci, a od skora i Turci, ako pitamo Reisa Cerica.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

edikamedika wrote:Mi smo bar narod, a ne ko neki, do `92 Muslimani, sad Bosnjaci, a od skora i Turci, ako pitamo Reisa Cerica.
ko se osjeca i zeli izjasnjavati kao Hrvat,ili kao Srbin ili kao Bosnjak i ostali..neka se tako izjasnjava,to je njegovo pravo..i hocemo onda skupa graditi Bosnu kakva svima nama odgovara??
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

PITARKA_SA wrote:imam ja jedan prijedlog :D
da im uopste ne znamo imena ,i da samo na osnovu njiohve politike i nacina razmisljanja glasamo za njih :D :D
jok

onaj hiljaditi ce mozda bit tisuciti pa ce mu bit otkriven identitet :D
danas

Post by danas »

Teufik iz Los Angelesa wrote:
PITARKA_SA wrote:imam ja jedan prijedlog :D
jok

onaj hiljaditi ce mozda bit tisuciti pa ce mu bit otkriven identitet :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

umirem od sege... :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma jok,imam ja i za to rjesenje :D
samo brojevi do hiljadu il ti ga tisucu,i mirna Bosna :D :D
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

pa ima ih vise garant :D

da im dajemo neke slovobrojne kombinacije :oops:

Pozdravni govor ce odrzati predsjednik Predsjednistva BiH kn9l4c :oops:
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

edikamedika wrote:Mi smo bar narod, a ne ko neki, do `92 Muslimani, sad Bosnjaci, a od skora i Turci, ako pitamo Reisa Cerica.
Sad si tek pokazao/la koliko znas
edikamedika

Post by edikamedika »

Pa mozda ja malo znam, ali znam da je Reis Ceric nedavno u Rogatici izjavio "mi smo Bosnjaci, ali smo i Turci" :-)

Oni su mali, ali su veliki...
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

edikamedika wrote:Pa mozda ja malo znam, ali znam da je Reis Ceric nedavno u Rogatici izjavio "mi smo Bosnjaci, ali smo i Turci" :-)

Oni su mali, ali su veliki...
A Ceric poznaje istoriju ko i ti
edikamedika

Post by edikamedika »

Ja poznajem povijest :D nebi bilo lose da je i vi naucite.
sabanss

Post by sabanss »

Uh, dodje mi da opsujem ovu zemlju samo da nisu toliki poginuli za nju...

Bosna se nece dijeliti jerbo cemo onda ponovo zaratiti, to je jedan fakat, samo sto su ovoga puta svi spremni pa ne znam ko bi izvukao deblji kraj.

Sto se tice ostalog zivo mi se j*be. Nek' ima 15 entiteta, 17 premijera, Austrijanca za predsjednika i nek' bude jos sto drugih stvari al' nek' je cjelovita. Za ostalo: Ljudi smo dogovoricemo se il' smo volovi pobicemo se.

P.S. Ovoj zemlji nedostaje bar duplo veci postotak pismenih, o intelektualcima mislim da je neopravdan optimizam govoriti.
BECHO

Post by BECHO »

edikamedika wrote:Tako je, jadni muslici.

Dva agresora, sa dvije strane, a na zapad pobjegli preko Irana.

Strasno.
Dakako. Preko zracne luke u Teheranu! :D
Djandji

Post by Djandji »

Na stanici skupstinie RS pod Linkovi jos uvijek stoji Srpsko Sarajevo...
Uzas :x
BECHO

Post by BECHO »

Nego, kao sto rece Komso - ko izgubi, ima pravo da se ljuti! :D
Djandji

Post by Djandji »

za edikamedika

Nemoj se molim te dzaba sikirati, sabur. Hajde u Hrvatsku, tvoja Hrvatska te ceka siroko rasirenih ruku, hajde lutko tamo, pa tamo kroji povijest.

:lol:
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

edikamedika wrote:Ja poznajem povijest :D nebi bilo lose da je i vi naucite.
Ti si dokazao/la koliko poznajes u ovim svojim postovima. Ne trebas vise dokazivati. Evo ti usput nesto za zvakanje:

Bosnjaci su se svojim nazivom distancirali od Turaka Osmanlija za sva vremena, sto najbolje pokazuje dijalog Turskog beglerbega i Husein-kapetana Gradascevica:

Digao si se protiv carskog dvora Husein-kapetane.

Jesam beglerbeze, jer ste zulum cinili po Bosni! - odgovara Husein-kapetan.

A i fes ti smeta, sta imas protiv fesa na glavi slavnog turskog vojnika, Huseine-kapetane?

Nemam nista, ako je na njegovoj glavi, ali ako ga u Bosni na silu stavljate na nasu bosnjacku, imam, beglerbeze!

Sta bosnjacku, i u Bosni !

Nema vise Bosne, a nece biti ni Bosnjaka, Huseine, gines za drzavu koja nikad nije ni postajala, niti ce.

Ima Bosne beglerbeze i Bosnjaka u njoj, bili su prije Vas i ako Bog da, bice i poslije Vas.
Pazi sad ovo. Godina razgovora 1831.
Kazes nesto do '92 Muslimani a sad Bosnjaci???
edikamedika

Post by edikamedika »

Bosnjaci, zasto ne dajete djeci stara bosnjacka imena Katarina i Ostoja? ako su ona vec bosnjacka :D :D :D
Post Reply